Dodaj do ulubionych

Nasz ranking restauracji

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 01:00
Nie jestem częstym bywalcem tych przybytków, ale śledzę rankingi.
W ostatnim wydaniu Newsweek'a czytelnicy zapoznali się
z najlepszymi restauracjami wg w/w tygodnika.
Zupełnie inny!
Powtarza się Sense.
PS. A mnie zainteresował "Słodki i słony" z rankingu Newsweek'a
Czyżby na forum gazeta pisywał jego właściciel?...
A może wielbiciel?...
Obserwuj wątek
    • niech Re: Nasz ranking restauracji 17.09.04, 13:08
      Wybory pana Schellera zupelnie mnie rozlozyly. Szyzby szewc bez butow chodzil?
      • Gość: wyboo Re: Nasz ranking restauracji IP: *.rit.reuters.com 17.09.04, 19:08
        a jakis bardziej konkretny zarzut??
        to sa w wiekszosci miejsca, ktore po prostu serwuja bardzo dobre jedzenie. duze
        porcje, znakomite skladniki, dobre wykonanie, ze sprawna obsluga, w wygodnych
        wnetrzach, bez zadnego fiufiu, czy niepotrzebnego zadecia. W Baccio daja
        najlepsze pasty, w Blue Cactus - najlepsze Burrito, w Samirze - najslodsze
        Arabskie desery. nie ma sie co czepiac.
        chyba, ze dla Ciebie dobra kuchnia to malutkie, wykrecone danie za 95pln w
        miejscu gdzie bardziej niz jedzenie celebruje sie wnetrze i towarzystwo przy
        sasiednich stolikach. takie knajpy tez sa w tych zestawieniach, na szczescie
        nie u Schellera.
    • Gość: Znawca Re: Nasz ranking restauracji IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 17.09.04, 17:37
      Jakbys podsmarowal, ktoremus ze " specjalistow wysokiej klasy;-)" to pewnei bar
      u Rycha umiesciliby na pierwszym iejscu;-)
    • djbunio Re: Nasz ranking restauracji 17.09.04, 20:03
      Czemu nikt z autorów nie lubi restauracji "U Fukiera" ?
      • Gość: smakosz Re: Nasz ranking restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 20:15
        Bo to kiepska knajpa..
    • Gość: hm Re: Nasz ranking restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 20:16

1/ McDonald's Modlińska
      2/ Pizza Hut/KFC Modlińska
      2/ stołówka zakładowa Centrum Bankowo Finansowego

• Gość: Kanadol Re: Nasz ranking restauracji IP: 206.80.111.* 17.09.04, 20:52
        No i komu tutak wierzyc? Albo przeplacony, albo swoje chwali. A ja dalej nie
        wiem, gdzie w Warszawie mozna dobrze zjesc....
    • Gość: szlachetny_zarlok Re: Nasz ranking restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 09:30
      Ten ranking to smiech. To tak jakby w rankingu aut oceniac w tej samej grupie
      np. Jaguara i nowego Nissana Micre. W takim np. Baccio 2 osoby wydadza na
      kolacje mniej niz 1 osoba w Sense albo Tokio, a to chyba tez istotne kyterium.
      Poza tym nie wiem dlaczego kuchnia polska jest dyskryminowana - zaden z
      recenzentow nie wymienil ani Domu Polskiego ani Tradycji ; to dobre knajpy,
      trzymajace poziom, ale z lekka drogie. Moje prywatne typy ( sporo dobrego
      zarcia za < 50 zeta ) to Baccio / Baccio di Angelo, Rubikon, Grand Kredens -
      ale tylko 1 danie lub zupa + przystawka, porcje sa duze a 3-course meal jest
      drozszy, na szybko - to Campagnia del Solo na Zurawiej a dla lubiacych szemrane
      klimaty warszawki - np. Kogut na Rakowieckiej.
    • Gość: xxx Nasz ranking restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 10:19
      Na pewno nie zjem nic w tych miejscach gdzie można spotkac takie facjaty

a w sensie kiedys mi podali zupe z mucha
      • gorgosss Re: Nasz ranking restauracji 18.09.04, 11:37
        lubie dobrze zjesc i lubie fajne miejsca. mam dosyc sense i india curry czy jakis tam innych... chcesz tradycji! zajrzyj do LOTOSU. chelmska rog belwederskiej...cudo... tam czas stoi od wielu lat. boazeria jest niezmiennie stara jak babcia klozetowa. te same sztuczne kwiatki i wazoniki. kuchnia super tradycyjna warszawska, polska a do tego co za obsluga...ostatnim razem pani odpowiedziala nam na nasze grumasy bardzo prosto...NIECH PAN NIE ZARTUJE PRZECIEZ JEST PAN W LOTOSIE...POLECAM !!!
    • Gość: kolo123 Re: Nasz ranking restauracji IP: 217.153.134.* 26.09.04, 10:00
      1) Tradycja
      2) Tradycja
      3) Tradycja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka