Dodaj do ulubionych

Dojazd do SGGW...

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.07.02, 18:33
Zgodnie z prasowymi doniesieniami na Ursynów w marcu 2003 przeniosą
się wszystkie pozostałe wydiały SGGW (Z Rakowieckiej i Grochowskiej ).Sporo
osób przesiądziesięzatem z Metra do autobusów.Obecnie na Nowoursynowską
docierają tylko dwie lnie autobusowe tj.401 i 193,które zamiast kursować
naprzemiennie często jeżdżą "parami" bo 401 grzęźnie w korkach na Służewcu
Przemysłowym.Efekt jest taki ,że trzeba czekać na kolejną "parę" 193 i 401 15
minut zamiast 7! Drugi problem jest taki,że te dwie linie nie wystarczą gdy
SGGW przeprowadzi się w komplecie na Ursynów,bo już teraz widać tłok w
autobusach.Jak rozwiązać ten problem?
Obserwuj wątek
    • iwo_ Re: Dojazd do SGGW... 24.07.02, 18:53
      Czyli po prostu zależy Ci by dodatkowe linie kursowały Nowoursynowską... A może
      Al. Niepodległości, Al.Wilanowską, Dominikańską i Nowoursynowską kursowała by
      linia 16 ;-) Jak już przenosić to wszystko! :-)))
      • Gość: Jacek Re: Dojazd do SGGW... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.07.02, 18:11
        Nie , nie zależy mi aby ulicami : Al.Niepodległości,Al.Wilanowską,
        Dominikańską i Nowoursynowską kursowała linia 16 chociażby z tego powodu, że
        nie ma tam torów tramwajowych. Nie zależy mi także na tym aby ulicą
        Nowoursynowską kursowało wiele dodatkowych linii autobusowych.Wystarczy (poza
        liniami 193 i 401) jedna dodatkowa linia na krótkiej trasie kursująca
        naprzemiennie z linią 193.Nie proponowałem aby "przenosić" inne linie kosztem
        innych na Nowoursynowską chodziło mi o zdanie osób zainteresowanyh tym
        problemem lub tych, którzy mają pomysł jak go rozwiązać wszak jest oczym mówić,
        bo studenci i pracownicy SGGW skarżą się na kiepski dojazd...
        • iwo_ Re: Dojazd do SGGW... 25.07.02, 19:43
          Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Nie , nie zależy mi aby ulicami : Al.Niepodległości,Al.Wilanowską,
          > Dominikańską i Nowoursynowską kursowała linia 16 chociażby z tego powodu, że
          > nie ma tam torów tramwajowych. Nie zależy mi także na tym aby ulicą
          Jacek, przecież wiem - ja sobie tylko żartowałem :-)
          > Nowoursynowską kursowało wiele dodatkowych linii autobusowych.Wystarczy (poza
          > liniami 193 i 401) jedna dodatkowa linia na krótkiej trasie kursująca
          > naprzemiennie z linią 193.Nie proponowałem aby "przenosić" inne linie kosztem
          > innych na Nowoursynowską chodziło mi o zdanie osób zainteresowanyh tym
          > problemem lub tych, którzy mają pomysł jak go rozwiązać wszak jest oczym
          mówić,
          >
          > bo studenci i pracownicy SGGW skarżą się na kiepski dojazd...

Tak na poważnie moja propozycja: np. linia 114 - NATOLIN PŁN - Płaskowieckiej -
          Cynamonowa - Ciszewskiego - Nowoursynowska - Dominikańska - Al.Wilanowska -
          Al.Niepodległości - J.P.Woronicza - SPARTAŃSKA
          • Gość: Jacek Re: Dojazd do SGGW... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.07.02, 14:11
            iwo_ napisał:

> Gość portalu: Jacek napisał(a):
            >
            > > Nie , nie zależy mi aby ulicami : Al.Niepodległości,Al.Wilanowską,
            > > Dominikańską i Nowoursynowską kursowała linia 16 chociażby z tego powodu,
            > że
            > > nie ma tam torów tramwajowych. Nie zależy mi także na tym aby ulicą
            > Jacek, przecież wiem - ja sobie tylko żartowałem :-)OK,nie gniewam się.
            > > Nowoursynowską kursowało wiele dodatkowych linii autobusowych.Wystarczy (p
            > oza
            > > liniami 193 i 401) jedna dodatkowa linia na krótkiej trasie kursująca
            > > naprzemiennie z linią 193.Nie proponowałem aby "przenosić" inne linie kosz
            > tem
            > > innych na Nowoursynowską chodziło mi o zdanie osób zainteresowanyh tym
            > > problemem lub tych, którzy mają pomysł jak go rozwiązać wszak jest oczym
            > mówić,
            > >
            > > bo studenci i pracownicy SGGW skarżą się na kiepski dojazd...
            >
            > Tak na poważnie moja propozycja: np. linia 114 - NATOLIN PŁN -
            Płaskowieckiej -
            >
            > Cynamonowa - Ciszewskiego - Nowoursynowska - Dominikańska - Al.Wilanowska -
            > Al.Niepodległości - J.P.Woronicza - SPARTAŃSKA

Bardzo ciekawa jest Twoja propozycja ,zwłaszcza pomysł przejazdu ulicą
            Dominikańską,dzięki czemu czas przejazdu skróciłby się o około 3-4
            minuty.Problem może dotyczyć tego czy będzie można pomieścić linie 122 ,148 i
            ewentualną 114 na tej ciasnej pętli na Spartańskiej.
            Moja propozycja zaś jest następująca:
            np.linia 493 na trasie:
            URSYNÓW PŁN.-Jastrzębowskiego-Hersbsta-Pileckiego-Ciszewskiego-Nowoursynowska-
            WAłbrzyska-Al.Wilanowska-(zawrotka)Rzymowskiego-Orzycka-Modzelewskiego-
            Al.Lotników-Wałbrzyska-Nowoursynowska-Ciszewskiego-Pileckiego-Herbsta-
            Jastrzębowskiego-URSYNÓW PŁN.
            Wystarczą 3 wozy aby linia ta kursowała co 16 minut w szczycie naprzemiennie z
            linią 193.
            • iwo_ Re: Dojazd do SGGW... 26.07.02, 15:14
              Gość portalu: Jacek napisał(a):

> iwo_ napisał:
              >
              > > Gość portalu: Jacek napisał(a):
              > >
              > > > Nie , nie zależy mi aby ulicami : Al.Niepodległości,Al.Wilanow
              > ską,
              > > > Dominikańską i Nowoursynowską kursowała linia 16 chociażby z tego pow
              > odu,
              > > że
              > > > nie ma tam torów tramwajowych. Nie zależy mi także na tym aby ulicą
              > > Jacek, przecież wiem - ja sobie tylko żartowałem :-)OK,nie gniewam się.
              > > > Nowoursynowską kursowało wiele dodatkowych linii autobusowych.Wystarc
              > zy (p
              > > oza
              > > > liniami 193 i 401) jedna dodatkowa linia na krótkiej trasie kursująca
              >
              > > > naprzemiennie z linią 193.Nie proponowałem aby "przenosić" inne linie
              > kosz
              > > tem
              > > > innych na Nowoursynowską chodziło mi o zdanie osób zainteresowanyh ty
              > m
              > > > problemem lub tych, którzy mają pomysł jak go rozwiązać wszak jest oc
              > zym
              > > mówić,
              > > >
              > > > bo studenci i pracownicy SGGW skarżą się na kiepski dojazd...
              > >
              > > Tak na poważnie moja propozycja: np. linia 114 - NATOLIN PŁN -
              > Płaskowieckiej -
              > >
              > > Cynamonowa - Ciszewskiego - Nowoursynowska - Dominikańska - Al.Wilanowska
              > -
              > > Al.Niepodległości - J.P.Woronicza - SPARTAŃSKA
              >
              > Bardzo ciekawa jest Twoja propozycja ,zwłaszcza pomysł przejazdu ulicą
              > Dominikańską,dzięki czemu czas przejazdu skróciłby się o około 3-4
              > minuty.Problem może dotyczyć tego czy będzie można pomieścić linie 122 ,148 i
              > ewentualną 114 na tej ciasnej pętli na Spartańskiej.
              > Moja propozycja zaś jest następująca:
              > np.linia 493 na trasie:
              > URSYNÓW PŁN.-Jastrzębowskiego-Hersbsta-Pileckiego-Ciszewskiego-Nowoursynowska-
              > WAłbrzyska-Al.Wilanowska-(zawrotka)Rzymowskiego-Orzycka-Modzelewskiego-
              > Al.Lotników-Wałbrzyska-Nowoursynowska-Ciszewskiego-Pileckiego-Herbsta-
              > Jastrzębowskiego-URSYNÓW PŁN.
              > Wystarczą 3 wozy aby linia ta kursowała co 16 minut w szczycie naprzemiennie
              z
              > linią 193.

Wiesz, tak wogóle to ja nie mieszkam na Ursynowie tylko na Zaciszu (mniej -
              więcej środkowy Targówek). Mam dużo kolegów na Ursynowie i czasami tam bywam :-)
              Co do 114 to jeśli nie do Spartańskiej to cały czas prosto Al. Niepodległości
              do Madalińskiego i tam zawrotka i z powrotem na Ursynów.
              493 - też dobra propozycja :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka