1robi 21.10.04, 07:22 Tak trzymać!Brawo!Masa z nami i wami,Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: natasz_23 Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii IP: *.slp.pl / *.slp.pl 21.10.04, 08:35 to juz nie pierwszy raz jak projektanci obiektow uzytku publicznego zaskakuja nas swoja glupota (bo jak tu nazwac totalna dyskryminacje rowerzystow praktycznie na kazdym kroku). w zwiazku z tym akcja jak najbardziej sluszna. TAK TRZYMAC !!! tylko czy to cos pomoze w kraju tak zacofanym i miescie gdzie sciezki rowerowe koncza sie tak niespodziewanie, jak niespodziewanie sie zaczynaja. ROWERY NA ULICE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii 21.10.04, 08:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=16824160&a=16888401 --- Widzisz Filemon, a mówiłeś, że się czepiam. A tu MASY pracujące myślą tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMW O w morde , ale wydarzenie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 08:46 Jeszcze jesteście podnieceni tym wyczynem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROWER Re: O w morde , ale wydarzenie. IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 21.10.04, 09:36 Idz umyc BMW i wyprac dresy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bardzo Marny Woz Re: O w morde , ale wydarzenie. IP: 217.153.179.* 21.10.04, 09:47 Widocznie tak, bo o kilkunastu kierowcach BMW jezdzacych po Arkadii jakos nikt nie pisze ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii 21.10.04, 09:46 He he he.. sugeruje Arkadii zeby postawili stojaki: 5 PLN za godzine parkowania - inwestycja szybko sie zwroci. Juz lubie ta Arkadie. Wreszcie postepu cywilizacyjnego nie da sie zatrzymac - przykladem niech nam bedzie kolebka calej cywilizacji europejskiej: Grecja, Wlochy. Tam kanalizacja byla jakies 3 500 lat przed pierwsza kanalizacja w Warszawie. Kiedy pisali tam wiersze w Holandii pierwsza malpa zeszla z drzewa. Spojrzcie jak tam jest preferowany ruch rowerowy - tak chce w naszej stolicy. Bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość(inny) Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii IP: 217.153.179.* 21.10.04, 09:49 Też lubię Grecje... puszkowce w korkach wyglądają tam tak samo ładnie jak i u nas pod Arkadią wczoraj. A rowerem tylko się tam śmiga :-P Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii 21.10.04, 09:52 Co to są puszkowce? Chodzi ci o tych co posiadają wyłącznie puszkę mózgową (bez zawartości) czyli rowertystów? Nieładnie tak pisać o bliźnich choćby nie wiem jak byli upośledzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii 21.10.04, 09:55 nie, zebym sie czepial, ale np. nad takim Eufratem cywilizacja byla jeszcze wczesniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
5.5stopy Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii 27.10.04, 10:41 [ciach] > Juz lubie ta Arkadie. Wreszcie postepu cywilizacyjnego nie da sie zatrzymac - > przykladem niech nam bedzie kolebka calej cywilizacji europejskiej: Grecja, > Wlochy. Tam kanalizacja byla jakies 3 500 lat przed pierwsza kanalizacja w > Warszawie. [ciach] pierwsze wodociągi miały ołowiane rury, skutkiem czego ludzie zaczęli zapadać na rozmaite choroby. Dziś historycy podejrzewają, że upadek moralny Cesarstwa Rzymskiego mógł być spowodowany nadmiarem ołowiu w wodzie pitnej. Burzliwy rozwój Hellady, wraz z wynalazkiem d***kracji był skutkiem powszechnej tam sodomii. Jeśli cenisz stosunki płciowe młodych chłopców ze starszymi panami, uważasz je za kolebkę cywilizacji europejskiej, to racz powiedzieć o tym otwarcie. Pozdrawiam, 5.5stopy Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii 27.10.04, 11:13 5.5stopy napisał: > [ciach] > Burzliwy rozwój Hellady, wraz z wynalazkiem d***kracji był skutkiem powszechnej > tam sodomii. Jeśli cenisz stosunki płciowe młodych chłopców ze starszymi > panami, uważasz je za kolebkę cywilizacji europejskiej, to racz powiedzieć o ty > m > otwarcie. > Pozdrawiam, > 5.5stopy Zle datujesz podany przeze mnie przyklad. Wroc do ogladania kanalu Discovery. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii 27.10.04, 12:10 warzaw_bike_killerz napisał: > Zle datujesz podany przeze mnie przyklad. rozumiem, ze powolujesz sie na cywilizacje, z ktora wspolczesna Grecja ma mniej wiecej tyle wspolnego, co fast foody z Indianiami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osa Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 09:57 He he he - ale pojeby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bąk Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii IP: *.slp.pl / *.slp.pl 21.10.04, 10:18 ty 'osa' jak masz jeden zwój mózgowy i to sprostowany o długości 1cm to nie głosuj. a juz na pewno nie zapedzaj sie na mój kwadrat łąki, bo cię rowerem przelecę :P Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek >>>Oni na tych bi(da)cyklach... 21.10.04, 09:58 Oni na tych bi(da)cyklach przyjechali sobie w końcu jakiś porządny samochód sprawić a dyrekcja ich tak per noga potraktowała... nieładnie... trzeba pomóc rowertystom bo do końca życia będą musieli na tych swoich Pelikanach jeździć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrem Re: >>>Oni na tych bi(da)cyklach... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 10:07 Oj <pan_pndzelek>, ciebie to nawet na tekiego Pelikana nie stać i to nie tylko finansowo, ale także mentalnie i technicznie, nie udało Ci się opanować pecherza a co dopiero mówić o jeździe na rowerze bo nawet dodatkowe kółeczka to zbytnie utrudnienie dla ciebie. Cóż, tak to jest jak się miało w dzieciństwie za małą czapeczkę. Dlatego teraz pewnie ciśniesz się zawsze w puszce - dla nie wtajemniczonego jak ty - w samochodzie. Choć podejrzewam, że samochód przerasta twoje możliwości percepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guru Re: >>>Oni na tych bi(da)cyklach... IP: *.u.mcnet.pl 21.10.04, 11:56 O co Ci chodzi Pendzel? Na wielu forach wypowiadasz się przeciwko rowerzystom. Wolisz model "drech+BMW" lub "fura , skóra i komóra"? A może masz problem z wentylem? :-) Wyluzuj i daj żyć innym na ich sposób. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek >>>Do Guru... 21.10.04, 12:05 Gość portalu: Guru napisał(a): > O co Ci chodzi Pendzel? Na wielu forach wypowiadasz się przeciwko rowerzystom. Na jakich wielu? Na Forum o Moderacji ani na Forum Inteligentnym nic o rowerach nie pisałem, raz wszedlem na Forum Rowery w Warszawie z zapytaniem o prom a tam jeden matoł-rowerzysta raczył mnie zbluzgać. Odbluzgnąłem mu więc i sobie poszedłem... > Wolisz model "drech+BMW"? Nie, wolę model "smoking+Bentley"... Ubrań sportowych nie posiadam a niemieckich samochodów nie lubię... > A może masz problem z wentylem? :-) No, żebyś ty zaraz nie miał... > Wyluzuj i daj żyć innym na ich sposób. A to już dłuższy temat... może tak "natchnieni" rowezryści daliby żyć innym? > PZDR Pzdr. Nadmieniam, że posiadam rower, jeżdżę nim ale nie jestem "natchniony"... nigdy nie byłem wierzący... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guru Re: >>>Do Guru... IP: *.u.mcnet.pl 21.10.04, 12:35 No a zastanów się jaki wydźwięk ma twoja twoja wypowiedź. Ludzie poszli zwrócic uwagę na fakt niepomyślenia o rowerzystach w demonstracyjny sposób, mając nadzieję że wywrze to lepszy skutek. A Ty wieszasz na nich "psy" i wyśmiewasz ich ich incjatywę. 1. Incjatywa to rzecz bardzo w Polsce potrzebna, bo zbyt często biernie siedzimy i mamy nadzieję że inni za nas załatwią nasze sprawy. 2. Im więcej ludzi przesiądzie się na rowery tym zdrowsze i mniej zakorkowane będzie nasze miasto. 3. Bardzo mało instytucji (czy to publicznych czy prywatnych) myśli o rowerzystach. Zachęca się do jeżdzenia wszędzie samochodem budując parkingi, a przed bankami, urzędami nie ma pilnowanych stojaków na rowery. To, że jacyś rowerzyści są chamscy i nie licza sie z innymi nie oznacza że powinieneś całą ideę alternatywnych (w stosunku do samochodu) środków transportu wyrzucać do kosza. Kretynów i ideologów znajdziesz w każdej grupie społecznej. Tak i tutaj. Są tacy co krzyczą "MASA, MASA, MASA..." nie zastanawiając się, co idea masy krytycznej miała przekazać, i są tacy, co lubią pojechać rowerem do pracy, banku czy sklepu i chcieli by mieć taką możliwość. Co Ty na takie postawienie sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: >>>Do Guru... 21.10.04, 15:01 Gość portalu: Guru napisał(a): > No a zastanów się jaki wydźwięk ma twoja twoja wypowiedź. Ludzie poszli zwrócic > uwagę na fakt niepomyślenia o rowerzystach w demonstracyjny sposób, mając > nadzieję że wywrze to lepszy skutek. A Ty wieszasz na nich "psy" i wyśmiewasz > ich ich incjatywę. Wyśmiewam raczej poszczególnych "natchnionych"... natomiast to oni sami ośmieszają własną ideę pisząc napastliwie o "puszkarzach", "blachosmrodach" itp. W ten sposób ustawiają przecież ludzi niezorientowanych w sprawie czy mających nawet to samo zdanie ale emocjonalnie bardziej hmmm... zrównoważonych. Tego typu "natchnionych" wyśmiewam zresztą zawsze niezależnie czy będą to akurat ideolorowerzyści, ideoloweganie czy ideolodiabełwieco... > 3. Bardzo mało instytucji (czy to publicznych czy prywatnych) myśli o > rowerzystach. Zachęca się do jeżdzenia wszędzie samochodem budując parkingi, > a przed bankami, urzędami nie ma pilnowanych stojaków na rowery. > Są tacy co krzyczą "MASA, MASA, MASA..." nie zastanawiając się, co idea masy > krytycznej miała przekazać, i są tacy, co lubią pojechać rowerem do pracy, > banku czy sklepu i chcieli by mieć taką możliwość. > Co Ty na takie postawienie sprawy? Zgadzam się, jeśli nawet już są stojaki (rzadkość) to ja bym w nich roweru nie zostawił. Ty pewnie też. Nie chodzi tylko o możliwość kradzieży ale np. o zostawienie roweru na potencjalną ulewę. Wystarczyłoby, żeby w takich miejscach na terenie garażu podziemnego wydzielili 30-50 m2 powierzchni na jakieś boksy z siatki. Zamykać można nawet na własne linki czy łańcuchy czy co kto wozi celem obrony roweru. Ja z tego właśnie powodu nie jeżdżę np. rowerem do kina. Ale jeśli "twarzą" jakiegoś ruchu jest "natchniony" to choćbym popierał ideę będę trzymał się od tego na odległość kamieniem. Gdyby np. jabcuś po kolejne dawce leków nagle pokochał Okęcie i został jego piewcą to chyba bym przestał latać... na wszelki wypadek... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek.K Re: >>>Do Guru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 21:52 > Nie, wolę model "smoking+Bentley"... Ubrań sportowych nie posiadam a > niemieckich samochodów nie lubię... No to jakiś niedoinformaowany jesteś. Bentley jest marką należącą do VolksWagen AG. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: >>>Do Guru... 21.10.04, 22:48 "Należącą" jak słusznie napisałeś a nie niemiecką... choćby się folksdojcze ufajdali to tradycje pozostaną brytyjskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: >>>Oni na tych bi(da)cyklach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:28 pan_pndzelek napisał: > Oni na tych bi(da)cyklach przyjechali sobie w końcu jakiś porządny samochód > sprawić Blad w mysleniu. Sprubuj jeszcze raz. >... trzeba pomóc > rowertystom bo do końca życia będą musieli na tych swoich Pelikanach jeździć... I znowu sie mylisz. Rower jest dla mnie wyborem a nie koniecznoscia. Z koniecznosci to wszyscy kierowcy musza tkwic codziennie w kilkugodzinnych korkach gdy ja tymczasem na rowerku sobie szybko pomykam. Czy zauwazyles roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhj Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii IP: 213.199.192.* 21.10.04, 10:46 masa,masa,masa...na masie lub po masie tez tam pojedziemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BP Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii IP: 217.17.35.* 21.10.04, 13:04 Nie zamierzam się tam pojawiać, dopóki nie będzie stojaków. Myślę, że po roku, dwóch straty firmy z tego tytułu będą większe niz zakup dwóch tanich stajaków. Debile. Przy okazji: Pobliska Elea, Carrefour na Bemowie, Leclerc na Chomiczówce - mają stojaki i zawsze stoi w nich kilka rowerów. Znaczy się, warto było w nie zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: Rowerzyści wjechali do Arkadii IP: *.sympatico.ca 21.10.04, 21:39 Na zdjeciu nie widac tych tlumow.Z drugiej strony czy to nie przesada zeby sie czepiac w dniu otwarcia stojakow na rowery?Uwazam ze mozna bylo sprawdzic i oczywiscie monitowac, ale zeby zaraz zamieszanie z tego powodu robic. Odpowiedz Link Zgłoś