Dodaj do ulubionych

Walka miasta z mieszkańcami

IP: *.kingston.net 06.05.05, 05:06
No to wszystko jasne, P. Kaczynski odkryl karty. Jezeli zostanie Prezydentem
Polski to wprowadzi w calym kraju rzady komunistyczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: 1235 [...] IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 06.05.05, 06:36
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: 1235 [...] IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 06.05.05, 06:43
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • wanda43 Re: Walka miasta z mieszkańcami 06.05.05, 06:48
        ta armia czesciowo juz zjechala i obsiadla stolki w Ratuszu.A jakie nagrody
        dostaj?Glowa mała!
        • d.z Re: Totalny skandal !!! 06.05.05, 07:28
          W 1948 roku komunistyczna władza bezprawnym dekretem namiestnika sowieckiego
          (Bieruta) odebrala warszawiakom wlasnosc nieruchomosci.
          Dekret ten zostal pozniej uznany za bezprawny i w wielu przypadkach oddano
          nieruchomosci prawowitym wlascicielom.
          Teraz jak widze ekipa z Prawa i Sprawiedliwosci chce dokonczyc to co
          zapoczatkowal Bierut.
          Przywolywanie interesu miasta i motywowanie tego wielkimi startami na jakie
          miasto moze zostac narazone jest czyta demagogia w wydaniu komunistycznym,
          zwlaszcza, ze pada ono z ust ekipy nie potrafiacej wykorzystac budzetu na
          inwestycje i przysporzyć nam fudnuszy unijnych.
          Jedno jest pewne.
          Na ludzi pragnących wprowadzic w zycie prawo aparatczyka Bieruta bedacego
          symbolem zniewolenia Polski przez totalitaryzm sowiecki ja w jakichkolwiek
          wyborach glosowac nie bede i apeluje do ludzi zdrowego rozsadku by zrobili to
          samo.
          Miejmy w pamięci tysiące naszych rodaków walczacych o wolnosc, wymorodwanych w
          Katyniu i innych obozach, wywiezionych juz po wojnie na Syberie, zgrabiony kraj
          przez sowieckie "trofiejne" oddziały.
          Teraz ludzie z PiS plują w twarz tym wszystkim ofiarom...
          [z gory wyjasniam, nie mam nieruchomosci, ktora podlega temu prawu, jednak to
          co ma zamiar zrobic ekipa Kaczynskiego uwazam za totalny skandal].
          • jhbsk Re: Totalny skandal !!! 06.05.05, 07:39
            Z PiSu wylazł socjalizm, co było łatwe do przewidzenia. Przecież Kaczor chlubi
            się tym, że prawie nic nie ma. Widocznie uważa, że inni też nic nie powinni
            mieć.
            • Gość: Automobilista Re: Totalny skandal !!! IP: 62.233.175.* 06.05.05, 09:53
              Sprawiedliwość według Kaczyńskiego to równy podział biedy - wszyscy mają mieć
              po równo, tj. równe zero.

Pewnie dlatego Kaczor blokuje inwestycje w Warszawie - w Hrubieszowie czy w
              Nidzicy nie ma dużych inwestycji, więc dlaczego miałyby być w Warszawie?
          • Gość: warszawiak Re: Totalny skandal !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.05.05, 02:32
            Wszystko ci się pokręciło.Dekret Bieruta nigdy nie został uznany za bezprawny i
            obowiązuje do dzisiaj.Dekret przewidywał wywłaszczenie za odszkodowaniem i
            dotyczył określonych nieruchomości.Obecnie, jeżeli właściciel ma dowody, że
            wywłaszczenie odbyło się z naruszeniem tegoż dekretu, to występuje o jego zwrot
            do gminy, a jeżeli tu się nie uda, to do sądu. Odnośnie dekretu Bieruta są dwie
            szkoły: pierwsza, że gdyby nie ten dekret, to Warszawa by nigdy nie była
            odbudowana, ponieważ dotychczasowi właściciele zostali wymordowani po
            Powstaniu, byli zagranicą lub nie mieli pieniędzy na odbudowę, a do tego byli
            to właściciele różnych narodowości ( jak wiadomo w samej Warszawie mieszkało
            459.000 Plaków narodowości żydowskiej, doszczętnie wymordowanej).Druga szkoła
            twierdzi, że powinno się czekać z odbudową Warszawy do lepszych czasów , albo
            przenieść ją w inne miejsce.Nie popieram Kaczyńskiego, uważam go za marnego
            prezydenta Warszawy, ale też twoja wypowiedź to gazetowa demagogia, a do tego
            jeszcze nieprawdziwa.
    • Gość: a.g. Ten artykuł to manipulacja! IP: 195.205.254.* 06.05.05, 08:40
      Autor celowo myli pojęcia ZASIEDZENIA, czyli dostania mieszkania za to, że się w
      nim mieszkało ze ZWROTEM MAJĄTKU. To pierwsze jest niesprawiedliwe, bo
      pozbawiłoby gminę - czyli pośrednio wszystkich podatników - majątku, rozdając
      go przypadkowym ludziom, tylko za to, że tam mieszkają. To drugie jest
      sprawiedliwe i powinno być realizowane.
      • d.z Re: Ten artykuł to manipulacja! /nie do końca/ 06.05.05, 08:55
        Nie chodzi o to, że ludzie chcą zostać właścicielami przez zasiedzenie.
        To było tak.
        Przed wojną ludzie byli właścicielami tamtejszych pól (bo trudno to nazwać
        inaczej).
        Przyszła wojna i związana z nią zawierucha. Poginęły papiery, spaliła się częśc
        ksiąg wieczystych.
        Po wojnie ludzi próbowali doprowadzić do uporządkowania spraw własności ale na
        przeszkodzie stanął im dekret Bieruta.
        Nie mieli czego dochodzić bo i tak by nic nie dostali.
        Dawnym właścicielom i ich spadkobiercom przyszło wobec tego mieszkać tam i
        czekać na zasiedzenie.
        Teraz ekipa PiS twierdzi, ze nie dopuści do zasiedzenia.
        Ludziom tym wielokrotnie zrobiono krzywdę.
        Każdy z tych przypadków powinien zostac potraktowany indywidualnie.
      • Gość: Piotr Re: Ten artykuł to manipulacja! IP: 213.25.125.* 06.05.05, 09:00
        Jakie mieszkania, czy Ty umiesz czytać i myśleć? Czy ty nie rozumiesz że w
        obecnej sytuacji prawnej jedyną drogą dla byłych właścicieli do zwrotu własnej
        nieruchomości jest jej zasiedzenie? Nie zabieraj głosu w sprawach o których nie
        masz bladego pojęcia, bo nie dość że się kompromitujesz, to na dodatek robisz
        krzywdę i oczerniasz uczciwych ludzi, którzy od 60 lat walczą o swoje.
        • Gość: a. Re: Ten artykuł to manipulacja! IP: *.renenka.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 10:22
          Masz świętą rację Piotrze, ale a.g., to z pewnością członek PiS. Nie musi wiedzieć i rozumieć. Ma ślepo wierzyć swojemu wodzowi.
          • Gość: wuł Ja nie wiem o czym tu piszecie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:25
            Ja zrozumiałem ten artykuł tak:

KACZOR nie pozwoli na zasiedzenie
            bo wtedy mieszkania zostaną rozdane obecnym mieszkańcom
            i nie można będzie ich już oddać prawnym właścicielom
            którym Bierut te mieszkania odebrał....

Coś pominąłem? Czegoś nie zauważyłem?
            • d.z Re: Ja nie wiem o czym tu piszecie ! 06.05.05, 15:35
              Gość portalu: wuł napisał(a):

> Ja zrozumiałem ten artykuł tak:
              >
              > KACZOR nie pozwoli na zasiedzenie
              > bo wtedy mieszkania zostaną rozdane obecnym mieszkańcom
              > i nie można będzie ich już oddać prawnym właścicielom
              > którym Bierut te mieszkania odebrał....
              >
              > Coś pominąłem? Czegoś nie zauważyłem?

Tłumaczę.
              Znakomita wiekszość z tych co chcą zasiedzieć to spadkobiercy dawnych
              właścicieli.
              Przez ratusz (zgodnie z komunistyczną zasadą) są oni traktowani jako winni i
              muszą udowodnić swoją niewinność (czyli prawo do działki). Podobnie jak w
              przypadku TP SA (gdzie reklamacja zostaje uwzgledniona badz nie po zaplaceniu
              rachunku) tutaj rowniez proponuje sie im by zaplacicli (czyli uznali, ze
              wlascicelem gruntu jest miasto) a potem dochodzili swoich praw do wlasnosci po
              rodzicach czy dziadkach.
              • Gość: wuł Acha ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:30
                W takim razie:
                Hańba !
                Precz z Warszawy, nygusie!
                Po księżycu teraz przyszła pora na mieszkania itp. !
                ;)

To ja mam jeszcze jedno pytanie i jedną opinię:

Pytanie:
                A skąd wiadomo że w tych mieszkaniach mieszkają potomkowie dawnych właścicieli?

Opinia:
                Mimo wszystko wydaje mi się że to jest działanie na korzyść właścicieli. Bo
                przecież wiadomo że po wojnie było dokwaterowywanie i duże mieszkania dzielono
                na kilka mniejszych. Przecież w interesie prawnych właścicieli jest odzyskanie
                całego mieszkania a nie tylko jego części.
                Podobnie właściciele całych kamienic: który właściciel zadowoli się mieszkaniem
                skoro wie że do jego np. dziadka należało 12 mieszkań w całej kamienicy.
                Przecież dla niego zasiedzenie obecnych lokatorów jest straszną porażką -
                ostatecznym pozbawieniem nadziei na odzyskanie zagarniętych przez państwo
                mieszkań. Nie ma to chyba nic wspólnego z nazwijmy to "sprawiedliwością
                dziejową"... ?

to tylko moje 3 gr.
                • Gość: abc Re: Acha ! IP: 193.91.25.* 07.05.05, 22:23
                  zobacz odolany i wtedy gadaj takie bzdury.
    • Gość: kędziorek Prawo prawem, a sprawiedliwość musi być po naszej IP: 195.245.217.* 06.05.05, 08:45
      Wstyd!
    • Gość: 1235 Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 06.05.05, 09:03
      czego jeszcze ta ekipa nie wymyśli ? z jednej strony nad tunelem za ćwierć miliarda chce budować obiekt za kilkadziesiąt milionow z drugiej krzyczy o stratach jakie rzekomo poniesiemy jak nie zabierzemy ludziom ich własności .
      jaka gigantyczna hipokrtzja . Lider w sejmie pluje na komuchów a sam podpiera się dekretem stalinowskiego satrapy .Brawo prawo & sprawiedliwość .
      • mookkie Komuna wróciła!!!!!!!! 06.05.05, 09:39
        Kochani , Prezydent K to sierota sztucznie podtrzymywana w swojej aureoli przez
        szare eminencje (np. Pan AU). Ja uchwała rady Gminy w 2002 roku "straciłam"
        nieruchomość , rzekomo na cele komunalne, potem wygrałam proces z Miastem i
        Prezydentem K. i dostałam odzszkodowanie (niestety od Nas wszystkich), ostatnio
        znowu otrzymałam wyrok i kase za błędy urzędników - Tych Urzedników -bo już nie
        można zwalić na poprzednich. A co do zasiedzeń to niestety , działa Urzednicz
        Mafia - powiązania siegają i Sądu i Palestry - to istna kopalnia diamentów na
        wielką skalę , wiem coś na ten temat bo siedzę w tym temacie 6 lat i znam
        przypadki , ze prawowici właściciele -spaliły się Księgi wieczyste- sprawy o
        zasiedzenie prowadzą 11 lat i końca nie widać , a inni z poparciem obecnych
        Urzędników i odpowiedniego składu sędziowskiego , zasiadują na jednej rozprzwie
        trwającej 15 min , bez dowodów w postaci map , zaświadczeń o podatkach mając
        jedynoe świadka w postaci własnego zięcia ( ale jakiego !!!!!) a działka w
        super miejscu około 200 usd za m.A takich działek w moim rejonie przez
        zasiedzenie poszło kilkaset i nie ma końca
        • Gość: Warszawianka Mam dowody, że to prawda! IP: 193.109.244.* 06.05.05, 15:56
          To istna mafia! Mam działkę, która co prawda nie została zabrana tym dekretem z
          45 roku, ale mój dziadek kiedy był chory, nieruchomość na tej działce przekazał
          w latach już 80-tych w zarząd miasta. teraz chciałam to odzyskać. Złożyłam
          stosowne pisma do urzędu miasta i dostałam odp., że jednak została ta nieruch.
          przejęta dekretem i nic mi się nie należy. Tearz zaczął grzebać tam prawnik i
          cóż się dowiaduję: że jak złożę do sądu to będzie się ciągnęło latami i mogę
          nie wygrać, ale jak zapłacę urzędasowi ok.7 tysięcy (to w zależności od
          wielkości nieruch.) to będzie zwrot i to szybko!!!!!!!!!!!! I co z tymi
          skurczybykami, złodziejami i oszustami zrobić???????? Jak nie zapłacę i pójdę
          do sądu to już się postarają, żebym tego nie odzyskała. Jak zapłacę to będę
          zwykłym łapówkarzem!!!! Ale jak widać wszyscy legalnie biorą
          łapówy.Złodziejstwo!!!
    • Gość: Greg Prawo i sprawiedliwość komunistów... IP: 213.17.164.* 06.05.05, 09:30
      • Gość: prażanin Re: Prawo i sprawiedliwość komunistów... IP: 195.85.243.* 06.05.05, 09:37
        mam dość tego gamonia - niech wyjedzie z naszego miasta - od 3 lat nie zalczeli
        żadnej inwestycji, wszystko stanęło, stracili dotacje unijne, zatrzymał rozwój
        stolicy, znalazł się kolejny zakompleksjiony liliput...
    • Gość: Piotr Zapraszamy jutro pod Ratusz !!! IP: 213.25.125.* 06.05.05, 09:49
      Jutro o 11.00 pod Ratuszem. Zapraszamy także tych, którzy nie są (jeszcze)
      bezpośrednio terroryzowani przez Ratusz, a solidaryzują się z ofiarami
      haniebnego spisku bierutowsko-PiSowskiego. Niech Warszawa kolejny raz w
      historii pokaże swoją godność, niezłomność i solidarność.
    • Gość: Automobilista Re: Skandal IP: 62.233.175.* 06.05.05, 09:51
      Komunistyczne "prawo" i stalinowska "sprawiedliwość" - oto Lech Kaczyński w
      całej swojej krasie.

Dotąd wyłaził z niego socjalizm. Teraz wylazł komunizm pełna gębą :(
      • ba_ba33 Czytaliście MOOKKIE !!!! to jest skandal 06.05.05, 09:58
    • Gość: Krytyk Kaczyński - nowy Bierut? IP: *.eranet.pl 06.05.05, 10:06
      Skoro Kaczyński popiera skutki dekretu Bieruta automatycznie opowiada się po
      stronie słuszności takiego podejścia. Odebrać bogatym i dać państwu!!! Biedni do
      slumsów (baraki już zaczynają budować na obrzeżach miasta).
      Nie chcę żeby taki człowiek rządił Polską.
    • Gość: 1235 Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 06.05.05, 10:06
      przeczytałem artykuł i napisałem , że nie każdy o posturze napoleona nim zostanie ,kierując to zdanie do zainteresowanego . Dodalem też , że byc może chodzi o to aby przygotować miejsca dla tych co przyjadą ze wszad jak wodz wygrz wybory . i co ? wiadomość zostala usunięta . Biję się w piersi , strasznie zgrzeszylem myślą , mową i uczynkiem . Dziekuję wam towarzysze z portalu gazety za waszą czujność i opiekę nad nietaktownym uzytkownikiem forum i przestępcom .
    • Gość: kicha Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 10:33
      Ci co głosowali na tego liliputka powinni na kolanach do Częstochowy pójść jako
      pokuta za wybranie tego człowieka na Prezydenta Warszawy. Może jestem zbyt
      drastyczny ale chyba za okupacji było tylko gorzej.
    • mrrrfrrr Re: draba z ratusza do sądów wyrusza 06.05.05, 10:39
      najśmieszniejsze jest moim zdaniem to:
      >Draba ogłosił wczoraj, że ratusz nikogo nie chce wyrzucać. Deklarował, że
      >jeśli ktoś podpisze teraz umowę, a potem udokumentuje prawo do nieruchomości,
      >to miasto mu ją zwróci.
      Mam wrażenie, że Drabie urzędnikowi wydaje się, że działania militarne IIwoj.św
      na terenie Warszawy polegały na pstrykaniu się na gumki recepturki a
      komunistyczna administracja przez 60 powojennych lat nie robiła nic innego poza
      archiwizowaniem dokumentów i kompletowaniem dowodów własności gruntów i
      nieruchomości pod potrzeby III Rzeplitej.
      Jak nie wiadomo o co chodzi to....prawda, że ładne działeczki?;]
    • Gość: gość "Wyborcza popiera" Kaczorów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 11:09
    • Gość: Bulba Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.mz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 06.05.05, 11:33
      O co ten cały krzyk? Warszawiacy chcieli lepiej 3 lata temu, no to mają. Od
      początku było widać, że PiS to prawo dla wszystkich a sprawiedliwość i tak ma
      być po kaczej stronie. Ale że się włożyło czarne okulary na ślepia i wrzucało
      kartki jak się chciało, no to się ma, co się chciało. A teraz nie beczeć tylko
      przyjść po rozum do głowy.
    • Gość: bruno1600 Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.chello.pl 06.05.05, 12:28
      Nie spodziewałem się, że napiszę kiedykolwiek coś takiego, ale: BRAWO
      KACZYŃSKI!!! To jest właśnie szlachetna polityka, która nie patrzy się na
      partykularne interesy kampanii przedwyborczej. Odważna decyzja, chroniąca
      majątek miasta, wbrew krzykaczom. Pro publico bono.
      • d.z Re: Walka miasta z mieszkańcami 06.05.05, 12:35
        Gość portalu: bruno1600 napisał(a):

> Nie spodziewałem się, że napiszę kiedykolwiek coś takiego, ale: BRAWO
        > KACZYŃSKI!!! To jest właśnie szlachetna polityka, która nie patrzy się na
        > partykularne interesy kampanii przedwyborczej. Odważna decyzja, chroniąca
        > majątek miasta, wbrew krzykaczom. Pro publico bono.

Majątek zdobyty na ludzkiej krzywdzie tak?
        Przy pomocy komunistycznej machiny prawnej tak?
        Moje gratulacje.
      • Gość: kicha Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:45
        Zastanów się co piszesz - ale z drugiej strony to Kaczor sam się uwali i będzie
        po kłopocie
    • Gość: Moxie Kaczynski~Giertych~Putin IP: *.putnamlovellnbf.com 06.05.05, 14:03
      co do zamilowania do rzadow twardej reki malo roznic. mam nadzieje ze obudzimy
      sie wczesniej niz rosjanie. to ze jest porzadek nie znaczy koniecznie ze jest
      dobrze.
    • Gość: dp Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:48
      TERMIN ZASIEDZENIA UPŁYNIE JUŻ 27.05.2005 (ZA 4 TYGODNIE), A NIE DOPIERO
      01.10.2005R. MOŻNA JUŻ WYSTĘOWAĆ DO SĄDU O ZASIEDZENIE. OD 01.05.1990R Z CHWILĄ
      WEJŚCIA USTAWY O SAMORZĄDZIE TERYTORIALNYM MIENIE TO EX LEGE STAŁO SIĘ MIENIEM
      KOMUNALNYM, A PRZESTAŁO BYĆ MIENIEM SKARBU PAŃSTWA - ART 5 USTAWY DZ.U. Z 1990R
      NR 32 POZ. 191. OD TEGO CZASU ZACZĄŁ WIĘĆ BIEC TERMIN ZASIEDZENIA. DO TYCH 15
      LAT MOŻNA DOLICZYĆ 15 LAT POSIADANIA JAK WŁAŚCICIEL PRZYPADAJĄCYCH OD 1961R DO
      27.05.2005R, KIEDY MIENIE TO BYŁO WŁASNOŚCIĄ SKARBU PAŃSTWA WYŁĄCZONYM OD
      ZASIEDZENIA - ART. 10 USTAWY DZ.U. Z 1990R NR 55 POZ. 321 ORAZ ART 172 PAR 2
      KODEKSU CYWILNEGO. (por. UZASADNIENIE (TEZA NIEAKTUALNA) ORZECZENIA SN I CKN 796/98
    • Gość: dp NABYCIE WŁASNOŚCI JUŻ 27.05.2005R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:50
      TERMIN ZASIEDZENIA UPŁYNIE JUŻ 27.05.2005 (ZA 4 TYGODNIE), A NIE DOPIERO
      01.10.2005R. MOŻNA JUŻ WYSTĘOWAĆ DO SĄDU O ZASIEDZENIE. OD 01.05.1990R Z CHWILĄ
      WEJŚCIA USTAWY O SAMORZĄDZIE TERYTORIALNYM MIENIE TO EX LEGE STAŁO SIĘ MIENIEM
      KOMUNALNYM, A PRZESTAŁO BYĆ MIENIEM SKARBU PAŃSTWA - ART 5 USTAWY DZ.U. Z 1990R
      NR 32 POZ. 191. OD TEGO CZASU ZACZĄŁ WIĘĆ BIEC TERMIN ZASIEDZENIA. DO TYCH 15
      LAT MOŻNA DOLICZYĆ 15 LAT POSIADANIA JAK WŁAŚCICIEL PRZYPADAJĄCYCH OD 1961R DO
      27.05.2005R, KIEDY MIENIE TO BYŁO WŁASNOŚCIĄ SKARBU PAŃSTWA WYŁĄCZONYM OD
      ZASIEDZENIA - ART. 10 USTAWY DZ.U. Z 1990R NR 55 POZ. 321 ORAZ ART 172 PAR 2
      KODEKSU CYWILNEGO. (por. UZASADNIENIE (TEZA NIEAKTUALNA) ORZECZENIA SN I CKN 796/98
    • Gość: az To po prostu IV RP na razie w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:23
      Wiemy już jak bedzie wyglądała w skali kraju pod rządami Kaczopisu. Wiemy do
      czego potrzebna jest nowa (stara) konstytucja, uprawnienia prezudenta do
      dekretów itd. itp.
      Czeka nas nowe rozkułaczanie, kolektywizacja, nacjonalizacja i jedynie słuszna
      ideologia. Pogrobowiec Bieruta pokazał nieopatrznie kacze pazurki.
      Trzeba będzie w odpowiednim momencie wybierać wolność zanim zabierze nam na
      mocy odpowiedniego dekretu paszporty.
      historia zawsze zatacza krąg i się powtarza.
    • Gość: Małgorzata Kaczyńscy ukradli księżyc i ciągle im mało!!!! IP: *.visp.energis.pl 06.05.05, 17:46
      Kaczyński wykonawcą woli Bieruta?
      Brawo nareszcie wiemy z kim mamy do czynienia!
      Kaczyński, nie kradnij, to nie twoje miasto tylko nasze! Nie zostałeś królem
      tylko przedstawicielem. I zapewne tylko na jedną kadencję, zatem nie przeginaj!
    • Gość: fiki Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:13
      Osoby, które podjęły decyzję o nakłanianiu mieszkańców do podpisywania umów
      dzierżawy, niech się zastanowią, czy chciały by być w sytuacji mieszkańców
      będących na nieruchomościach niejednokrotnie od trzech pokoleń. Czy przypadkiem
      ktoś nie przekroczył swich uprawnień, czy urząd ma prawo występować jako strona
      wnioskująca o dzierżawę, bo w prawnie to strona zainteresowana wydzierżawieniem
      terenu wytępuje do urzędu o wyrażenie zgody na dzierżawę. A tu przymus albo na
      bruk. Czy takimi posunięciami się wygrywa wybory. Co Pan Kaczyński jeszcze
      wymyśli?...
    • Gość: gosc1111 Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.05.05, 22:50
      Powinno się skończyć tylko na straszeniu.
      Nikt nie ma prawa eksmitować byłych właścicieli, tym bardziej, jeżeli
      przysługują im roszczenia reprywatyzacyjne.
      Skąd inąd to rzeczywiście kuriozalne, że ktoś wpadł na pomysł z "umowami
      dzierżawy"
    • Gość: zyzio Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:59
      Tiaaa... władza sowiecka uchwaliła, to my zbijemy na tym majątek... tiaaa

--
      Kaczyński, nie mów Mi Zyzio, błagam!!!
      W>>>ypie..j dziadu, i to w trymiga, pókim dobry!
      • Gość: m13 Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:21
        Obawiam sie bardzo ze m.Warszawa moze utracic swoja nazwe na
        Kaczolandje.Trojmiasto nie dało by przyzwolenia na takie harce jakie wyczyniaja
        PiS-uaro-kaczory w Warszawie.Kto ich wreszcie wyleczy z głupoty by przestali
        szkodzic dla miasta i mieszkancow.Ukradziony ksiezyc przed laty swoim
        promieniowaniem mocno zaszkodzil na chora juz korę mózgową od wczesnych
        dzieciecych lat.Jednojajowcy PiS-uarowcy to obecni zdecydowani liderzy demagogii
        przedwyborczej.To straszne co nas czeka w niedalekiej przyszlosci.
    • Gość: Roman Re: Walka miasta z mieszkańcami IP: *.icpnet.pl 07.05.05, 18:36
      pan Kaczyński zdaje się konkurować ze samym p. Bogiem o miano nieomylnego i
      sprawiedliwego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka