Dodaj do ulubionych

18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego

17.06.05, 07:04
W sobotę Lech Kaczyński (oraz jego brat) obchodzą swoje 56 urodziny.
Z tej okazji wszystkiego najlepszego.

Lech Kaczyński urodzony 18 VI 1949 w Warszawie.
Wykształcenie : Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego; dr
hab. prawa pracy.
Asystent Katedry Prawa Pracy Uniwersytetu Gdańskiego (od 1971), nast.
adiunkt; współpracownik Biura Interwencji Komitetu Obrony Robotników - KOR
(od 1977); działacz Wolnych Związków Zawodowych (od 1978); doradca
Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego w Stoczni Gdańskiej (VIII.1980);
członek Zarządu Regionu Gdańskiego NSZZ"S" (od 1981); podczas I Krajowego
Zjazdu "S" przewodn. zespołu ds. stosunków z PZPR; po ogłoszeniu stanu
wojennego internowany (XIII.1981 - X 1982); pełni szereg funkcji we
władzach "S", bliski współpracownik przewodn. L.Wałęsy; przedstawiciel
Gdańska w Tymczasowej Krajowej Komisji "S" (od I.1986), nast. sekr. Krajowej
Komisji Wykonawczej; członek Komitetu Obywatelskiego przy L.Wałęsie (od
XII.1988); uczestnik obrad "okrągłego stołu" w zespole ds. pluralizmu
związkowego (II-IV.1989).
Na II zjeździe "S" wybrany na I wiceprzewodn. Krajowej Komisji "S" (od
V.1990); po ustąpieniu L.Wałęsy z funkcji przewodn. "S" kieruje związkiem
wspólnie z wiceprzewodn. S.Jurczakiem (od XII.1990); na III zjeździe "S"
przegrywa z M.Krzaklewskim wybory na przewodn. KK "S", nast. rezygnuje z
funkcji I wiceprzewodn. /II 1991/.
Senator (VI.1989 - X.1991); poseł na Sejm (X.1991 - V.1993); przewodn.
Komisji Administracji i Spraw Wewnętrznych (XI.1991 - III.1992).
Po rezygnacji J.Merkla powołany na stanowisko min. stanu ds. bezpieczeństwa w
Kancelarii Prezydenta (III-X.1991); prezes Najwyższej Izby Kontroli (II.1992 -
V.1995).
Zarejestrowany przez PKW (IX.1995) jako kandydat na prezydenta w wyborach XI
1995 rezygnuje z ubiegania się o ten urząd (X.1995).
Minister sprawiedliwości-prokurator generalny w rządzie J. Buzka (VI.2000 -
VII.2001); przewodniczący Komitetu Krajowego "Prawo i Sprawiedliwość" - PiS
(od IV.2001), następnie prezes Zarządu partii Prawo i Sprawiedliwość - PiS,
przekształconej z KK PiS.
Obserwuj wątek
    • Gość: stolicznyj Re: 18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 07:54
      > Lech Kaczyński urodzony 18 VI 1949 w Warszawie.
      > Wykształcenie : Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego; dr
      > hab. prawa pracy.
      > Asystent Katedry Prawa Pracy Uniwersytetu Gdańskiego (od 1971), nast.
      > adiunkt;

Zadziwiające. Wyższe studia i kariera uniwersytecka w PRL... I to kogoś, kto
      tak potwornie PRL-u nienawidzi. Cosik schizofreniczny ten Kaczyński.

Bo przecież jak ustawicznie podkreślają zarówno Prawdziwi Patrioci na tym
      forum, jak i działacze partii Kaczyńskiego, czyli PiS-u, a także - on sam, było
      to przecież państwo "pod sowiecką okupacją która zastąpiła
      nazistowską", "niepolskie", "zbrodnicze", itd., itp.

No cóż...

Lech Kaczyński musi odczuwać przemożny wstręt do samego siebie, że w takim
      paskudnym państwie studiował i robił karierę uniwersytecką. Gdyby mógł cofnąć
      czas, to na pewno rzuciłby za młodu naukę, i bohatersko ruszył do lasu z bronią
      w ręku, aby walczyć z komuną.
      • d.z Re: 18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego 17.06.05, 07:58
        Gość portalu: stolicznyj napisał(a):

> Lech Kaczyński musi odczuwać przemożny wstręt do samego siebie, że w takim
        > paskudnym państwie studiował i robił karierę uniwersytecką. Gdyby mógł cofnąć
        > czas, to na pewno rzuciłby za młodu naukę, i bohatersko ruszył do lasu z
        bronią
        >
        > w ręku, aby walczyć z komuną.

Oj dajmy spokój w tym wątku.
        Ja też nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego ale z okazji urodzin życzenia
        składam.
        • Gość: stolicznyj Re: 18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 09:09
          > Ja też nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego ale z okazji urodzin życzenia
          > składam.

W takim razie, Twoje publiczne życzenia urodzinowe dla niego są z Twojej strony
          postępkiem dosyć dziwacznym.

Chyba, że znasz go osobiście i przyjaźnicie się prywatnie (ale w takim razie
          też nie musiałbyś używać tego forum do takiego celu).

Twoja ciepła i pełna (de facto) uznania, PUBLICZNA urodzinowa wypowiedź pod
          jego adresem ma szczególnie dwuznaczną, a właściwie jednoznaczną wymowę w
          sytuacji, gdy niemal codziennie powtarzają się wiadomości potwierdzające, jak
          bardzo szkodliwe dla Warszawy są rządy Lecha Kaczyńskiego.
          • d.z Re: 18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego 17.06.05, 09:59
            Gość portalu: stolicznyj napisał(a):

> > Ja też nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego ale z okazji urodzin życzenia
            >
            > > składam.
            >
            >
            > W takim razie, Twoje publiczne życzenia urodzinowe dla niego są z Twojej
            strony
            >
            > postępkiem dosyć dziwacznym.
            >
            > Chyba, że znasz go osobiście i przyjaźnicie się prywatnie (ale w takim razie
            > też nie musiałbyś używać tego forum do takiego celu).
            >
            > Twoja ciepła i pełna (de facto) uznania, PUBLICZNA urodzinowa wypowiedź pod
            > jego adresem ma szczególnie dwuznaczną, a właściwie jednoznaczną wymowę w
            > sytuacji, gdy niemal codziennie powtarzają się wiadomości potwierdzające, jak
            > bardzo szkodliwe dla Warszawy są rządy Lecha Kaczyńskiego.

To jest tak.
            Ja uważam, że nigdy nie powinno się schodzić poniżej pewnego poziomu bo potem
            już nigdy nie będzie można wznieść się "ponad".
            Ja choć Kaczyńskiego nie znam i nie jestem zwolennikiem jego rządów to uważam,
            że mogę sobie pozwolić na "luksus" przypomnienia o jego urodzinach (bez
            wypominania w tym momencie o róznych sprawach).
            • Gość: stolicznyj Re: 18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 10:34
              > To jest tak.
              > Ja uważam, że nigdy nie powinno się schodzić poniżej pewnego poziomu bo potem
              > już nigdy nie będzie można wznieść się "ponad".
              > Ja choć Kaczyńskiego nie znam i nie jestem zwolennikiem jego rządów to
              uważam,
              > że mogę sobie pozwolić na "luksus" przypomnienia o jego urodzinach (bez
              > wypominania w tym momencie o róznych sprawach).

Nie chodzi o to, że nie możesz składać mu życzeń urodzinowych, choćby
              najbardziej serdecznych. Masz do tego prawo.

Zwracam Ci tylko uwagę, że będzie to odebrane jako wyraz sympatii dla tej osoby
              i dla jej działalności jako osoby publicznej. A to dlatego, że w naszym kręgu
              kulturowym składanie życzeń urodzinowych "wszystkiego najlepszego" i to w
              dodatku politykowi, i to w dodatku publicznie, jest słusznie odbierane jako
              wyraz poparcia i sympatii dla takiego polityka. Krótko mówiąc, dokonałeś
              demonstracji sympatii do Lecha Kaczyńskiego.

Co innego, gdy kogoś spotyka dramat osobisty. Ja sam niedawno składałem
              kondolencje Kaczyńskiemu, gdy zmarł jego ojciec. To jednak jest pewna różnica z
              życzeniem politykowi Lechowi Kaczyńskiemu "wszystkiego najlepszego" publicznie,
              z okazji urodzin.

Powtarzam: wolno Ci składać LK wszelkie laudacje, jakie tylko przyjdą Ci do
              głowy. Trzeba tylko, żebyś zdawał sobie z tego sprawę, że tym właśnie one są. I
              tyle.
    • prezu 18 czerwca urodziny Kaczora i jego bliźniaka 17.06.05, 10:18
      Po pierwsze Kaczor nie obchodzi urrodzin - już zapowiedział mediom (ma to związek z imieninami u Wałęsy zapewne).
      Po drugie nie widzę powodu by Kaczorowi życzyć czegokolwiek dobrego.
      Po trzecie mam nadzieje, że ktoś rozsądny przyjdzie i mu na urodziny znów powie "sp... dziadu" - tak, z tym się zgadzam >:-)
    • Gość: Watpię Tylko stękanie i destrukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:13
      Z tego wynika, że zdobył wykształcenie w PRL za darmo, no może nie tak zupełnie
      za darmo, bo na jego wykształcenie i jemu podobnych pracowali przecież wszyscy.
      Po studiach został na uczelni i w nagrodę za to już jęczał i już mu się
      wszystko nie podobało i tak do dnia dzisiejszego pozostało.
      Tak w telegraficznym skrócie można scharakteryzować ten 'przypadek'.
      Czy oprócz stękania i destrukcji jeszcze coś potrafi robić pożytecznego ?
      W to wątpię.
      • Gość: stefan Precz z wykształconymi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:18
        Odbierzmy moralne prawo wykształconym w PRL-u do krytykowania go! Nie będzie
        taki jeden magisterek z profesorkiem lżyli naszej ukochanej ojczyzny (której
        się nie wybiera i która jest tylko jedna)! Krytykować mogą w zasadzie tylko
        analfabeci lub samouki uchylające się od obowiązku nauczania. Reszta to TW - w
        najlepszym wypadku.
    • wanda43 Re: 18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego 17.06.05, 16:31
      Działacz,doradca,członek,wspołorganizator,przewodniczący - okreslenia calkiem
      jak z zyciorysu czlonka PZPR.
      A z tym internowaniem,to cos mi sie nie zgadza.Cos gdzies czytalam o 3 dniach,a
      nie o 10 miesiącach.Moze ktos wie cos wiecej?
      • kpt.ziobro Re: 18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego 17.06.05, 19:45
        wanda43 napisała:

> Działacz,doradca,członek,wspołorganizator,przewodniczący - okreslenia calkiem
        > jak z zyciorysu czlonka PZPR.
        > A z tym internowaniem,to cos mi sie nie zgadza.Cos gdzies czytalam o 3
        dniach,a
        > nie o 10 miesiącach.Moze ktos wie cos wiecej?

Nie przyjęli go do PZPR w 1974. Za niski.
    • svintuh Re: 18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego 17.06.05, 21:28
      trzeba mu urządzić manifę: STOP KACZORY
      • prezu 18 czerwca urodzinyKaczego Kupra 18.06.05, 20:37
        tak i to z powinszowaniem po tyłku
    • Gość: Niezwolennik pisu Re: 18 czerwca urodziny Prezydenta Kaczyńskiego IP: *.chello.pl 17.06.05, 22:02
      Wot, oto życiorys aparatczyka z PRL, który nie może odnaleźć się w nowych realiach. Obecnie działa jak schizo......
    • Gość: kaczyzm=faszyzm dla kaczora prezent - pomarańcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:23
      na kaczkę w pomarańczach

oraz śrut do dubeltówki - to raczej dla nas :)
      • prezu Re: dla kaczora prezent - pomarańcze 18.06.05, 20:37
        Obrzućmy go pomarańczami, ciekawe czy kaczki to jedzą?!
    • Gość: PiSuar=pedofil ktoś eliminuje posty protestu :o) - co za cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:24
    • Gość: GGGGGGGGGGGGGGGGGG Braciom Kaczyńskim życzę zdrowia,wszelkiej pomyśln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 18:35
      Wszelkiej pomyślności w życiu osobistym i działalności publicznej dla dobra
      kraju.
      /wszystkim oszczercom życzę by im pypeć sie zrobił na języku/ hey
      • Gość: worek Re: pisuarom życzę wszystkiego najgorszego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 20:27
        Żeby was agenci żydowscy kaczorowaci szybko zdemaskowano, żeby gejbrat kaczor
        przyznał się do swojej preferencji, żeby homofob lech jak najszybciej spiepszał
        z ratusza a przedeb wszystkim życzę więcej rozumu prawdziwym Lechom!
        • Gość: wieszcz Re: pisuarom życzę wszystkiego najgorszego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 20:57
          nakradliście coś ?
      • Gość: ub Braciom Kaczyńskim życzę zdrowia,wszelkiej pomyśln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:10
        zgadza się , Warszawa Panu ufa
        a margines nie musi
        • Gość: warssawaobojenorma Braciom Kaczyńskim życzę zdrowia,wszelkiej pomyśln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:14
          mój Boże, juz 56 lat,
          dwie kadencje Prezydentem Polski to 66 lat
          całe życie poświęcone ojczyźnie
    • prezu 18 czerwca Kaczor się postarzeje 18.06.05, 20:39
      Nie to żeby roku nie dożył ale życze mu wszystkiego najgorszego.
      Hip hip hura! Kwa kwa kwa!
      • Gość: Junior Re: 100 Lat !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 20:57
        panie Prezydencie!
        Gonic tych zboków pedryli i te cioty lesby.
        Tak trzymać!
        Warszawa Panu ufa!
    • Gość: jacek czas na rozpoczecie uczciwego zycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 09:41
      dosc macenia w polityce (Maczynski), klamstw (Klamczynski), nieudolnosci
      (Nieudaczynski) i lamanie obietnic wyborczych (Obieczynski), przejmowania
      aktywow m in ukladu warszawskiego (Uklaczynski), wykorzystywania publicznych
      pieniedzy (sponsoring monopolisty - SPEC dla Polonii - klubu Kozaka) dla
      kombinacji politycznych

urodziny moga stac sie poczatkiem nowego - tym razem uczciwego i sensownego
      zycia

tego prezydentowi, sobie i nam wszystkim zycze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka