pele5 04.07.02, 10:44 ... tym razem w Austrii. Trzy osoby nie żyją. (więcej info na portalu onet.pl) Nie wiem już co mam o tym sądzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: albert Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 04.07.02, 10:59 Zwracam uwagę, żw zdecydowana większośc wypadków to małe firmy przewozowe dysponujace jednym starym autokarem z jednym/dwoma przemęczonymi kierowcami. W renomowanych firmach wypadki zdarzają się zdecydowanie rzadko i chyba należy uznać to mimo wszystko za bezpieczny transport Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... 04.07.02, 11:52 Wydaje mi sie, ze z małych firm autokarowych korzystaja mało znane biura podróży. Biura te, aby zaistnieć staraja sie miec bardzo tanie oferty. To sie wiąże z jazdą bez noclegów (nawet do Hiszpanii!). Kierowcy sa przemęczeni. To może być przycznyna wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 04.07.02, 11:56 ...zawsze się bałam jeździć autokarem!Chętnie bym się wybrała do Chorwacji (wszyscy moi znajomi,którzy byli,sa zachwyceni!) -ale dopóki nie uruchomia połączeń lotniczych będę Chorwacje podziwiała tylko w katalogu... Odpowiedz Link Zgłoś
tassman Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... 04.07.02, 11:59 łezka, Do Chorwacji lec samolotem. Szybko i przyjemnie. A co do katastrof to mam dziwne przeczucie że w najbliższych dniach bedzie jakies straszne trzęsienie ziemi, ale nie u nas tylko na drugiej półkuli.... tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 04.07.02, 12:04 tassman napisał(a): > łezka, > > Do Chorwacji lec samolotem. Szybko i przyjemnie. > A co do katastrof to mam dziwne przeczucie że w najbliższych dniach bedzie jaki > es > straszne trzęsienie ziemi, ale nie u nas tylko na drugiej półkuli.... > > tassman:) A są połęczenia lotnicze z Chorwacją?Bo ja nie słyszałam i nie natrafiłam na taka ofertę :-((Może tassman masz jakieś lepsze "dojścia"?A z tym trześieniem ziemi,to nie kracz... Odpowiedz Link Zgłoś
tassman łezka... 04.07.02, 12:45 Gość portalu: łezka No pewnie. W Dubrovniku jest lotnisko, bilety nie sa takie drogie...lec polecam !! Spytaj w jakiejs firmie handlujacej biletami.... tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łezka Re: tassman IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 04.07.02, 12:59 tassman napisał(a): > Gość portalu: łezka > > No pewnie. W Dubrovniku jest lotnisko, bilety nie sa takie drogie...lec polecam > !! > Spytaj w jakiejs firmie handlujacej biletami.... > > tassman:) dzięki,na to nie wpadłam :-))Ale to wynika z mojego wygodnictwa,niestety. Rozpracowywałam tylko biura podróży,takie co to "wszystko na tacy podają" A przecież można samemu kupić bilet i Chorwacja welcome:-))Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.k Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... IP: *.tsmail.pl / 192.168.0.* 04.07.02, 12:07 a ja jade pod koniec sierpnia autobusem do Kornwalii; powiedzmy, ze szkoda szmalu na samolot, bo kosztowalby mnie drugie tyle co caly pobyt:) jeszcze sie kilka autobusow rozwli i zrezygnuje chyba:) pocieszam sie, ze nie jade na wycieczke z biura tylko korzystam z uslug przewoznika miedzynarodowego... ktory w zeszlym tygodniu tez gdzies tam mial w europie wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coldstaR Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... IP: 151.92.176.* 04.07.02, 12:19 mam ten sam problem - wracam na sierpien z Wloch (z Turynu konkretnie) do Polski, samolot Mediolan - Warszawa 350 euro, bilet autobusowy 150... zebym jeszcze w Wawie mieszkal, to spoko, ale potem jeszcze pociagiem do domu - bez sensu... bilet Turyn-Frankfurt-Katowice kosztuje 550 euro, niewiel mniej niz kumpel placi za polaczenie do Brazylii (!!!) - no wiec ten autobus niby fajny, bo tani i dojezdza na miejsce, no ale te ostatnie dni, co kawalek to wypadek... jade autobusem duzej firmy (eurolines) - ale oni tez cos ostatni mieli... strach sie bac... Gość portalu: ann.k napisał(a): > a ja jade pod koniec sierpnia autobusem do Kornwalii; powiedzmy, ze szkoda > szmalu na samolot, bo kosztowalby mnie drugie tyle co caly pobyt:) jeszcze sie > kilka autobusow rozwli i zrezygnuje chyba:) pocieszam sie, ze nie jade na > wycieczke z biura tylko korzystam z uslug przewoznika miedzynarodowego... ktory > > w zeszlym tygodniu tez gdzies tam mial w europie wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann.k Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... IP: *.tsmail.pl / 192.168.0.* 04.07.02, 12:25 dokladnie ta sama linia chcialam jechac do londynu:) zastanawiam sie nad mniejszym eurotransem, ale ja wiem... zwlaszcza, ze z londynu do kornwalii jeszcze troche bede musiala jechac lokalnymi liniami; kupujac bilet na eurolines mam jakas znizke na te lokalne... samolot do londynu kosztuje okolo tysiaca zlotych; autobus to tylko 520 zlotych w obie strony; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coldstaR Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... IP: 151.92.176.* 04.07.02, 12:34 jechalem do Londynu z Wawy w 98 eurolines (pekaes bus) - spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... 04.07.02, 12:36 Ja lubie jeździć autokarem. Mozna po drodze zobaczyc dużo ciekawych rzeczy. Bałam sie tylko raz, gdy jechaliśmy przez Alpy górskimi autostradami. Dół był baaardzo nisko, ale za to jakie widoki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coldstaR Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... IP: 151.92.176.* 04.07.02, 12:37 no fakt, ale jak slyszysz kilka dni pod rzad takie historie... BTW: uaktualnili informacje, ze dwie osoby zginely, nie trzy Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: SZOK! Kolejny wypadek polskiego autokaru... 04.07.02, 16:57 Trzeba starac się szybko o takich wieściach zapomnieć! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas Re: SZOK! Tragedia, Statystyka,News, 04.07.02, 13:14 pele5 napisał(a): > ... tym razem w Austrii. Trzy osoby nie żyją. (więcej info na portalu onet.pl) > Nie wiem już co mam o tym sądzić. Niestety tak to już jest, że w życiu towarzyszą nam tragedie. Tak to juz jest, ze poruszają nas tylko te tragedie, o których sie dowiemy. Dlatego też szokiem jest śmierć 3 osób w wypadku w Austrii o czym dowiedzieliśmy sie z mediów, ale spokojnie co rano przyjmujemy statystykę z radia kierowców, że na polskich drogach zginęło 9, 15,czy 20 osób. Czy ktoś po wysłuchaniu tego komunikatu nie wsiądzie później do samochodu ? Wiele osób zastanawia się czy kupić bilet na samolot po katastrofie lotniczej gdzieś w świecie , ale przecież to nie zmienia faktu, że właśnie podróż samolotem jest najbezpieczniejsza. Wszystkich, którzy z medialnych newsów popadają w fobie odsyłam do tabel umieralności i statystyk wypadkowych (najlepiej dotrzeć do materiałów towarzystw ubezpieczen na życie) wtedy, albo zobojętnieją w sposób wystarczający by współczuć, ale się nie bać, albo będą musiały trafić w ręce psychiatrów, którzy powinni wyleczyć. Nie jestem bez serca i zdaję sobie sprawę, że za każdym gazetowym nekrologiem kryje się tragedia jakiejś rodziny, i wiem też, że media potrafią w pewien sposób kreować nawet ludzkie tragedie. Dla nich to po prostu "news". Pzdr Algirdas Odpowiedz Link Zgłoś
pele5 Re: SZOK! Tragedia, Statystyka,News, 04.07.02, 13:24 algirdas napisał(a): > pele5 napisał(a): > > > ... tym razem w Austrii. Trzy osoby nie żyją. (więcej info na portalu onet > .pl) > > Nie wiem już co mam o tym sądzić. > > Niestety tak to już jest, że w życiu towarzyszą nam tragedie. Tak to juz jest, > ze > poruszają nas tylko te tragedie, o których sie dowiemy. Dlatego też szokiem jes > t > śmierć 3 osób w wypadku w Austrii o czym dowiedzieliśmy sie z mediów, ale > spokojnie co rano przyjmujemy statystykę z radia kierowców, że na polskich > drogach zginęło 9, 15,czy 20 osób. Czy ktoś po wysłuchaniu tego komunikatu nie > wsiądzie później do samochodu ? > Wiele osób zastanawia się czy kupić bilet na samolot po katastrofie lotniczej > gdzieś w świecie , ale przecież to nie zmienia faktu, że właśnie podróż samolot > em > jest najbezpieczniejsza. > Wszystkich, którzy z medialnych newsów popadają w fobie odsyłam do tabel > umieralności i statystyk wypadkowych (najlepiej dotrzeć do materiałów towarzyst > w > ubezpieczen na życie) wtedy, albo zobojętnieją w sposób wystarczający by > współczuć, ale się nie bać, albo będą musiały trafić w ręce psychiatrów, którzy > > powinni wyleczyć. > Nie jestem bez serca i zdaję sobie sprawę, że za każdym gazetowym nekrologiem > kryje się tragedia jakiejś rodziny, i wiem też, że media potrafią w pewien spos > ób > kreować nawet ludzkie tragedie. Dla nich to po prostu "news". > Pzdr > Algirdas > > Moim zamysłem nie było podanie jakiegoś tam (tragicznego) newsa. I nie obchodzi mnie to w jakim celu przedstawiają to media (być może takie jest ich zadanie?). Chciałbym abyś zrozumiał, że to kolejny już wypadek z udziałem polskiego autokaru i wcale nie chodziło mi o jakąkolwiek sensację, lecz o skłonienie forumowiczów do zastanowienia i rozmyślań o kolejnej, powatrzam kolejnej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś