Dodaj do ulubionych

Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:10
i po ptokach...........???
Obserwuj wątek
    • Gość: w-wa forever Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:21
      pomyslcie o tych dzieciach... siłą ciągane na stadion polonii muranów... i
      jakie tam wzorce zostaną im podsunięte... straszne rzeczy..
    • Gość: 4-1 bo w III lidze nie jest zle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:49
      nie placz muranowski psie!
      • Gość: Muranow No i nie będzie już w Warszawie pierwszej ligi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 13:29
        ... bo Legia wyniesie się z Warszawy do Wołomina i kibice nie będą już musieli
        dojeżdżać na jej mecze, tylko będą chodzić spacerkiem. Może jednak warto
        powalczyć o Polonię - jedyny warszawski klub piłkarski.
        • synziemi Re: No i nie będzie już w Warszawie pierwszej lig 09.11.04, 17:26
          No i wlasnie takie teksty jak ten powyzszy powoduja, ze Polonia jest w
          Warszawie jednym z najbardziej nielubianych klubow...
          • Gość: tomcat Nie w Warszawie a na Mazowszu IP: *.aster.pl 09.11.04, 17:36
            Przyjezdne tłuki kibicujące Legii nawet nie wiedzą, że stadion Polonii jest na
            Nowym Mieście a nie Muranowie. Ale że rodzice ( czy też dziadkowie ) pasali z
            reguły krowy to i jak mogą nauczyć topografii miasta którego sami dobrze nie
            znają.
            • Gość: kinoman Re: Nie w Warszawie a na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:16
              Ojej tomcacik wyczail swoim emeryckim wzrokiem na tabliczce MSI ze Ku..ktorska
              to Nowe Miasto i teraz kozaczy. Jakos dziwne ze zawsze mowiliscie ze jestescie
              z Muranowa...
              • Gość: tomcat Biedny ogolony łbie IP: *.aster.pl 09.11.04, 23:03
                Nie każdy kto posiada pewną wiedzę jest emerytem.
    • j_karolak Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii 09.11.04, 08:44
      Zachowuje się jak dzieciak.

Przecież można zwyczajnie napisać, że pieniądze się kończą, że utrzymywanie I-
      ligowego klubu jest ponad możliwości finansowe Ranieckiego - każdy by to
      zrozumiał. Zamiast tego - mało przekonujące skargi na dziennikarzy. Wstyd.
      • Gość: k Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 08:51
      • Gość: Tylko Legia Re:4:1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:35
        kazde derby moga sie konczyc w ten sposób dla Polonii. Jarosiewicz juz nigdy
        nie przyłozy dłoni do ucha na Łazienkowskiej. Myslał ze uciszył trybuny.
        Naiwniak z kiepskiego klubu który przez przypadek miał szczescie grać na
        Łazienkowskiej.
      • Gość: khmer Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 09.11.04, 12:24
        j_karolak napisał:

5.11.2004 Piątek. Łazienkowska 3. ... (itd)

ROTFL !
        ps.a podobno nie bylo was na meczu...
        • Gość: cegla28 Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 09.11.04, 20:40
          Ale mamy TELEWIZORY, nie martw się kiedyś też, może będziesz miał.
          • Gość: Automobilista Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii IP: 62.233.175.* 10.11.04, 10:47
            No tak, po co chodzić na mecze, wystarczy wam telewizor. Nas bylo w Wiedniu
            więcej, niż was jest z reguły na meczach u siebie. No ale po co kupowac
            abonament na mecze, tobie najwyraźniej wystarczy abonament telewizyjny.
            • j_karolak Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii 12.11.04, 09:08
              Świetnie się w Wiedniu spisaliście. Gdyby tak miała się zachowywać Polonia to
              lepiej, żeby nigdzie nie wyjeżdżała.
      • synziemi Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii 09.11.04, 17:29
        j_karolak napisał:

> Zachowuje się jak dzieciak.
        >
        > Przecież można zwyczajnie napisać, że pieniądze się kończą, że utrzymywanie I-
        > ligowego klubu jest ponad możliwości finansowe Ranieckiego - każdy by to
        > zrozumiał. Zamiast tego - mało przekonujące skargi na dziennikarzy. Wstyd.

Hehe... Przy stanie 4:0 to sobie mogli i hat-trick zaliczyc. :))) Co smieszne
        na stadionie nie bylo w ogole Polonistow... Za daleki dojazd? Nie zdazyliby na
        ostatni pociag??? :))))
    • kixx Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii 09.11.04, 09:22
      jesli chce naprawde sprzedac Polonie Anglikom ,to dajac taki wywiad ,w ktorym
      mowi,ze udzialy odda nawet doplacajac zrobi na pewno interes swojego zycia
      mowi tez ze nie wyda juz ani zlotowki wiecej
      ale musze tez przyznac,ze Raniecki od poczatku mowil ,ze nie stac go na
      samodzielne prowadzenie Polonii,wiec wieszanie teraz na nim psow,w
      momemencie,kiedy mu sie skonczyla kasa i pojawil sie potencjalny powazny
      inwestor jest dziecinne-krawiec kraje ,jak mu materii staje
      Ja w kazdym razie dziekuje Ranieckiemu,za to co zrobil-a zrobil duzo:
      uratowal klub od Romanowskiego
      ocalil I -sza lige dla Polonii
      za jego kadencji zaczelo cos sie dziac na stadionie pod wzgledem inwestycyjnym
      i w koncu jego czlowiek znalazl powaznego inwestora
      Reasumujac
      jesli wszystko z Globalem wypali,Polonia bedzie wielka-i bedzie to tez zasluga
      Ranieckiego,ktorem pieniadze pozwolily Polonii przetrwac ciezki okres
      a jesli nie wypali to III liga,ale nie mozna wymagac od goscia,zeby bral
      kredyty na siebie i dokladal z tego do klubu

• j_karolak Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii 09.11.04, 09:47
        Ja nie wieszam psów na Ranieckim i jestem mu tak samo wdzięczny jak Ty, za
        podtrzymanie Polonii w najtrudniejszym momencie i włoczenie w klub własnych,
        niemałych pieniędzy.

Chodzi mi tylko o to, że mógłby zwyczajnie napisać, że albo nie ma już
        pieniędzy do wydania, albo już nie chce - nieważne. To jego pieniądze.
        Dziecinadą jest zaś wskazywanie na dziennikarzy, czy jak w tym przypadku
        jednego z kibiców, jako główgo powodu zapowiadanych działań.
      • Gość: jacek Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii IP: 157.25.125.* 09.11.04, 09:50
        Człowieka nie znam, wiem o nim tylko tyle co piszą w prasie. A piszą mało
        pochlebnie. Co więcej, na podstawie tych tekstów nie sposób ocenić co - z
        rzeczy wymienionych przez kixx'a - tak naprawdę jest jego zasługą, a co nie.
        Myślę jednak, że i bez Ranieckiego klub przetrwa. Mi jest wszystko jedno czy
        będę chodził na mecze I, czy II ligi - nie oszukujmy się bowiem: to nie klasa
        kopaczy przyciaga nas na K6. Na szczęscie chodzi o coś znacznie ważniejszego...
        • j_karolak Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii 09.11.04, 10:39
          Co nie zmienia faktu, że przyjemniej ogląda się mecze I-ligowe, niż IV- ligowe.
        • mike_ Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii 09.11.04, 11:25
          Gość portalu: jacek napisał(a):

Mi jest wszystko jedno czy
          > będę chodził na mecze I, czy II ligi - nie oszukujmy się bowiem: to nie klasa
          > kopaczy przyciaga nas na K6. Na szczęscie chodzi o coś znacznie
          ważniejszego...

tiaaaa, bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury. Nie będzie tyle samo kibiców na
          meczu IV ligi co na meczu I ligi. nigdy. Dla wielu moze i tak jest i teraz
          mówią, że na dobre i na złe, ale jak jest źle to dopiero wtedy widać kto tak
          naprawdę chodzi i ile osób zostaje - a zostaje w kazdym przypadku mniej.
          • Gość: kixx Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 11:36
            masz racje
            ale na Polonii,kiedy grala w drugiej,trzeciej,czy nawet okregowej lidze nie
            bylo tego calego tatalajstwa,ktorego jedynym celem jest zrobienie jakiejs zadymy
            pierwsza liga przyciaga nie tylko kibicow,ale i bandziorow-wiedza,ze o ich
            wyczynach napisza nie tylko lokalnej prasie,ale takze i w krajowej
            z bandyterka jest problem w calej naszej lidze i przypuszczam,ze sytuacja
            dojrzala do radykalnych krokow

co wcale nie znaczy,ze chcialbym,zeby Polonia spadla:)
            to byla tzw uwaga na marginesie
            • mike_ Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii 09.11.04, 14:30
              Polonia po okresie gry w pierwszej lidze nałapała sobie nowych kibiców. to
              primo a drugie to to że kiedyś i kibicowanie było inne. Nie wyciągałbym akurat
              wniosków że w przypadku spadku np do 3 ligi nie było by tego tzw tałatajstwa
              • Gość: calagan Re: Jan Raniecki mówi o wycofaniu się z Polonii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 17:36

Co potwierdzaja incydenty na stadionach nizszych klas. Tyle, ze sa znacznie
                rzadziej opisywane w prasie, acz maja miejsce i to dosc czesto (swego czasu
                kibicow Baltyku Gdynia bodajze fani Legii pozbawili plotna - zadna gazeta o tym
                nie wspomniala).
    • Gość: allday Zawsze Wierni Dumie Stolicy IP: 217.153.70.* 09.11.04, 11:27
      Po pierwsze trzeba oddać Panu Ranieckiemu szacunek za to co juz zrobił dla
      Polonii. Trzy miliony złotych - dziekuję bardzo - mógłby za te pieniądze
      pojechac na piekne wakacje... Wiadomo nie od wczoraj, że kłopoty ze stanem
      prawnym gruntów i obietków przy K6 są mimo zapewnienia władz nie skończone a
      jak przychodzi własnie do rozmów na temat ich przekazania inwestorowi urzednicy
      nabierają wody w usta... Oczywiście wszyscy zainteresowani problemami Polonii
      wiedzą także o innych kłopotach jakie przed naszym klubem pojawiaja się z wielu
      różnych stron i nie ma sensu się nad tym użalać - mam jednak propozycję - może
      kazdy z nas w swoim najbliższym otoczeniu spróbowałby namówić kogos do
      finansowego wspierania klubu, sam poszukałby ewentualnej pomocy w każdej innej
      formie. Nie pytaj co Polonia moze zrobic dla Ciebie - zapytaj co Ty
      mozeszzrobić dla Polonii!!! Jeszcze jedno Ojcowie Synom - bądźcie przykładem
      dla Waszych dzieci , niech żaden z nich nie zostanie Cwe(l)em.
      • Gość: mocotuv Zawsze Wierni Dumie Stolicy Legioniści IP: *.prezydent.pl / 217.153.190.* 09.11.04, 11:33
        coż, przykra sprawa. ALe to tak jakby Giler został prezesem Legii. Po prostu za
        krótka koszulka. Zorientował się, że żyje w określonych realiach i finał - z
        jego strony - znamy.

CZy komuś będzie się chciało jeszcze to reanimować, to zupełnie inna sprawa.
        Może być tak, ze ci sponsorzy, których sam z K6 przepędził, jednak znowu
        przyjdą do klubu.
      • Gość: kibic L Re: Zawsze Wierni Dumie Stolicy IP: 212.160.172.* 09.11.04, 13:27
        Smutne jest to jaki masz szacunek do innej osoby (kibica L), czy swoją Matkę
        też tak szanujesz??.
        Myślę, że Twój iloraz inteligencji jest o dwa punkty niższy od ilorazu Dody
        Elektrody.
        Każdy kibic powinien zająć się kibicowaniem własnej drużynie, a nie opluwaniem
        kibiców drużyny przeciwnej.
        Myślę, że gdyby na stadionach było BEZPIECZNIEJ (bez chołoty, która przychodzi
        narozrabiać) i KULTURALNIEJ wpływy do kas klubowych były by dużo większe i w
        jakiejś części kluby stałyby się rentowniejsze a tak klepią biedę przez
        własnych "kibiców debili" (nie wszyscy tacy są).
        Jestem kibicem LEGII i sam ze swojego zachowania jestem dumny, nie pluje w
        twarz innemu kibicowi, mam wielu kolegów, którzy kibicują drużynom przeciwnym
        (Wisły Kraków = ukłony dla Bohatka, Poloni Warszawa = ukłony dla Borysa J. ...).
        BEZPIECZNY STADION = PEŁNY STADION = WIĘCEJ KASY...

Czy nie byłoby przyjemniej usiąść ramię w ramię z kibicem drużyny przeciwnej i
        pogadać o swoich klubach w atmosferze przyjaźni??
        Czy nie byłoby fajnie gdyby zniesiono klatki okalające płytę boiska??

pzdr

• Gość: dexth Re: Zawsze Wierni Dumie Stolicy IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 13:35
          Czy nie byloby przyjemnie po meczu siasc razem, wypic piwo i porozmawiac.
          • Gość: Jareksp Re: Zawsze Wierni Dumie Stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:36
            Niestety nie wszyscy są tego zdania (po obydwu stronach)i czasami debilowi
            wystarczy kolor obcych barw żeby zdemolować komuś samochód albo twarz. Niestety
            w związku z tym, że legionistów jest w Warszawie więcej, z waszej strony jest
            dużo większe zagrożenie. Nie bedę nigdy kibicem Legii (taka rodzinna tradycja)
            ale mam wielu kolegów, którzy zeszli na tę "złą" drogę i nie przeszkadza to we
            wspólnym wypiciu piwa. Zeby jednak zmieniło się to w całej Warszawie to
            potrzeba chyba ze 2 pokolenia!!! Niestety
            • synziemi Re: Zawsze Wierni Dumie Stolicy 09.11.04, 17:38
              Na Polonie tez zdazalo mi sie chadzac kiedy grali w trzeciej lidze ale zawsze
              bylem kibicem Legii (kibicowanie Legii to tez rodzinna tradycja- w linii ojca;
              dziadek nalezal do ostatniego pokolenia przedwojennego typu warszawiaka o
              ktorym spiewa sie do dzisiaj piosenki...). Niemniej niektore opinie kibicow
              Polonii sa bardzo nastawione na wywolywanie konfliktow (nie watpie, ze z naszej
              strony tez tak jest). To mnie troche do tego klubu zniechecilo. Ale sam
              chetnie, tak jak to powiedzial jeden z przedmowcow, spotkalbym sie z
              kibicami 'czarnych koszul' po meczu przy piwie i w przyjaznej atmosferze
              pogadal o meczu. Tak powinno byc ale niestety przez awanturujace sie dzieci po
              obu stronach jest to rzecz trudna do osiagniecia. Niemniej kiedys...
              • Gość: Kibic Legii Re: Zawsze Wierni Dumie Stolicy IP: 217.153.180.* 09.11.04, 19:40
                Ja także jestem zdrowym kibicem Legii. Nigdy jednak nie chciałem żeby Polonia
                spadła do 2 ligi bo co dla każdego kibica oznaczają derby wiedzą kibice
                Mediolanu, Rzymu, Londynu, Manchesteru i innych miast. Dlaczego Warszawa jako
                jedna ze stolic zjednoczonej europy ma nie mieć derb??? Zawsze chcę aby Polonia
                zdobywała komplet punktów pod warunkiem, że nie gra z Legiunią. Do wszytskich,
                którzy mówią, że kibice legii dojeżdżają do Warszawy mam odpowiedź - kibice
                Juventusu dojeżdżają do Turynu z Piacenzy, Rzymu i są to spore grupki a to
                trochę dalej niż z Warszawy do Wołomina. A jeżeli chodzi o wątpliwości co
                do "Warszawskiego" charakteru Legii to zapraszam na stronę www.legianet.pl i
                proszę o poczytanie historii tego klubu. Z analizą tego tekstu powinni sobie
                poradzić nawet Ci, którzy uważają, że na mecze przychodzi się po to aby rzucać
                krzesełkami i "wyzywać" kibiców obcej drużyny.
                PS. Naprawdę brakowało mi kibiców Polonii na Derbach i przykre bo chyba nawet
                kibice Polonii nie zdają sobie sprawy jak przykro jest grać gdy wiesz, że na
                trybunach nie ma nikogo kto Ci dopinguje.
                • Gość: aro Re: Zawsze Wierni Dumie Stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 13:38
                  Ja jestem kibicem Polonii i także się z tobą zgadzam,że derby to derby i choć
                  wasza drużyna ostatnio jest lepsza to także pragnę aby w stolicy kibice byli
                  jedną wielką rodziną i razem propagowali warszawski styl gry.Co ty na to?
    • Gość: tommy z K6 O MOJA POLONIO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 02:00
      "dopóki w żyłach płynie krew
      przyjdę na Polonii mecz
      czy słońce świeci czy mroczny dzień
      jestem kibicem Polonii i nim pozostanę!"
    • Gość: Warszawiak POLONIA DO 4 LIGII OKRĘGOWEJ PASZŁA WON !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:34
      W Warszawie jest tylko LEGIA
      • Gość: Kibic Legii Re: POLONIA DO 4 LIGII OKRĘGOWEJ PASZŁA WON !!! IP: 217.153.180.* 12.11.04, 09:12
        Dajmy już spokój z tekstami typu w Warszawie jest tylko Legia albo Polonia do 4
        ligi. Czy chcemy dopuścić do takiej sytuacji jak w Krakowie gdzie kibice
        nawzajem tną się nożami? Przecież nie o to chodzi. Możemy rywalizować na boisku
        w kibicowaniu oprawie meczy a wtedy z pewnością nie tylko o Łazienkowskiej
        będzie można mówić, że to jaskinia lwa lecz tak może byc też na konwiktorskiej.
        Fajnie by było gdyby np. jedna z drużyn Warszawskich walczyła o mistrzostwo a
        druga mogła jej w tym pomóc i na odwrót. Zobaczcie jak silne drużyny mają w
        Krakowie. Wisła - najlepsza w kraju (jako kibicowi Legii przykro to
        stwierdzić). Legia wygrała z Cracovią bo ta była w dołku a teraz z pewnością
        byłoby trudniej. Polonii życzę znalezienia dobrego sponsora, działaczom i
        Władzom miasta takiej współpracy aby można było wybudować jeden stadion dla
        dwóch drużyn bo z tego wiele korzyści - patrz mediolan, rzym, monachium,
        dawniej turyn - mają tam bogatsze drużyny a mimo to wspólny stadion.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka