Dodaj do ulubionych

Tunel Wisłostrady sypie się

20.08.05, 01:35
ŻENADA po warszawsku. Jak zwykle. Ciekawe, co się jeszcze rozsypie w
najblizszym czasie. Jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • Gość: - Mógłby się pajac rozsypać ale ruskiego to nic nie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 02:29
      ruszy niestety... :/
    • Gość: jaa_ga Re: Tunel Wisłostrady sypie się IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 09:05
      Co by tu jeszcze spieprzyc, panowie?
      Co by tu jeszcze spieprzyć?...
      • Gość: jacek Tunel Wisłostrady sypie się ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:30
        mialas przeciez kilka propozycji

zacznijmy od Poronionej Obwodnicy Wieslawa - czyli obwodnicy srednicowej

biegnij szorowac tunel Wislostardy - cwicz przed tunelem na Ursynowie - o ktory
        tak zajaa_gle walczysz

tak tych geniuszy drogowcow swoimi tekstami i piosenka wspierasz - a teraz ze
        niby pieprza - udajesz zaskoczona - nie ????

• Gość: kixx Re: Tunel Wisłostrady sypie się ???? IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 17:44
          a ty jak zwykle o dupie
          • jaa_ga Re: Tunel Wisłostrady sypie się ???? 20.08.05, 18:39
            Nie dziw się. Ma w tym miejscu głowę, zrozumiałe więc,
            że nawet drogi krajowej od gminnej odróżnić juz nie potrafi
            • Gość: jacek Tunel Wisłostrady sypie się ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 21:52
              mieszaj tam swoje napary babo jaa-go - moze wynajdziesz super srodek do
              czyszcenia zle zaprojektowanych tuneli - i malego 'przekretu' (gminnego) i
              wielkiego przekretu (wojewodzkiego)

a ktos moglby pomyslec - zaraz - jaka gmina - jakie wojewodztwo - toz to MIasto
              Stopleczne Warszawa !!!!
            • olecky Re: Tunel Wisłostrady sypie się ???? 21.08.05, 07:02
              jaa_ga napisała:

> Nie dziw się. Ma w tym miejscu głowę, zrozumiałe więc,
              > że nawet drogi krajowej od gminnej odróżnić juz nie potrafi

znaczy, suponujesz wacpanna, ze Wislostrada to droga gminna? czy moze
              Poludniowa Obwodnica Warszawy?

pozdrawiam, olek
              • jaa_ga Re: Tunel Wisłostrady sypie się ???? 21.08.05, 09:32
                O ile mi wiadomo, tunel pod Wisłostradą
                jest inwestycją MIEJSKĄ, a nie krajową.
                • olecky Re: Tunel Wisłostrady sypie się ???? 21.08.05, 10:13
                  Napisałaś, cytuję "Ma w tym miejscu [w dupie] głowę, zrozumiałe więc,
                  że nawet drogi krajowej od gminnej odróżnić juz nie potrafi"

nie chciałbym zniżać się do poziomu SISKOMu i dywagować na temat Twojej
                  anatomii, ale najwyraźniej to Ty nie potrafisz odróżnić drogi krajowej od gminnej.

pozdrawiam, olek
                  • Gość: jaa_ga Re: Tunel Wisłostrady sypie się ???? IP: *.acn.waw.pl 21.08.05, 10:36
                    Zacytowałeś swoją, nie moją wypowiedź.
                    Cytat to cytat. Nie mają tam prawa znaleźć się cudze dopiski.
                    Nie manipuluj więc.
                    A co do meritum - rzeczywiście powinnam napisać inwestycja zamiast droga.
                    I za to przepraszam.
                    Pozostałe - b.z.
                    • Gość: jacek Tunel Wisłostrady sypie się ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 10:41
                      dobry dowpcip

>Nie manipuluj więc

na to monopol ma baba jaa_ga
              • Gość: Nie bede logowac! Re: Tunel Wisłostrady sypie się ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.08.05, 13:28
                A kawaler, to wolalby, zeby Wislostrada byla transkontynentalnym korytarzem dla
                tranzytu TIR-ow, czy moze lepiej POW?
                • Gość: jacek Tunel Wisłostrady sypie się ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:16
                  oczywiscie lepiej zeby Wislostrada byla transkontynetalna trasa - przynajmniej
                  mozna by bylo wjechac do Centrum ...

Pseudo Obwodnica Wieslawa - nie daje takiej mozliwosci - wjechac bedzie nia
                  mozna tylko do zakorkowanych tras (jesli w ogole) - Pulawskiej, AK, Krakowskiej
                  i Alej
    • Gość: hulagula Re: Tunel Wisłostrady sypie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:04
      Jeżdżę codziennie i nic mi na dach nie spadło. Są inne defekty: brak połaczenia
      z mostem, przekroczona skrajnia dorobionych wentylatorów, wąziutki niby
      chodniczek, zaniki odbioru radia, itp. I tym razem miasto może chytrejbudowie
      skoczyć!
    • Gość: ppp Mam pomysł ..... IP: *.centertel.pl 20.08.05, 15:31
      Zamknijmy go i przeróbmy na składnicę win importowanych.
      • Gość: bronko Re: Mam pomysł ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:25
        W pełni się zgadzam,ale dlaczego importowanych?!
        • Gość: ppp Re: Mam pomysł ..... IP: *.centertel.pl 20.08.05, 18:30
          Bo krajowych nie ma potrzeby magazynować - sprzedają się bardzo dobrze :-)
    • zerocin Re: Tunel Wisłostrady sypie się 21.08.05, 18:08
      Tak to jest, kiedy chce się budować tanio. Ale tunel to betka. Prawdziwym
      problemem staje się Most Siekierkowski. Ciekawe, kiedy ktoś coś o tym napisze... :/
      • Gość: Agni1 Re: Tunel Wisłostrady sypie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:06
        Jeśli chodzi o problem Mostu Siekierkowskiego to przecież budowana jest trasa
        siekierkowska. Właśnie mnie wysiedlają z tego powodu. Słyszałam, że wykupili
        już wszystkie grunty na drodze trasy. Nie wiem jak dalej, ale przy
        Ostrobramskiej wycinają drzewa i robią nasypy pod dodatkowe pasy i wiadukt.
        • zerocin Re: Tunel Wisłostrady sypie się 21.08.05, 19:27
          Ja nie piszę o nowej budowie, ale o tym, co już stoi... i naprawdę się sypie.
          • jaa_ga Re: Tunel Wisłostrady sypie się 22.08.05, 14:00
            Czyżby były juz przeprowadzane jakiś oficjalne ekspertyzy?
            Jeśli tak, to przez kogo?
            • zerocin Re: Tunel Wisłostrady sypie się 22.08.05, 14:42
              Ekspertyzy trwają, a najwięcej problemów ma główny wykonawca - to ostatni
              miesiąc gwarancji...
              • Gość: roborobi Re: Tunel Wisłostrady sypie się IP: *.chello.pl 22.08.05, 14:53
                To na ile jest gwarancja na 12 czy 24 miesiące. Czy taka inwestycja nie powinna
                mieć conajmniej 10 lat gwarancji!!!
                Robert
              • vampi_r Re: Tunel Wisłostrady sypie się 23.08.05, 17:05
                zerocin napisał:

> Ekspertyzy trwają, a najwięcej problemów ma główny wykonawca - to ostatni
                > miesiąc gwarancji...

Witaj Zerocin. Dawno Cię u nas nie było.

Co do wykonawstwa stołecznych budów od zawsze miałem do tego zastrzeżenia.
                Jak nie opóźnienie, to fuszerka.
                Słynne zalanie asfaltem studzienki ściekowej na Trasie Ł, które spowodowało
                potop...
                Skrzyzowanie Marynarskiej i Wołoskiej, które doczekało się specjalnej galerii
                śmiesznych zdjęć na forum Skyscrapercity
                Rondo Zesłańców Syberyjskich, czyli trójpoziomowe skrzyżowanie całkowicie
                kolizyjne.
                Ostatnio wlecze się poszerzenie Górczewskiej, a dodatkowo nagle komus się
                przypomniało, że istniejacy wiadukt też może być do d.... bo stoi od
                dziesięcioleci chyba nigdy nie remontowany.
                Remont wiaduktu na Płowieckiej, które trwało tyle czasu co zbudowanie 100 km
                autostrady.

I zero odpowiedzialności!!!!
    • mrrrfrrr Re: Tunel Wisłostrady sypie się 22.08.05, 22:28
      mmhhmmmmmm
    • Gość: MP.Rydz Re: Tunel Wisłostrady sypie się IP: *.mofnet.gov.pl 23.08.05, 10:24
      Za to sytuacja finansowa poprzedniej ekipy odpowiedzialnej za najdroższy tej
      długości tunel w Europie jest daleka od sypania się, ma się bardzo dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka