Dodaj do ulubionych

CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU????

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 22:12
BYŁY NA MAXA ZAKRĘCONE I ŚMIETANKOWE JAK SIĘ ICH SZYBKO NIE ZJADŁO ROZPŁYWAŁY
SIĘ W RĘCE, PAMIĘTAM TAKIE MAŁE OKIENKO NA NOWYM ŚWIECIE W KTÓRYM JESZCZE DO
NIEDAWNA MOZNA JE BYŁO KUPIĆ TERAZ JUŻ ICH NIE MA A MOŻE SĄ ALE MAJA ZUPEŁNIE
INNY SMAK
Obserwuj wątek
    • Gość: Bzyczek Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.08.02, 22:36
      Na nowym swiecie lodyz automatu sa nadal i smakuja calkiem niezle! :)
    • atob Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? 06.08.02, 23:33
      Pamietamy ale WYLACZ CAPS LOCK i bedzie lepiej >>>>>:))
    • Gość: redd Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? IP: *.pl 07.08.02, 00:15
      Na Puławskiej przy Narbutta była taka cukierenka z lodami z automatu i różnymi
      posypkami i polewkami. Sama bywałam tam rzadko, ale zawsze "lody włoskie"
      kojarzą mi się z moim bratem, który niedaleko chodził do szkoły i skarżył się,
      że jak stał w kolejce (góra 3 osoby) i napatrzył się na te różności, to jak
      przyszła jego kolej to nie mógł słowa wymówić, bo mu ślina z ust leciała. Jak
      się postarać, to można sobie wyobrazić. A w ogóle te lody z Zielonej Budki na
      Pl. Unii Lubelskiej (jak były tylko 3 smaki....). Sama porwałam młodszego
      brata i siostrę cioteczną będącą na wakacjach i jechałam tramwajem 10
      przystanków. (Wydało się po latach).
      :-)
    • Gość: Gaudis Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? IP: 212.76.37.* 07.08.02, 00:32
      W Zakopcu można kupić lody z automatu. W zeszłym roku płaciłem 1,50-1,80 za
      sporą porcję.
      • Gość: Karol64 Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? IP: *.acn.waw.pl 08.08.02, 20:25
        Gość portalu: Gaudis napisał(a):

> W Zakopcu można kupić lody z automatu. W zeszłym roku płaciłem 1,50-1,80 za
        > sporą porcję.

A to co sprzedaje McDonald to nie sa lody z automatu?
        • gaudis Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? 09.08.02, 14:29
          Faktycznie to też lody z automatu. Mnie smakują i nauczyłem się nawet od
          McDonalda polewać lody polewą.
    • Gość: Bako Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 00:00
      Te z Nowego Światu są słabe i drogie (3zł), mają dziwną konsystencję. Na dzień
      dzisiejszy najlepsze są niestety te z McDonalds. Świeże, śmietankowe i ta cena
      (0,99zł!). Poza tym zapraszam do Otwock; przy dworcu PKS (ul. Kupiecka bodajże)
      są niezłe lody z automatu - śmietankowo-truskawkowe za 2zł.
      • jurek7 Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? 09.08.02, 14:38
        Może nie miałem szczęścia, ale w Polsce dobrych lodów z automatu nie jadłem. We
        Włoszech natomiast trafiły mi się takie, że wymiękają nawet lody z Zielonej
        Budki (z lodziarni na Puławskiej a nie z masowej produkcji ZB)
        • Gość: Karol64 Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? IP: *.acn.waw.pl 10.08.02, 15:08
          jurek7 napisał:

> Może nie miałem szczęścia, ale w Polsce dobrych lodów z automatu nie jadłem.
          We
          >
          > Włoszech natomiast trafiły mi się takie, że wymiękają nawet lody z Zielonej
          > Budki (z lodziarni na Puławskiej a nie z masowej produkcji ZB)

Można jeszcze gdzieś (poza lodziarnią w Nowym Sączu) kupić lody w cukierni,
          które to lody nie są z masowej produkcji?
          • jurek7 Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? 10.08.02, 15:20
            Gość portalu: Karol64 napisał(a):

> jurek7 napisał:
            >
            > > Może nie miałem szczęścia, ale w Polsce dobrych lodów z automatu nie jadłe
            > m.
            > We
            > >
            > > Włoszech natomiast trafiły mi się takie, że wymiękają nawet lody z Zielone
            > j
            > > Budki (z lodziarni na Puławskiej a nie z masowej produkcji ZB)
            >
            > Można jeszcze gdzieś (poza lodziarnią w Nowym Sączu) kupić lody w cukierni,
            > które to lody nie są z masowej produkcji?
            Lody z ZB na Puławskiej smakują lepiej niż w innych miejscach sprzedaży. Gdzieś
            usłyszałem, że w tym miejscu produkuje się lody tylko potrzeby tego punktu
            sprzedaży (jeszcze 10 lat temu jedynego). Cała reszta, rozprowadzana po całej
            Polsce produkowana jest w fabryce w Aninie ( chyba nie jest to ich jedyna
            fabryka).
    • filament Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? 10.08.02, 15:57
      one nadal istnieja!!!!!!! Na Nowym Świecie jest igloo, a tam po prostu mieszka
      małmazja!! Jest to to z automatu, porcja wielka, można oczywiście zjesc z bitą
      śmietaną, owockami, posypkami, polewami... w liceum chodziłam bardzo często,
      teraz rzadziej i bardzo tęsknię...
      a bliżej jak mam potrzebę, to idę na bazar przy hali wola i tam są codziennie
      inne lodziaczki w podwójnym smaku, małe i duże. boskie, polecam. wogóle to
      lody z automatu to jedyne prawdziwe lody. Te z Macdonalda tez pyszniutkie, ale
      ja to kocham wszysto słodkie, więc nie wiem, czy jestem obiektywna:))
      • Gość: Mietek Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? IP: *.telia.com 10.08.02, 15:59
        Ktora loda stawia?...
        • filament Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? 10.08.02, 16:25
          boże jakiś kretyn sie dorwał do netu. Dziwne, że wiedział jak!! spadaj, mały.
    • rzulw Re: CZY PAMIĘTACIE LODY Z AUTOMATU???? 11.08.02, 03:24
      czy to Ty pytałeś o saturatory ???

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=29&w=2564677
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka