Gość: jaa_ga IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 13:15 Posłowie uznali stosunkiem głosów 231: 169 że raport Ziobry w sprawie afery Rywina jest ostatecznym stanowiskiem Sejmu RP w tej sprawie. PS. Co teraz? He he Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niech Re: W Sejmie wrze! 24.09.04, 13:25 Minister Sroda uzna ze to przejaw dyskryminacji i w zwiazku z tym przejdzie raport Blochowiaka (czy jak jej tam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: W Sejmie wrze! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 13:41 Trafiony-zatopiony he he Ale c o dalej? Zarzuty są tam takie, że powinno się wszcząć procedury skutkujące postawieniem wysokich urzędników państwowych przed Trybunałem Stanu.... Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: W Sejmie wrze! 24.09.04, 13:41 "biedna" Błochowiak:( Tylko "kolorowe skarpetki" jej zostały. W ten oto sposób spełni się (z opóźnieniem) klątwa Wałęsy, który obiecywał aferzystów w skarpetkach puszczać:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: W Sejmie wrze! IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 13:45 nie podniecajcie sie tak nic sie nikomu nie stanie Polska to bezpieczny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: W Sejmie wrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:47 Dobrze że kuriozum jakim było uznanie rapotu Błochowiak za ostatecznu raport komisji zostało odrzucone. Teraz powinny stanąc wnioski przed trybunałem... Co do uwag o M. Środzie, jest to bardzo inteligentna osoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: W Sejmie wrze! 24.09.04, 13:51 Ja jej (Srodzie) inteligencji nie ujmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: W Sejmie wrze! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 13:56 Niech to też bardzo inteligentna osoba he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: W Sejmie wrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:01 tylko dlaczego inteligentni mężczyźni nie próbują czasami spojrzeć na świat oczami kobiety:) Ale wracajac do sprawy Rywina. Kiedy zostanie ostaecznie opublikowany raport komisji przyjetej przez sejm. I kiedy zaczną działać prokuratorzy i trybunał:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: do Daa_gi i Diny... 24.09.04, 14:08 Gość portalu: jaa_ga napisał(a): > PS. Co teraz? He he Jak to co? Za miesiąc przegłosuje się jeszcze ostateczniejszą wersję... Do Diny: ta Środowa to jest tak inteligentna jak ja jestem miły... Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Nagroda im. Rywina. 24.09.04, 14:20 a ja proponuję ustanowienie nagrody im. Rywina. Według mnie powinien co roku otrzymywać ją parlamentarzysta(ka), który(a) zaproponuje najbardziej idiotyczne rozwiązania prawne ujete w formie ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Nagroda im. Błochowiak raczej. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 14:26 Nagroda im. tej panienki dla najwiekszego idioty-posła A nagroda Rywina dla autora najbardziej korupcjogennej poprawki he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: do Pędzelka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 14:28 Nie mylisz aby inteligencji z liberalizmem społecznym, radykalisto he he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Diny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:35 Nie widziałeś jej nigdy w akcji.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: co za głupi temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:45 Co za głupi temat. Co to nas obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: co za głupi temat 24.09.04, 14:50 niech napisała: > Was? Nic. Was nic nie obchodzi. Parafrazując słowa ze znanej reklamy niemeckiej można powiedzieć Alles Mu[i]ller oder was? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: No to się Miller wk..... :D IP: 62.233.175.* 24.09.04, 14:50 info.onet.pl/984248,11,item.html Lesiu, kończ, wstydu oszczędź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Co teraz : IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 15:05 Teraz piłka jest po stronie Sejmu 1. W przypadku Millera: wniosek o postawienie przed Trybunału Stanu Millera musi podpisać 115 posłów 2. W przypadku Kwaśniewskiego: wniosek podpisuje co najmniej 145 posłów i senatorów Zgrom. Narodowego. Wnioski trafiają do Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, która może: a)umorzyć postępowanie b)przedłożyć Sejmowi projekt uchwały o postawieniu tych osób przed Trybunał. Reasumując - droga daleka, ale podpisy na pewno do zebrania... PS. A Miller po głosowaniu powiedział: "To gebelsowskie kłamstwo i ci, którzy to kłamstwo usankcjonowali, powinni skończyć, jak Goebbels" Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Co teraz : 24.09.04, 15:09 Jesli ta Komisja ma podobny sklad jak te dwie co daly wczoraj popis to wydaje mi sie ze znam juz jej decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Co teraz : IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 15:12 Przedtem Komisja musi przeprowadzić dochodzenie. Potem decyzja. W tej kadencji wszczną dochodzenie... Decyzję podejmie już Komisja nastepnej kadencji he he Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Zmienić nazwę ulicy Wiejskiej 24.09.04, 15:28 Sejm i Senat mieszczą się przy ulicy Wiejskiej. Jak sądzę część posłów zbyt "do serca" sobie ten fakt wzięła. Stąd i takie sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1011 Re: Co teraz : 24.09.04, 21:55 niech napisała: > Jesli ta Komisja ma podobny sklad jak te dwie co daly wczoraj popis to wydaje > mi sie ze znam juz jej decyzje. Jak dupy nadstawia się wszystkim ,bez wyjątku,to trudno nie znać odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Co teraz : 24.09.04, 21:57 Już gnido obesrana wygramoliłaś się z szamba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nic Re: W Sejmie wrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:41 Nic. Dokładnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r A ja myślę, że nie ma co zajmować się pierdółami 24.09.04, 16:45 Od niemal 2 lat wszędzie tylko słysze Rywin i Rywin. No i co? No i co z tego, że przeszedł taki, czy inny raport? Co to zmieni? Poza satysfakcją jednego, czy drugiej posła lub posłanki. Nic to nie zmieni, ani w odniesieniu do korupcji w Polsce, ani do cawniactwa, złodziejstwa, bandytyzmu. Rywin jak był, tak bedzie, grupie trzymającej władze nikt krzywdy nie zrobi, a jedynie przez kolejne 2 lata będzie się wałkowac temat zastępczy. Rywina mam w d... podobnie jak Błochowiak i tego Ziobro. Zajac się bezrobociem, głodującymi dziecmi w domach dziecka, bezdomnymi. O tym nikt nie pamięta, tylko Rywin i Rywin. Cała ta operacja RywinGate miałaby sens, gdyby przyniosła jakiś efekt, a nie jedynie bicie piany, czy satysfakcję i ambicję jakiegos posła. Ordynacja wyborcza jaka była, taka będzie, w Sejmie nadal będa zasiadac przestępcy z immunitetem, a o walce z korupcją u nas się mówi od czasów Mieszka I. Dziękuję, wracam do swej trumny dalej spać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Vampi_r...:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 17:07 Ty pilnuj komunikacji, a ja zajmę się na chwilę wielką polityką, ok? Potem do Ciebie dołączę. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Vampi_r...:) 24.09.04, 17:59 Gość portalu: jaa_ga napisał(a): > Ty pilnuj komunikacji, a ja zajmę się na chwilę > wielką polityką, ok? > Potem do Ciebie dołączę. OK. Mnie od polityki boli głowa. PS. To o tych "pierdółach" to nie było skierowane do ciebie, ani do nikogo z forumowiczów. To było do polityków. Tak, by było wsio jasno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Vampi_r...:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 18:08 Wsio paniatno:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Do vampi_ra o "pierdółach"... 24.09.04, 18:14 vampi_r napisał: > Zajac się bezrobociem, głodującymi dziecmi w domach dziecka, bezdomnymi. Pierwsze słyszę żeby dzieci w domach dziecka głodowały. To jest dopiero PIERDÓŁA!!! A co się tyczy bezrobotnych czy bezdomnych to może niech oni SAMI SIĘ SOBĄ ZAJMĄ! Tak będzie taniej i skuteczniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Do Pędzelka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 18:35 Zostaw vampir_a:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Do Pędzelka... 24.09.04, 18:44 OK ale szlag mnie trafia na tych [CENZURA] powtarzających swoją idiotyczną mantrę: "w Polsce jest BIEDA, w Polsce panuje GŁÓD, w Polsce GŁODUJĄ DZIECI, połowa Polaków żyje W NĘDZY, itp"... Sami pewnie w takie pierdoły nie wierzą, ale czytają ich potem jakieś kmioty które tę mantrę niosą dalej i powtarzają ją już z pełną wiarą w jej prawdziwość... Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Do Pędzelka... 24.09.04, 19:51 pan_pndzelek napisał: > OK ale szlag mnie trafia na tych [CENZURA] powtarzających swoją idiotyczną > mantrę: "w Polsce jest BIEDA, w Polsce panuje GŁÓD, w Polsce GŁODUJĄ DZIECI, > połowa Polaków żyje W NĘDZY, itp"... > > Sami pewnie w takie pierdoły nie wierzą, ale czytają ich potem jakieś kmioty > które tę mantrę niosą dalej i powtarzają ją już z pełną wiarą w jej > prawdziwość... Aha. No przeciez w Polsce nie ma bezdomnych i bezrobotnych, a dzieci w domach dziecka opływaja w dostatek, kąpia się jakuzie, a jak skoncza 18 lat, to Państwo daje im wille z basenem. Czy tak własnie jest? Czy ty byłes kiedykowleiek w domu dziecka? Nie w warszawie, tylko np. gdzies na Mazurach lub w bieszczadach. Czyż nie wiesz, że wiele tysięcy dzieciaków jedyny ciepły posiłek je jedynie w szkole i że tym szkołom nieraz brak kasy na takie obiadki. Opóśc wpierw swoje miejskie pielesze i zobacz jak naprawdę wygląda życie w Polsce na prowincji. A nie gadaj takich głupot, bo jeśli ty sam w nie jeszcze wierzysz, to ....oj biada nam, biada. I to tylko jawny dowód i przykład, czemu w Polsce tak nienawidzą Warsawiaków. Jesteś typowym przykładem. Czyż ci już to mieszczańskie życie w Stolycy całkiem przysłoniło oczy? To otwórz te klapki i zobacz, że wokół ciebie jest cała rzesza innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Do vampi_ra... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 19:59 On to wie...nie zaperzaj się... Czytaj Go inaczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek No nie! To jednak ODPOWIEM 24.09.04, 20:21 vampi_r napisał: > Aha. No przeciez w Polsce nie ma bezdomnych i bezrobotnych, a dzieci w domach > dziecka opływaja w dostatek, kąpia się jakuzie, a jak skoncza 18 lat, to > Państwo daje im wille z basenem. > Czy tak własnie jest? PO PIERWSZE: Dlaczego w ogóle tak MIAŁOBY BYĆ?! PO DRUGIE: Między nic nie znaczącymi marginalnymi przypadkami a używanym przez ciebie sformułowaniem "w Polsce cośta cośtam" jest ZASADNICZA róznica... Widzę, że należysz jednak do drugiej grupy: bezmyślnie klepiących mantrę w którą wierzysz... > Czy ty byłes kiedykowleiek w domu dziecka? Nie w warszawie, tylko np. gdzies na > Mazurach lub w bieszczadach. Czyż nie wiesz, że wiele tysięcy dzieciaków jedyny > ciepły posiłek je jedynie w szkole i że tym szkołom nieraz brak kasy na takie > obiadki. Albo KURWA łżesz w żywe oczy albo jesteś DURNA JAK BUT... Problem "jedynego ciepłego posiłku" nie dotyczy dzieci z domu dziecka tylko dzieci z RODZIN ubogich (na własne zresztą życzenie)... Ty zdaje się KURWA nawet Dziennika Telewizyjnego nie rozumiesz tylko bezmyślnie wlepiasz gały w szklane pudło! W domach dziecka GŁÓD NIE PANUJE. Albo przestań ŁGAĆ albo przestań PIERDOLIĆ!!! > Opóśc wpierw swoje miejskie pielesze i zobacz jak naprawdę wygląda > życie w Polsce na prowincji. A nie gadaj takich głupot, bo jeśli ty sam w nie > jeszcze wierzysz, to ....oj biada nam, biada. I to tylko jawny dowód i > przykład, czemu w Polsce tak nienawidzą Warsawiaków. Jesteś typowym przykładem. Ty natomiast jak napisałem jesteś typowym przykładem BEZMÓZGIEGO KRETYNA mylącego nawet to co podają w wiadomościach językiem prostym do bólu! Co udowodniłem powyżej. Poza tym to chyba opÓszczałaś zajęcia w podstawówce, to z powodu głodu? Idiotka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: No nie! To jednak ODPOWIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:36 zgadzam się z pndzelkiem. Socjałowie powtarzaja bzdury o głodujacych i okradają tych którym coś się chce Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: No nie! To jednak ODPOWIEM 24.09.04, 20:42 A tacy "użyteczni idioci" jak vampi_r są im w tym niestety pomocni, bo skoro w Polsce ludzie głodują (w domyśle wszyscy lub znacząca część) a to się przecież "wszędzie" słyszy (dzięki takim idiotom) to trzeba jeszcze więcej wydoić kasy od tych którym chce się coś więcej niż tylko kiwnąć palcem w bucie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: No nie! To jednak ODPOWIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 20:45 a potem wiekszość pieniędzy zabranym lepiej zarabiającym grzeźnie w administracji i tak nie dociera do potzrebujacych. Jeśli rzeczywiście trzeba im pomagać.. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: No nie! To jednak ODPOWIEM 25.09.04, 02:41 Ty byłeś kiedyś w domu dziecka? Panie dzelku? A ja się tam wychowywałem. Nigdy nie widzialeś biedy u ludzi, co? No może w dzienniku TV. Pojedź kiedyś do domu dziecka np. gdzieś na Mazurach. To zmienia człowieka, naprawdę zmienia. Nie pitol wiec, bo zwykły ciul jesteś. I myślisz, że wulgaryzmem nadrobisz inteligencję. Typowy burak i warsiawski cwaniak. W dodatku na poziomie rozwoju kijanki. To tyle, bo z takimi typami raczej nie zwykłem dyskutować. Bo musiałbym odkażać monitor. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: No nie! To jednak ODPOWIEM 25.09.04, 08:25 vampi_r napisał: > Ty byłeś kiedyś w domu dziecka? Panie dzelku? > A ja się tam wychowywałem. I teraz powiedz ludziom w oczy ZASRANY KŁAMCO, że głodowałeś w domu dziecka, no jazda, mów!!! > Nigdy nie widzialeś biedy u ludzi, co? No może w dzienniku TV. Przede wszystkim nie wiem dlaczego jakaś bieda miałaby mnie interesować. > Nie pitol wiec, bo zwykły ciul jesteś. I myślisz, że wulgaryzmem nadrobisz inte > ligencję. Typowy burak i warsiawski cwaniak. W dodatku na poziomie rozwoju kijanki. To tyle, To tyle powiadasz? To ja ci odpowiem mały skurwysynku: a ty jesteś "zwykły ciul" z domu dziecka i do tego "Typowy burak i cwaniak" z domu dziecka "I myślisz, że wulgaryzmem nadrobisz" to że jesteś z domu dziecka... Z takim bydłem faktycznie nie ma po co dyskutować... wal się parobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: No nie! To jednak ODPOWIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 09:52 Można ciut spokojnie? Nie ma sensu wzajemnie obrzucać się wizwiskami. Vampirze przykro jest mi, że wychowywałeś się w takich warunkach. To nie są warunki na pewno godne do pozazdroszczenia. Placówki domów dziecka zapewnie nie zapewniają luksusów, pewnie są to dosyć chore instytucje. Ale ty wiesz o tym najlepiej Ale mówienie o milionach głodujacych jest czystą demagogią. Od rozdawania pomocy społecznej jeszcze nikt nie wyszedł z biedy. Najlepiej można pomagać dając wędkę a nie rybę. Ryba zostanie szybko skonsumowana i pójdzie na marne. Dobre prawo to też sposób na poprawę sytuacji. Jeśli ustrój będzie lepszy, komptencje i odpowiedzialność lepiej zaryzowane, gmina będzie działała lepiej. Lepsza gmina to więcej inwestycji, mniej marnotrawienia publicznego pieniądza. To ważniejsze jest niż dawanie kolejnych zasiłków biednym, które zostaną zapewne przepite przez "odpowiedzialnych" ojców rodziny. Ludziom nie wolno niczego dawać. Pomoc powinna polegać na daniu im możliwości, a nie zasiłków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Do Pędzelka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 21:30 Vampi_r to mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Do Pędzelka... 24.09.04, 21:32 A faktycznie pomyłka, ale facet czy babka... ważne że pieprzy jak potłuczony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Do Pędzelka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 21:35 W sprawach trasy w tunelu przez Ursynów jest perfekcyjny: kompetentny, spokojny, merytoryczny, konsekwentny i...do bólu cierpliwy... PS. Jednym słowem - kulturalny człowiek. Bardzo nawet:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Do Pędzelka... 24.09.04, 21:44 Ja temu nie przeczę, tyle że w tym wątku najpierw puścił, pardon, smrodliwego bąka i zamiast zmilczeć bo "zdarzyło się" to raczył go jeszcze rozdmuchać, żeby było lepiej czuć... Ciebie nie irytują te niemalże seryjnie pojawiające się wpisy rozmaitych przygłupów o "milionach (rzekomo) głodujących"??? Vide wątek o złoceniach na bramie MKiS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Do Pędzelka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 21:49 1. Młodzi ludzie są przepełnieni empatią... Potem z tego wyrastają:) 2. W złoceniach byłam w absolutnej mniejszości, ale to akurat zdarza mi się często...he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hej Re: W Sejmie wrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:29 jaa_ga czy jak tam. Od tego dryndolenia to Ci się szare komórki nie rozsypią, bo po Twoich postach można wnioskować, że coś już zaczyna się niepokojacego w ośrodkach podkorowych dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: W Sejmie wrze! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 21:32 życzyłbyś sobie żeby głosowanie było po twojej mysli?... Cóż... that's fact... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hej Re: W Sejmie wrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:35 Mnie to głosowanie to wisi dynda i powiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: W Sejmie wrze! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 21:37 A...jeśli tak, to odpierwiastkuj się od moich komórek szarych... Kulturalnie proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hej Re: W Sejmie wrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:39 Jak kulturalnie, to może posłucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: W Sejmie wrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 09:44 jeśli osoba o nicku hej nie interesuje ustawa warszawska to po się wypowiada? szkoda prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hej Re: W Sejmie wrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:18 Przepraszam ale nie rozumiem, co ma wspólnego ustawa warszawska z głosowaniem związanym z aferą Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: W Sejmie wrze! 25.09.04, 15:21 Przepraszam ale nie rozumiem kto kaze ci czytac ten watek. Ten ktos musi cie bardzo nie lubic. Odpowiedz Link Zgłoś