Gość: zoe IP: *.chello.pl 20.11.04, 21:10 czy ktos z Was zna historię powstania barów mlecznych w W-wie?i które z warszawskich b.m. polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebpl Re: BARY MLECZNE 21.11.04, 18:17 Pierwszy bar w Warszawie otworzono o godzinie 8.00 --- Śladami kota Filemona tup... tup... tup... Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: BARY MLECZNE 22.11.04, 10:43 Gość portalu: zoe napisał(a): > które z warszawskich b.m. polecacie? Bierzącego miesiąca najlepszy jest ten koło uniwerku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: BARY MLECZNE-Zagadka dla Karolaka IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 11:14 co bierzacy ma wspolnego z bierzmowaniem??? "RZ" w srodku Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: BARY MLECZNE-Zagadka dla Karolaka 22.11.04, 13:21 Raz na gura rok mi się taki kfiatek trafia, a tu od razu wielkie chalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwk BAR SADY ZOLIBORSKIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 11:07 Bar sady jest zdecydowanie najlepszy w Warszawie!Chociaż mieszkam dosyć daleko- jak tylko mogę wpadam tam na obiad.Poza super jedzeniem- jest to chyba jedyny bar mleczny w Wawie gdzie w lecie -luksusowo, można zjeść w ogródku pod parasolem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: BARY MLECZNE IP: *.zurich.pl 22.11.04, 14:02 Całkiem w porządku jest Bar pod Barbakanem. Fantastyczna lokalizacja, ciekawy wystrój, jakość posiłków na poziomie średniej dla barów mlecznych. Inne miejsca, jakie osobiście sprawdziłem i polecam, to Bar Średnicowy naprzeciw dworca kolejowego Warszawa Śródmieście, Bar Prasowy na Marszałkowskiej i Bar Uniwersytecki "Karaluch" na Krakowskim Przedmieściu (tani, ale niestety strasznie zatłoczony przez tych nieznośnych studentów). M. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: BARY MLECZNE 23.11.04, 11:08 ŚREDNICOWY jest dla mnie trudny do zaakceptowania ze względu na ponure wnętrze i kloszardów korzystających z tego przybytku. UNIWERSYTECKI - zbyt małe porcje [szczególnie - mikroskopijne surówki] i karaluchy [autentycznie! niedawno znalazłem karalucha w barszczu z fasolą]. POD BARBAKANEM jest jak na bar mleczny stosunkowo drogi. Za podobną cenę mogę zjeść obiad w pobliskiej restauracji Samson na ul. Freta. moje ulubione bary mleczne to PRASOWY na marszałkowskiej i SZWAJCARSKI na nowym świecie. niezły jest też BAMBINO na kruczej. Odpowiedz Link Zgłoś