Dodaj do ulubionych

Droga pod głosowanie?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 01:21
Ja nie przypuszczam. Ja jestem PEWNA,
że w przypadku referendum Warszawiacy
powiedzą TAK dla obwodnicy miejskiej.
Jest w nas w takich momentach instynkt samozachowawczy
i dojrzałość oraz poczucie wagi swego głosu.
Mam jednak nadzieję, że obędzie się bez referendum.
Radni mają obowiązek patrzeć perspektywicznie
na problemy miasta. Tacy, którzy za cenę wątpliwego głosu
w nastepnych wyborach gotowi są sprzedać byle kit -
są niewarci bycia reprezentantami społeczeństwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaa_ga Odwagi, Rado Warszawy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.04, 01:39
      Jedną decyzją
      możecie odkorkować Warszawę
      i zaoszczędzić kupę kasy na referendum.
      • Gość: bbb Re: Odwagi, Rado Warszawy! IP: 212.160.172.* 28.09.04, 09:35
        Odkorkowanie Warszawy w ten sposób jest niemożliwe tylko raczej dokorkowanie
        (dołączy ruch międzynarodowy). Trasy ekspresowe powinny powstać, ale NIE W
        ZASTĘPSTWIE OBWODNICY A2. Polskim zwyczajem próbujemy przekombinować. Niech
        Warszawie ktoś wybuduje z budżetu na autostrady drogi ekspresowe, ale w zamian
        za prawdziwe obwodnice :) Nie dajmy się oszukać niech miasto zacznie budować
        drogi ekspresowe w Warszawie samo a obwodnica A2 z prawdziwego zdarzenia
        powinna iść poza miastem.
        • Gość: mały_ Dojdzie do Puławskiej a dalej nie wiadomo HAHAHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:40
          Ludzie!!! nawet referendum nie bedzie wiążące w tej sprawie!!! ta droga tam
          będzie bo musi być!!!
          • Gość: jacek tak jak z socjalizmem - tez musial byc IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 09:47
            ale juz go na szczescie nie ma

A2 przez miasto to proba wskrzeszania ...
            • Gość: Ramzes Re: tak jak z socjalizmem - tez musial byc IP: *.ibles.waw.pl 28.09.04, 15:13
              Szanowny Panie Jacku!
              To jest stolica państwa, a nie jakieś zaściankowe miasto.
              Jeżeli komuś się nie podoba takie rozwiązanie to może oczywiście wyprowadzić
              się z miasta, powiedźmy 50-100 km za Warszawę i wtedy nie będzie miał zadnego
              hałasu, spalin itp. Na całym świecie właśnie w ten sposób buduje się autostardy
              np. Madryt, Barcelona, Paryż, Londyn, Berlin, Moskwa, Tokjo, Mediolan, Stanbuł,
              Santa Cruz na Teneryfie, Praga, Wiedeń, Rzym. Więc nie jest to odosobniony
              przypadek na świecie. W Monachium to nawet ludzie podziękowali tamtejszym
              włodarzom za takie rozwiązania. A co do spalin to mniej jest właśnie wydalanych
              przy stałej jeździe, niż przy ciągłym ruszaniu z pod świateł czy staniu w
              korkach.
              Pozdrawiam
              • Gość: jacek tak jak z socjalizmem - tez musial byc IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 15:19
                ramzes - moze ci sie z piramidami pomylilo ?????

tranzyt tirow w miescie to recepta na korki i intensywne 'wydalanie'

nie mozna tez ruszac w sposob ciagly - najwyzej dyskretny
                • Gość: Ramzes Re: tak jak z socjalizmem - tez musial byc IP: *.ibles.waw.pl 28.09.04, 15:29
                  A może ty masz w tym jakiś interesik, co????????? Bo napewno nie dobro miasta.
                  Może należałoby powołać komisie śledczą, która by dokładnie zbadała tą sprawę?
                  Jak pamiętam to każdą inwestycję w Warszawie krytykujesz, może wyprowadzisz się
                  poprostu z Warszawy.
                  Ja się cieszę, że wreszcie coś się dzieje w stolicy
                  Pozdrawiam
                  • Gość: jacek tak jak z socjalizmem - tez musial byc IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 15:31
                    lubisz tak klamac ?????

a moze ty sie wyprowadzisz na Bialorus - pole popisu dla przekretow
                    nieograniczone
                    • Gość: Ramzes Re: tak jak z socjalizmem - tez musial byc IP: *.ibles.waw.pl 28.09.04, 15:36
                      A w czym ja skłamałem? że każdą inwestycję byś najchętniej zatrzymał tak jak
                      ostatnio pseudoekolodzy ze Złotymi Tarasami?
                      Ja nie mam zamiaru wyprowadzać z Warszawy, mi się tu podoba.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: jacek tak jak z socjalizmem - tez musial byc IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 15:40
                        tak, to jest klamstwo

szczegolna bezczelnosc wobec setek inwestycji w miescie zbudowanych z
                        naruszeniem prawa

jesli ci sie podoba w Warszawie - czemu chcesz ja zniszczyc autostradami ???

dlaczego inni ludzie maja cierpiec przez twoja glupote i klamstwa ???
      • Gość: X jaa_ga, co tam w waszej partii? IP: *.com / *.u.mcnet.pl 28.09.04, 11:32
        tam u was w centrali SLD juz glupszych pomyslow nie maja?
    • cbacba Trzeba stosowac medode faktow dokonanych 28.09.04, 01:50
      Tylko tak mozna wygrac z banda wiesniakow ktora wpowadzila sie na Ursynow.
      Niektorzy sa tak glupi ze wola zyc w korkach samochodowych i wdychac spaliny
      niz pozwolic na szybki przejaz aut autostrada.

A niektorzy warszawiacy to portestowac, strajkowac byle tylko nie pracowac i
      nic nie budowac.
      • Gość: Smok Nie jestem z Warszawy, ale nie uważam się za IP: *.energis.pl 28.09.04, 06:13
        'wieśniaka'. Mieszkam na Ursynowie i popieram autostradę całkowicie choć tunel
        pod Płaskowickiej to jakieś 300-400m od mojego bloku. Przykro mi tylko gdy ktoś
        nazywa przyjezdnych wieśniakami. Ja jestem tu od dokładnie 10 lat, tu
        skończyłem studia, tu pracuję i mimo że jestem 'przyjezdny' to jednak bardzo
        przywiązany do Warszawy. Cieszę się z każdej warszawskiej inwestycji, znam to
        miasto może i lepiej niż niejeden 'rodowity', a swoją pracą i podatkami, które
        tu płacę chyba też coś robię dla Stolicy...
        • Gość: jacek to pewnie jestes onkologiem - liczysz na kase IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 08:46
          z leczenia chorych

autostarda to nie jest inwestycja miejska tylko WIEJSKA

popierajac autostarade w miescie jestes WIESNIAKIEM
          • Gość: Telcor Re: to pewnie jestes onkologiem - liczysz na kase IP: 193.128.25.* 28.09.04, 09:29
            Niektorych to sie powinno od razu: w lepek i do piachu... swiatu byloby lzej...
      • Gość: jacek cba nie mieszka w Warszawie IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 08:49
        jest rezydentem ubeckiej firmy w chinach
    • Gość: xxx Re: Droga pod głosowanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 02:46
      Gdyby glosowala cala warszawa, to _na_ _pewno_ wiekszosc byla by za
      poprowadzeniem trasy w tunelu przez Ursynow :))

Osobiscie, tez licze, ze radni nie dadza sie zastraszyc nielicznym, acz
      zorganizowanym i krzykliwym "protestujacym"...
    • Gość: mick Budować, nie czekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 04:21
      A protestującym proponuje wyprowadzenie się do rzeczonej Góry Kalwarii
    • cbacba Uwazajcie na jabcusia 28.09.04, 06:11
      On staje sie bardzo agresywny ostanio.
    • jacek24 Re: Droga pod głosowanie? 28.09.04, 08:20
      Tak dla drogi ekspresowej przez Ursynów (najlepiej w tunelu).
      Garstka krzykaczy nie może blokować wszystkich warszawskich inwestycji.
    • Gość: obserwator Re: Droga pod głosowanie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.09.04, 08:25
      No i mamy kolejny "artykuł sponsorowany" na temat tzw. "drogi ekspresowej", czyli autostrady. Znowu zaczyna się od trzęsienia ziemi ("zdrada!", targowica!, tłum wrzeszczy i tupie!), a potem napięcie rośnie. Jakiś "oszołom z UPR" rozdaje ulotki z telefonami "sześciu kolegów". Pewnie chce coś "kolegom" załatwić!

Ale jest i "głos rozsądku", pani z Biura Planowania Czegoś Tam, która "przypomina" o rzeczy "oczywistej", że "tranzyt przez stolicę będzie znikomy". Bo tak zaplanowało Biuro Planowania, że transkontynentalna trasa tranzytowa nie będzie służyła do tranzytu. Po prostu pokażemy "wała" całej UE, która finansuje budowę tej trasy, z zamiarem wykorzystania jej do tranzytu, a nie dla zapewnienia warszawiakom szybkiego dojazdu z Ursynowa do Wilanowa.

Inny "dyzurny autorytet GW" przewiduje, że "większość opowie się za tym, by obwodnica przecięła Ursynów i Wawer", tylko, że referentum już było i 80% opowiedziało się przeciwko. Ale "głosujmy" do skutku, aż wynik będzie taki, jak chce "waadza". Kiedyś wystarczyło powiedzieć, że 99% jest za, oprócz elementu wywrotowego, teraz niestety trzeba brać na zmęczenie, nie można tak po prostu wyrzucić kartek z urny do zsypu i wpisać w rubrykę pożądanego wyniku.

A na forum jak zwykle dyżurny skład najemników. Pierwsi wpisują się zaraz po nocnym telefonie z GW, że "numer poszedł, trzeba działać".
      • Gość: X Re: Droga pod głosowanie? IP: *.com / *.u.mcnet.pl 28.09.04, 11:33
        No, cos w tym jest...
    • Gość: jacek A2 przez miasto nie jest obwodnicą IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 08:48
      tylko autostradą przez miasto

to powrot do jaskin

• Gość: Obserwator sloganiki chwytają co ? głowa boli .... IP: *.toya.net.pl 28.09.04, 13:57
        ...... od takiego głupiego gadania :)
        • Gość: jacek nie pij tyle IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 15:51
          nie bedzia kaca
    • Gość: F.Y.M po co tyle uwagi poswięca się jakims kretynom. IP: 217.96.48.* 28.09.04, 08:49
      Co za absurd- Stolica państwa w środku Europy -zatkana i bez obwodnicy - bo
      kilku rencistów, gospodynie domowe i jacyś polityczni mastodonci są za takim
      stanem rzeczy.
      • Gość: Dina Re: po co tyle uwagi poswięca się jakims kretynom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:31
        problem z mastodontami (pseudoekologami jak jacek) jest problemem natury
        psychicznej.
        • Gość: jacek dina - zacofany pseudoekolog IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 09:33
          nie wie ze czlowiek oddycha tlenem -
          • Gość: X dina jest z UP - jakies pytania? IP: *.com / *.u.mcnet.pl 28.09.04, 11:35
      • Gość: jacek A2 przez miasto to nie obwodnica IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 09:32
        a w referndum na Ursynowie brali udzial przedstawieciele wszystkich zawodow i
        grup wiekowych

80 pct bylo przeciw

podobnie rady Ursusa, Wloch i gmin osciennych
    • Gość: Adalbert Re: Droga pod głosowanie? IP: 217.17.45.* 28.09.04, 10:25
      Bardzo ceniłem Pana Wszołę, ale czy ptrzebny jest Mu taki PR.
      Niech Pan pomyśli logicznie. Od lat korzysta Pan z samochodu i chyba doskonale
      Pan orientuje się kiedy występuje największa emisja najbardzej toksycznych
      spalin. Dzisiaj dusimy się w spalinach stojąc w korkach na i z Ursynowa, na ul
      Puławskiej, trujemy wszystkich. Czy uważa Pan, że można zamknąć się na
      Ursynowie? Przecież ta droga w (oczywiście wentylowanym) tunelu ma słuzyc
      przedewszystkim Ursynowianom. Czy wyobraża sobie Pan alternatywę dla tunelu: 4-
      pasmową ul. Płaskowickiej. To dopiero będzie śmierdzące! Proponuję trochę
      pomyśleć i zostawić w spokoju Górę Kalwarię (tam już jest obwodnica). A na
      świecie buduje się, oj buduje choćby Wiedeń, Praga.
      Brawo Pani Elżbieto!
      Udowodniła Pani, że dowcipy o blądynkach nie mówią prawdy (to Pan Jacek mówi
      jak bląd). Więcej takich opinii, trzeba się przeciwstawić tym krzykaczom,
      którzy wszystko oprotestowują, mają zawsze racje i zacowują się jak na
      manifestacjach z minionego okresu.
      Jestem absolutnie ZA TUNELEM, podkreślam - cała rodzina usadziła się na
      Ursynowie w tym tuż obok Płaskowickiej!
      • Gość: jacek piekna ta wiejska gwara nowych osiedlencow IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 10:56
        autobahnem sprawnie dowioza ziemniaki spod Warki az do Geanta
      • Gość: X Adalbert - zglupiales? IP: *.com / *.u.mcnet.pl 28.09.04, 11:38
        Trzeba byc nie lada kretynem, zeby napiasc, ze tunel zaczynajacy sie za Geant
        na Pulawskeij i konczacy na skarpie ursynowskiej bedzie sluzyl ludziom z
        Ursynowa do dojazdu do centrum stolicy!!! Bo (info dla ludzi z daleka)
        wiekszosc ursynowian jedzie rano do centrum...

Jak sie nie jest z W-wy to sie nie wlacza do lokalnych dyskusji...
        • tarantula01 Re: Adalbert - zglupiales? 28.09.04, 12:30
          Obecnie Ursynowianie do Centrum jadą ul. Puławską, Rosoła, KEN, ew.
          Nowoursynowską. Po zbudowaniu obwodnicy Ursynowiakom będzie się do centrum
          jeździło szybciej, bo przejazd się odkorkuje. Dlaczego?
          Puławską daje się jechać jak już się przejedzie al. Wilanowską. Pozostałe
          warianty mają się "nieco gorzej" tu utyka się w Dolinie Służewieckiej oraz
          Rzymowskiego. Przyczyną tego jest ruch międzydzielnicowy i tranzytowy (ale
          bardzo mało TIRów) w ciągu ul. Marynarskiej. Na całym tym odcinku (Marynarska -
          Rz - DS - Witosa) jest za dużo świateł, co nie pozwala na płynny ruch. Światła
          muszą jednak być (albo skrzyżowania wielopoziomowe), bo inaczej z Ursynowa
          dałoby się wyjechać przed 6 rano i po 20 wieczorem. Ponadto wspomniany ciąg
          obsługuje Wilanów i Stegny. To zróżnicowanie ruchu powoduje właśnie korki.
          Więcej możliwości przejazdu przez tereny miejskie na kierunku wschód - zachód,
          to mniej samochodów na każdym takim łączniku (patrz most Łazienkowski po
          zbudowaniu mostu Siekierkowskiego oraz, to przyszłość, most Grota po zbudowaniu
          mostu Północnego).
          Trasa w rejonie Płaskowickiej (obwodnica, autostrada - jak kto chce) będzie
          takim dodatkowym wariantem przejazdu w obrębie miasta. Bo, porównując do
          mostów, to nikomu, kto jeździł mostem Łazienkowskim nie przyszłoby do głowy
          jechać mostem Siekierkowskim przez Wisłę, gdyby ten most był zbudowany jako
          łącznik drogi nr 721 pod Warszawą (wtedy ten most nie nazywałby się
          Siekierkowski), a takie rozwiązanie (przez Górę Kalwarię) oferuje się
          Warszawiakom.
          Nie będzie autostrady, obwodnicy w tunelu wzdłuż Płaskowickiej i dalej w stronę
          Konotopy oraz Wiązownej, to będzie niedługo Płaskowickiej przebudowana i
          przedłużona, aby był dobry przejazd od Puławskiej do Powsińskiej. Potem ulica
          zostanie poszerzona (na pewno będzie to konieczne), na każdym skrzyżowaniu
          swiatła lub rondo i będzie "Trasa Łazienkowska" pod oknami tylko ze światłami.
          • Gość: jacek tarantula - a myslalem ze jestes fachowcem ... IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:35
            1. tranzyt tirow poza Warszawa

2. inwestycje w komuikacje miejska

3. wtedy zobaczymy - czy potrzebna jest wewnetrzna obwodnica
    • Gość: Maciek Re: Droga pod głosowanie? IP: *.acn.waw.pl 28.09.04, 10:43
      ...a przynajmniej zagłosowaliby tak gdyby była taka możliwość w referendum. Nie
      zapominajmy, że to władający ustalają jakie pytanie nam zadadzą i jakie będą
      możliwe odpowiedzi.
    • Gość: Funky TAK! dla obwodnicy miejskiej przez Ursynow i Bemow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:18
      • Gość: Dina Re: TAK! dla obwodnicy miejskiej przez Ursynow i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:19
        • Gość: jacek to albo obwodnica - to albo przez miasto IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 11:27
          a tak naprawde lewa kasa i tyle
        • Gość: X Dina - masz w UP awans gwarantowany! IP: *.com / *.u.mcnet.pl 28.09.04, 11:40
          Szczerze zasluzylas na pochwale partii...
        • Gość: Groobi Re: TAK! dla obwodnicy miejskiej przez Ursynow i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 01:21
          tez jestem ZA, a bandy oszolomow spier..ac na wies.
          • Gość: jacek po nocy taki ci sie p..... li ???? IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 15:23
            A2 to droga tranzytowa dla rsukich tirow

bedziesz mogl zlapac okazje do siebie na wies
    • Gość: X ZADNEJ AUTOSTRADY W WARSZAWIE IP: *.com / *.u.mcnet.pl 28.09.04, 11:27
      Wynocha stad komuchy - robcie interesy gdzie indziej...
    • Gość: marbak jakie referendum ?? po co??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:29
      przecież było od dawna wiadomo którędy będzie biec autostrada - budowa w innym
      miejscu to skandal...
      • Gość: jacek wtedy budowales socjalizm IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 11:36
        budowanie czegos innego to tez skandal ??????????
        • Gość: marbak Re: wtedy budowales socjalizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:46
          co ty synku o tym wiesz...o socjaliźmie, teraz jesteś mocny i myślisz o czym???
          taacy jak ty dobrzy rewolucjoniści którzy innym coś bezpodstawnie zarzucają są
          nalepszymi "wykonawcami" jedynych słusznych postanowień.
          Co ty wiesz o demokracji i rządzaniu.. ????- niewiele, i nie widzisz jak Cię
          rolują gładkimi słówkami..
    • rysiek_z_klanu jak to dobrze 28.09.04, 11:33
      że moda na takie wątpliwe "zdobycze" demokracji na świecie panuje stosunkowo od
      niedawna, bo do dziś podróżowalibyśmy na grzbiecie muła po ubitych zakurzonych
      traktach.
      ak sobie przypomnę jakie to plagi egipskie miały pospadać miały pospadać na
      miast i maisteczka przez które budowano kolej to od razu żal mi mieszkańców
      Ursynowa, którym wiadomo - kury przestaną sie nieść, a krowy cielić.
      • Gość: jacek ciekawa teoria IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 11:37
        to wlasnie demokratyczne spoleczenstwa rozwijaja sie szybciej
        • rysiek_z_klanu Re: ciekawa teoria 28.09.04, 11:38
          Gość portalu: jacek napisał(a):

> to wlasnie demokratyczne spoleczenstwa rozwijaja sie szybciej

może jakiś przykład ???
    • Gość: krzysztof Re: Droga pod głosowanie? IP: *.tvp.pl 28.09.04, 11:58
      CHCE AUTOSTRADE!!!!!! Mam DOSC! pelzania przez Warszawe. Wystarczy troche
      pojezdzic i NIE METREM I AUTOBUSEM by zobaczyc jak Wielkie TIRy przepychaja sie
      przez Nasz Miasto z Zachodu na Wschod i z Poludnia na Północ. Jak bedzie
      Obwodnica ZNIKNA z Miasta. Jak KTOS chce mieszkac na wsi,niech wyprowadzi sie
      ze Stolicy 38 milionowego kraju!
      • nel11 Re: Droga pod głosowanie? 28.09.04, 12:01
        Gość portalu: krzysztof napisał(a):

> CHCE AUTOSTRADE!!!!!! Mam DOSC! pelzania przez Warszawe. Wystarczy troche
        > pojezdzic i NIE METREM I AUTOBUSEM by zobaczyc jak Wielkie TIRy przepychaja
        sie
        >
        > przez Nasz Miasto z Zachodu na Wschod i z Poludnia na Północ. Jak bedzie
        > Obwodnica ZNIKNA z Miasta. Jak KTOS chce mieszkac na wsi,niech wyprowadzi sie
        > ze Stolicy 38 milionowego kraju!

Biedny człowieku!
        TWÓJ ROZUM ZNIKNĄŁ A NIE TIRY TRANZYTOWE Z MIASTA. Depiero będą miały wspaniały
        przelot przez być może i twoje osiedle. Bo przez moje na pewno - mieszkam na
        osiedlu Ruda przy trasie AK.
        • rysiek_z_klanu Re: Droga pod głosowanie? 28.09.04, 12:06

> Biedny człowieku!
          > TWÓJ ROZUM ZNIKNĄŁ A NIE TIRY TRANZYTOWE Z MIASTA. Depiero będą miały
          wspaniały
          >
          > przelot przez być może i twoje osiedle. Bo przez moje na pewno - mieszkam na
          > osiedlu Ruda przy trasie AK.

Biedna Kobieto !
          Oczywiście lepiej jest jak ów przykładowy TIR, takiego przelotu nie ma, gdyz
          wtedy zamiast "przelecieć" postoi Ci pod oknem z półgodziny i napełni okolice
          aromatem spalanej ropy.
          Gratuluje logiki inaczej.

ps .Tirów tranzystowych jest ułamek w stosunku do TIR'ów docelowych. Ale o tym
          cicho sza, bo się bractwo ekodziwactwo niedorobi następnego ekologicznego
          3litrowego beemwu.
          • Gość: jacek to jakis lewy ten klan ..... IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 12:11
            powtarzasz te dawno oklepane bzdury i polprawdy - lamiac zasady logiki

tranzyt tirow musi odbywac sie poza miastem - a dostawy tirami do miasta to
            kompletny absurd
            • rysiek_z_klanu Re: to jakis lewy ten klan ..... 28.09.04, 12:18

> tranzyt tirow musi odbywac sie poza miastem - a dostawy tirami do miasta to
              > kompletny absurd

a czym w takim razie ? Wołami ? Czy ciągnikiem siodłowym marki Żuk ???
              "szanowni państwo z powodu dostawy towaru nasz ursynowski Geant będzie
              nieczynny przez 5 dni, za utrudnienia przepraszamy. Niecierpliwych klientów
              zapraszamy do Raszyna, gdzie towar sprzedawany jest wprost z naczepy".
              /normalnie Jacuś to siem nadaje żeby nakręć taki film - roboczy tytuł "Misio 2"/

a jak tam kurczątka ?? niosą się ? :-)
              • Gość: jacek to jakis lewy ten klan ..... IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:33
                malymi samochodami dostawczymi

koniec ze swietymy krowami

nigdzie w europie nie prowadzi sie dostaw tirami do miasta

najpierw byly lapowy za budowanie hipermaketow w srodku miasta - a teraz
                olaboga ?????

spadajcie
                • rysiek_z_klanu Re: to jakis lewy ten klan ..... 28.09.04, 13:41

> malymi samochodami dostawczymi
                  >
                  yhm.. logika gdna pozazdroszczenia zamiast jednego TIR'a i jednej rury,
                  kilkadziesią samochodzików (pewnie na kluczyk - ekologicznych)

> koniec ze swietymy krowami

pseudoekologami ! Zgadzam się !
                  >
                  > nigdzie w europie nie prowadzi sie dostaw tirami do miasta

nie, tragarzami i na wielbłądach

> najpierw byly lapowy za budowanie hipermaketow w srodku miasta - a teraz
                  > olaboga ?????

kude Walduś zrozum cieżko wyżyć. Tyle tylko że nie widze zwiazku. Bo przeciez
                  te Tiry to tranzyt a teraz ci do miasta wjechały ???? Bład logiczny, chłe chłe

• Gość: jacek to jakis lewy ten klan ..... IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:45
                    sluchaj waldus z klanu - tiry nie maja prawa wjazdu do miasta - i tyle

ani tranzytem ani do geanta

koniec i kropka

• rysiek_z_klanu Re: to jakis lewy ten klan ..... 28.09.04, 13:57

> sluchaj waldus z klanu - tiry nie maja prawa wjazdu do miasta - i tyle
                      >
                      > ani tranzytem ani do geanta
                      >
                      > koniec i kropka.

A jak zdejmą tabliczkę TIR i będą zwykły ciągnik siodłowy z naczepą pełny
                      kalelarepy i buraków. Czy jako mieszkaniec Okęcia możesz sobie kupić Scanię i
                      dojeżdzać nią do psychiatry ? Czy to w demokratycznym państwie powinno być
                      zabronione ? :-)

>
                      >
                      >
                      • Gość: jacek to jakis lewy ten klan ..... IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 14:02
                        seicento z kratka nie moze parkowac na chodniku - samochod ciezarowy

no i co kazuisto ???

jest dowod rejestracyjny i tyle

w Holandii na przeprowadzke musisz miec glejt dla ciezarowki - na oba adresy
                        • rysiek_z_klanu Re: to jakis lewy ten klan ..... 28.09.04, 14:06

> seicento z kratka nie moze parkowac na chodniku - samochod ciezarowy

acha i to wg. ciebie jest objaw normalności i wyznacznik prawnego postepu.
                          Gratulacje.

> w Holandii na przeprowadzke musisz miec glejt dla ciezarowki - na oba adresy
                          w całej czy tylko w Rotherdamie, czy holenderskich Klewkach też, a co na to
                          mieszczkańcy Dortmundu ?
                          • Gość: jacek to jakis lewy ten klan .- wychodzi cham z rysia IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 15:04
                            nie jest to objaw normalnosci - podbnie jak tiry w miescie

dortmund nie znajduje sie w niederlandach
                        • rysiek_z_klanu Re: to jakis lewy ten klan ..... 28.09.04, 14:07

> seicento z kratka nie moze parkowac na chodniku - samochod ciezarowy

no w końcu, to o take tiry ci chodzi cały czas. ty wiesz, że tej twojej Holandi
                          to nie uświadczysz seicento z cieżarowego ?
                          • Gość: jacek to jakis lewy ten klan - wychodzi cham z rysia IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 15:05
                            chodzi mi o prawdziwe tir -y

zgodnie z karta pojazdu
                • Gość: Zenon Re: to jakis lewy ten klan ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 23:56
                  nigdzie w europie nie prowadzi sie dostaw tirami do miasta

Motocyklami z przyczepkami Jacusiu. A takze rowerami z bagaznikami oraz na
                  grzbietach zwierzat jucznych ma sie rozumiec. Tylko co na to powiedza twoi
                  koledzy z ruchu "kochajmy zwierzatka - naszych braci mniejszych"? Zlinczuja cie
                  jak amen w pacierzu.Ze zwiazku twego wyrzuca i gratyfikacji ekoterrorystycznych
                  jak nic pozbawia. Z czego bidulko zyc bedziesz? Moze staniesz z kubelkiem i
                  gabeczka na skrzyzowaniu jakims i szybki trucicielom przebrzydlym myc bedziesz?
                  • Gość: jacek zenon nie z elei niestety IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 09:07
                    skonczyles ???

to spusc wode

i wywietrz
                    • Gość: Zenon Re: zenon nie z elei niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:09
                      Zabolala jacusia-wrazliwca kpina? Bidulek nieszczesny.Usmiechnij sie jednak, bo
                      byc moze jutro juz jakowys haraczyk uda sie wyszarpnac. Gdyby tylko nie ta
                      nieustanna zmora prokuratora i konca "ekologicznych' interesikow. Ergo: kubelek
                      i gabeczke jednak przygotuj.
                      • Gość: jacek pograzasz sie chlopino IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 14:15
                        nawet nie jestes oryginalny
                        • Gość: Zenon Re: pograzasz sie chlopino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:31
                          Przed toba chlopino? A po co? Co ja z tego mialbym? Twoj "szacunek"? A po co mi
                          on? Pa, pa zatem bidulku.
                          • Gość: jacek pograzasz sie chlopino IP: *.u.mcnet.pl 30.09.04, 13:53
                            nie uniwersalnie

nawet mafiozi kiedys sie pokloca
    • Gość: Kaczor Re: Droga pod głosowanie? IP: *.wim.mil.pl / *.wim.mil.pl 28.09.04, 13:03
      Panie Kaczyński niedoczekanie pana ,że puści pan autrostradę przez bemowo!!! I
      nie chodzi o chałas ale o smród spalin.
      • nel11 Re: Droga pod głosowanie? Refleksje o hałasie. 28.09.04, 14:19
        Gość portalu: Kaczor napisał(a):

> Panie Kaczyński niedoczekanie pana ,że puści pan autrostradę przez bemowo!!!
        I
        > nie chodzi o chałas ale o smród spalin.

Nie doceniacie niszczącej potęgi hałasu. Na całym świecie mówi się o
        wzrastającej sile niszczącej HAŁASU na układ nerwowy człowieka, a my
        fundujemy sobie całkiem niekontrolowaną emisję hałasu właśnie przez gęsto
        zaludnione tereny. Moje dotychczasowe doświadczenie życiowe hamuje mnie przed
        naiwna wiarą, że ktokolwiek budując autostradę pomysli o człowieku.

Decydentom kazałabym zamieszkac przy estakadzie, którą z wielkim świstem (taki
        charakterystyczny piskliwy dźwięk rozpedzonego TIRa) rozjeżdżają TIRy.
        Estakada nie ma ekranów, estakada nie jest w tunelu.
        Doświadczenia zebrane przy estakadzie wjazd na most Grota od strony Bielan
        (dodatkowa atrakcja - skrzyżowanie z Wiasłostradą, po której TIRy suna aż
        miło).
        Z powodu hałasu spacer nad tzw. kanałkiem po stonie bielańskiej dawno przestał
        być przyjemny. Nikt tu nie pomyslał o ekranach. I tak będzie z autostradą ...
    • Gość: gosc Re: Droga pod głosowanie? IP: *.molgen.mpg.de 28.09.04, 14:58
      W zadnym razie droga przez Ursynow. Dlaczego nie jest jak w Berlinie? Droga
      (Berliner Ring) przebiega 20 km od najbardziej odleglych dzielnic!!! I bez
      udawania ze to droga "dla ruchu do Warszawy", skoro nazywa sie obwodnica, i
      BEDZIE najlepszym polaczeniem tranzytu na Litwe i Bialorus.
    • Gość: Beata Kulczykland - Autostrada A2 IP: *.aster.pl 28.09.04, 15:42
      To wzruszajace, jak media jednym głosem wspierają lobby autostradowe.
      Dlaczego pani Igras (kimkolwiek jest) wypowiada się z pogardą "pseudoekolodzy".
      Czy w odróznieniu od protestujących jest ekologiem? Powstała
      Koalicja "Ekostrada" skupia ponad 30 stowarzyszeń i komitetów pozarządowych.
      Przed ostatnią sesją Rady Miasta Zieloni 2004 zorganizowali konferencję
      prasową. dziennikarze nie byli specjalnie zainteresowani, poza tubą lobby
      autostradowego z Zycia Warszawy. Nikt nie podaje merytorycznych argumentów ze
      strony przeciwników tras przez miasto. Natomiast druga strona- cytowana jest
      obficie z tytułami, nazwiskami. My - protestujący, to tylko oszołomy dbające o
      własny interes typu: "nie pod moim oknem".
      A jak sie sprawy mają? Kto zapłaci za najdroższy wariant A2?
      Oczywiście MY!!!!! Bo to idzie z naszej kieszeni. Jest to najdroższy z
      możliwych wariantów!!! Dlaczego? Czy ktos zadał sobie to pytanie?
      Skąd wezmą się pieniądze na to?
      Koszty takiego wariantu przewyższają trzykrotnie koszty autostradowego obejścia
      stolicy. Nie mówiąc o kosztach społecznych i ekologicznych. Bo te są ukrywane.
      Okłąmuje się nas również, że to będzie tylko droga wewnętrzna - a co ztranzytem.
      Prawda jest taka: wmawia na się, że tranzyt europejski planuje się
      przeprowadzić zmodernizowaną drogą krajową E-50. Jest to śmieszne!!! Jak tam
      pojedzie taka ilość TIR-ów? Drogą szerokości 7 m ???? Nie spełniającą unijnych
      wymogów nośności 115-120kN/oś!!!Dwa pasy po szerokości: 2,75 + pobocza !!!
      Podczas gdy "droga wewnętrzna" przez Ursynów, Wilanów, Wawer i Mazowiecki Park
      Krajobrazowy będzie miała "unijną" nośność i 6 pasm + 2 zapasowe. Na tej drodze
      nie przewidziano żadnych rozwiazań dla komunikacji miejskiej. NIC!!
      Przystanków, zatok dla autobusów.
      Poza tym A2 na południu to tylko część Warszawskiego Wezła Transportowego.
      Planuje się trzy takie trasy przez Warszawę!!! Jest to realizacja zapisów
      Traktatu Akcesyjnego o Europejskich Korutarzach Transportowych. A2 - trasa
      południem Warszawy jest drugą co do ważności trasą europejską. Przytaczany
      przez laików przykład Trasy Łazienkowskiej jest nieadekwatny do tego co nas
      czeka.
      A jeszcze sprawa Mazowieckiego Parku Krajobrazowego: A2 przetnie go na pół.
      Różnica w nazewnictwie autostrady i drogi ekspresowej polega w tym wypadku na
      tym, że inwestor zaoszczędzi na przepustach dla zwierząt. Autostrada ma bowiem
      takie wymogi.
      A co z Pałacem w Wilanowie, który osadzony jest na debowych balach z powodu
      mokrego podłoża. Wszelkie drogi odwadniają podłoże, to wie każdy budowlaniec.
      Kto zapłaci za ratowanie Pałacu Królewskiego? Przecież w koszty A2 tego nie
      wrzucono!!!!
      A ludzie sie cieszą, że zrezygnowano z autostrady. Otóż, nie zrezygnowano!!!
      Zmieniono nazwę, żeby zamknąć im usta.
      Nikt też nie wspomina, że ten projekt łamie zapisy Konstytucji i Traktatu
      Akcesyjnego. Lobby inwestorów postarało się o to i pare lat temu zmieniono
      ustawę. Przewidując protesty prowadzono tzw. "spesustawę", która pozwala
      inwestorowi robić co mu się opłaca. Nie musi liczyć się z opinią społeczną.
      Nikt nie podaje też kosztów zewnętrznych, bo po co. Społeczeństwo nawet nie ma
      pojecia o czymś takim!!! Nikt nie był zainteresowany robieniem analizy kosztów
      rozwiązań alternatywnych. Mogłoby się okazać, że są rozpaczliwie tańsze. Czyli
      Wykonawca - pan Kulczyk przede wszystkim, nie zarobił by aż tyle kasy na
      kosztownych rozwiazaniach takiego przebiegu trasy Aa.
      Inwestor Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad, czyli nasz budżet
      ryzykuje, że Komisja Europejskie nie zechce dopłacić do realizacji projektu,
      który w swych założeniach łamie zapisy Traktatu Akcesyjnego uniemożliwiając
      konsultacje społeczne i nie przedstawiając kalkulacji rozwiązań alternatywnych.
      Tenże inwesor nie wykluczył w wywiadzie prasowym wprowadzenia z czasem opłat na
      A2. Czyli kiedys PRZEMIANUJĄ TO autostradę!!!
      A różni dziwni nabywcy ziemi na planowanej trasie przebiegu nie zarobią na
      spekulacjach.
      LUDZIE POBUDKA!!!! NIE BĘDZIE INNEGO TRANZYTU DLA TIRÓW!!! NIKT NIE BĘDZIE
      TELEPAŁ SIĘ DROGĄ E 50 PRZECINAJACE MIASTECZKA I WSIE, JEŚLI BĘDZIE MIAŁ
      DROGĘ "MIEJSKĄ" O PARAMETRACH AUTOSTRADY!!!!!!!!!
      Taką mamy świetną perspektywę!
      Beata Nowak
      Współprzewodnicząca koła warszawskiego Partii Zielonych 2004
      i członkini Rady Krajowej.
      Oficjalne stanowisko Zielonych 2004 na stronie:
      www.zieloni.org.pl/articles.php?id=693
    • Gość: WOJTEK Re: Droga pod głosowanie? IP: 217.153.174.* 28.09.04, 23:39
      Obwodnica miasta potrzebna JAK ZDROWIE. Zaoszczędzi cenny czas, umożliwi
      właściwe określenie czasu dojazdu, spowoduje zmniejszenie zanieczyszczeń
      spalinami (krótszy czas przejazdu)! Skoro w planach od wielu lat wyznaczono
      korytarze komunikacyjne , zarezerwowano teren to oczym my tu chcemy dyskutować.
      Najwyższy czas przystąpić do realizacji. Koniec z gadulstwem i słuchaniem tych
      co na wszystkim się znają.
      • Gość: warszawski kieryka Re: Droga pod głosowanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 00:05
        Tu jest ciekway link do strony ktora opisuje rozliczenia i porachunki miedzy
        dwoma szajkami "zielonych" (m.in. jest tez banda ktora nazywa sie zieloni 2004).

www.zieloni.org.pl/forum.php?page=&cmd=show&id=4845&category=19
        Interesujace obyczaje - moze jeszcze nie Pruszkow i Wolomin ale jak bedzie
        akurat jakas wieksza kasa do podzialu to kto wie.
        • Gość: jacek a co to ma do rzeczy ??? IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 11:26
          ze zieloni sie kloca - to mozna robic przekrety autostradowe ???
    • Gość: bemowianka Re: Droga pod głosowanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:12
      Kaczynski oszukal swoich wyborcow. Przed wyborami na prezydenta Warszawy
      deklarowal sie jako przeciwnik wprowadzania autostrady do miasta. Teraz juz sie
      zgodzil zeby autostrada rozpolowila Bemowo. Szkoda, ze nikt w Gazecie tego nie
      pamieta, moze warto zapytac pana Prezydenta czy ma cos do powiedzenia swoim
      wyborcom w tej sprawie!
    • tarantula01 Re: Droga pod głosowanie? 30.09.04, 09:53
      Gość portalu: jaa_ga napisał(a):

> Ja nie przypuszczam. Ja jestem PEWNA,
      > że w przypadku referendum Warszawiacy
      > powiedzą TAK dla obwodnicy miejskiej.
      > Jest w nas w takich momentach instynkt samozachowawczy
      > i dojrzałość oraz poczucie wagi swego głosu.
      > Mam jednak nadzieję, że obędzie się bez referendum.
      > Radni mają obowiązek patrzeć perspektywicznie
      > na problemy miasta. Tacy, którzy za cenę wątpliwego głosu
      > w nastepnych wyborach gotowi są sprzedać byle kit -
      > są niewarci bycia reprezentantami społeczeństwa.

Właśnie dlatego najwięksi przeciwnicy obwodnicy (autostrady) - jak zwał tak
      zwał są przeciwni referendum. Bo wiedzą, że z punktu widzenia miasta ich
      interesiki są nic nieznaczącym piachem w trybach.
      • Gość: Dina Re: Droga pod głosowanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:55
        poza tym okazałoby się, że wiekszość mieszkańców warszawy chce rozwoju miasta i
        chce inwestycji
        • Gość: jacek a jak nie ??? IP: *.u.mcnet.pl 30.09.04, 13:52
          jak nie beda chcieli takiego 'rozwoju' ???

moze beda chcieli inwestycji miejskich - a nie wiejskich ???

co wtedy powiesz ???

chcesz skonczyc jak janina s. ?
    • Gość: beata Re: Droga pod głosowanie? IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 10:14
      te debile co protestuja przeciwko obwodnicy niech sie wyprowadza z Ursynowa
      ajak nie maja nic innego do roboty to niech licza drzewa wLESIE KABACKIM JA w
      peni popieram ten projekt imodle sie zeby doszlo wszystko do celu
      • Gość: dzielnicowy Re: Droga pod głosowanie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.10.04, 11:10
        > te debile co protestuja przeciwko obwodnicy niech sie wyprowadza z Ursynowa
        > ajak nie maja nic innego do roboty to niech licza drzewa wLESIE KABACKIM JA
        > w peni popieram ten projekt imodle sie zeby doszlo wszystko do celu

Niepiśmienna idiotka z jakiegoś, za przeproszeniem, Targówka "popiera
        projekt" autostrady w naszej dzielnicy. Wio z powrotem do garów!
        Świat staje na głowie...
    • lambda_oska trasa na Ursynów 01.10.04, 15:34
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka