Dodaj do ulubionych

Legionistki umierają młodo?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 05:21
Obejrzałem sobie właśnie galerię legionistek:

www2.legialive.pl/legionistki.php
Z przerażaniem zauważyłem, że widnieją tam zdjęcia DZIECI.
Wg prawa prasowego na publikację takich zdjęć potrzebna jest zgoda
rodziców/opiekuna prawnego.

Z drugiej strony odniosłem wrażenie, że klub Legia wypełnia tym panienkom
pustkę po serialu "Alf".

Twórcom strony z góry dziękuję za brak wypowiedzi fanek. Jakoś nie jestem ich
ciekaw...
Obserwuj wątek
    • inecita Re: Legionistki umierają młodo? 06.12.04, 11:20
      Sądzę że zdjęcia dzieci umieścili tam sami rodzice. A co do dziewczyn musze
      pzryznac, że byłam pozytywnie zaskoczona- niektóre były naprawdę fajne,
      spodziewałam się 10 cm odrostów i wybitych zębów
      • buggi Re: Legionistki umierają młodo? 06.12.04, 12:04
        Ja tez bylam mile zaskoczona. Tyle ladnych kibicek macie:))) Polonisci
        rewanzujcie sie !!!!!!
        • j_karolak Re: Legionistki umierają młodo? 06.12.04, 12:37
          Mam przysłać swoje portfolio?
      • patryg1 Re: Legionistki umierają młodo? 06.12.04, 15:35
        Inecita, nie wierz za bardzo telewizji, wtedy będziesz miała realniejsze
        wyobrażenie o kibicach i kibickach
    • buggi Re: chachacha 06.12.04, 12:23
      "(...)Aby ogrzać przystanki komunikacji miejskiej, przygotowano specjalny
      system, który opiera się na nagrzewnicach promiennikowych. Uruchomić go mogą
      sami pasażerowie, naciskając przycisk oznaczony logo Vattenfall, umieszczony w
      widocznym miejscu wewnątrz wiaty (...)

Juz to widze: jednemu bedzie za zimno, bo w wiatrówce na przystanek przyszedl,
      a pani przechodzacej klimaterium za goraco. Zacznie sie bitwa na naciskanie
      guzika, cos na wzór pociagowych historyjek z zamykaniem i otwieraniem okna:
      - "pani otworzy okno, bo duchota taka"
      -" jak panu za cieplo, to prosze sie rozebrac"

i sie zaczyna: jedno wstaje zamyka okno, drugie sie podnosi i je otwiera.
      • buggi Re: sorry pomylilam watki 06.12.04, 12:24
        juz wychodze;)
        • sebpl Re: sorry pomylilam watki 06.12.04, 13:35
          Nic się nie stało. Przechodziłaś Łazienkowską i poczułaś się zamroczona.
          To się często tam zdarza.
          Cieszymy się, że już Ci lepiej.

---
          Śladami kota Filemona tup... tup... tup...

• mike_ Re: Legionistki umierają młodo? 06.12.04, 23:27
      Cóż....niektórzy jak widac nic innego nie robią jak chodza po necie szukając
      zdjęć dziewczyn. Rozumiem, że po tych GB przerzuconych na dysk możesz czuć
      niedosyt patrząc na kibicki...
      Jedna rada - nie podoba Ci sie to nie patrz - przecież na pewno masz jakieś
      ulubione działy na swoich stronkach (typu mature i inne...).
      A jak masz zastrzezenie prawne - to wal na policję/do prokuratury. Nikt za
      Ciebie tego nie zrobi, tym bardziej jak zgłosisz to jedynie na forum GW.
      • sebpl Re: Legionistki umierają młodo? 06.12.04, 23:43
        Hmm... widocznie nie wczytałeś się w temat wątku.
        Ze zgrozą zauważyłem, że nie ma tam zdjęć starszaych kobiet (w przypadku
        galerii powyżej 23, roku życia)!

Co do kwestii prawnej. Jak się czyta o rzekomych listach pseudokibiców, to tym
        bardziej zastanawiam się nad sensem umieszania podobizn osób, które mogą sobie
        tego wyraźnie nie życzyć.

I tutaj wątek rozwiewający twoje wątpliwości:
        1. Wyżej wymienione osoby chodzą na miejsce publiczne, są fotografowane w
        miejscu publicznym!
        Nieprawda: Są przedstawione nie w tłumie (wykładnia prawa prasowego określa
        tłum na etapie 3 osób na zdjęciu).

2. Identyfikują się z Klubem; Klub wykorzytuje ich wizerunek - j.w.

3. Bez pisemnej zgody osoby zainteresowanej (w przypadku osób nieletnich,
        wymagana jest zgoda opiekuna) - NIE WOLNO rozpowszechniać wizerunku bez zgody,
        dla potrzeb komercyjnych lub innych (w.w. wortal pełni rolę komercyjną, jak się
        zorientowałeś).

Co do twojej sugestii by zgłosić to na Policję. Jest chybiona. To jest
        przestępstwo podpadające pod prawo cywilne, a więc z powództwa cywilnego.
        Osobom wykorzystującym cudzy wizerunek, bez ich zgody, można wytoczyć sprawę i
        żądać odszkodawania.
        Jako świadek, dalej nie jestem stroną w sprawie, a więc nie mogę wnieść
        oskarżenia.

To tyle.
        • mike_ Re: Legionistki umierają młodo? 07.12.04, 10:10
          sebpl napisał:

> Jako świadek, dalej nie jestem stroną w sprawie, a więc nie mogę wnieść
          > oskarżenia.
          >
          A ten dalej swoje. Widać nie zrozumiałeś co napisałem. Ale niech będzie. Skoro
          tak Ciebie to boli (jak zresztą wszystko co związane z Legią) to wynajmij
          dedektywa (najlepiej posła) aby odnalazł biedne owieczki i uświadomił ich
          rodzicom że pewien portal łamie prawo. Chyba że jedyną rzeczą jaką jesteś w
          stanie zrobić to pluć na tym forum.
          • sebpl Re: Legionistki umierają młodo? 07.12.04, 10:25
            Popadamy w lekką pranoję?

• mike_ Re: Legionistki umierają młodo? 07.12.04, 14:05
              Mówisz sam do siebie?? To ciekawe, a co mówią lekarze?
          • buggi Re: Majk 07.12.04, 10:29
            mike_ napisał:

> sebpl napisał:
            >
            > > Jako świadek, dalej nie jestem stroną w sprawie, a więc nie mogę wnieść
            > > oskarżenia.
            > >
            > A ten dalej swoje. Widać nie zrozumiałeś co napisałem. Ale niech będzie. Skoro
            > tak Ciebie to boli (jak zresztą wszystko co związane z Legią) to wynajmij
            > dedektywa (najlepiej posła) aby odnalazł biedne owieczki i uświadomił ich
            > rodzicom że pewien portal łamie prawo. Chyba że jedyną rzeczą jaką jesteś w
            > stanie zrobić to pluć na tym forum.

►strules sie czyms, ze tak bredzisz?
            >
            • mike_ Re: Majk 07.12.04, 14:11
              strułem się tym co tu czytam. Wiem że większość społeczeństwa to debile, a
              każdy dzień, lektura gazet i tego forum mnie w tym utwierdza. oto jakis koleś,
              który nerwowo reaguje na słowo Legia wyjeżdża z tekstem że legionistki są
              nieładne a poza tym prawo nie pozwala chyba że za zgoda rodziców. No to skoro
              taki z niego śledczy i nie ma co robić w życiu to niech spełnia swój
              obywatelski obowiązek i zrobi z tym porządek....
              • Gość: kixx Re: Majk IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 20:36

jest pare bardzo ladnych,a reszte jakby podretuszowal makijazem to ten krytyk
                od siedmiu bolesci blagalby o jeden usmiech od tych "brzydul"

ps.to napisal "smiertelny wrog"Legii -kixx
        • pan_pndzelek Re: do sebpl 07.12.04, 14:18
          No to tu dałeś przykład żałosnej wypowiedzi. Po pierwsze dzieci to są MOŻE na 5
          fotkach z 203 chyba. Więc nie p.i.e.r.d.o.l. Po drugie co to cię k.u.r.w.a
          obchodzi?! Twoje dzieci? Nie! Więc po raz drugi: nie p.i.e.r.d.o.l.

Strona jest prywatną stroną klubową z tego co się zorientowałem a
          nie "komercyjnym wortalem" jak raczyłeś "odkryć". Więc po raz trzeci: nie
          p.i.e.r.d.o.l głupot...

Resztę tych żenujących dywagacji o "wykorzystywaniu" twarzy (istna ameryczka
          się robi w twoim łbie) składam na karb ciężkiego kaca i pozostawiam bez
          komentarza...
          • pan_pndzelek PS już nie do sebpl a do kibiców (L) 07.12.04, 14:21
            PS już nie do sebpl a do kibiców (L)

Jeden idiota widzi na tej stronie jakieś "dzieci". Pozostawmy to w litościwym
            milczeniu. Ale muszę Wam powiedzieć drodzy kibice, że te panny to ohohoho...
            Trzydzieści fotek otworzyłem z zainteresowaniem (to jakieś 15%). A te
            pomponierki? Mniamciu szyszunie...
          • sebpl Re: do pndzelka 07.12.04, 15:36
            Hmm... nawet chciałem się ustosunkować do twojego postu, ale nie ma do czego :/

A co do znajomości prawa, to zanim się wypowiesz, dowiedz się czy jesteś
            kompetentny (na początek polecam Ci lekturę Andrzeja Karpowicza "Poradnik
            prawny dla ludzi twórczych - prawo autorskie, prasowe, wynalazcze, o zwalczaniu
            nieuczciwej konkurencji", Dom Wydawnoczy ABC, 1995, Warszawa.)

---
            • pan_pndzelek Re: do pndzelka 07.12.04, 15:44
              Dzięki ale nie skorzystam, mam co czytać...

To nie zmienia sprawy (pomijając te pseudoprawne wywody), że nie odpowiedziałe
              na podstawowe pytanie: A CÓŻ TO CIĘ K.U.R.W.A OBCHODZI CO JEST NA TEJ STRONIE?!
              To jest sprawa legijnych a nie twój z.a.s.r.a.n.y interes... Tylko tyle...

A nazywanie tych panien w wieku jak najbardziej poborowym "dziećmi" jest chyba
              objawem zwyczajnego skretynienia... bo innych powodów nawet nie chciałbym się
              domyślać. Panie starszy specjalisto_od_regulowania_ustawą_produkcji_lewego_buta
              • sebpl Re: do pndzelka 07.12.04, 17:03
                Martwię się o Ciebie pndzelku. Co weekend wyjeżdzasz na wieś i albo rodzina Ci
                nie służy, albo powietrze. Za każdym razym wracasz nabuzowany, z agresją wobec
                forumowiczów. Szukasz zaczepek, dostajesz ślinotoku.
                Pamiętam Cię w lepszej kondycji i takie wolałbym zachować w mej pamięci.

Póki Ci się nie polepszy, nie będę reagował

---
                • pan_pndzelek Re: do pndzelka 07.12.04, 17:10
                  Nie wyjeżdżam na wieś ćwoku bo obawiałbym się tam spotkać ciebie. Co do
                  zaczepek i żałosnych komentarzy to sobie poszukaj, może pojmiesz... Ostatnio po
                  prostu co przysiądziesz do klawiszy to p.i.e.r.d.o.l.i.s.z aż przykro czytać...

I tyle...
                  • sebpl Re: do pndzelka 07.12.04, 17:22
                    To po co czytasz? Wrzody sobie hodujesz?

Mimo wszystko, życzę powrotu do zdrowia.

---
                    • pan_pndzelek Re: do pndzelka 07.12.04, 18:51
                      Aleś się przypiął... Ja ci życzę powrotu do równowagi psychicznej, żebyś
                      przestał widzieć "naruszenia prawa" tam gdzie ich nie ma i żebyś przestał "z
                      przerażeniem" obserwować rzeczy, których nie ma...
                      • sebpl Re: do pndzelka 07.12.04, 18:55
                        Serdecznie dziękuję.
                        Teraz zawsze będzie pocieszać mnie myśl, że ktoś się o mnie martwi.

---
                        • pan_pndzelek Re: do pndzelka 07.12.04, 19:00
                          Tjaaa... i to bardzo...

Niech żyją legijne pomponierki!!! Mam na was ochotę... "dzieci"...
                          • kixx Re: do pndzelka 07.12.04, 20:48
                            najciekawsze jest to ze pewien legalista(chyba tak go mozna nazwac)przyjal a
                            priori ze prawo jest lamane
                            a moze najpierw udowodnilby ze tak faktycznie jest,a potem oskarzal kogos o
                            jakies zbrodnie
                            jak slusznie ktos napisal powyzej(Mike,albo Ty),niech znajdzie te osoby i spyta
                            sie ich czy nie dawaly zgody na wykorzystanie ich twarzy(wizerunku)
                            w tej chwili jego postepowanie przypomina dzialanie sedziego ,ktory skazalby
                            faceta za gwalt na podsatwie tego,ze ow posiadal przy sobie narzedzie ku temu
                            sluzace
                            • sebpl Re: do pndzelka 07.12.04, 21:09
                              Well... dowcip z założeniem wątku polegał na tym, że nie ma tam osób starszych,
                              stąd przypuszczenie, że legionistki umierają młodo :)

Ale skoro jesteśmy przy prawie. To że ktoś nie został zaskarżony o bezprawne
                              użycie czyjegoś wizerunku nie znaczy, że prawa nie złamał.

Cisnące się na wasze usta pytanie to pewnie: skąd wiesz, że bezprawne?

Znając od podszewki świat mediów Polsce, doskonale wiem, jak uzyskuje się zgodę
                              na publikację czyjegoś wizerunku. W praktyce to nie funkcjonuje :( Fotoreporter
                              robi np. zdjęcia rozhisteryzowanego tłumu na manifie, a fotoedytor lub layouter
                              kadruje je na jadną dwie twarze.
                              Efekt jest taki, że żerujący na takich przypadkach prawnicy najpierw
                              powiadamiają zainteresowanych o popełnionym przestępstwie, a następnie
                              namaszczeni przez opublikowanych, uderzają do redakcji po kasę.

Poważne redakcje unikają takich sytuacji, mając na względzie przestrzeganie
                              prawa.

Nauka o poszanowaniu czejegoś wizerunku przyszła do "publikatorów" dość późno.
                              Konkretnie po tym jak w roku 1988 telewizja opisując jakiąś próbę w teatrze
                              zrobiła "przebitkę" z widowni, gdzie było widać starszego mężczyznę (nie
                              czytać: pndzelek) z małolatą (nie czytać: pomponiarka).

Zobaczyła to żona owego jegomościa. Odbiło mu się na życiu rodzinnym.
                              Poszkodowany wytoczył proces. Proces wygrał.

Jesteście wytrawnymi forumowiczami, więc doskonale potraficie odróżnić moje
                              prowokacje (żarty - vide: odzielne prawo dla supermarketów), które jednak
                              podszyte są pewną tęsknotą za ładem społecznym, od poważnego zachowania
                              stanowiska (jak nie potraficie, tym gorzej dla was).

I to tyle i aż tyle.
                              ---
                              • pan_pndzelek Re: do pndzelka 07.12.04, 21:21
                                Ot histeria... żeby uzyskiwać od poszczególnych osób zgodę na opublikowanie
                                zdjęcia zrobionego w publicznym miejscu i do tego w sytuacji "publicznej" czyli
                                nawet nieintymnej (jak choćby lanie pod płotem)? To przecież bzdura! Bzdura
                                zahaczająca o poprawnościowe bzdury znane z ameryczki... jeśli to jest
                                rzeczywiście zapisane w prawie to takiego prawa NIE TRZEBA PRZESTRZEGAĆ jak
                                każdego przepisu w oczywisty sposób durnego. I tyle, proste?

Ale zawsze znajdzie się łajza (zwykle prawnik) podbechtujący innych do
                                występowania w obronie ich rzekomych "praw do wizerunku"... A czemu łajza to
                                robi? No, to chyba proste...

PS. Kixxie, kiedy takie pomponierki na polonia.civ będą?
                                • pan_pndzelek Re: do pndzelka 07.12.04, 21:22
                                  PS. Satrszych niż 23 lata (na oko) to tam parę jest... patrzeć trzeba też
                                  umieć...
                                  • sebpl Re: do pndzelka 07.12.04, 21:29
                                    No widzisz! Przegapileś swój moment by być wykładnią prawa! A teraz już za
                                    późno :(

Dura lex sed lex.

P.S. A teraz zdradź nam tajemnicę, jak z parkietankami było ;)
                                    • pan_pndzelek Re: do pndzelka 07.12.04, 21:40
                                      Nic nie przegapiłem, dla siebie wykładnią prawa JESTEM... i wystarczy, póki co
                                      wygrywam...

Nie wiem co to są parkietanki...
                                      • sebpl Re: do pndzelka 07.12.04, 21:43
                                        Hmmm... a gruppies wiesz?

---
                                        tup... tup... tup... markietanki, miau... tup.. tup... tup...
                                • Gość: kixx Re: do pndzelka IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 22:41
                                  no wlasnie
                                  tez sie nie moge doczekac
                                  na meczach koszykowki calkiem fajne cheerleaderki sa
                                  no i wsrod kibicek tez mozna cos fajnego czasem wypatrzyc
                                  ale w internecie posucha
                                  • mike_ Re: do pndzelka 07.12.04, 23:28
                                    czyli jak kixxie...znowu wychodzi na to że tylko Legia...;)) nawet w necie..
                                    • Gość: FX Re: do pndzelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 01:44
                                      Macie całkiem spoko faze :) Pewnie będziecie ciągnąć ten temat w nieskończoność
                                      wrzucając coraz ciekawsze materiały z prawa prasowego. Pozdrawiam poszukiwaczy
                                      dziur w całym :). wszystkie Legioniski które widzicie na tych zdjęciach
                                      wyraziły na to zgode... (niektóre same tam swoje fotki podesłały ;) ). Tylko
                                      kiedy w końcu pojawi się moja najśliczniejsza Legionistka?? :)
                                      • pan_pndzelek Re: do pndzelka 08.12.04, 08:49
                                        Jesteś w błędzie, mogę podbijać ten temat po to, żeby dyskutować o waszych
                                        uroczych pomponierkach (czekając na odpowiedź Polonii oczywiście)...

Co się tyczy tego prawa prasowego rzekomo zakazującego takich publikacji to ja
                                        TAKIE prawo czniam i walę!!! Głupie prawo należy omijać lub łamać wtedy jego
                                        TFUrcy mają szansę zdobyć się na odrobinę refleksji nad tym co ze siebie
                                        wyrzygali... przestrzeganie natomiast durnego i niepotrzebnego nikomu prawa
                                        utwierdzi ich tylko w przekonaniu, że mieli słuszność i wypuszczą kolejnego
                                        prawnego piarda...
                                        • buggi Re: do pndzelka 08.12.04, 09:46
                                          pan_pndzelek napisał:

> Jesteś w błędzie, mogę podbijać ten temat po to, żeby dyskutować o waszych
                                          > uroczych pomponierkach (czekając na odpowiedź Polonii oczywiście)...
                                          >
                                          > Co się tyczy tego prawa prasowego rzekomo zakazującego takich publikacji to ja
                                          > TAKIE prawo czniam i walę!!! Głupie prawo należy omijać lub łamać wtedy jego
                                          > TFUrcy mają szansę zdobyć się na odrobinę refleksji nad tym co ze siebie
                                          > wyrzygali... przestrzeganie natomiast durnego i niepotrzebnego nikomu prawa
                                          > utwierdzi ich tylko w przekonaniu, że mieli słuszność i wypuszczą kolejnego
                                          > prawnego piarda...

A dajcie spokój juz z tym prawem!!! Czy chcac cyknac dla kumpla pocztówke - MMS
                                          z nagim biustem panienki, która akurat rozlozyla swoje wdzieki na sasiednim
                                          recziku podchodzicie i prosicie o pozwolenie? A podgladactwo lornetkowe
                                          uprawiane ciagle jeszcze na plazy, badz z przez okno sypialni??? I czy robiac
                                          znajomej, znajomemu fotke na tle egipskiej piramidy rozganiacie najsampierw
                                          tlum, bo o zgode na fotografowanie wspólstojacych nie prosiliscie? Paranoja jakas.
                                          • pan_pndzelek >>>Otóż to!!!!!!!!!!! 08.12.04, 10:19
                                            Otóż to!!!!!!!!!!! Jakiś procent każdej populacji ma swoje hmmm paranoje,
                                            rozmaite paranoje np. antylotniskową albo "ochrony prywatności"... niemniej nie
                                            jest to powód by ich dopuszczać do tworzenia prawa czy nawet do egzekwowania
                                            go... to jedynie powód by ich izolować od społeczeństwa... aż do wyleczenia lub
                                            aż do śmierci...
                                          • sebpl Re: do pndzelka 08.12.04, 12:05
                                            buggi napisała:

> A dajcie spokój juz z tym prawem!!! Czy chcac cyknac dla kumpla pocztówke -
                                            MMS
                                            > z nagim biustem panienki, która akurat rozlozyla swoje wdzieki na sasiednim
                                            > recziku podchodzicie i prosicie o pozwolenie? A podgladactwo lornetkowe
                                            > uprawiane ciagle jeszcze na plazy, badz z przez okno sypialni??? I czy robiac
                                            > znajomej, znajomemu fotke na tle egipskiej piramidy rozganiacie najsampierw
                                            > tlum, bo o zgode na fotografowanie wspólstojacych nie prosiliscie? Paranoja
                                            jak
                                            > as.
                                            >

Nie ma zakazu fotografowania jest zakaz PUBLIKOWANIA bez zgody!

To tak, jak bym zrobił zdjęcie pndzelkowi i opublikował z dowolnym komentarzem
                                            w prasie lub w sieci bez jego wiedzy.

Comprende?
                                            • pan_pndzelek Re: do pndzelka 08.12.04, 12:49
                                              No to mi je zrób... po co tyle gadasz?
                                            • buggi Re: do pndzelka 08.12.04, 13:24
                                              sebpl napisał:

>
                                              >
                                              > Nie ma zakazu fotografowania jest zakaz PUBLIKOWANIA bez zgody!
                                              >
                                              > To tak, jak bym zrobił zdjęcie pndzelkowi i opublikował z dowolnym komentarzem
                                              > w prasie lub w sieci bez jego wiedzy.
                                              >
                                              > Comprende?

Tak robia Paparazzi. I co? I moga im nadmuchac.
                                              • sebpl Re: do pndzelka 08.12.04, 15:01
                                                > Tak robia Paparazzi. I co? I moga im nadmuchac.

I w Polsce dmuchają, na grubą kasę!
                                                Na przykład wydawcę pisma "Hallo", które w 1997 roku opublikowało zdjęcie
                                                Bogusława Lindy na werandzie swojego domu. Podpis pod zdjęciem był
                                                bodajże "Twardziel w bamboszach".

Redakcji odbiło się to duuuużą czkawką (a wynajęta zewnętrzna firma PR
                                                przekuwała przegrany proces na sukces, starając się zwrócić uwagę, że tylko ten
                                                tytuł miał takie zdjęcie).

Aktor od tamtej pory ma spokój!
                                                • kixx Re: do pndzelka 08.12.04, 21:11
                                                  nie wiem,czy plakac,czy smiac sie
                                                  czy Ty nie widzisz roznicy miedzy naruszaniem prywatnosci kogos kto chroni sie
                                                  za ogrodzeniem ,a pomimo tego jest fotografowany na terenie swojej
                                                  posiadlosci,a sfotografowaniem kogos kto przyszedl na mecz i jego zdjecie sie
                                                  ukazalo jako chodzacego na mecz (bez zadnych negatywnych komentarzy ,czy
                                                  podpisow naruszajacych jego prawa ,ani prob wykorzystania tego w celach
                                                  komercyjnych).
                                                  powiedz mi w takim razie ,gdzie lezy granica prawa dopuszczajaca fotografowanie
                                                  osob?
                                                  ile osoB mozna sfotografowac i umiescic ich zdjecie w gazecie bez narazania sie
                                                  na konsekwencje?
                                                  cz\y jest ot uzaleznione od stopnia rozpoznawalnosci i mozliwosci identyfikacji
                                                  osob na zdjeciu?
                                                  czy jesli mojee zdjecie ukaze sie w gazecie wsrod pieciotysiecznego tlumu i
                                                  bede rozpoznawalny to tez jest naruszenie prawa?(do twojej informacji- mam
                                                  dopiero piec lat)
                                                  jesli prawo mialoby tak wygladac,jak sugerujesz to w gazetach widzielibysmy
                                                  tylko biale plamy,a fotografia prasowa ograniczalaby sie do fotografowania
                                                  krajobrazow)
                                                  • Gość: aniela umiejetnosc czytania ze zrozumieniem IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 21:59
                                                    pomaga w zrozumieniu tego co sie czyta:

• Re: Legionistki umierają młodo?
                                                    sebpl 06.12.2004 23:43 + odpowiedz

1. Wyżej wymienione osoby chodzą na miejsce publiczne, są fotografowane w
                                                    miejscu publicznym!
                                                    Nieprawda: Są przedstawione nie w tłumie (wykładnia prawa prasowego określa
                                                    tłum na etapie 3 osób na zdjęciu).
                                                  • Gość: kixx umiejetnosc interpretacji tego co sie widzi IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 22:11
                                                    pozwala nam przypuszczac w takim razie,ze wizerunki osob sfotografowanych i
                                                    umieszczonych w tym serwisie zostaly tam umieszczone za ich zgoda
                                                    wystarczy kliknac na jakiekolwiek z tych zdjec ,wtedy obejrzymy te sliczne panie
                                                    (ktore zapewne uroda nie dorastaja mojej kochanej anieli do piet) w
                                                    towarzystwie osob w ilosci wiekszej niz trzy

ps.kocham cie skarbie,pomimo,
                                                    bo przeciez na za cos-nie ma takiej mozliwosci
                                                  • Gość: kixx hohlik zamieszal-to dla ciebie ten blad w hohliku IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 22:15
                                                    i wycial mi fragment,ale on tez jest pod wrazeniem twojej obecnosci

powinno byc

pozwala nam przypuszczac w takim razie,ze wizerunki osob sfotografowanych i
                                                    > umieszczonych w tym serwisie zostaly tam umieszczone za ich zgoda,poniewaz
                                                    prawo prasowe nie wymaga zamieszczania ksero zgody przy kazdym zdjeciu,zreszta
                                                    > wystarczy kliknac na jakiekolwiek z tych zdjec ,wtedy obejrzymy te sliczne
                                                    pani
                                                    > e
                                                    > (ktore zapewne uroda nie dorastaja mojej kochanej anieli do piet) w
                                                    > towarzystwie osob w ilosci wiekszej niz trzy
                                                  • buggi Re: hohlik zamieszal-to dla ciebie ten blad w hoh 08.12.04, 22:51
                                                    KIxxie przywoluje Cie do porzadku!;)
                                                  • aniela Re: hohlik zamieszal-to dla ciebie ten blad w hoh 08.12.04, 22:58
                                                    aha, myslalam ze ten watek to spor o zasade (wolno czy nie, bez zgody czy z),a
                                                    okazuje sie ze to zwykla zagadka: czy panie przyzwolily. wygrales.

ps z zyczeniami powodzenia w krzyzowkach i rebusach, oraz tradycyjne: bez
                                                    odbioru.
                                                  • Gość: kixx Re: hohlik zamieszal-to dla ciebie ten blad w hoh IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 23:03
                                                    nawet sie nie dziwie,ze kazdy facet z ktorym sie spotykalas ,po najwyzej
                                                    miesiacu uciekal
                                                    ty jestes nieomylna,a z taka trudno wytrzymac

• aniela Re: hohlik zamieszal-to dla ciebie ten blad w hoh 08.12.04, 23:07
                                                    (uwielbiam czytac legendy na swoj temat)

nie wez przypadkiem didaskalii za kontunuowanie rozmowy. zwyczajnie, nie moglam
                                                    sie powstrzymac. a teraz, tradycyjnie etc.
                                                  • Gość: kixx Re: hohlik zamieszal-to dla ciebie ten blad w hoh IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 23:08
                                                    i powtarzaj sobie czesto
                                                    a teraz mozesz juz isc poplakac w podusie
                                                  • buggi Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:13
                                                    Gość portalu: kixx napisał(a):

> nawet sie nie dziwie,ze kazdy facet z ktorym sie spotykalas ,po najwyzej
                                                    > miesiacu uciekal
                                                    > ty jestes nieomylna,a z taka trudno wytrzymac

jak to sie dzieje, ze jej niby nie ma, niby bez odbioru, niby nie czyta, bo to
                                                    glupie chamstwo, ale jednak jest, i odpisuje bez odbioru i bez odbioru odpisuje.

>
                                                  • Gość: kixx Re: Kixxie zgaduj IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 23:19
                                                    on sie rzuca na kazdy kazdego,kto okazuje jej jakiekolwiek zainteresowanie

ps.robilem co moglem,myslalem ,ze pozytywne wibracje,ktore staralem sie jej
                                                    przekazac odmienia choc troche jej charakter,ale wydaje mi sie ze Syzyf mial
                                                    latwiejsza prace

poddaje sie

• buggi Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:24
                                                    Gość portalu: kixx napisał(a):

> on sie rzuca na kazdy kazdego,kto okazuje jej jakiekolwiek zainteresowanie
                                                    >
                                                    >
                                                    > ps.robilem co moglem,myslalem ,ze pozytywne wibracje,ktore staralem sie jej
                                                    > przekazac odmienia choc troche jej charakter,ale wydaje mi sie ze Syzyf mial
                                                    > latwiejsza prace

jedyne pozytywne wibracje, ktore mi przychodza na mysl, to wibracje komorkowe,
                                                    znaczy oglaszajace smsa nadchodzenie, tudziez rozmowe telefoniczna. W Twoim
                                                    przypadku mówilabym raczej o wariacjach, anizeli o wibracjach. Syzyf mój drogi
                                                    toczyl kamienie,nie kostki lodu. Ale wracajac do zagadki: lubie posty "scichapek"
                                                    >
                                                    > poddaje sie
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                  • kixx Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:31
                                                    poczekajmy na Wigilie,fama niesie ,ze wtedy rozne cuda sie zdarzaaja
                                                  • buggi Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:34
                                                    kixx napisał:

> poczekajmy na Wigilie,fama niesie ,ze wtedy rozne cuda sie zdarzaaja

zwierzeta mówia ludzkim glosem? komety spadaja?

PS i nie mów, ze mnie nie prowokowales.
                                                  • kixx Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:37
                                                    przeciez to prawda,chociaz cudowna

ps.pozdrowiania dla czytajacych,ale nie piszacych
                                                    to musi byc ciezkie
                                                    ale nie przejmujcie sie
                                                    tak hartowala sie stal
                                                  • atob Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:39
                                                    kixx napisał:

> przeciez to prawda,chociaz cudowna
                                                    >
                                                    >
                                                    > ps.pozdrowiania dla czytajacych,ale nie piszacych

Czytajacych a nie piszacych jest chyba wiecej niz sobie wyobrazasz :)
                                                  • kixx Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:44
                                                    nie powiesz,ze cwiczysz silna wole
                                                    tu jest silownia dla aniolow tego forum
                                                  • atob Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:47
                                                    Zwabil mnie tytul o Legionistkach :)Ale jak widze dyskusja zboczyla [prosze bez
                                                    podtekstow:)]na zupelnie inne tory :)
                                                  • buggi Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:49
                                                    atob napisał:

> Zwabil mnie tytul o Legionistkach :)Ale jak widze dyskusja zboczyla [prosze bez
                                                    >
                                                    > podtekstow:)]na zupelnie inne tory :)

Indukcja Tw prawidlowa jest: to jest zboczona dyskusja.
                                                  • buggi Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:48
                                                    kixx napisał:

> nie powiesz,ze cwiczysz silna wole
                                                    > tu jest silownia dla aniolow tego forum

Ja myslalam, ze autoservice ( czytaj: samopomoc) Wiesz, zmiana opon. mózgowych
                                                    i bieznikowanie.
                                                    >
                                                  • aniela Re: Kixxie zgaduj 08.12.04, 23:59
                                                    buggi napisała:

> Ja myslalam, ze autoservice ( czytaj: samopomoc) Wiesz, zmiana opon.
                                                    mózgowych
                                                    > i bieznikowanie.

przykro mi, zle myslalas. nie powinnas sama probowac, udaj sie raczej do
                                                    specjalisty.

ja z kolei udam sie teraz poplakac w podusie, ale Wy sobie nie przeszkadzajcie,
                                                    przeczytam rano (bo widze ze podnieca Was swiadomosc mojej obecnosci. Buggi,
                                                    przypuduj wypieki, niezdrowo wygladasz).

milego ciagu dalszego zycze.
                                                  • kixx Re: Kixxie zgaduj 09.12.04, 00:02
                                                    oj musisz jeszcze cwiczyc
                                                    bo ta legenda o tobie-ta o ktorej wspomnialas(posylam do slownika-tam jest
                                                    wyjasnione co to jest legenda)moze nie miec jednak dobrego zakonczenia
                                                  • buggi Re: Kixxie zgaduj 09.12.04, 00:06
                                                    Eeeee to dzisiaj mamy wygylie?

Sniadosc mojej cery nie kaze mi niczego pudrowac, a niezdrowo zaczne wygladac
                                                    dopiero wtedy, kiedy zacznie mnie Twoja, jak to wyrazilas "obecnosc podniecac".
                                                    Do bedzie niezdrowe, bo niestrawne.

PS czyzbys ignor zniosla? Nie wierze!!

Dobranoc.
                                                  • Gość: kixx Re: Kixxie zgaduj IP: *.acn.waw.pl 09.12.04, 00:09
                                                    papatki
                                                    Buggi
                                                    i Atob
                                                    i ta co nie czyta nic poza legendami na swoj temat
                                                  • Gość: jaa_ga Re: Kixxie zgaduj IP: *.acn.waw.pl 09.12.04, 00:25
                                                    A dziękuję, dziękuję, kixxie... he he :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka