Dodaj do ulubionych

Obroniła pracę magisterską o tekstach "Gazety S...

29.06.05, 09:37
To prosta sprawa. Wystarczy wykazać wybiórczość Wyborczej. Tyle, że kupe
materiałów do przerobienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dawca Ktos tu jezdzi na gape i sie tym chwali na cala PL IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 11:58
      Nie kasuje biletow bo jest honorowym dawca krwi???? Ja tez jestem, ale z tego,
      co wiem, trzeba oddac sporo litrow, zanim dostanie sie prawo do bezplatnych
      przejazdow!
      • Gość: Pirania Re: Ktos tu jezdzi na gape i sie tym chwali na ca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:42
        No to jesteś niedoinformowany niestety. Są trzy stopnie honorowego dawcy krwi i
        ten najwyższy zapewnia darmowe korzystanie z komunikacji miejskiej.Nic w tym
        dziwnego, trzeba po prostu regularnie przez kilka lat oddawać krew. Ostatnio
        obniżyli ilość litrów oddanej krwi potrzebnych do zdobycia tejże legitymacji
        honorowego dawcy, więc zapewniam Cię, że sporo osób ma takie samo prawo. Nie
        bulwersuj się, skoro nawet nie jesteś pewien swojej racji.
        • Gość: Dawca Re: Ktos tu jezdzi na gape i sie tym chwali na ca IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 23:45
          Chyba nie widziales/-as mnie zbulwersowanego :)
          Pozdrawiam.
      • Gość: Od Anny Partyki nie jezdze na gape IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:07
        Witam! Moj drogi - jestem honororwym dawca krwi od ponad 3 lat i mam "na
        koncie" prawie 17 litrow oddanej krwi i odznake I stopnia Honorowego Dawcy
        Krwi. W Warszawie mozna dzieki niej jezdzic komunikacja miejska za darmo.
        Pozdrawiam serdecznie, Anna Partyka
        • Gość: Dawca Re: nie jezdze na gape IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 23:41
          :) Moze, ja tam jestem spolegliwy. Ale mi powtarzaja, ze mozna oddawac 450 ml
          raz na 3 miesiace. Ja chetnie oddawalbym tyle co miesiac i tez juz od dawna
          jezdzilbym za darmo (jestem dawca od 5 lat). Moze i jestem niedoinformowany :)
          ale nie z mojej winy. Pozdrawiam
          • Gość: Od Anny Partyki można oddawać krew częściej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:04
            Witam. Ja oddałam więcej krwi przez te 3 lata, ponieważ co miesiąc oddaję w
            Centrum Krwiodawstwa płytki krwi. Można je oddawać co 30 dni po 250ml. :)
            Pozdrawiam również.
    • Gość: Agusha Re: Obroniła pracę magisterską o tekstach "Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:25
      Gratulacje Aniu! Jestem dumna z tego że cię znam :))
      • Gość: stefan Re: Obroniła pracę magisterską o tekstach "Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:29
        Rozumiem, że ten zakład jest na Wydziale Dziennikarstwa. Dlaczego
        więc "Promotor dr Janusz Osica bezskutecznie namawiał ją, by przyjrzała się np.
        początkom warszawskich autobusów"?
        • Gość: Pirania Re: Obroniła pracę magisterską o tekstach "Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:44
          A wiesz, co to takiego dziennikarstwo??
          • Gość: stefan Re: Obroniła pracę magisterską o tekstach "Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:09
            Obawiam się, że wiem. Choćby z autopsji. Wiem też, że ponieważ dziennikarz może
            pisać o wszystkim, zasugerujesz, że temat jego pracy magisterskiej na wydziale
            dziennikarstwa może dotyczyć wszystkiego. Bo nawet jeśli dotąd żaden
            dziennikarz nie napisał litery o jakimś zdarzeniu, to przecież pisząc o tym,
            sprowokowano precedens dziennikarski - bo choć medium nie jest adekwatne, ale
            autor już tak. I tak dalej, i tak dalej, pierdu, pierdu, dysonans naprawiony,
            wszyscy zadowoleni.
            • Gość: Od Anny Partyki odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:30
              Na Wydziale Dziennikarstwa nie można pisać o wszystkim. Ja, co wynika zresztą z
              artykułu, musiałam nieźle walczyć o swój temat, a i tak został on rozszerzony
              (o inwestycje i mosty), a wiele osob mialo zastrzezenia. Pozostałe prace w tym
              roku dotyczyły spraw bardziej historycznych (co jest lepiej widziane). A że ja
              lubię być oryginalna? No cóż...taka już jestem :)
              • Gość: stefan Re: odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:57
                Nie chodzi mi o twój temat - nie mam najmniejszych wątpliwości, że choć
                niszowy, jak najbardziej pasuje do tego kierunku studiów. Nie rozumiem tylko
                zacytowanej uwagi promotora - może została zacytowana niedokładnie, może
                wyrwana z kontekstu. O to się pytałem - ale twoja koleżanka chyba ma jakiś
                problem. Mentalny albo okulistyczny.
                • Gość: Pirania problemy mentalne lub okulistyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:16
                  Otóż ja ich nie mam, za to Ty nadal nie sprecyzowałeś, o co Ci chodzi.
                  • Gość: stefan Re: problemy mentalne lub okulistyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:25
                    No cóż, zdaje się że w twoim przypadku musiałbym próbować wytłumaczyć ci to na
                    migi - forum nie daje takiej możliwości.
                    • Gość: Pirania Re: problemy mentalne lub okulistyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:31
                      Dobra, wrzuć na luz, ja się tutaj kłócić nie będę, a ktoś musi odpuśić.
    • Gość: no jak? Re: Obroniła pracę magisterską o tekstach "Gazety IP: *.aster.pl 29.06.05, 18:53
      Ciekaw jestem jak nowa pani mgr potraktowała taką inwestycję komunikacyjną jaką
      był tunel wzdłuż Wisły?
      • Gość: Od Anny Partyki tunel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:09
        Witam. Niestety o tunelu nie pisalam, dlatego ze byl on jedynie planowany za
        Piskorskiego. W ziwazku z tym "Gazeta" nie pisala o nim wiele. A pl;anow, jak
        wiemy, bylo sporo. Budowa zaczela sie juz po Piskorskim. A co sadze? Ze jest do
        d. :)
        • Gość: ?? tunel-bubel a praca nie-bubel? IP: *.aster.pl 29.06.05, 21:25
          Chyba jednak nie! Zaczęła się na pewno za Piskorskiego, były to jego decyzje,
          przetargi, itp. ale skończyła się rzeczywiście dużo później.
          Ponieważ tytuł pracy brzmiał: Ocena prezydentury PP na łamach GW na przykładzie
          inwestycji komunikacyjnych...
          moim zdaniem pominęcie tego w pracy jest "nietaktem" wobec bylego prezydenta
          miasta, zwłaszcza, że dyskusja na łamach GW na pewno sie toczyła.I to jaka!
    • Gość: od Anny Partyka nie bylo łatwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:11
      Witam. Niestety, musze Cie zmartwic - wcale nie bylo tak łatwo, bo jak wiesz
      nie opieralam sie tylko i wyłącznie o "Gazetę". Rozmawiałam też z ludźmi,
      robilam zdjecia, a wszystko trzeba bylo autoryzowac. Ale skoro uwazasz, ze to
      prosto napisac prace magisterska na taki temat, to zachecam do jego napisania.
      Np. w oparciu o lamy innej warszawskiej gazety :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka