Dodaj do ulubionych

TVN niszczy konkurencje

IP: *.aster.pl 15.04.05, 21:08
W dzisiejszym i wczorajszym programie tvn "uwadze" zrobiono małe porządki na
rynku firm miesnych ... Firma C... poszła na tapetę pierwsza, znana dosyć
renomowana, sporo eksportowała. Zatrudniła sie w niej dziennikarka i zrobiła
taki reportaz, ze firma może bedzie musiała byc zamknieta i wiele osób straci
pracę !!!!
Ale najważniejsza jest sensacja !!!!
Gdyby zrobiono taka akcje w wielu firmach to nie byłoby może to tak
podejrzane a tak, wszystkie inne firmysa czyste a C... najgorsza !!!!
Wstyd panowie z tvnu !!!!!!!!
Sprzedaliście się...
Obserwuj wątek
    • sebpl Re: TVN niszczy konkurencje 15.04.05, 21:15
      Materiał TVN-u zrobiono razem z Rzeczpospolitą. Pewnie też szukała sensacji.
      Nikomu nie można dzisiaj ufać :/

Wielbicielom kiełbasek Constaru życzę smacznego.
      • Gość: madzia A co to ma do rzeczy? IP: *.aster.pl 15.04.05, 21:18
        Rzepa tylko przyłączyła sie medialnie i stworzyli duet ale tvn nagłośniła
        sprawę najbardziej !!!!!!!
        Polecam forum ze strony uwagi, ciekawe wypowiedzi są tych szczególnie co
        pracuja w tej branży i znaja temat !!!!
      • totempotem Re: TVN niszczy konkurencje 16.04.05, 10:56
        obawiam się, że konsumentom Morlinek można też życzyć smacznego...to samo
        krakus i pozostałe...
        od bardzo już dłuiego czasu nie mogę jeść wędlin,
        pamiętam smak szynki z dzieciństwa, polędwicy, baleronu...teraz każda wędlina
        smakuje tak samo...nigdy nie kupowałam tych krojonych z lady w markecie, zawsze
        paczkowane i świadoma byłam tego, że to konserwanty powodują takie moje
        reakcje...teraz widzę, że bardzo się myliłam...
    • sebpl Re: TVN niszczy konkurencje 15.04.05, 21:29
      > podejrzane a tak, wszystkie inne firmysa czyste a C... najgorsza !!!!

A gdzieś tak padło w "Uwadze", czy sama wyciągnęłaś taki wniosek?
      • Gość: madzia Temat zrobiony tylko w jednym kierunku... IP: *.aster.pl 15.04.05, 21:32
        A gdzie rozwinięcie tematu ? Co z innymi wiekszymi firmami miesnymi ?
        Świete ?...
        • totempotem Re: Temat zrobiony tylko w jednym kierunku... 16.04.05, 10:47
          Obawiam się, że nie święte...znasz kulisy tej sprawy ? może chcieli zatrudnić
          się w kilku a akurat w Constarze się udało od razu...
          Wątpię aby była to chęć wyniszczenia konkurencji, chociaż nie zaprzeczam
          kategorycznie...przecież wiadomo, że jeśli takie akcje dzieją się w jednej
          firmie( no bo to o straty chodzi a właściwie o ich uniknięcie) to pozostałe też
          jakoś temu zapobiegają...teraz moim zdanim ta instytusja, która zamknęła
          Constar powinna od razu tego smego dnia zrobić nalot na pozostałe...wtedy może
          byśmy mogli dowiedzieć się, jak to jest u innych...teraz przez weekend to już
          sobie wszystko uporządkują i pozamiatane...

Do tej pory miałam zaufanie do paczkowanych wędlin, tych krojonych marketowych
          nie kupowa,myąlałam, że paczkowane są "czyste"...a teraz...chyba sobie otworzę
          masarnię w piwnicy ;)
    • sceptyk To skandal! 15.04.05, 22:06
      Na znak protestu przeciwko tej oszczerczej akcji przez najblizszy miesiac bede
      jadl wylacznie zepsute mieso i wedliny (o ile tak dlugo pozyje).
    • gale Re: TVN niszczy konkurencje 15.04.05, 23:07
      Przeciez wiadomo,ze wszyscy producenci miesa w ten sposob dzialaja. To jest
      wymuszone przez Was, jedzacych. Oczekujecie wedlin za coraz mniejsze pieniadze w
      smarketach, a potem dziwicie sie, ze jecie mech na tluszczu :D:D:D:D Hej, czas
      sie obudzic, dzieciaki.

Z calym zarciem i wszedzie tak jest, to nie odkrycie TVN-u :D:D
      • totempotem Re: TVN niszczy konkurencje 16.04.05, 10:51
        i to mnie najbardziej przeraża...dobrze, że dziennikarze nagłaśniają takie
        sprawy, dobrze, że to ujrzało światło dzienne...terasz przynajmniej wiem na
        pewno, bo do tej pory tylko przypuszczałam, ale nie pobudzało to aż tak mojej
        wyobraźni i nie powodowało aż takiego obrzydzenia, że wszędze jemy syf...

a wszystko przez to, że mamy przekupnych urzędników, którzy zawsze odpowiednio
        wcześniej uprzedzą o "niezapowiedzianej kontroli"...co za popieprzony kraj...
    • Gość: ha Re: TVN niszczy konkurencje IP: *.prw.pl 16.04.05, 10:56
      www.pochanke.pl/
      a to ciekawe?
      • Gość: madzia Re: TVN niszczy konkurencje IP: *.aster.pl 16.04.05, 11:08
        A ja odkąd przestałam jeść wędline i mięso z supermarketów, mam na myśli
        wszystkie firmy i robie zakupy w budce niedaleko siebie z wedlina staropolska,
        mięso tez tam kupuje to ani razu jeszcze sie nie zatrułam !!!!!!!!!
        Wcześniej ciagle byłam struta czymś, a na parówki firmy morliny tzw berlinki to
        juz miała dowód że były stare bo niczym innym w tym dniu i poprzedzajacym nie
        mogłam sie zatruć!!!
        Ps. Na niektórych bazarkach tez mozna dostać prawdziwa wedline a nie sztuczna !!
        • Gość: robak Re: TVN niszczy konkurencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 11:50
          Nie kupuję wędlin z supermarketów. Wiadomo, że nie jest to najlepszej jakości.
          Zakupy robię w sklepie winniczek w Konstancinie, gdzie wędliny są drogie, ale
          dobre i od sprawdzonego producenta.
    • adam81w madziu ta firma trula ludzi ! czy ty sie dobrze cz 16.04.05, 17:58
      ujesz ? a mzoe ty z ich Pru jestes . cala ta firme powinno sie zamknac , banda
      gnoi i bandytow . tak wszystkie te scyerwa powionny stracic prace . to jest
      skandal
      • adam81w Re: madziu ta firma trula ludzi ! czy ty sie dobr 16.04.05, 18:02
        poza tym jakie szukanie sensacji ! powariowaliscie ? to jest skandal co to
        zabrodnicza firma robila . do wiezienia i wyzrucic klucz
        • Gość: madzia Czy wiesz co jesz? IP: *.aster.pl 16.04.05, 20:16
          Bardzo dobrze ,ze sprawa wyszła na jaw ale co z innymi firmami?
          One sa bezkarne bo ich tvn nie ruszyła, przeczekaja szał kontroli i beda robic
          to samo...
          W tym problem a nie w tym ,że constar zamknał produkcje.
          • sebpl Re: Czy wiesz co jesz? 16.04.05, 20:20
            TVN nie jest od kontrolowania wszystkich firm. Od tego są odpowiednie
            instytucje. Media są od tego, żeby segnalizować problem; wnioski niech wyciągną
            telewidzowie/czytelnicy i odpowiednie organa.
            • Gość: Nie bede logowac! Re: Czy wiesz co jesz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.04.05, 20:52
              I tak TVN kulturalnie sie zachowal, ze nie wymienil wszystkich produktow
              koncernu, w ktorego sklad wchodzi Constar.
              www.animex.pl/produkty.php?mid=15
              • sebpl Re: Czy wiesz co jesz? 16.04.05, 21:27
                To nie kwestia kurtuazji, tylko braku czasu antenowego. Tak, jak nie wymieniono
                innych firm, które oszukują klientów. Kwestia czasu, dowiemy się.

Nie na darmo Abraham Lincoln mówił: "Nikt nie powinien widzieć jak się robi
                parówki i politykę"
    • Gość: madzia www.uwaga.onet.pl IP: *.aster.pl 16.04.05, 23:00
      Polecam forum:

www.uwaga.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka