Dodaj do ulubionych

Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA

23.08.02, 10:10
Kosztuje 5,00 PLN a cała kwota jest przeznaczona na odbudowę szkoły w stolicy
Czeskiej Republiki.
Oni bardzo pomogli nam w 1997 roku, pomóżmy teraz my.
Obserwuj wątek
    • jhbsk Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA 23.08.02, 10:18
      Chętnie wyślę. Ale niestety nasze wspaniałe państwo musi nawet na pomocy charytatywnej zarabiać, bo
      oczywiście zedrą z nas VAT za ten SMS.
      • tassman Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA 23.08.02, 10:20
        ja juz wysłałem darmowy z Internetu.

tassman;)
        • Gość: Pndzelek TASSMAN TY MATOLE!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 10:30
          TASSMAN TY MATOLE!!!!! Jeśli wysłałeś darmowy to jak niby się z tego zrobi 5
          zł?!?! MYŚL TROCHĘ TO NIE BOLI!!! To nie jest akcja z banerkami, gdzie płaci
          sponsor za kliknięcie. Boże!!!!! Jak można być tak głupim i jeszcze tym się
          szczycić.

Chcesz pomóc wyślij tak jak ja ze SWOJEGO telefonu, wtedy ściągną pieniądze z
          TWOJEGO rachunku.

Wqrwiłem się.

A propos, może ktoś mi powie, jak mogę sprawdzić potem czy naprawdę te
          pieniądze (wysłałem 15 smsów) poszły tam gdzie powinny?

>>>---
          • tassman Pndzelek barani łbie!!!!! 23.08.02, 11:55
            Pndzelek barani łbie,

Cytuję:"Jeśli wysłałeś darmowy to jak niby się z tego zrobi 5 zł?!?!". Moja
            odpowiedź: Tak samo jak w momencie gdy zapłacę winietke za samochód i wszyscy
            posiadacze samochodów w naszej ojczyźnie, to z tego sie zrobią autostrady w
            Polsce. To takie proste.
            Cyt again:"jak mogę sprawdzić potem czy naprawdę te pieniądze (wysłałem 15
            smsów) poszły tam gdzie powinny?"
            Tym textem mnie rozwaliłeś. Możesz sobie pomysleć, że tam poszły i próbowac zyc
            z tym jakoś. Moze ci sie uda naiwniaku.......

tassman:)
            • Gość: Pndzelek Ja myślałem że masz zamienie chwilowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:22
              Ja myślałem że masz zamienie chwilowe, a ty zwyczajnie IDIOTA jesteś. To co
              napisałeś powyżej to bełkot. Jeszcze raz się zastanów jak z darmowego meila
              może powstać 5 zł. I nie myśl o winietkach, bo ci się myli. Nie masz jak widać
              podzielnej uwagi. Więc zostaw te winietki, weź kartkę i długopis, wycisz się i
              do rrroboty. To twoje zadanie domowe.

>>>---
              • Gość: Pndzelek ZAĆMIENIE miało być oczywiście IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:23
                ZAĆMIENIE miało być oczywiście, zaćmienie umysłu

>>>---
                • sloggi Czy z powodu VATu mamy im nie pomagać ??? ( n/txt) 23.08.02, 12:25

• Gość: jucha Re: Ja myślałem że masz zamienie chwilowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 18:56
                Gość portalu: Pndzelek napisał(a):

> Ja myślałem że masz zamienie chwilowe, a ty zwyczajnie IDIOTA jesteś. To co
                > napisałeś powyżej to bełkot. Jeszcze raz się zastanów jak z darmowego meila
                > może powstać 5 zł. I nie myśl o winietkach, bo ci się myli. Nie masz jak
                widać
                > podzielnej uwagi. Więc zostaw te winietki, weź kartkę i długopis, wycisz się
                i
                > do rrroboty. To twoje zadanie domowe.
                >
                > >>>---

To ten tasman nic nie dal na Prage nie ? Ja wyslalem telefonemmkomurkowym.
        • pacio Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA 23.08.02, 18:20
          tassman napisał:

> ja juz wysłałem darmowy z Internetu.
          >
          > tassman;)

Tasiek, zaciałkowałeś wypij pepsi może się polepszy :)
    • Gość: Mar Wysłałbym, ale... IP: *.skorosze.2a.pl 23.08.02, 11:00
      to jest 5 zł + VAT. A Vat zabiera państwo - więc nie wyślę....
      • sloggi Re: Wysłałbym, ale... - do Mar'a 23.08.02, 11:07
        Masz rację, w Twoim przypadku to rzeczywiście zrozumiałe.
        • Gość: Pndzelek Czy to prawda?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 11:09
          Czy to prawda, że Złodziej Pospolita zabrała mi ten VAT zamiast zwolnić lub
          oddać Czeskiej Republice?

>>>---
          • sloggi Re: Czy to prawda?! 23.08.02, 11:16
            Zaraz to sprawdzimy dzwoniąc do Biura Obsługi Klienta ERA GSM.
          • jhbsk Re: Czy to prawda?! 23.08.02, 11:17
            Oczywiście że zabiera. Przecież łupie nas gdzie tylko może. Wysłałeś 15 SMSów czyli złodzieje zabrali Ci 16,5 zł. To
            samo było w zeszłym roku gdy była powódź w Gdańsku.
          • sloggi Niestety to prawda, ale............. 23.08.02, 11:18
            Drapał pies te 1.10 PLN tego VATu.
            • jhbsk Re: Niestety to prawda, ale............. 23.08.02, 11:24
              Pewnie, że suma to nieduża. Wkurza mnie po prostu maksymalnie, że nasze złodziejskie państwo nawet tu zdziera z
              nas podatek.
          • tassman Re: Czy to prawda?! 23.08.02, 12:00
            Pndzelek

Ty nie pytaj za dużo tylko wysyłaj kolejnego (16 chyba)SMSa. Ojczyzna wszak
            czeka na frajerów.....

tassman:)
            • Gość: Pndzelek Tassman MATOLE 2 !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:26
              Nie Ojczyzna tylko PIĘKNA PRAGA!!! Jedno z najpiękniejszych miast Europy
              ustępujące tylko Budapesztowi. Nie widziałem Barcelony co prawda, ale nie w tym
              rzecz.

To Praga czeka a nie jakaś ojczyzna.

>>>---
              • Gość: Raffix Re: Tassman MATOLE 2000 !!! IP: *.braun.de 23.08.02, 12:49
                > Nie Ojczyzna tylko PIĘKNA PRAGA!!! Jedno z najpiękniejszych miast Europy
                > ustępujące tylko Budapesztowi. Nie widziałem Barcelony co prawda, ale nie w
                > tym rzecz.
                > To Praga czeka a nie jakaś ojczyzna.
                >
                > >>>---
                Tassman to zalosny prowokator - on uwielbia sie tak draznic.
                Albo - jesli pisze to na serio - to jeszcze biedaczek nie zrozumial tej
                przedziwnej zaleznosci, ze im wiecej swiatu dajesz tym wiecej od niego
                otrzymujesz.
                Fakt, ze VAT od dzialan pomocowych pobieraja niepotrzebnie. Ale przeciez nie
                trzeba przekazywac pomocy poprzez sms-y. Czy tak trudno dowiedziec sie o numer
                konta orgranizacji pomocowej do ktorej ma sie zaufanie? Szybki przelew przez
                mbank i przynajmniej na tym etapie podatki ominiete. Choc oczywiscie pozniej
                jeszcze pare razy nasze pieniadze zostana opodatkowane, ale to juz moze w
                Czechach :-)
                • Gość: Pndzelek Rzecz w tym... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 13:00
                  Rzecz w tym, że nie mam konta w mBanku, a forma sms-owa jest najwygodniejsza.
                  Mogę zrobić to leżąc w wannie albo jadąc samochodem.

Przy czym ja nie wysłałem tych pieniędzy by pomagać tzw. światu, bo jak wiesz
                  światu nie lubię pomagać. Nie wysłał bym pieniędzy na głodujące na Pomorzu
                  dzieci, boć one nie moje.

Natomiast Praga jest częścią spuścizny, którą uznaję także za swoją. Nie chodzi
                  również w tym przypadku o to, że Czesi pomagali nam podczas powodzi '97, ja się
                  nie topiłem na szczęście więc to nie mnie pomagali.

Mimo tego jednak dosłałem jeszcze parę sms.

>>>---
                  • raffix Re: Rzecz w tym... 23.08.02, 23:24
                    > Przy czym ja nie wysłałem tych pieniędzy by pomagać tzw. światu, bo jak
                    > wiesz światu nie lubię pomagać. Nie wysłał bym pieniędzy na głodujące na
                    > Pomorzu dzieci, boć one nie moje.
                    To niestety wiem i trochę nad tym boleję :-))
                    Ale pozdrawiam i tak.
                  • raffix Re: Zauważ jednak... 23.08.02, 23:29
                    (...)
                    > Przy czym ja nie wysłałem tych pieniędzy by pomagać tzw. światu, bo jak
                    > wiesz światu nie lubię pomagać. Nie wysłał bym pieniędzy na głodujące na
                    > Pomorzu dzieci, boć one nie moje.
                    > Natomiast Praga jest częścią spuścizny, którą uznaję także za swoją.
                    (..)
                    Zauważ jednak, że - o ile dobrze zrozumiałem - te pieniądze nie pójdą
                    na "spuściznę" (chodziło Ci o renowację zabytków?), tylko na odbudowę
                    podstawówki. Istnieje więc ryzyko, że może to się okazać pomocą dla dzieci i
                    to "nie Twoich" :-))
                    • Gość: Pndzelek Ahahaha i tu Cię mam Raffix! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 02:50
                      Po prostu mam nadzieję, że jeśli Magistrat Pragi zwolni gotówkę ze szkoły i
                      tych dzieci to odbudują Malą Stranę i inne takie dzielnice.

>>>---
    • Gość: kamilac Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 23.08.02, 14:03
      wystapilismy do MF o zwolnienie z VAT. dzieki temu (mamy nadzieje) praga
      dostane 5 zl + VAT. Co do sprawdzenia - musisz nam wierzyc na slowo. Albo
      mozesz sie zwrocic do operatora SMS MNI, ile przyszlo i ile kasy przekazali
      operatorzy sieci - a potem do fundacji radia zet, ile przekazala pradze.

i oczywiscie wielkie dzieki za pomoc - wszystkich nas w radiu zatkalo, jak
      zobaczylismy, jak reaguja sluchacze...

KamilaC
      • Gość: Pndzelek Do KamiliC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 14:11
        Może jeszcze wytłumaczysz naszemu niepełnosprawnemu przyjacielowi Tassmanowi,
        że darmowy sms z internetu pozostaje... darmowym smsem z internetu i grosza
        nikomu nie przynosi.

>>>---
        • sloggi Re: Do KamiliC 26.08.02, 08:21

> Może jeszcze wytłumaczysz naszemu niepełnosprawnemu przyjacielowi Tassmanowi,
          > że darmowy sms z internetu pozostaje... darmowym smsem z internetu i grosza
          > nikomu nie przynosi.
          >
          > >>>---

Myślisz, że zrozumie ?
          :)))))))))))))))))))
          • jhbsk Re: Do KamiliC 26.08.02, 08:24
            Wątpię. Ale może cichcem wyśle jednak SMSa z telefonu.
    • pan_laga Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA 27.08.02, 02:30
      piękny wątek. ubawiłem się setnie.
      a w ogóle zgadzam sie z panem pndzelkiem, że nalezy ratowac wspaniałości pragi.
      ja nawet, panie pndzelek, wyzej pragę, niźli budapeszt uważam.
      amen
      pan laga
      • Gość: Pndzelek Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 19:11
        Ja mam takie może zboczenie, że Madziarofilem jestem od lat i mimo wojaży
        afrykańsko-zachodnioeuropejskich kanikuły bez Węgier przynajmniej
        dwutygodniowej sobie nie wyobrażam.

Może i stąd to umiłowanie do Budapestu. No i jeszcze to, że Węgrzy jednak
        lepiej niż Czesi jadają. A to takoż się liczy.

>>>---

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka