Dodaj do ulubionych

Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na smyc...

• Gość: Stan Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: 82.160.68.* 01.02.05, 17:44
      Przed chwilą czytałem o wałęsających się psach które zaatakowały człowieka.
      Dokąd psy będą ważniejsze od ludzi. Zawsze w dobrym tonie jest bronić psy przed
      ludźmi. Czy to nie jest pomylenie pojęć i wartości?
    • Gość: Tez mam psa Teraz kolej na wlascicieli psow bez kagancow.... IP: 206.244.25.* 01.02.05, 17:48
      Teraz kolej na wlascicieli psow bez kagancow....Wiekszosc ludzi trzymajacych w
      domach duze, potencjalnie grozne psy, nie ma najmniejszej wyobrazni co taki
      pies (czesto niezbyt dobrze ulozony) moze zrobic innym. Tym bardziej jezeli
      prowadzi go pijany wlasciciel....
    • Gość: replikanr Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.com / *.com 01.02.05, 17:49
      To nie jest metoda, zakładam że żona wyprowadza Pana na smyczy i że jest Pan podobny do psa - taki psi pyszczek - jeśli sie bedzie Pan zachowywał agresywnie a jeszcze obrazi przechodnia policja Pana zastrzeli..... jak psa. Miarkuj sie waść w opiniach nie uogólniając w szczególności. Nasi policjanci maja to do siebie ze jeśłi już działają to najpierw działają a potem myslą........... patrz Magdalenka, Poznań, Łódź (juvenalia). Czyżbym sie mylił ?
      • losiu4 Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm 03.02.05, 12:17
        Gość portalu: replikanr napisał(a):

> To nie jest metoda, zakładam że żona wyprowadza Pana na smyczy i że jest Pan
        > podobny do psa - taki psi pyszczek - jeśli sie bedzie Pan zachowywał
        > agresywnie a jeszcze obrazi przechodnia policja Pana zastrzeli..... jak psa.

oczywiście że tak, nie rozumiem Twoich dylematów. Podobnie strażnik np. takiego
        banku ma prawo odstrzelić bandyte grożącego atrapą pistoletu (a przecież to
        była tylko atrapa,nie prawdziwy pistolet)

> Miarkuj sie w
        > aść w opiniach nie uogólniając w szczególności. Nasi policjanci maja to do sie
        > bie ze jeśłi już działają to najpierw działają a potem myslą........... patrz
        > Magdalenka, Poznań, Łódź (juvenalia). Czyżbym sie mylił ?

nie mylisz sie. W tamtych sprawach jak najbardziej byłem przeciw policji, bo
        sami głupio na samym początku się podłożyli i rzecz była dla każdego myslącego
        człeka oczywista. W tej - o ile prawdę mówią - jestem za mundurowymi.

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: amsffafka Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.strikte.net 01.02.05, 17:50
      dzien dobry!
      Jestem wlascicielka psa rasy American Staffordshire Terrier, tak zwanym
      Amstafem.
      Nigdy nie mialam z nim problow, mam 3 roczne dziecko ktore robi z moim psem
      doslownie co chce, ciagnie go za uszy, wchodzi na nigo, bardzo czesto spia
      nawet w jedym lozku. Nawet gdy przychodza do nas znajomi, pies grzecznie lezy
      na poslaniu i pozwala do siebie podejsc kazdemy, wiec jak ma sie zachowywac,
      nawet gdy przychodza do nas obcy ludzie min. listonosz pies wchodzi do
      przedpokoju i nic, kiedys przyszedl do nas mlody listonosz, ktory poprostu byl
      zachwycony i sam mial amstaffa, bez zachamowania wyciagnol reke by poglaskac
      Okashiego pies bez zadnego entuzjamzu dal sie poglaskac.
      Spacery tez mamy bardzo pokojowe, oczywiscie mamy paru wrogow na osiedlu, ale
      tak jak z ludzmi nie kazdy sie lubi, Ohashi ma zarowo meskich przyjaciol jak i
      zenskich ;) do obcych psow jest na dystans - ale jeszcze nigdy zadnego nie
      zaatakowal - wie co mu wolno a co nie, mimo ze nie przechodzil zadnej tresury.

Uwazam ze policja nie powinna tak reagowac, choc nie wiemy jak bylo naprawde,
      moze pies sie zachowywal agresywnie, moze nie, ale jesli tak bylo TO JEST TO
      WINA TYLKO, I WYLACZNIE WLASCIELA A NIE PSA.
      • Gość: psiak co to ma do rzeczy?? IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 01.02.05, 18:07
        wsadz se w dupe twoje dziecko z uszmi tego psa. ja mam chomika a moja ciocia
        koze. a koles byl najee..y a pies agresywny. taaaak. pewnie policjanci sie
        nudzili to postanowili sobie postrzelac i aresztowac bylekogo.... bzdura.
        bardzo dobrze zrobili. nie ma co tu dyskutowac.
      • Gość: Igasu Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.com 01.02.05, 18:11
        Też tak sądze, ja mam sznucera, który zawsze szczeka na listonosza, ale kiedys
        jak sie z nim spotkal na klatce schodowej nawet nie bruknol ( najwidoczniej go
        nie poznal, a szczeka tylko z przywzwyczjenia). Pozatym to, ze ten pies mial
        takiego wlasciciela, ktory go szczul i poprostu zle wychowal to juz nie jego
        wina. Żadne zwierzę, jak i każdy czlowiek nie jest zły, bo taki sie urodził. To
        kwestia wychowania...Zwierzeta sobie domu wybrac nie moga. A to, że policjanci
        srali w spodnie ze strachu i nie pomysleli, ze bardziej chumanitarne i bez
        problemowe moze byloby potraktowanie psa gazem, powinno byc tez wziete pod
        uwage.
    • Gość: praw Re:strzelać do psów bez kagańca i smyczy IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 01.02.05, 17:53
      a właścicieli stawiać przed kolegium
    • Gość: mix Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.77.classcom.pl 01.02.05, 17:56
      No i bardzo dobrze. Szczucie groznym psem to tak samo jak np grozenie komus
      nozem, pistoletem itp.
      • Gość: yahoo Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.05, 18:00
        amstaffko...hehehciesze sie z twojej opini...moja corka wychowala sie wlasnie z
        psem...i ciesze sie bardz bo on do dzis jest jej opiekunem...maja po szesc
        lat...pozdrawiam...a ci wszyscy co boja sie psow to przewaznie je
        draznia...albo rzucaja kamieniami w nie...a potem lament ze pies w obronie
        kogos ugryzl...
    • Gość: praw Re: brawo policja strzelajcie do psów bez kagańca IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 01.02.05, 17:56
    • Gość: Obronca zwierzat Pies zabil psa!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:00
      Pies zabil Psa?! w pale sie nie miesci, nawet policyjnej. Koniec swiata!
    • Gość: kickdrum Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.05, 18:02
      oty gnido bezduszna!! Sama chodź w kagańcu bo cie zapier#@$^le z gana jak morde
      otworzysz
    • Gość: fv Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:05
      Dokładnie tak. Sam zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś gazu, gwizdka czy
      nawet noża. Puszczanie psów bez kagańca, pobłażliwy uśmiech gdy pupil szczerzy
      zęby i idiotyczne "proszę się nie bać, nie gryzie" denerwują mnie coraz bardziej.

Sam mam psa, w dodatku głupiego (gdyby nie łaziła na smyczy i w kagańcu to by
      się rzucała na ludzi) i wiem mniej-więcej czego oczekiwać od psów. Dobrze, że
      policja wie co zrobić. Skończcie w końcu z "biednymi pieskami" - te bydlęta mogą
      pogryźć wam dzieci, uczynić z was kaleki. Pies + głupi właściciel ==
      nieszczęście. Bezpański pies - możliwe że jeszcze większe!
    • Gość: xx Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:07
      mieli racje, a gdyby pogryzl ta pare z dzieckiem co by wtedy powiedzieli...
    • Gość: arnold Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:12
      zrobili bardzo dobrą robotę popieram
      • Gość: qwerty Wystrzelac polowe kundli lazacych po osiedlach !!! IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 18:26
    • Gość: Kaśka Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.range81-158.btcentralplus.com 01.02.05, 18:20
      człowieku lecz się
    • Gość: M Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.wlan.dnafinland.fi 01.02.05, 18:22
      Popieram policjantow !!!!!

Bardzo dobra reakcja i dziwi mnie "cyniczny" ton tego artykulu.
    • Gość: Dexter Nienomalne i żałosne IP: *.devs.futuro.pl 01.02.05, 18:23
      Przecież ten czyn, choćby właściciel w jakikolwiek sposób łamał prawo, jest
      przerażająco żałosny. Strzał do psa byłby usprawiedliwiony tylko wtedy, kiedy
      ów pies zaatakowałby kogoś na oczach policji pod nieobecność właściciela. Wtedy
      byłoby to zupełnie zrozumiałe i logiczne. Chciałbym powiedzieć, że pies zwykle
      w parku jest, tak jak ten z właścicielem i na smyczy. Taki układ gwarantuje, że
      jeśli pies nagle kogoś zaatakuje, właściciel go odciągnie. Inaczej patrząc na
      to, myślę, że każdy dysponujący bronią choćby gazową, wystrzeliłby w stronę
      psa, który atakuje np. dziecko.
      • Gość: fv Re: Nienomalne i żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:32
        Co ty bredzisz, człowieku! To nie był kundelek 10x5x5cm tylko agresywne BYDLĘ.
        Jakby to na ciebie leciał to też byś oczekiwał, że policja będzie strzelać.

A z tym odciąganiem psa to życzę Ci żebyś się kiedyś nie zdziwił. Bo pies
        zaczyna gryźć zanim właścicielowi gaśnie uśmiech po "spokojnie, nie gryzie".
        Wtedy jest ZA PÓŹNO! Krwotok, zerwane mięśnie, być może rozerwane ścięgna albo
        odgryzione palce.

Biedny piesek, tak? Ciekawe czemu nie "biedny człowiek". Po to ludzkość
        wymyśliła pistolety żeby się bronić. Stawianie psa na pozycji ofiary w tej
        sytuacji to jakaś paranoja...
    • Gość: ELO Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:23
      palkami to policja rzuca w bezbronnych dzieciakow!!
    • Gość: jolka Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.zetosa.com.pl 01.02.05, 18:26
      to smutne ale nalezy ostro traktowac psy i ich czasami niemadrych panow!!
      popieram!!
    • Gość: Kuba Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:31
      Chociaż jest to naciągane przez policję, to jednak brawo dla policji.Więcej
      takich akcji, to właściciele psow w końcu będa zdyscyplinowani.Nieważne iż był
      łagodny,ale był bez kagańca i wzbudzal strach.
    • Gość: lauracroft32 Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.eyrkonaeac07.dialup.ca.telus.com 01.02.05, 18:32
      ciebie tez powinni wsadzic w kaganiec i na smycz bo ujadasz bardziej od tych
      burkow
      Aczkolwiek pittbulla mi nie szkoda, widzialam na wlasne oczy co potrafia zrobic
    • Gość: krzyś Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:32
      bardzo dobrze zrobili,brawo,może wreszcie wezmą się za te psy,żeby psy mialy większe prawa niż ludzie.Póżniej są efekty w postaci pogryzionych dzieci, ludzi starszych ale cóż pieski magą wszystko
    • Gość: Bartekpawel Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:33
      Jestem wstrząsnięty zachowaniem funkcjonariuszy, którzy żyją z naszych podatków.
      Nie bądź taki pewny zachowania policjantów, którzy - kiedy założą mundur stają
      się bestiami. Dziś zabili psa, jutro mogą zabić ciebie, rzekomo w obronie
      własnej. Oczywiście są w ich szeregach normalni ludzi.
    • Gość: nat Dranie, następnym razem zabiją człowieka i IP: *.chello.pl 01.02.05, 18:33
      też będą tłumaczyć, ze w obronie własnej! Jakby ktoś zabił mojego Pucia,
      to .... nie wiem, co bym zrobiła. Kiedyś miała konflikt o to, ze moja stara
      jamniczka na smyczy szczekała na jeszcze milicję. Pies jak pies, zaden nie lubi
      munduru, a jak trzymany na smyczy, to po co sie zbliżasz. Mój psiak uratował
      mnie przed agresywną pijana bandą tylko dlatego, ze nie miał kagańca. Gdyby
      warczał na nich zza kagańca, dostałabym w łeb. Poza tym, gdzie jest napisane,
      ze nie mogę prowadzić psa bo wypiłam? Jak wracam z imprezy, to wyprowadzę
      mojego ukochanego kundla.
      Myślicie, że mieli rację? Każdy który tu będzie gadał, ze dobrze sie stało i
      precz z psami to pozbawiony empatii psychopata, który jest zagrozeniem takze
      dla ludzi.
      • losiu4 Re: Dranie, następnym razem zabiją człowieka i 02.02.05, 13:31
        Gość portalu: nat napisał(a):

> też będą tłumaczyć, ze w obronie własnej! Jakby ktoś zabił mojego Pucia,
        > to .... nie wiem, co bym zrobiła

Gdyby ta Twoja Pucia była na ten przekład gnającym na człowieka rottweilerem
        bez kagańca, najprawdopodobniej tłumaczyłabyś sie przed sądem, a gdyby nie daj
        Boże pies zdążył kogoś pogryźć, to mogłabyś jeszcze zacząć odkładać pieniądze
        na odszkodowanie. To tyle w kwestii tego, co byś ewentualnie mogła robić.

> Mój psiak uratował
        > mnie przed agresywną pijana bandą tylko dlatego, ze nie miał kagańca.

zauważ że opisana przez Ciebie ma się nijak do sytuacji opisanej w artykule

> Myślicie, że mieli rację?

jeśli prawdę mówi policyjny raport - jak najbardziej mieli rację.

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: inga Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:34
      Przyznaję, że nie przeczytałam wszystkich wypowiedzi w tym wątku (jest ich
      ponad 600!), ale ciekawi mnie, czy ktokolwiek zauważył ten dziwoląg rasowy -
      "mieszańca amstaffa z pitbullem". Konia z rzędem temu policjantowi- czy
      komukolwiek innemu - kto te dwie rasy na oko odróżni, a u nas widać sami
      specjaliści, bo nikogo to nie dziwi. Za to jak śmiertelnie niebezpiecznie
      brzmi! Od razu wiadamo, że policjanci powinni się byli bać i bronić!
      • Gość: Dott Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 20:04
        Moim zdaniem z lekka się kompromitujesz, bo nie rozumiem jaki widzisz problem w
        odróżnieniu tych obu ras, przecież to zupełnie inaczej wyglądające psy.A jaki
        problem skrzyżować te dwie rasy? Dla takich tępych anaboli to świetna rozrywka
        i ciekawość co to za popapraniec z tego wyjdzie!!!!!
    • Gość: Grześ Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.chello.pl 01.02.05, 18:39
      Panowie Policjianci oby tak dalej, ale proponuję strzelac do właścicieli psów a
      psa obezwładnić siecią, skoro wiecie, że idziecie na miejsce, w którym
      natkniecie się na psa, to weźcie ze sobą sieć, psa do sieci a właściciela
      kulką w łeb. Kupi sobie taka łajze groźnego psa, szczyje na ludzi a potem inni
      mają kupe nieszczęścia, pozabijać łabózów
    • Gość: EntreNous Re: Policjanci zastrzelili psa prowadzonego na sm IP: *.softpro2.pl 01.02.05, 18:42
      Polscy policjanci są żałośni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka