Dodaj do ulubionych

Metro już w remoncie

IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 05.08.05, 06:04
Czy ktoś ma uraz do producentów rosyjskich wagonów?
Są wygodniejsze, trwalsze i prawdopodobnie tańsze.
Nie należy wprowadzać polityki do komunikacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: PW A ja do ruskiego nie wsiadam... IP: 195.245.217.* 05.08.05, 09:01
      Po pierwsze - są potwornie głośne,
      po drugie - nie mają wymuszonej wentylacji tylko wywietrzniki, więc jak stoją
      na peronie to pot po tyłku spływa a jak jadą to urywa głowę,
      po trzecie - ta sprężarka jak młot pneumatyczny włączająca się co 2 -
      3przystanki (technika zna ciche rozwiązania - vide Alstom)
      po czwarte - te drzwi łamiące kości, bez żadnego czujnika obecności
      po piąte - gonienie pociągu - obrzyna jest upokarzające. To tylko w Polsce jest
      możliwe, że kursują pociągi o dwóch długościach i pasażerowie muszą czujnie
      wypatrywać co jedzie, by podbiec raz do przodu, raz do tyłu.
      Ja dziękuję, wybieram, Alstom.
      • tarantula01 Re: A ja do ruskiego nie wsiadam... 05.08.05, 12:22
        Gość portalu: PW napisał(a):

> po piąte - gonienie pociągu - obrzyna jest upokarzające. To tylko w Polsce
        > jest możliwe, że kursują pociągi o dwóch długościach i pasażerowie muszą
        > czujnie wypatrywać co jedzie, by podbiec raz do przodu, raz do tyłu.

No i tylko w Polsce nie można wpaść na pomysł zapowiedzi długości pociągu przez
        megafony na stacji: "Uwaga, nastepny pociąg w kierunku... będzie krótki". A jak
        długi, to nie ma komunikatu.
        > Ja dziękuję, wybieram, Alstom.
      • Gość: MZ Re: A ja do ruskiego nie wsiadam... IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 05.08.05, 13:27
        > jest możliwe, że kursują pociągi o dwóch długościach

Guzik prawda. W metrze w Hamburgu to norma.
        • Gość: Guest Re: A ja do ruskiego nie wsiadam... IP: *.chello.pl 05.08.05, 13:55
          Z drugiej zaś strony Hamburg nie jest stolicą państwa europejskiego!!!
      • vtec_z Re: A ja do ruskiego nie wsiadam... 25.08.05, 10:42
        Gość portalu: PW napisał(a):

> jest możliwe, że kursują pociągi o dwóch długościach i pasażerowie muszą
        > czujnie wypatrywać co jedzie, by podbiec raz do przodu, raz do tyłu.

W Sztokholmie jeżdżą składy w trzech długościach! Ale tam pokazywana jest
        informacja o długości pociągu na tablicach nad peronami (razem z informacjąo
        stacji docelowej - bo linie się rozgałęziają oraz część pociągów ma krótsze
        trasy).
    • Gość: Yogi Re: Metro już w remoncie IP: *.u.wavenet.pl 05.08.05, 11:56
      Rezygnacja z przedluzenia skladow z wyremontowanych wagonow to bzdura i
      oszustwo, bo byl to jeden z argumentow za remontem. Teraz faktycznie biega sie
      po peronie albo jedzie w scisku w ostatnim wagonie w przypadku skladow
      rosyjskich. Tez wole nowe sklady, ale rozumiem nasze ograniczone mozliwosci
      finansowe. Mysle, ze jest kilka miast w Polsce, ktore chcialyby miec metro
      nawet z naszymi starymi wagonami.
      • trg Nowe rosyjskie wagony to już nie to samo 06.08.05, 01:46
        co jeździ u nas a przy okazji jest znacznie tańsze od francuskich składów
    • Gość: ppp Ciekawe??? IP: *.centertel.pl 06.08.05, 12:11
      Czy sprawdzi się powiedzenie : "stare trzyma się na lakierze". Czy odnowienie
      pudeł wagonów zapewni bezpieczeństwo jazdy. A co ze zużytymi podzespołami
      mechanicznymi. Czy okaże się że znów mamy jeżdżące trumny pomalowane ładnie
      olejną farbą tak jak tramwaje 13N które są zagrożeniem dla wszystkich
      uczestników ruchu. Może zamiast do PESY na kosmetykę należałoby wysłać wagony do
      Rosji na regularny przegląd i naprawę główną - remont?
    • Gość: qw Metro wraca z remontu.... na lawetach po asfalcie! IP: 217.8.161.* 24.08.05, 15:05
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_050824/warszawa_a_12.html
      Wyremontowany wagon przyjechał na przyczepie ciężarówki.... bo taniej niż po
      torach.... świat się kończy, głupota wygrywa.
      Wymiękam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka