Dodaj do ulubionych

Leczenie VIP-ów - hańba i niesprawiedliwość

IP: 217.153.103.* 11.06.02, 15:32
Łóżko sterowane pilotem, telewizor i łazienka w takich warunkach leczyć się
może osoba ze statutem VIP-a w Polsce. Kto był w szpitalu wie w jakich
warunkach przychodzi mu się zmagać z chorobą będąc "zwykłym Kowalskim". Łóżka
na korytarzu, smród i bałagan to jest obraz szpitala, w którym przychodzi nam
się leczyć. Czy nie jest to kolejna POLSKA PARANOJA, że specjalne prawa mają
posłowie, senatorowie nie mówiąc o członkach Krajowej Rady i Radiofonii i
Telewizji. Zgodzę się, że prawa takie powinni posiadać prezydent czy premier,
ale cała reszta urzędasów, których pobory pozwalają na korzystanie i tak z
prywatnej służby zdrowia - to już przesada. Co o tym sądzicie Drodzy
Forumowicze?
Obserwuj wątek
    • d.z. Re: Leczenie VIP-ów - hańba i niesprawiedliwość 11.06.02, 15:39
      Ja przeciwko specjalnemu traktowaniu VIP-ów nic nie mam. Prezydent, minister,
      senator czy poseł powinni mieć takie warunki i zarabiać tyle, żeby się nie
      martwili czy na salceson do pierwszego im starczy. Oni przecież zostali wybrani
      po to by sprawy większej wagi dla naszego wspólnego dobra rozwiązywać. Jest jedno
      ale...
      Jak na razie ci VIP-owie niczym specjalnym dla naszego państwa się nie zasłużyli
      i to jest denerwujące. Jeśli ktoś zajmuje wysokie stanowisko mając w dużej
      nieuwadze swoje obowiązki (bądź jest zwykłą miernotą wyniesioną na stanowisko z
      układu) to jego korzystanie z bonusów władzy robi się co najmniej dyskusyjne...
      • e._ Re: Leczenie VIP-ów - hańba i niesprawiedliwość 11.06.02, 20:35
        d.z. napisał(a):

> Ja przeciwko specjalnemu traktowaniu VIP-ów nic nie mam. Prezydent, minister,
        > senator czy poseł powinni mieć takie warunki i zarabiać tyle, żeby się nie
        > martwili czy na salceson do pierwszego im starczy. Oni przecież zostali wybrani
        >
        > po to by sprawy większej wagi dla naszego wspólnego dobra rozwiązywać. Jest jed
        > no
        > ale...
        > Jak na razie ci VIP-owie niczym specjalnym dla naszego państwa się nie zasłużyl
        > i
        > i to jest denerwujące. Jeśli ktoś zajmuje wysokie stanowisko mając w dużej
        > nieuwadze swoje obowiązki (bądź jest zwykłą miernotą wyniesioną na stanowisko z
        >
        > układu) to jego korzystanie z bonusów władzy robi się co najmniej dyskusyjne...

Brawo! Nic dodać, nic ująć. Kilkanaście lat temu moja koleżanka, przebywająca w
        obozie dla polskich uchodźców lub w czymś takim została pilnie zawieziona do
        szpitala z powodu komplikacji ciążowych. Leżała w tej samej klinice Gemelli, w
        której był po zamachu operowany i leczony Papież i nikt jej nie traktował jak
        piąte koło u wozu.
        Nie mam nic przeciw doskonałym warunkom hospitalizacji i leczenia VIPów, ale
        jednak... TOUTES PROPORTIONS GARDEES, jak mawiają dzisiejsi piłkarscy przegrani.

• Gość: pan_laga Re: Leczenie VIP-ów - hańba i niesprawiedliwość IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 15:40
      Gość portalu: ppww napisał(a):

> Łóżko sterowane pilotem, telewizor i łazienka w takich warunkach leczyć się
      > może osoba ze statutem VIP-a w Polsce. Kto był w szpitalu wie w jakich
      > warunkach przychodzi mu się zmagać z chorobą będąc "zwykłym Kowalskim". Łóżka
      > na korytarzu, smród i bałagan to jest obraz szpitala, w którym przychodzi nam
      > się leczyć. Czy nie jest to kolejna POLSKA PARANOJA, że specjalne prawa mają
      > posłowie, senatorowie nie mówiąc o członkach Krajowej Rady i Radiofonii i
      > Telewizji. Zgodzę się, że prawa takie powinni posiadać prezydent czy premier,
      > ale cała reszta urzędasów, których pobory pozwalają na korzystanie i tak z
      > prywatnej służby zdrowia - to już przesada. Co o tym sądzicie Drodzy
      > Forumowicze?

temat stary. ale to nie jest polska paranoja.tak bywa i gdzie indziej.nie wiem
      tylko czy przybiera takie rozmiary - chodzi mi głównie o porównanie tego, co dla
      zwykłych śmiertelników i tego , co dla urzędników czy parlamentarzystów. no i
      gdzie etyka ?
      amen
      pan laga
      • Gość: Jureek Re: Leczenie VIP-ów - hańba i niesprawiedliwość IP: 62.8.156.* 11.06.02, 16:34
        Operowano mnie parę lat temu w klinice uniwersyteckiej w Moguncji. Od
        pielęgniarek dowiedziałem się, że kilka miesięcy wcześniej na tym samym
        oddziale był leczony ówczesny kanclerz H. Kohl. Ja byłem wtedy bezrobotny i
        ubezpieczony w najgorszej chyba w Niemczech kasie chorych, czyli AOK.
        J.
    • eela Re: Leczenie VIP-ów - hańba i niesprawiedliwość 11.06.02, 16:15
      Uważam, ze to przesada. Stać ich wszystkich na leczenie prywatne. Zostawiłabym
      specjalne traktowanie prezydentowi i premierowi. Ale chyba w wielu krajach jest
      podobnie jak u nas...
      • Gość: mysza Re: Leczenie VIP-ów - hańba i niesprawiedliwość IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 21:15
        nie wiem gdzie w tej chwili miesci sie klinika dla vip-ow,moje kontakty ze
        szpitalami sa wlasciwie zadne ostatnio odwiedzilam kolezanke ktora lezala w
        szpitalu kolejowym w Miedzylesiu,poniewaz nie miala uprawnien pobrano od niej
        oplate na rzecz fundacji dzialajacej przy szpitalu bylo to 300 zlotych.na
        korytarzach nikt tam nie lezal,wszystkie badania przeprowadzane byly na
        nowoczesnym sprzecie a personel jak twierdzila sympatyczny i bezkonfliktowy.w
        pokoju lezaly dwie osoby.jak wyglada sytuacja w szpitalach miejskich nie
        wiem,ale przypuszczam ze wesolo nie jest.zycze wszystkim abysmy nie musieli
        korzystac z uslug tych instytucji.obysmy zdrowi byli :))
    • pulsmed2018 Re: Leczenie VIP-ów - hańba i niesprawiedliwość 09.11.18, 08:37
      pulsmed.com.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka