sloggi 23.08.02, 10:10 Kosztuje 5,00 PLN a cała kwota jest przeznaczona na odbudowę szkoły w stolicy Czeskiej Republiki. Oni bardzo pomogli nam w 1997 roku, pomóżmy teraz my. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jhbsk Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA 23.08.02, 10:18 Chętnie wyślę. Ale niestety nasze wspaniałe państwo musi nawet na pomocy charytatywnej zarabiać, bo oczywiście zedrą z nas VAT za ten SMS. Odpowiedz Link Zgłoś
tassman Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA 23.08.02, 10:20 ja juz wysłałem darmowy z Internetu. tassman;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek TASSMAN TY MATOLE!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 10:30 TASSMAN TY MATOLE!!!!! Jeśli wysłałeś darmowy to jak niby się z tego zrobi 5 zł?!?! MYŚL TROCHĘ TO NIE BOLI!!! To nie jest akcja z banerkami, gdzie płaci sponsor za kliknięcie. Boże!!!!! Jak można być tak głupim i jeszcze tym się szczycić. Chcesz pomóc wyślij tak jak ja ze SWOJEGO telefonu, wtedy ściągną pieniądze z TWOJEGO rachunku. Wqrwiłem się. A propos, może ktoś mi powie, jak mogę sprawdzić potem czy naprawdę te pieniądze (wysłałem 15 smsów) poszły tam gdzie powinny? >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
tassman Pndzelek barani łbie!!!!! 23.08.02, 11:55 Pndzelek barani łbie, Cytuję:"Jeśli wysłałeś darmowy to jak niby się z tego zrobi 5 zł?!?!". Moja odpowiedź: Tak samo jak w momencie gdy zapłacę winietke za samochód i wszyscy posiadacze samochodów w naszej ojczyźnie, to z tego sie zrobią autostrady w Polsce. To takie proste. Cyt again:"jak mogę sprawdzić potem czy naprawdę te pieniądze (wysłałem 15 smsów) poszły tam gdzie powinny?" Tym textem mnie rozwaliłeś. Możesz sobie pomysleć, że tam poszły i próbowac zyc z tym jakoś. Moze ci sie uda naiwniaku....... tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Ja myślałem że masz zamienie chwilowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:22 Ja myślałem że masz zamienie chwilowe, a ty zwyczajnie IDIOTA jesteś. To co napisałeś powyżej to bełkot. Jeszcze raz się zastanów jak z darmowego meila może powstać 5 zł. I nie myśl o winietkach, bo ci się myli. Nie masz jak widać podzielnej uwagi. Więc zostaw te winietki, weź kartkę i długopis, wycisz się i do rrroboty. To twoje zadanie domowe. >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek ZAĆMIENIE miało być oczywiście IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:23 ZAĆMIENIE miało być oczywiście, zaćmienie umysłu >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jucha Re: Ja myślałem że masz zamienie chwilowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 18:56 Gość portalu: Pndzelek napisał(a): > Ja myślałem że masz zamienie chwilowe, a ty zwyczajnie IDIOTA jesteś. To co > napisałeś powyżej to bełkot. Jeszcze raz się zastanów jak z darmowego meila > może powstać 5 zł. I nie myśl o winietkach, bo ci się myli. Nie masz jak widać > podzielnej uwagi. Więc zostaw te winietki, weź kartkę i długopis, wycisz się i > do rrroboty. To twoje zadanie domowe. > > >>>--- To ten tasman nic nie dal na Prage nie ? Ja wyslalem telefonemmkomurkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA 23.08.02, 18:20 tassman napisał: > ja juz wysłałem darmowy z Internetu. > > tassman;) Tasiek, zaciałkowałeś wypij pepsi może się polepszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Wysłałbym, ale... IP: *.skorosze.2a.pl 23.08.02, 11:00 to jest 5 zł + VAT. A Vat zabiera państwo - więc nie wyślę.... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Wysłałbym, ale... - do Mar'a 23.08.02, 11:07 Masz rację, w Twoim przypadku to rzeczywiście zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Czy to prawda?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 11:09 Czy to prawda, że Złodziej Pospolita zabrała mi ten VAT zamiast zwolnić lub oddać Czeskiej Republice? >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czy to prawda?! 23.08.02, 11:16 Zaraz to sprawdzimy dzwoniąc do Biura Obsługi Klienta ERA GSM. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Czy to prawda?! 23.08.02, 11:17 Oczywiście że zabiera. Przecież łupie nas gdzie tylko może. Wysłałeś 15 SMSów czyli złodzieje zabrali Ci 16,5 zł. To samo było w zeszłym roku gdy była powódź w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Niestety to prawda, ale............. 23.08.02, 11:18 Drapał pies te 1.10 PLN tego VATu. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Niestety to prawda, ale............. 23.08.02, 11:24 Pewnie, że suma to nieduża. Wkurza mnie po prostu maksymalnie, że nasze złodziejskie państwo nawet tu zdziera z nas podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
tassman Re: Czy to prawda?! 23.08.02, 12:00 Pndzelek Ty nie pytaj za dużo tylko wysyłaj kolejnego (16 chyba)SMSa. Ojczyzna wszak czeka na frajerów..... tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Tassman MATOLE 2 !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 12:26 Nie Ojczyzna tylko PIĘKNA PRAGA!!! Jedno z najpiękniejszych miast Europy ustępujące tylko Budapesztowi. Nie widziałem Barcelony co prawda, ale nie w tym rzecz. To Praga czeka a nie jakaś ojczyzna. >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Tassman MATOLE 2000 !!! IP: *.braun.de 23.08.02, 12:49 Gość portalu: Pndzelek napisał(a): > Nie Ojczyzna tylko PIĘKNA PRAGA!!! Jedno z najpiękniejszych miast Europy > ustępujące tylko Budapesztowi. Nie widziałem Barcelony co prawda, ale nie w > tym rzecz. > To Praga czeka a nie jakaś ojczyzna. > > >>>--- Tassman to zalosny prowokator - on uwielbia sie tak draznic. Albo - jesli pisze to na serio - to jeszcze biedaczek nie zrozumial tej przedziwnej zaleznosci, ze im wiecej swiatu dajesz tym wiecej od niego otrzymujesz. Fakt, ze VAT od dzialan pomocowych pobieraja niepotrzebnie. Ale przeciez nie trzeba przekazywac pomocy poprzez sms-y. Czy tak trudno dowiedziec sie o numer konta orgranizacji pomocowej do ktorej ma sie zaufanie? Szybki przelew przez mbank i przynajmniej na tym etapie podatki ominiete. Choc oczywiscie pozniej jeszcze pare razy nasze pieniadze zostana opodatkowane, ale to juz moze w Czechach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Rzecz w tym... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 13:00 Rzecz w tym, że nie mam konta w mBanku, a forma sms-owa jest najwygodniejsza. Mogę zrobić to leżąc w wannie albo jadąc samochodem. Przy czym ja nie wysłałem tych pieniędzy by pomagać tzw. światu, bo jak wiesz światu nie lubię pomagać. Nie wysłał bym pieniędzy na głodujące na Pomorzu dzieci, boć one nie moje. Natomiast Praga jest częścią spuścizny, którą uznaję także za swoją. Nie chodzi również w tym przypadku o to, że Czesi pomagali nam podczas powodzi '97, ja się nie topiłem na szczęście więc to nie mnie pomagali. Mimo tego jednak dosłałem jeszcze parę sms. >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Re: Rzecz w tym... 23.08.02, 23:24 Gość portalu: Pndzelek napisał(a): > Przy czym ja nie wysłałem tych pieniędzy by pomagać tzw. światu, bo jak > wiesz światu nie lubię pomagać. Nie wysłał bym pieniędzy na głodujące na > Pomorzu dzieci, boć one nie moje. To niestety wiem i trochę nad tym boleję :-)) Ale pozdrawiam i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Re: Zauważ jednak... 23.08.02, 23:29 Gość portalu: Pndzelek napisał(a): (...) > Przy czym ja nie wysłałem tych pieniędzy by pomagać tzw. światu, bo jak > wiesz światu nie lubię pomagać. Nie wysłał bym pieniędzy na głodujące na > Pomorzu dzieci, boć one nie moje. > Natomiast Praga jest częścią spuścizny, którą uznaję także za swoją. (..) Zauważ jednak, że - o ile dobrze zrozumiałem - te pieniądze nie pójdą na "spuściznę" (chodziło Ci o renowację zabytków?), tylko na odbudowę podstawówki. Istnieje więc ryzyko, że może to się okazać pomocą dla dzieci i to "nie Twoich" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Ahahaha i tu Cię mam Raffix! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 02:50 Po prostu mam nadzieję, że jeśli Magistrat Pragi zwolni gotówkę ze szkoły i tych dzieci to odbudują Malą Stranę i inne takie dzielnice. >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilac Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 23.08.02, 14:03 wystapilismy do MF o zwolnienie z VAT. dzieki temu (mamy nadzieje) praga dostane 5 zl + VAT. Co do sprawdzenia - musisz nam wierzyc na slowo. Albo mozesz sie zwrocic do operatora SMS MNI, ile przyszlo i ile kasy przekazali operatorzy sieci - a potem do fundacji radia zet, ile przekazala pradze. i oczywiscie wielkie dzieki za pomoc - wszystkich nas w radiu zatkalo, jak zobaczylismy, jak reaguja sluchacze... KamilaC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Do KamiliC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 14:11 Może jeszcze wytłumaczysz naszemu niepełnosprawnemu przyjacielowi Tassmanowi, że darmowy sms z internetu pozostaje... darmowym smsem z internetu i grosza nikomu nie przynosi. >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Do KamiliC 26.08.02, 08:21 Gość portalu: Pndzelek napisał(a): > Może jeszcze wytłumaczysz naszemu niepełnosprawnemu przyjacielowi Tassmanowi, > że darmowy sms z internetu pozostaje... darmowym smsem z internetu i grosza > nikomu nie przynosi. > > >>>--- Myślisz, że zrozumie ? :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Do KamiliC 26.08.02, 08:24 Wątpię. Ale może cichcem wyśle jednak SMSa z telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_laga Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA 27.08.02, 02:30 piękny wątek. ubawiłem się setnie. a w ogóle zgadzam sie z panem pndzelkiem, że nalezy ratowac wspaniałości pragi. ja nawet, panie pndzelek, wyzej pragę, niźli budapeszt uważam. amen pan laga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek Re: Wyślij SMS pod 7560 z hasłem PRAGA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 19:11 Ja mam takie może zboczenie, że Madziarofilem jestem od lat i mimo wojaży afrykańsko-zachodnioeuropejskich kanikuły bez Węgier przynajmniej dwutygodniowej sobie nie wyobrażam. Może i stąd to umiłowanie do Budapestu. No i jeszcze to, że Węgrzy jednak lepiej niż Czesi jadają. A to takoż się liczy. >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś