Dodaj do ulubionych

Oblegany taras widokowy Pałacu Kultury

21.07.05, 22:13
IMO te 20/15PLN to dużo jak na efekt końcowy. Podniecanie się architekturą
miasta też jest dość niezrozumiałe, a zarazem przejawem prowincjonalnych
podniet. Szklane 'drapacze' chmur są nudne, niczym nie zaskakują, a pośród
nich totalny misz-masz w postaci przeplotu po-peerelowskich budynków, budek i
innego bałaganu architektonicnego. Widok raczej nie zapiera dechu w piersi.
Jedyna nadzieja w tym, że za 20-30 lat jakoś to zostanie doszlifowane i w
efekcie końcowym może nabierze nieco lepszego wyglądu.
Obserwuj wątek
    • Gość: gh67 Re: Oblegany taras widokowy Pałacu Kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:41
      Powyższy artykuł proponuję zadedykować szanownemu NAMowi "nie lubię wieżowców" Borowskiemu. Jest świetny, zwłaszcza w obliczu dzisiejszej debaty o drapaczach chmur i postawie Borowskiego ("w sumie jestem na nie") :P

• srull MNIAM 22.07.05, 00:29
      Spojrzec, zwymiotowac i sobie pojsc (najlepiej na dworzec, gdzie mozemy sobie
      kolejnego walnac). Syf, i szkoda slow. Atrakcja na miare wiezy Eiffla/: Dzieki
      panie Stalin.
      • Gość: Muad Deep Re: MNIAM IP: *.mylly.jyu.fi 12.08.05, 13:46
        ZGADZAM SIE. Ale dodam ze oddac kal dodatkowo tez trzeba
    • Gość: Niu Jorker M jak Milosc IP: *.dyn.optonline.net 22.07.05, 04:49
      M JAK MILOSC
      Ja Palac Kultury i Nauki po prostu KOCHAM!!!
      Moze dlatego, ze mieszkam w Nowym Jorku gdzie jest mnostwo podobnych (jak w
      calych Stanach) szkaradziejstw, ktore uchodza tu za dume narodowa.
      Bardzo brakuje mi u Nas Polakow takiego wlasnie uwielbienia do tego co Polskie.
      Fakt, ze projekt byl Radziecki nie ma zadnego znaczenia - ile wspanialych
      Polskich zabytkow bylo projektowanych przez Wlochow czy Francuzow.
      Rozumiem, ze dla starszych ludzi jest to symbol minionego ustroju - ale ustroj
      minal (no prawie) i teraz trzeba pokochac Palac jako symbol Warszawy i Polski.
      Wydaje mi sie, ze jest On bardziej oryginalny niz inne w Warszawie wiezowce -
      bezduszne kopie swiatowych drapaczy chmur. Pozdrawiam i namawiam przy okazji 50
      lecia PKiN do polubienia Warszawskiej, Polskiej IKONY!
      • Gość: fbb Wspaniała wypowiedź, w pełni się zgadzam!!! IP: *.sasiedzi.pl 04.08.05, 03:16
        Najwyższy czas skończyć z polskim malkontenctwem. Kilka lat temu oprowadzałem
        znajomych z Anglii po Warszawie. Pokazywałem im Starówkę, Łazienki, Krakowskie
        Przedmieście... A oni koniecznie chcieli zobaczyć Pałac! Po obejsciu go dookoła,
        zobaczeniu wnętrz i widoku z tarasu byli ZACHWYCENI!!!
      • Gość: Muad Deep Re: M jak Milosc IP: *.mylly.jyu.fi 12.08.05, 13:48
        NO WLASNIE POMYSL I PROJEKT BYL RADZIECKI a nie francuski lub wloski i to jego
        najwieksza wada, ale jak mieszkasz w Nowym Yorku to pewnie nie wiesz o co mi
        chodzi
    • Gość: Turysta Skandaliczne ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:46
      Ceny za przejadzke winda sa skandaliczne.
      Juz nie mowiac o tym ze zamkniete schody i zakaz wejscia po nich jest chyba
      wbrew przepisom p.poz ?
      Ja w kazdym razie "odbilem" sie od tej pseudoatrakcji. Wraz z rodzina (4 osoby)
      zaplacilbym ponad 5 dych - dziekuje szanownej dyrekcji - postoje - mam was
      gdzies. A panorame moge poogladac za darmo z okien ktoregos z okolicznych wiezowcow.
      • wuzzi Re: Skandaliczne ceny 12.08.05, 14:03
        popieram ceny są skandaliczne! Chciałem zabrać tam córkę, ale zrezygnowałem na
        dole i pojechaliśmy do restauracji w WCF...polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka