jerzy-j 21.07.05, 22:30 W jak Wyburzenie czyli to co pajacowi na dziś najbardziej potrzebne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niu Jorker Re: Od A do Ż... IP: *.dyn.optonline.net 22.07.05, 04:41 M JAK MILOSC Ja Palac Kultury i Nauki po prostu KOCHAM!!! Moze dlatego, ze mieszkam w Nowym Jorku gdzie jest mnostwo podobnych (jak w calych Stanach) szkaradziejstw, ktore uchodza tu za dume narodowa. Bardzo brakuje mi u Nas Polakow takiego wlasnie uwielbienia do tego co Polskie. Fakt, ze projekt byl Radziecki nie ma zadnego znaczenia - ile wspanialych Polskich zabytkow bylo projektowanych przez Wlochow czy Francuzow. Rozumiem, ze dla starszych ludzi jest to symbol minionego ustroju - ale ustroj minal (no prawie) i teraz trzeba pokochac Palac jako symbol Warszawy i Polski. Wydaje mi sie, ze jest On bardziej oryginalny niz inne w Warszawie wiezowce - bezduszne kopie swiatowych drapaczy chmur. Pozdrawiam i namawiam przy okazji 50 lecia PKiN do polubienia Warszawskiej, Polskiej IKONY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niu Jorker M JAK MILOSC IP: *.dyn.optonline.net 22.07.05, 04:45 M JAK MILOSC Ja Palac Kultury i Nauki po prostu KOCHAM!!! Moze dlatego, ze mieszkam w Nowym Jorku gdzie jest mnostwo podobnych (jak w calych Stanach) szkaradziejstw, ktore uchodza tu za dume narodowa. Bardzo brakuje mi u Nas Polakow takiego wlasnie uwielbienia do tego co Polskie. Fakt, ze projekt byl Radziecki nie ma zadnego znaczenia - ile wspanialych Polskich zabytkow bylo projektowanych przez Wlochow czy Francuzow. Rozumiem, ze dla starszych ludzi jest to symbol minionego ustroju - ale ustroj minal (no prawie) i teraz trzeba pokochac Palac jako symbol Warszawy i Polski. Wydaje mi sie, ze jest On bardziej oryginalny niz inne w Warszawie wiezowce - bezduszne kopie swiatowych drapaczy chmur. Pozdrawiam i namawiam przy okazji 50 lecia PKiN do polubienia Warszawskiej, Polskiej IKONY! Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia R jak Rozsądek 22.07.05, 12:27 Ja zawsze podkreślam, że lubię Pałac Kultury i nie doszukuję się w jego historii powodów do zburzenia. Poza tym Pałac - stojący w centrum stolicy - jest jakby jej sercem i najbardziej charakterystycznym obiektem dla turys- tów. Chociażby dla nich powinien zostać, bo wszystkim moim znajomym cudzo- ziemcom przypadł do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Od A do Ż... 22.07.05, 17:24 z tym stylem narodowo-socjalistycznym to bym uwazal... brzmi co najmniej niepoprawnie politycznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Od A do Ż... IP: *.riviera.pw.edu.pl 22.07.05, 18:35 J jak Jelonki Osiedle domków drewnianych, na wspomnienie ktorych, lza sie w oku kreci nie jednemu człowiekowi. S jak Stołówka, która wyglądała jak stodoła. Pierwsza lokalizacja znanego klubu, to Stołówka pozostawiona po robotnikach pracujących przy budowie Pałacu Kultury. Odpowiedz Link Zgłoś