Dodaj do ulubionych

Stanisław Grzesiuk

IP: 212.76.36.* 18.04.02, 22:13
Miej więcej za trzy tygodnie, 6 maja, przypada rocznica urodzin Stanisława
Grzesiuka.
W sobotę, "Życie Warszawy", na inaugurację nowego dodatku "Stolica", ma zamiar
wydać płytę z piosenkami Grzesiuka. Ciekawe, jak wypadną te stare nagrania w
porównaniu z produkcjami "Szwagierkolaski"
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 22:21
      Nie wiem co chce wydac ZW, ale kilka lat temu ukazaly sie na CD wszystkie
      piosenki Grzesiuka. Dla jego fanow (slowo cokolwiek nie na miejscu), popisy
      Szwagra to zart (zart nie szamac - jesli ktos wie o co chodzi).
      PS. Bedac fanem od lat Grzesiuka pisarza i wykonawcy chetnie poczytam co o nim
      napisza inni.
      • Gość: palker Re: Stanisław Grzesiuk IP: 212.76.36.* 18.04.02, 22:36
        Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Nie wiem co chce wydac ZW, ale kilka lat temu ukazaly sie na CD wszystkie
        > piosenki Grzesiuka. Dla jego fanow (slowo cokolwiek nie na miejscu), popisy
        > Szwagra to zart (zart nie szamac - jesli ktos wie o co chodzi).
        > PS. Bedac fanem od lat Grzesiuka pisarza i wykonawcy chetnie poczytam co o nim
        > napisza inni.

Płyta (pt. Niezapomniane przeboje) ma być gadżetem reklamowym, więc niczego
        specjalnego nie należy się po niej spodziewać. Istotne, że przypomni o fragmencie
        jego twórczości.
        • Gość: Gosc Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 22:43
          No to jestem za. Daj znac jak sie ukaze.
          • Gość: palker Re: Stanisław Grzesiuk IP: 212.76.36.* 18.04.02, 22:48

> No to jestem za. Daj znac jak sie ukaze.

Właśnie dałem :-). Idź w najbliższą sobotę do kiosku Ruchu i po prostu kup
            gazetę :-))
    • atob Re: Stanisław Grzesiuk to ........................ 18.04.02, 23:04
      Kiedys byl moim idolem a odkad poznalem PRAWDE o nim to dla mnie ZERO .................
      • Gość: garma Re: Stanisław Grzesiuk to ........................ IP: *.chello.pl 18.04.02, 23:07
        atob napisał(a):

> Kiedys byl moim idolem a odkad poznalem PRAWDE o nim to dla mnie ZERO .........
        > ........

Jaką prawdę ?
        • Gość: Gosc Re: Stanisław Grzesiuk to ........................ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 23:22
          Wal, jaka prawde? Znam jego trzy ksiazki, relacje o nim, jego muzyke... Czy
          wiesz cos jeszcze?
      • atob Re: Stanisław Grzesiuk to ........................ 18.04.02, 23:32
        Kiedys mialem okazje rozmawiac z KIMS kto byl w obozie z G .Juz nie pamietam w ktorym . Ale to nie na forum a pozatym Ona opowiadala mi a nie Wam [bez obrazy] wiec nie bede ciagnal tego tematu.
        • Gość: Gosc Re: Stanisław Grzesiuk to ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 23:41
          Atob, wiem od kogos, kto siedzial z toba w obozie... itd. Grzesiuk byl dosc
          szczery w swoich wspomnieniach, mozliwe, ze nie mogl napisac wszystkiego, ale
          zeby tak go przekreslic, to chyba trzeba miec niezlego haka. Moge dac ci adres
          e-mail jesli nie chcesz walic tego publicznie. A jesli nie chcesz tego
          wyjasnic, to zamknijmy te kwestie i piszmy o jego muzyce (i ksiazkach).
          PS. Odpowiedz w ciagu 5 minut bo juz zasypiam.

• atob Ostatnia wypowiedz Atoba 18.04.02, 23:47
            Tak slyszalem choc od kobiety [obozy oddzielne] to jednak a pozatym o co chodzi ? Kto czytal i Mu sie podoba to jego sprawa .A co ja mysle to moja sprawa. I na tyle...............................

• Gość: Gosc Re: Ostatnia wypowiedz Atoba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 23:52
              Tak slyszalem choc od kobiety [obozy oddzielne]

Tak slyszales. Ale co slyszales to zostawiasz dla siebie. I bedziesz ocenial
              czyjes zachowania z kacetu. No stary, ty to chyba Chytrus jestes.

• atob Re: naprawde ostatnia wypowiedz Atoba 18.04.02, 23:56
                Opwiesc byla dla mnie i nie widze powodu aby sie ja dzielic .Chodzilo mi wylacznie abyscie sie zastanowili i przyjmowali bez zastanowienia co G pisal w swoich ksiazkach . Co jak sadze w przypadku Goscia choc troche mi sie udalo .

Ps I naprawde na ten temat wiecej sie nie wypowiem
                • Gość: Gosc Re: naprawde ostatnia wyp... Atoba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 00:03
                  Zadko mozna mnie na tym forum wyprowadzic z rownowagi, ale udalo ci sie. To co
                  robisz to jest megagowno. Odpowiadam (i nie jest to moja ostania odpowiedz):
                  mam takie kwity na Atoba, ze wam wlosy z dupy wypadna, jak uslyszycie.
                  Rudobrody Rasputin to przy nim Czerwony Kapturek. Itd., itd.
                  PS. Byl to najlepszy przyklad, do czego nie powinno sluzyc forum. Uczcie sie,
                  mlodziezy.
                  • Gość: abc2001 Re: naprawde ostatnia wyp... Atoba IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 19.04.02, 00:15

> Zadko mozna mnie na tym forum wyprowadzic z rownowagi, ale udalo ci sie. To co
                    > robisz to jest megagowno. Odpowiadam (i nie jest to moja ostania odpowiedz):
                    > mam takie kwity na Atoba, ze wam wlosy z dupy wypadna, jak uslyszycie.
                    > Rudobrody Rasputin to przy nim Czerwony Kapturek. Itd., itd.
                    > PS. Byl to najlepszy przyklad, do czego nie powinno sluzyc forum. Uczcie sie,
                    > mlodziezy.

tylko nie mów co wiesz, bo to były wiadomości przekazane tylko Tobie,
                    ale rozumiem że już masz wyrobione zdanie na temat Atoba,
                    a my możemy sobie myśleć o nim co chcemy.
                    a do Atoba: oj, Atob, udała ci się argumentacja
                    • Gość: Gosc Re: naprawde ostatnia wyp... Atoba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 00:20
                      Nie dostalem zadnych info od Atoba. Myslcie sobie o mnie, Atobie i SG co
                      chcecie. Niech wasza inteligencja rozstrzygnie, co jest dla was bardziej
                      przekonujace. Dla mnie - fana SG - donos nie jest. Co ja mowie donos,
                      oszczerstwo.
                      • Gość: palker Re: naprawde ostatnia wyp... Atoba IP: 212.76.36.* 19.04.02, 00:42
                        Przypomniało mi się, jak czytałem kiedyś dziecku "O tym co Alicja odkryła po
                        drugiej stronie lustra" Lewis Carrol. Jest tam taki kawałek:

"Kotki mają ten bardzo niewygodny zwyczaj (zauważyła pewnego dnia Alicja), że
                        cokolwiek im powiesz, one zawsze mruczą.
                        - Gdyby mruczały tylko, zamiast "tak" a miauczały zamiast "nie", lub według
                        innej podobnej zasady - powiedziała Alicja - wtedy można byłoby prowadzić
                        rozmowę. Lecz jak możesz rozmawiać z kimś, kto zawsze mówi to samo?"

pozdrawiam na dobranoc
                        • Gość: garma Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.chello.pl 19.04.02, 21:38
                          Palker napisał:
                          "W sobotę, "Życie Warszawy", na inaugurację nowego dodatku "Stolica", ma zamiar
                          wydać płytę z piosenkami Grzesiuka."
                          Czy to o jutrzejszą sobotę chodzi ?
                          • Gość: beata_ Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.acn.waw.pl 19.04.02, 21:55
                            Tak, Garmuś - przepraszam, że się 'wtrancam', ale zauważyłam, że pytasz:-))

ps.
                            Palker o wrażenia Twoje na Pradze pytał, widziałaś?
                            • Gość: garma Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.chello.pl 19.04.02, 22:15
                              Gość portalu: beata_ napisał(a):

> ps.
                              > Palker o wrażenia Twoje na Pradze pytał, widziałaś?

Tak, właśnie zastanawiam się nad odpowiedzią.
                              • Gość: beata_ Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.acn.waw.pl 19.04.02, 22:17
                                Gość portalu: garma napisał(a):

> Gość portalu: beata_ napisał(a):
                                >
                                > > ps.
                                > > Palker o wrażenia Twoje na Pradze pytał, widziałaś?
                                >
                                > Tak, właśnie zastanawiam się nad odpowiedzią.

Ja też bardzo ciekawa jestem Twego zdania
                                • Gość: Gosc Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 22:22
                                  Prosze, prosze, panie pierwsze...
                                  • Gość: garma Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.chello.pl 19.04.02, 22:34
                                    Ciekawe, co Grzesiuk by powiedział widząc takie projekty...
                                    • Gość: beata_ Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.acn.waw.pl 19.04.02, 22:38
                                      Gość portalu: garma napisał(a):

> Ciekawe, co Grzesiuk by powiedział widząc takie projekty...

Tego chyba nie potrafię sobie wyobrazić...
                                      • Gość: Gosc Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 22:46
                                        Ale jakie projekty?
                                        • Gość: beata_ Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.acn.waw.pl 19.04.02, 22:48

> Ale jakie projekty?

Idź na Pragę to soe dowiesz:-)
                                          Dla ułatwienia dodam, ze chodzi o Port Praski
                                          • Gość: garma Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.chello.pl 19.04.02, 23:03
                                            Ciekawe, czy Grzesiuk odwiedzałby to forum...i co by pisał, gdyby odwiedzał :-)
                                            • Gość: garma Re: Stanisław Grzesiuk IP: *.chello.pl 20.04.02, 14:24
                                              Bardzo mi się podobają jego piosenki. Dawno temu znałam je kiedyś na pamięć.
                                              One są i wesołe i smutne zarazem.
                                              • Gość: abc Re: ŻW nie umie wydać płyty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 08:57
                                                Raptem 10 minut muzyki, brak jakiegokolwiek opisu, nawet wykazu piosenek.
                                                A "okładka" - lepiej nie mówić. Żenada.
                                                • garma Re: ŻW nie umie wydać płyty 23.04.02, 20:20
                                                  Gość portalu: abc napisał(a):

> Raptem 10 minut muzyki, (...)

Trzeba kupić płytę, żeby dłużej słuchać :-)
                                                  • Gość: abc Re: ŻW nie umie wydać płyty IP: 212.76.37.* 24.04.02, 11:54
                                                    garma napisał(a):

> Gość portalu: abc napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Raptem 10 minut muzyki, (...)
                                                    >
                                                    > Trzeba kupić płytę, żeby dłużej słuchać :-)

W przypadku np. piosenek Arki Noego nie trzeba było kupować płyty, tylko Gazetę
                                                    Wyborczą, a słuchało się tego coś ok. 40 minut.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka