Gość: zla_suka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:50 Ale głupie te ludzie... A w marketingu bezposrednim frajerzy naciagaja frajerow, taki los. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dilbert Re: Za stara na nagrodę IP: *.cable.earthlink.net 02.06.05, 05:23 "- Jaka dyskryminacja? Tak działa marketing bezpośredni, ale Polacy wciąż nie mogą zrozumieć jego zasad. Pod tym względem jesteśmy wciąż zacofani - przekonuje Surwiłło." - wiekszych bzdur jeszcze nie slyszalem. Ta ich amerykanska firma nie wygrzebalaby sie z lawiny pzowow sadowych za dyskiminacje wiekowa, jezeli popieralaby taka filozofie na rynku amerykanskim. Podejrzewam, ze takie numery to przechodza tylko w krajach typu Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Detektyw Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:05 Czy to ta sama Tereska co ostatnio robiła kampanie reklamową w Media Markt? Dobry zawód se znalazła.... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Co za bzdury 02.06.05, 05:38 Co za bzdury... dlaczego nie uderzycie w samą zasadę tego "marketingu bezpośredniego", w to wynajmowanie "apartamentów" za jakiś "ryczałt" i inne bzdury? A co do wieku? Hmmm, nie w każdym wieku wszystko się od życia dostaje Droga Pani Tereso i niekoniecznie wynika to z "dyskryminacji" (jak ja kocham to głupie słówko). Ale będę wdzięczny jeśli wywalczy Pani bezwarunkowy zakaz "dyskryminacji" starców, bo wtedy ja będąc w wieku 60+ zażądam by wyposażono mnie w kochającą, śliczną 16-letnią partnerkę życiową... Jeśli zaś spotkam się z odmową zorganizuję Paradę Równości w obronie prawa starców do wszystkiego (a stać mnie na wydanie większej ilości kasy nawet niż Rózię Thuman na te jej parady szumana). Mam nadzieję, że gazeta wyb. będzie mi wtedy sekundować jak dziś Pani Teresie... Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Co za bzdury 02.06.05, 08:23 pan_pndzelek napisał: > dlaczego nie uderzycie w samą zasadę tego "marketingu > bezpośredniego", w to wynajmowanie "apartamentów" za jakiś "ryczałt" i inne > bzdury? Bo ze swoją forsą każdy może robić co chce, nawet płacić za tygodniowe pobyty w domu znanym tylko z podrasowanego zdjęcia z folderu sprzed 10 lat, i to za 7 lat z góry :) Ale ograniczenie wiekowe, żeby nie wszyscy mogli skorzystać z tego dobrodziejstwa? - to już karygodne. Lekkomyślność finansowa ma być dostępna dla wszystkich!!! :) > wtedy ja będąc w wieku 60+ zażądam by > wyposażono mnie w kochającą, śliczną 16-letnią partnerkę życiową... I co będziesz z nią robił? Przeciez całą energie życiową zużywasz na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotabe Re: Co za bzdury IP: 217.153.61.* 02.06.05, 13:42 A kto będzie pytał owa szesnastolatkę, czy się zgadza? Przede wszystkim ona miałaby tu coś do powiedzenia, nie ma przepisu, że musi lubić starych durniów... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Co za bzdury 02.06.05, 20:41 Durniów to ona może nie lubić ale w tym przypadku chodziło o MNIE więc trafiłaś kulą w płot DURNA BABO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co za bzdury IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 02.06.05, 22:27 lecz się debilu... albo lepiej nie, lepiej gdy znikniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba [...] IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 05:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Za stara na nagrodę IP: *.chello.pl 02.06.05, 08:22 Dziekuje za informacje - wiem z uslug jakiej firmy nie korzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:50 Ten artykuł to fantastyczna reklama dla firmy.... Ciekawe ile dostała Pani redaktor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Za stara na nagrodę IP: *.ippt.gov.pl 02.06.05, 08:58 Surwiłło? A nie Ku..łło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukany Jeden wielki kant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:58 Gazeto kochana, dlaczego nie piszecie, że firmy działające w imieniu RCI to wyciąganie kasy - to wcale nie jest wynajmowanie płatne ryczałtem tylko sprzedaż !!! (trzeba zapłacić grube pieniądze na wstępie) udziału czasu pobytu (tygodnia lub więcej) w jakimś apartamencie w prywatnym budynku hotelowym gdzieś na świecie, dająca możliwość zamiany tego miejsca na inne. Tylko,żeby zmienić miejsce, trzeba wykupić coroczny abonament RCI w wysokości kilkudziesięciu dolarów (RCI tylko administruje czasem!), opłacić sto kilkadziesiąt dodatkowych dolarów za "sprzątanie" oraz jednorazową opłatę (coś ok. 20-30 $) za zmianę, więc jeśli mamy gdzieś tydzień wykupiony to same opłaty manipulacyjne już powodują, że taniej wykupić wycieczkę i mieć spokój. Kochani dziennikarze nie zwrócili uwagi na fakt, iż dlatego nie proponują tego osobom starszym, bo te zbyt krótko będą żyć i do tego mniej podrózują. A tak w ogóle to najlepszy biznes - sprzedaż czasu !!! Firmy handlujące czasem, oczywiście nie mogą się przyznać do sprzedaży, bo wtedy musiałyby zapłacić podatki a tak tylko kasa do rączki, jakiś dokument bliżej nie określiony i po pół roku zwiajają się a na miejsce jednej powstaje pięć innych. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi ta pani powinna się cieszyć 02.06.05, 09:28 timesharing to jest w ogóle niezły przekręt kuszą darmowymi wakacjami, zmuszają do podpisania umowy która składa się prawie wyłącznie z tego drobnego druku na samym końcu formularza ;) a potem się okazuje że człowiek ma płacić jakąś wielką kasę za coś z czego nie korzysta i to przez 20 lat wyliczyli że ktoś starszy niż 55 nie przeżyje już 20 lat i dlatego ta "dyskryminacja" taką akurat dyskryminacją nie ma się co oburzać hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel CO ZA BZDURY PLATA????? IP: 81.19.200.* 02.06.05, 10:23 "W International Travel Marketing wyjaśniają, że takie warunki narzucił im amerykański partner - firma RCI," w USA za taki tekst firmy by wybulila kilka milionow dolarow kary z adyskryminacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:35 Musieli by zobaczyć jacy starzy Niemcy jeżdżą po świecie na wczasy,wszędzie ich pełno i nikt nie mówi,że są za starzy a stare niemieckie kobiety na plaży w Hiszpanii opalaja się toples i nikogo to nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.05, 10:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Dzida Re: Za stara na nagrodę IP: 217.8.163.* 02.06.05, 11:27 Takie promocje w sposób ewidentny dyskryminują osoby starsze. Jednak polskie prawo nie reguluje tego rodzaju praktyk. Jeżeli z badań, na które powołuje się p. Rafał Surwiłło z firmy International Travel Marketing wynika, że ludzie w przedziale wiekowym 35-55 lat są doświadczeni życiowo i dobrze sytuowani - to zapytam - czy można zakwestionowć, iż osobie 67-letniej takiego doświadczenia brakuje? I na jakiej podstawie można domniemiewać, że nie jest ona osobą dobrze sytuowaną? Jestem przekonana, iż wspomniany "najlepszy" przedział wiekowy jest znacznie wyższy, a niezależnie od liczby lat, także osoby powyżej 55 roku życia powinny stać się docelową grupą dla takich firm jak ITM. Już niebawem, bo do roku 2025, odsetek ludności powyżej 55 roku życia w Polsce wyniesie 26,3% (źródło: World Population Ageing 1950-2050, United Nations, New York 2002, s. 78, 378). Z uwagi na stale rosnącą granicę wiekową społeczeństwa należy zadbac o to, aby usunąć dyskryminujący - w porównaniu z pokoleniem młodych i najmłodszych - czynnik wieku. Sylwia Dzida Biuro Pełnomocnika Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: Za stara na nagrodę 02.06.05, 11:53 a mnie się wydaje że firma prywatna może swoją ofertę kierować do kogo chce i nic nikomu do tego... jak np. sieć komórkowa będzie chciała, to napisze że telefon takiej a takiej marki sprzedaje tylko łysym albo tylko ludziom w niebieskich bluzkach - jej prawo... czy ta pani ma jakiekolwiek roszczenie względem firmy? przecież to przypadek że w ogóle do niej zadzwonili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud-2 Re: Za stara na nagrodę IP: 195.205.223.* 02.06.05, 13:45 Zbig- gadasz głupoty "jak potłuczony'..Na taką wadę umysłu jaka masz brak " Paragrafu " w jakiejkolwiek Ustawie.Może ci TOOOO przejdzie- miej nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: Za stara na nagrodę 02.06.05, 16:05 a jakieś konkrety? to nie była oferta publiczna tylko oferta skierowana do pewnej określonej grupy klientów, na których firmie zależy jeśli miałbyś firmę sprzedającą np. rowery to marnowałbyś czas i pieniądze na kierowanie ofert reklamowych np. do pacjentów domów dla osób podeszłych albo dwuletnich dzieci albo kalek bez nóg??? Odpowiedz Link Zgłoś
zuitka Re: Za stara na nagrodę 02.06.05, 13:59 Jeśli > Sylwia Dzida > Biuro Pełnomocnika Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn napisała, że > Takie promocje w sposób ewidentny dyskryminują osoby starsze. Jednak polskie > prawo nie reguluje tego rodzaju praktyk. to ja wymiękam. I może się okaże, że nikt nie ruszy palcem z tego biura, bo jedyne na co im pozwalają, to udzielanie się na forum internetowym? Co prawda równy status kobiet i mężczyzn tu nie jest zaangażowany, ale kto zajmuje się w tym kraju szerzej pojętą dyskryminacją. Dlaczego to biuro nie jest od zwalczania dyskryminacji w ogóle? I co? Konstytucji nie czytają? O prawie wspólnotowym słyszeli? Naprawdę wymiękłam. Pani Tereso! Do sądu z oszołomami z RCI. Przynajmniej Pani szansa na wycieczkę nie przepadnie, a koszty sądowe i tak będą musieli pokryć tamci, co oczywiste. Sami musimy zadbać o to, żeby w Polsce takim koncernom nie udawały się praktyki dawno zabronione w innych krajach. (A prospos "oszustw" RCI: pewnie, że taniej wykupić wycieczkę do Włoch; ale już np. do Malezji, to zdecydowanie taniej z RCI, nie móiąc o tym, że takiego standardu, jak mają ośrodki RCI np. w Meksyku na Cozumelu, to na żadnej wycieczce nie uświadczysz, 5 gwiazdek to marna klitka w porównaniu z nimi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeKa Marketing bezpośredni??? IP: *.versanet.de 02.06.05, 12:38 Nie! Bezpośrednia głupota, aż do bólu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Za stara na nagrodę IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 02.06.05, 12:54 Nasz rząd wiedziałby co robic po prostu przedłużyłby tej pani wiek emerytalny,i byłaby młodą pracownicą.Przecież oni chcą żeby kobiety pracowały do 70-tki no to jak to sie ma do stwierdzenia,że jest za stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:35 To ja poproszę bilety ulgowe na komunikację miejską, Osoby powyżej 75 lat mają darmowe przejazdy to ja też chcę, do sześciu lat także zniżki, posłowie także zniżki a ja nie? To dyskryminacja. A dlaczego dyskryminujemy osoby do 18 lat i nie pozwalamy im kupić alkoholu i tytoniu? A dlaczego organizuje się w kinach seanse tylko dla kobiet? Dlaczego przy promocjach firm tytoniowych jest informacja "Tylko dla dorosłych osób palących"? Czasami pewnych ustaleń, szczególnie przy promocjach nie da się przeskoczyć, lub nie pozwala na to prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Nie znacie się 02.06.05, 15:11 Firma stosuje działania silnie zorientowane na Klienta, jednocześnie proaktywnie realizując zadania sprzedażowe. Filozofią Travel cośtam cośtam jest Pełna Satysfakcja Naszych Klientów z tytułu świadczonych usług timesharingowych. Tak to się przynajmniej zazwyczaj przedstawia w tym ich bełkocie. Taki kapitalizm, z nzawami w języku obcym, za to ostro podlany sosem PRL-owskich CPN-ów, Poczty Polskiej Telegraf-Telefon czy innego Polmozbytu Moje wyrazy szacunku dla tej pani, że nie dała się poniżyć ochłapem rzuconym przez aroganckiego rzeczniczka, któremu życzyć należy aby w jej wieku usłyszał w jakimś podobnym jego "firmie" podrzędnym geszefcie dokładnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Ona wlasnie otrzymala nagrode IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 15:16 dzieki temu punktowi w regulaminie nie bedzie do konca swych dni zalowac pieniedzy wyrzuconych w bloto ups ...w piasek nadoceanicznych plaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwny Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:56 Jest to najbardziej głupi tekst jaki w całym swoim życiu widziałem. Ta Pani nie brała udziału w żadnym losowaniu, a coś wygrała ..... potem to co miała wygrać nie mogła wygrać bo za stara, kto tu robi nas w konia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapiot Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:15 Mam pytanie do Pani dziennikarki: czy Pani wie co to jest rzetelność dziennikarska? i czy pofatygowała się Pani do firmy aby sprawdzić czym się zajmuje? czy może raczej nie ruszając się z wygodnego fotelika wydała Pani wyrok? Odpowiedz Link Zgłoś
nil739 Re: Za stara na nagrodę 03.06.05, 21:22 Zgodnie z podpisem albo jesteś Naiwny, albo słabo zorientowany... Ja też odebrałem telefon z informacją że czeka na mnie wycieczka, albo aparat cyfrowy. Gdy oddzwoniłem do firmy okazało się że to kampania reklamowa hoteli ELIT, ale nagrody nie będzie bo promocja jest adresowana tylko do osób pracujących w zarządach firm, a ponieważ ja w takim miejscu nie pracuję to nic nie dostanę. Taki mierny marketing to swego rodzaju norma dla osób które nie mają lepszych pomysłów, ale dzięki temu wiem że ta sieć hoteli jest do bani, bo gdyby było inaczej to pewnie i reklame by zamówili lepszą... Pozdrawiam wszystkich okłamanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lester Re: Za stara na nagrodę IP: *.sympatico.ca 02.06.05, 21:22 Pan Surwiillo jest w grubym bledzie. Mieszkam od 35 lat w Montyrealu i mialem w zyciu sporo do czynienia z tele marketingien a takze niezwykle ostatnio popularnym time-sharing. Otoz postawa ktora reprezentuje p. Surwillo jest sprzeczna z "human rights" i scigana przez prawo , przynajmniej w Pln Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś