Gość: Lokator IP: 195.117.129.* 29.10.04, 23:27 Nie ma na świecie bardziej bezmyślnej i pozbawionej jakichkolwiek skrupołow istoty jaką jest człowiek. Ludzie są po prostu głupi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mike Re: Wojna sąsiedzka IP: *.ppp.dion.ne.jp 30.10.04, 07:09 Nie kolego - uogulniasz. Nie czlowiek, ale smierdzacy maly polaczek (nie mylic z Polakiem). Nie wiem ile pokolen Polakow musi jeszcze wymrzec, zeby wytepic te podle ludzkie karaluchy. Ja juz starcilem wiare, ze kiedykolwiek pozbedziemy sie w Poslce tej malodusznej holoty. Wyjechalem z Polski i nie mam ochoty juz nigdy wrocic. Ten artykul upewnil mnie tylko, ze nie popelnilem bledu podejmujac decyzje o wyjezdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
remon-towo Re: Wojna sąsiedzka 01.06.15, 09:19 UWAGA OSZUSTÓW !!! NIE PŁACĄ ZA FAKTURY ( ZŁODZIEJE) WYKONALIŚMY IM REMONT NA WIKTORSKIEJ 33 I NIE CHCĄ ZAPŁACIĆ A ROBOTA SKOŃCZONA !!! UWAGA NA TYCH ZŁODZIEI ZE WSPÓLNOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wojna sąsiedzka IP: *.chello.pl 30.10.04, 11:07 człowiek człowiekowi wilkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barka Re: Wojna sąsiedzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 11:24 Człowiek człowiekowi wilkiem . A z drugiej strony moje własne doświadczenia dotyczące waki z urzędem i wszelkimi publicznym zarządami skłaniają do smutnego wniosku,że jeśli sam w swoje ręce losu nie wźmiesz, a na urzędnikach nie wymusisz, to nic nie uzyskasz. Stare polskie prawo kaduka niestety zprawdza się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Typowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 12:00 Typowa Polska prywata i zero poszanowania bliznich. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateista Re: Typowe IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 31.10.04, 20:27 Gość portalu: Peppers napisał(a): > Typowa Polska prywata i zero poszanowania bliznich. > > Pozdrawiam! Jak to ?! Przecież Polska to taki mocno wierzący kraj ... sic! Kościoły wypchane po brzegi co niedziela ... Polacy po prostu kochają bliźnich. Ech, od dawna już wolę narody mniej udających swoją religijność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Re: Wojna sąsiedzka IP: *.chello.pl 31.10.04, 01:41 Biorę tę sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie że sąsiad Re: Wojna sąsiedzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 07:25 Nie ma sensu, sprawa jest jasna. Wiktorska 33 wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Wojna sąsiedzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 08:18 Jakiez to etnicznie polskie.Syndrom "psa ogrodnika" szaleje w krainie nad Wisla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria 77 Re: Wojna sąsiedzka IP: 62.233.201.* 31.10.04, 14:36 Kochani, przede wszystkim, nie ma się co martwić o pieniądze. Za tak głupią uchwałę Wasi "sąsiedzi", zapłącą Wam odszkodowanie. To na ich koszt powinniście wybudować węzeł cieplny. Natomiast ja poinformowałabym złośliwy zarząd, że pod ich budynkiem napewno jest jeszcze wiele innych rur i przewodów, które napewno im przeszkadzają bo widać że to "tacy" ludzie. Niech wykopią wszystkie media, a co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spalic pokomune aresztowanie prze policje IP: *.client.comcast.net 01.11.04, 05:06 w normalnym kraju zglasza sie policji niszczenie mienia, pakuja cie w kajdanki i jedziesz sie wyspowiadac. placisz za areszt przecieta rure, za jej naprawe i dostajesz wyrok w zawieszaniu. a w polandii kraju indolencji i pokomuny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie że sąsiad Re: Wojna sąsiedzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 07:16 No cóż, mogę tylko wyrazić swoje ubolewanie skoro sprawa wyglada tak jak wyglada. Przykro mi jednak, ze Gazeta nie zadała sobie trudu zbadania tej sprawy. Znam i jedną wspólnote i drugą i wiem, ze między nimi nie ma konfliktu. To jest klasyczny przykład zaniedbań urzedniczych. Wiktorska 33 od dwóch lat "prosiła" o przebudowę węzła i ma na to wszelkie kwity, steple od władz miasta, ZBK, ADM a co lepsze i od pokrzywdzonej wspólnoty. Pytam więc kto tu jest głupi??????? Wiktorska 33 miała odciąć rury już 31 marca 2004, doszło do ugody i przesunięcia tego terminu do końca okresu grzewczego. Rury zdemontowano w sierpniu ponieważ ich stan był katastrofalny a na dodatek to Wiktorska 33 ponosiła część kosztów straty ciepła które było dostarczne do Wiktorskiej 35/47. No więc mili państwo.... kto z was chciałby przez kilka lat dkładac się do ogrzewania komunalnych mieszkań sąsiedzkiego bloku? Proponuję dwie rzeczy: po pierwsze nie wierzmy we wszystko co pisze Gazeta Wyborcza, Stołeczna itp. Po drugie proponuję żeby autor tego artykułu na drugi raz sprawdzał całą sprawe o której pisze. Bardzo mi przykro, że wykazał się tak niskim poziomem dziennikarstwa. Ubolewam nad tym, że wydaję codziennie 2.80zł i dostaję nieprawdziwe wiadomości. Gazeto - Wstyd!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczoocha Re: Wojna sąsiedzka 01.11.04, 15:09 Czlowieku o czy tym piszesz ??? Idzie zima, a ludzie nie maja ciepla !!! Zachowanie wiktorskiej 33 jest dobre dla plemion pierwotnych a nie zdawaloby sie cywilizowanych ludzi z europejskiej stolicy! Nawet jesli zawilnili urzednicy, to wiktorska 33 mogla pomyslec o sasiadach. Wiedzac jak wydolne sa nasze wladze powinni poczekac z demontazem rur do czasu az powstanie nowy wezel. ps. Mam nadzieje, ze pod twoim blokiem nie ida moje rury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pokrent Re: Wojna sąsiedzka 01.11.04, 15:17 > To jest klasyczny przykład zaniedbań urzedniczych Wiesz jak byłem na twojej klatce schodowej to urzędnicy zapomnieli napisać, że nie wolno tam oddawać moczu, więc nasikałem. W ten sposób walczę z urzędniczymi zaniedbaniami. A, że wam śmierdzi - a co mi to. Jak będę następny raz i nie będzie kartki od policjanta, że mi nie wolno bejsbolem "traktować" lokatorów, to komuś rozwalę łeb. W ten sposób walczę z nimocą państwa prawa. Może i masz rację, że to klasyczny przykład zaniedbań, ale jak ktoś kradnie, to czy to od razu znaczy, że możesz i ty. Urzędnicy zawinili to czujesz się bezkrany. Wot ewropejskaja kultura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Wojna sąsiedzka IP: *.acn.waw.pl 01.11.04, 15:56 chwila,chwila chyba sie zagalopowales koles Prawie sasiad pisze,ze od dwoch lat zglaszany byl fatalny stan tych rur do firm i urzedow ktore byly wladne podjac dzialania zmierzajace do naprawy sypiacych sie urzadzen Urzedy mialy to w d**pie,teraz jest wielki dym o to,ze ktos dbajac o swoj budynek i swoje pieniadze zlikwidowal zagrozenie,jakim byly korodujace rury.Co pisalbys,gdyby te rury czy zawory popekaly,zalaloby piwnice i np podmylo mury powodujac katastrofe budowlana? Obwinialbys pewnie wspolnote,na ktorej terenie byla rura A czy za zniszczenia zwrocilaby wspolnota,do ktorej ta rura doprowala cieplo? Nie sadze,skoro zwykla wymiana przerastala ich checi i mozliwosci. Czytajac po raz pierwszy ten artykul wstrzymalem sie od komentarzy,poniewaz wiem ,ze w Gazecie ,zwlaszcza stolecznej to co napisane jest napisane tylko z uwzglednieniem interesow jednej strony,czesto tej,ktora ma znajomego wsrod redaktorow.Po przeczytaniu opinii Prawie Sasiada nadal nie wiem jaka jest prawda,ale znam przynajmniej wersje drugiej strony I ta wersja wydaje mi sie duzo bardziej prawdopodobna Odpowiedz Link Zgłoś
pokrent Re: Wojna sąsiedzka 01.11.04, 21:22 > Urzedy mialy to w d**pie,teraz jest wielki dym o to,ze ktos dbajac o swoj > budynek i swoje pieniadze zlikwidowal zagrozenie,jakim byly korodujace rury. Co > pisalbys,gdyby te rury czy zawory popekaly,zalaloby piwnice i np podmylo mury > powodujac katastrofe budowlana? Dodaj, że przez te rury na budynek spadłby jeszcze sputnik. Wiesz takich rur w mieście są kilometry. Oczywiście problemem jest brak reakcji urzędników, ale to nie znaczy, że możesz spierd... sąsiadom życia. Trochę człowieczeństwa w tym nieludzkimj mieście nie zaszkodzi. To nie sprawa skorodowanych, to sprawa egoizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Wojna sąsiedzka 01.11.04, 21:30 to sprawa egoizmu masz racje takze tych,ktorzy teraz nie maja ciepla oni przez dwa lata mysleli,ze nie ich rura nie ich zmartwienie teraz okazalo sie ze ich to zaczal sie lament Odpowiedz Link Zgłoś
remon-towo Re: Wojna sąsiedzka 01.06.15, 09:18 UWAGA NA FIRMĘ !!! NIE PŁACĄ ZA FAKTURY ( ZŁODZIEJE) WYKONALIŚMY IM REMONT NA WIKTORSKIEJ 33 I NIE CHCĄ ZAPŁACIĆ A ROBOTA SKOŃCZONA !!! UWAGA NA TYCH ZŁODZIEI ZE WSPÓLNOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
remon-towo Re: Wojna sąsiedzka 01.06.15, 09:19 UWAGA NA NICH !!! NIE PŁACĄ ZA FAKTURY ( ZŁODZIEJE) WYKONALIŚMY IM REMONT NA WIKTORSKIEJ 33 I NIE CHCĄ ZAPŁACIĆ A ROBOTA SKOŃCZONA !!! UWAGA NA TYCH ZŁODZIEI ZE WSPÓLNOTY. Odpowiedz Link Zgłoś