Gość: Bandera Stepan Niech żyje ukraińska SS GALIZIEN!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bandera Stepan Budem rezać Lachiw!!!! SS Galizien!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:47 Trzymaj się Wolna Ukraino. Ja dziś jestem pomarańczowy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAGŁOBA Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:01 Właśnie oficjalnie ogłoszono zwycięstwo Janukowycza.Do siedziby CKW wpuszczono na ogłoszenie wyników wyborów tylko jego stronników. Nie chciałbym być Kassandrą, ale..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.ceron.pl 24.11.04, 18:22 Przecież was nie obchodzi czy Ukraina będzie wolna, demokratyczna i bogata. Jesteście tylko za tym aby ograniczyć siłę Rosji. Widzę, że wielu z was bardziej jest anty-Rosjanami niż Polakami. Tymczasem Rosja i Ukraina są silnie powiązane gospodarczo. Jakoś Europa nie pcha się do handlu z Ukrainą i zostaje jeden kierunek dla eksportu. Za Juszczenką stoją różne siły - także niedemokratyczne. Oto dzisiaj "wszyscy jesteście Ukraińcami", jutro Juszczenko zostanie prezydentem, a pojutrze znajdziecie sobie nowe zainteresowania i zapomnicie o "braciach". A Juszczenko będzie wybierał komu się podporządkować dla dobra gospodarki: Rosji, USA, UE czy spezdać cały majątek światowym korporacjom i podporządkować się bezpaństwowemu kapitałowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blady_wawa Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:56 Tak!!! Tak!!! Niech GW zrobi wreszcie cos spontanicznego zamiast ciaglego powiekszania powierzchni reklamowej!!!!!!!! Pomaranczowym kokardkom stanowcze TAK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBIGNIEW NOWAK Popieram Janukowycza . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:03 Popieram Janukowycza jako nowego Prezydenta Ukrainy . Ten facet ( vide: jego życiorys ) ma "jaja" w przeciwieństwie do ledwo żyjącego Juszczenki . A swoją drogą ledwo żyje a jego kroplówka i akumulator to ogromna chęć na władzę . Nie oczekuję pochwał za ten pogląd , nie oceniam innych poglądów i nie chcę być oceniany , pozostawmy to w sferze wolności do wyrażania poglądów . Najgorsze , że nasz czcigodny Noblista zamierza kreować sytuację na Ukrainie , jej rozwój , może Lechu pojedziesz w ciekawsze miejsca gdzie trzeba mediować w konfliktach społecznych np. : Irak , Sudan . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Popieram Janukowycza . IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.04, 18:11 Gość portalu: ZBIGNIEW NOWAK napisał(a): > Popieram Janukowycza jako nowego Prezydenta Ukrainy . Ten facet ( vide: jego > życiorys ) ma "jaja" w przeciwieństwie do ledwo żyjącego Juszczenki... Ten facet ma aż za dużo jaj - zgwałcił kobietę. A może by tak trochę rycyny i dla Zbigniewa Nowaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBIGNIEW NOWAK Re: Popieram Janukowycza . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:35 Gdzieś to wyczytała Droga Matyldo ! Pytanie o podanie mi rycyny traktuję jako grożbę karalną , proszę zatem o podanie dokładnych danych . Ponadto czytaj treść opinii , Ja wyrażam swoją , Ty swoją ; nie jest mi potrzebna Twoja opinia o moich poglądach , jesteś zapewne ; sądząc po imieniu ; bardzo młodą osobą = liczę zatem na Twoją tolerancję , a może chcę być złym człowiekiem i lubię być przeciw większości , być może to forma masochizmu politycznego ? Kto to wie . Swoją drogą Juszczenko nie jest aż takim wspaniałym demokratą , dziewictwo polityczne stracił już dawno . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Popieram Janukowycza . IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.04, 18:51 > Gdzieś to wyczytała Droga Matyldo ! Pytanie o podanie mi rycyny traktuję jako > grożbę karalną , proszę zatem o podanie dokładnych danych . Ponadto czytaj > treść opinii , Ja wyrażam swoją , Ty swoją ; nie jest mi potrzebna Twoja opinia... Jeżeli nie jest Ci potrzebna moja opinia, to dlaczego w takim razie odpowiadasz. Zbysiu, pamiętaj, jeżeli w ogóle wchodzisz na forum i udzielasz się w dyskusji, to musisz liczyć się z tym, że ktoś na to zareaguje, czy Ci się to podoba czy nie. Twoje motto: je piszę, wy czytajcie ale nie oceniajcie. Dosyć pokrętny tok rozumowania, żeby nie powiedzieć cyniczny. Rycyna była aluzją i na taką każdy forumowicz może sobie pozwolić, a więc i Matylda również. Z tego powodu nie dostaniesz "moich namiarów" ani Ty, ani Barcikowski ani żaden inny prokurator. Co do pozostałych Twoich pytań to proponuję oprócz lektury "Nie" również inne dzienniki i tygodniki. I tym oto miłym akcentem kończę moją odpowiedź. Matylda, bez wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mdr2 E-mailing 24.11.04, 18:05 A może by tak zasypać mailami wrażającymi nasz protest wobec sfałszowanych wyborów i solidarność z narodem ukraińskim walczącym o swą godność. Mail do Ambasady Ukrainy jest ogólnie dostępny na ich stronie, ale może ktoś mógłby wynalźć maila do Komisji Wyborczej na Ukrainie, Rządu Ichniejszego no i prezydenta Kuczmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.04, 18:06 Drodzy Ukrajanie! To jeszcze raz ja. Trzymajcie się ciepło i zdorwo, szczególnie 13-tego grudnia. My tego dnia będziemy jeść ostentacyjnie pomarańczowe pomarańcze oraz mandarynki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steńczyk Re: Ukraina jest suwerennym państwem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.04, 18:20 Polska polityka zagraniczna na kierunku wschodnim od kilkunastu lat jest idiotyczna. W efekcie braku suwerenności w realizacji polskich interesów narodowych (racji stanu) w kontaktach z Rosją, Białorusią, Ukrainą ,Litwą łotwą itd Polska straciła olbrzymi rynek zbytu na nasze towary, które na Zachód bardzo trudno wysłać ze względu na jakość i konkurencję. Wynik : kryzys gospodarczy i bezrobocie , bo dawniej 80% naszych wyrobów jednak szło tam. Na domiar złego stosunek UE, NATO, USA do problemów naszych sąsiadów ze Wschodniej Europy jest bardzo wyważony, bo tam każde słowo w polityce zagranicznej potrafią przeliczyć na wymierną liczbę dolarów lub euro. Nasi entuzjaści demokracji, którzy skompromitowali się wprowadzeniem totalnej zapaści we wszystkich dziedzinach życia społecznego i ekonomicznego, którzy mają niedokończone sprawy w sądach i prokuraturach za zwyczajne złodziejstwa, korupcję, nieudolność lub głupotę pojechali teraz na Ukrainę i tam, co jest ewelementem w kontaktach międzynarodowych, otwarcie stanęli po stronie jednego kandydata już przed wyborami ingerując jawnie w suwerenne sprawy narodu ukraińskiego. Polityka zawsze była jest i będzie brudna, i jak znam życie i jeden i drugi kandydat robili wszystko co możliwe (np. korzystanie z funduszy zagranicznych w kampani wyborczej, oszustwa, itp) byle tylko zwyciężyć. Ale nam nie wolno w tak bezczelny sposób ingerować w ich wewnętrzne sprawy. Skuteczność takich działań będzie żadna. Możemy najwyżej doprowadzić do rozlewu krwi i ochłodzenia wszelkich kontaktów z Ukrainą, co przełoży się na pogłębienie kryzysu w Polsce. Porównując skuteczność działań naszej dyplomacji i cichych służb z podobnymi działaniami Rosji wypadamy bardzo mizernie i tylko się ośmieszamy. Rosja od kilku lat przypuściła skuteczną ofensywę na zachód w celu odzyskania wpływów w dawnych republikach. Robi to również z powodzeniem w Polsce. Prawie wszyscy o tym wiedzą, tylko sejmowa komisja do spraw PKN ORLEN jeszcze nie zdaje sobie ztego sprawy. Dyplomacja i wywaiad rosyjski zalicza się do najlepszych w świecie a do tego mają jescze najsilniejszą kartę przetargową: ropa, gaz i wszystkie surowce. Nasze asy w tym starciu to skompromitowani politycy wysłani na eksport , bo w Polsce już nić nie osiągną. Pytanie, z czyjej inspiracji ta cała nieudolna polska szopka . Odpowiedz Link Zgłoś
saguaro Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę 24.11.04, 18:24 Popieram Wolna Ukraine !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.aster.pl 24.11.04, 18:25 Mam 55 lat, rano wygrzebałam na pawlaczu jaskrawo pomarańczową czapkę mojej córki, którą nosiła 27 lat temu w drodze do/z przedszkola, i w tej czapce na głowie załatwiałam różne sprawy na mieście.Z daleka widać było, że się solidaryzuję z Ukraińcami z Placu Niepodległosci !!! Ciągle o Nich myślę! Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_online Prozachodni pijaczek chce byc drugim Jelcynem 24.11.04, 18:29 rozdac Ukraine za darmo i wprowadzic 30% bezrobocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco a ty co dzisiaj piłeś? IP: 217.8.163.* 24.11.04, 18:31 bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.udn.pl 24.11.04, 18:32 Przyzwoitość nakazuje powiedzieć dość! Dość kłamstwa, chamstwa, buty i bezczelności. Szczególnie my Polacy powinniśmy to rozumieć, 15 lat temu poparcie demokratycznego świata dla naszych poczynań było dla nas bardzo ważne. Panie Prezydencie Kwasniewski niech sie Pan nie waży uznawać tego kłamcy Janukowycza (może w ten sposób chociaż w niewielkim procencie odkupi Pan swoje winy i swoje wyborcze kłamstwa). Gratuluję postawy PO i PiS. Wielkie uznanie dla Pana Prezydenta Lecha Wałęsy, niech Pan tam jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OGRODEKPL Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.top.net.pl 24.11.04, 18:35 UKRAINA MA PRAWO DO DEMOKRATZCZNYCH WYBOROW DOLACZAM DO DEMONSTRUJACYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrr Solidaryzujmy się IP: *.devs.futuro.pl 24.11.04, 18:39 Ważne jest poparcie duchowe jakie udziela polskie społeczeństwo narodowi ukraińskiemu. Wreszcie okazuję się że los naszych sąsiadów nie jest nam obojętny wobec łamania praw demokratycznych. Jednoczymy sie z Narodem Ukraińskim wokół poszanowania podstawowych wartości jakimi są wolność słowa i wolnego wyboru. Nasza akcja to także sprawdzian dla nas. Politycy powinni zaś podjąć bardziej stanowcze kroki w celu praktycznego poparcia sił de4mokratycznych na Ukrainie. Wytrwałości. Razem ZWYCIĘŻYMY!!!!! Niech żyje WOLNA I DEMOKRATYCZNA UKRAINA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOGDAN RADOMSKI Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 24.11.04, 18:45 Ukraińcy to naród wolnych ludzi. Zaklamany wybór Jakunowicza to uznanie wielu milonów ludzi za bezwolną masę, której dzisiaj można narzucić kryminalistę, jutro pułkownika KGB - kolegę po fachu Putina. To odebranie tym milonom ludzi sansy na wolnośc - to nie jest Samoistna Ukraina, o którą polało sie tyle krwi, takze i polskiej. Zapomnijmy o urazach historycznych. Pomóżmy tym ludziom - bo wielcy tego świata chcą przehadlować Ukraińców za ropę i gaz. Nam pomagali tysiące ludzi w latach 1980 tych. POMÓZMY UKRAIŃCOM ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciarz Re: Poprzyjcie wolną Ukrainę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:06 Brawo, udało się - dzisiaj do egzemplarzy Gazety sprzedanych na ulicach będą dołączane pomarańczowe wstążki, bedzie je można też otrzymać w lokalnych oddziałach Gazety. Szkoda tylko, że wstążki nie będzie można znaleźc w każdym egzemplarzu, w tych "kioskowych". Odpowiedz Link Zgłoś