Dodaj do ulubionych

60 lat BOS - burzymurstwo pamiętamy

IP: *.crowley.pl 12.02.05, 11:48
Sigalin, Piotrowski, Skibniewski, Ostrowski, Chmielewski i wielu wielu z
Wydziału Urbanistyki Biura Odbudowy Stolicy, tworu komunistów powstałego 60
lat temu - więcej w niedzielę 13.02. o godz. 14-ej róg Skolimowskiej i
Chocimskiej, o tych co nam urządzili blokowiska w centrum i wyburzali ocalałe
relikty dawnej Warszawy
Obserwuj wątek
    • gienia.gienia Re: 60 lat BOS - burzymurstwo pamiętamy 12.02.05, 11:50
      Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> Sigalin, Piotrowski, Skibniewski, Ostrowski, Chmielewski i wielu wielu z
      > Wydziału Urbanistyki Biura Odbudowy Stolicy, tworu komunistów powstałego 60
      > lat temu - więcej w niedzielę 13.02. o godz. 14-ej róg Skolimowskiej i
      > Chocimskiej, o tych co nam urządzili blokowiska w centrum i wyburzali ocalałe
      > relikty dawnej Warszawy

A ja myślałam, że to Hitler zniszczył Warszawę.
      • Gość: warszawiak2 Dobrze myslalas ale komunisci doburzali IP: *.aster.pl 12.02.05, 13:18
        Pasja budowy nowego na gruzach starego własciwa wszystkim ruchom komunistycznym
        wymagała dokonczenia roboty po Hitlerze. Dzięki tej pasji ludzi "o lewicowej
        wrazliwosci" bezpowrotnie niszczono cudem zachowane relikty miasta XIXwiecznego.
        Dzis Warszawa jest jedyna stolica europejską z amputowaną historią tego okresu
        i bez krajobrazu przedwojennych ulic i placow.
        Zwróć uwagę na obecny napór na niszczenie i tych zalosnych resztek, ktore dzis
        mamy, pod demagogicznym hasłem "miasto musi zyc" i jednoczesnym urąganiem
        ze "nie ma klimatu i tradycji" i że nie wygląda jak Paryż i Londyn.

gienia.gienia napisała:
        > A ja myślałam, że to Hitler zniszczył Warszawę.
        • allgau Gieniom 12.02.05, 20:55
          Przecztaj: J. Majewski, T. Markiewicz "Warszawa nie odbudowana" Warszawa 1998 i
          "Zbudowac Warszawę Piękną..." Warszawa 2003 i dopiero zabieraj głos...
          • gienia.gienia allgauom i innym obergruppenführerom ! 13.02.05, 09:59
            allgau napisał:

> Przecztaj: J. Majewski, T. Markiewicz "Warszawa nie odbudowana" Warszawa 1998
            i
            > "Zbudowac Warszawę Piękną..." Warszawa 2003 i dopiero zabieraj głos...

Schwanzu !
            Hau ab !!!!
      • erazm1 Re: 60 lat BOS - burzymurstwo pamiętamy 13.02.05, 17:16
        nie tylko Hitler niestety...
        • stan.borys Re: 60 lat BOS - burzymurstwo pamiętamy 14.02.05, 08:47
          erazm1 napisał:

> nie tylko Hitler niestety...

A ciebie kto rzeźbił ? Himmler z Goebelsem, pokrako ?
          • Gość: warszawiak Re: 60 lat BOS - burzymurstwo pamiętamy IP: 81.210.38.* 14.02.05, 09:34
            cicho ty stalinowska bestio!
            • niezlomny.prawicowiec Morda !!!!! 14.02.05, 11:33
              " Polska pożąda dziś prawdy i niektorzy Polacy na prawdę zasługują. Po 60
              latach od początków sowieckiej okupacji, po 15 latach od haniebnej ugody
              okrągłego stołu i po 12 latach od realizacji uchwały lustracyjnej Sejmu RP -
              czas na dokończenie lustracji i zniszczenie esbeckiej mafii.

Antoni Macierewicz"

Zapamiętajcie to bydlaki !!!
              • Gość: albert kto zburzył Warszawę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 21:40
                Nareszcie dowiedziałem się, kto naprawdę zniszczył Warszawę,
                tak wspaniale ochronioną przez Niemców.

A potem nie dziwmy się, ze mówi sie o "polskich obozach koncentracyjnych".
                O holocauscie Żydów przez Polaków itd.
                • Gość: Automobilista Re: kto zburzył Warszawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 21:45
                  Wyjdzie niedługo na to, ża ludzie związani z BOS planowali zburzyć Warszawę już
                  na przełomie lat 1939/40, a Wehrmacht po to wkroczył do Polski, aby chronić
                  Warszawę przed tymi barbarzyńcami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka