kkoziol 02.05.05, 19:40 Witam, Dostałem dzisiaj aneks do umowy, w kwestjach standardu wykonania. Ciekawy jestem co szanowni sasiedzi o nim myslą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perkin123 Re: Aneks do umowy 04.05.05, 09:32 A co ten anek mowi? Ja jeszcze nic takiego nie dostalem. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekd5 Re: Aneks do umowy 04.05.05, 12:03 Ze wszystkich punktów " podnoszących " jak twierdzi zarząd , komfort zdziwiła mnie zmiana rur do ciepłej i zimnej wody - piony zmina z 'plastikowych' na stalowe - cynkowane. moim zdaniem jest to zmiana nie do akceptacji przez nas przyszłych mieszkańców. Koszt późniejszych napraw i zalanych korytarzy, wody zabrudzonej zarastającymi rurami przywraca nam komfort lat komunizmu i "Panów z gwintownicami " na korytarzach. Innym tematem sa jesionowe drzwi zewnetrzne. Jesli jest ktoś w stanie przyblizyć mi ich wygląd to byłbym wdzięczny ( faktura jesionu czy kolor jesionyu ). Ja wstrzymuję się z podpisaniem aneksiu do 18 maja do zebrania. Pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
czekiera Re: Aneks do umowy 04.05.05, 14:00 Jeszcze aneksu nie dostałem, ale te stalowe rury, to jest moim zdaniem coś przerażającego - trwałość ponoć około 30 lat, zachodzą kamieniem, rdzewieją... i pewnie, znając spółdzielnię, już jest za późno na jakiekolwiek zmiany. A co do jesionu, to jeżeli tam stoi "biały jesion", to proponuję: a) zerknąć na stronę www.okna.euro-maxcom.pl/index.php?go=33, b) wyobrazić sobie białe drzwi nieudolnie pomalowane grubą wartswą białej olejnej farby. Odpowiedz Link Zgłoś
kajduk Re: Aneks do umowy 06.05.05, 13:15 Witam, Z przykrością musze potwierdzić. Byłem ostatnio na budowie. Piony do wody już są i oczywiście stalowe. :( Natomiast wydaje mi się że temat ten (jak i inne) również musi byc poruszony na spotkaniu 12 maja. Ja też wstrzymuję sie z podpisaniem aneksu. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kkoziol Re: Aneks do umowy 07.05.05, 00:05 No ladnie, taktyka faktow dokonanych widze jest kontynuowana :( Odpowiedz Link Zgłoś
nikowinka Re: Aneks do umowy 05.05.05, 10:42 Ja tez jeszcze nie dostalam aneksu. Drzwi jesionowe, pod wzgledem koloru, to nie najlepszy wybór bo sa baaardzo jasne, prawie biale. Ktos wspomniał o zebraniu 18 maja, czy to dla wszystkich? bo jesli tak to moze powinnismy przygotowac sie do "zbiorowego" odparcia zmian dotyczących rur?! niko Odpowiedz Link Zgłoś
kkoziol Re: Aneks do umowy 07.05.05, 00:06 Dobry pomysl moze sie spodkamy tradycyjnie przy piwku? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejddd1 Re: Aneks do umowy 05.05.05, 11:11 Nie rozumiem intencji spoldzielni aby zaplanowane pierwotnie rury plastikowe do cieplej i zimniej wody zastepowac rurami stalowymi ocynkowanymi. W mojej opinii rury plastikowe sa przyjazniejsze dla uzytkownika gdyz po kilkunastu latach uzytkowania "nie zarastaja" osadem tak jak stalowe, a ponadto nie znam cen ale sadze ze jednak ceny rur plastikowych sa nizsze. A. Odpowiedz Link Zgłoś
nikowinka Re: Aneks do umowy 06.05.05, 10:31 Sprawdzalam na budowie, rury plastikowe, co do czego jestesmy wszyscy zgodni, sa zdecydowanie lepsze a także nieco tańsze! Tymbardziej wiec nie rozumiem zamaiany. Odpowiedz Link Zgłoś
kkoziol Re: Aneks do umowy 07.05.05, 00:19 Ja tez nie rozumiem, tym bardziej ze nic nie bylo o takich planach wspominane, a w sumie niedawno bylo posiedzenie komisji do spraw eksploatacji i mozna bylo ta sprawe omowic... W ogole nie wiem czy zauwazyliscie, ale przeciez na tej komisji, jak pisalem, ustalone bylo ze kolor frontowy drzwi bedzie inny, a mimo to spoldzielnia z uporem maniaka obstaje przy swoim... Nie wiem czy zwrociliscie uwage, na te kanaly wentylacyjne w kuchni. Nie wiem co oznacza ta zmiana, ale mam nadzieje ze nie to iz wszyscy w pionie bedziemy mieli okazje dowiedziec sie co sasiad gotuje wlasnie... No i te ramy plastikowe do pustakow szklanych? czy to rownie dobrze trzyma jak stalowe? Dlaczego wprowadzaja taka zmiane? Oszczednosci? kasy chyba nie brakuje przeciez... Odpowiedz Link Zgłoś
acellary Re: Aneks do umowy 11.05.05, 20:59 A było tak: w kuchni miały być dwie kratki wentylacyjne: jedna do podłączenia wyciągu, druga otwrtra na kuchnię. Jeśli się posiada jedną kratkę to problem polega na tym, że albo zakładamy wyciąg albo pozostawiamy kratkę wolną. Wszystkie patenty polegające na "dwudrożności" pojedynczej kratki najczęściej się kończą tym, że to co wydmuchuje wyciąg od razu wraca tą samą kratką do kuchni. Jedna a dwie kratki to dość istotna różnica, ale teraz powiedzą nam, że już za późno na stawianie podwójnej ilości kanałów. Odpowiedz Link Zgłoś