Dodaj do ulubionych

Darowanie podatnikom.

28.08.02, 09:08
No i mamy. Jak ktoś pójdzie do Urzędu Skarbowego i przyzna się, iż wszedł w
posiadanie czegoś do końca 2001 roku bez uzasadniającego pokrycia w
ujawnionych dochodach, to zapłaci 7,5% podatku od wartości i będzie OK.

Jak ktoś wygra w państwowe LOTTO całkiem legalnie to zapłaci podatek 10%.

Jak tu nie "kombinować"?
Obserwuj wątek
    • jhbsk Re: Darowanie podatnikom. 28.08.02, 09:48
      I znowu okazuje się, że nie warto być uczciwym. A miało być tak pięknie (gruszki na wierzbie).
    • jhbsk Re: Darowanie podatnikom. 28.08.02, 09:49
      I znowu okazuje się, że nie warto być uczciwym. A miało być tak pięknie (gruszki na wierzbie).
    • jhbsk Re: Darowanie podatnikom. 28.08.02, 09:52
    • jhbsk Re: Darowanie podatnikom. 28.08.02, 09:53
      Przepraszam, wysłałam raz a wyszło jak widać.
    • algirdas Re: Darowanie podatnikom. 28.08.02, 10:34
      Jak czasami słucham niektórych urzędników MF lub Izb i Urzędów skarbowych to
      mam nieodparte wrażenie, że jeżeli każdy z obywateli RP dał złotówkę albo dwie
      to z starczyło by pieniędzy, żeby kupić niewielką wyspę w ciepłym klimacie,
      wybudować na niej olbrzymi hotel i wysłać tam tych wszystkich 'urzędasów' z
      brakiem mozliwośći powrotu. Gwarantuję opłacalność takiej inwestycji nie
      wspominając o humanitaryźmie rozwiązania problemu.
      Abolicja jest dobrym pomysłem ale tylko w momencie "rewolucyjnych" ( nie chodzi
      mi o rewolucje październikową) zmian w polskim systemie podatkowym. Np. rząd
      ogłasza, ze od 1 stycznia wprowadza podatek liniowy w wysokości np.15 - 20% od
      każdego dochodu, a za ujawnienie dotychczasowych będzie liczył np. połowe tej
      stawki. Od tego dnia PIT ma jedną stronę, a ordynacja podatkowa góra 5 i bawimy
      się od zera. Miło pomarzyć , nie ?
      A swoją droga to jest granda. To po cholerę do tej pory zgłaszałem swoje
      dochody i płaciłem tak wysokie podatki ?

Algirdas
      • chaladia Re: Darowanie podatnikom. 28.08.02, 12:08
        No to ja proponuję jeszcze lepsze rozwiązanie:
        Tę wysepkę, jak się już wywiezie na nią naszych urzedasów nieodpłatnie
        udostępnić US Navy na cel dla tych ich battleshipów "Iowa Class" z armatami 16".
        Niech się chłopcy powprawiają, zanim zaczną walić do Saddama.
        • algirdas Re: Darowanie podatnikom. 28.08.02, 15:05
          chaladia napisał:

> No to ja proponuję jeszcze lepsze rozwiązanie:
          > Tę wysepkę, jak się już wywiezie na nią naszych urzedasów nieodpłatnie
          > udostępnić US Navy na cel dla tych ich battleshipów "Iowa Class" z armatami
          16"
          > .
          > Niech się chłopcy powprawiają, zanim zaczną walić do Saddama.
          >
    • eela Re: Darowanie podatnikom. 28.08.02, 11:03
      Rząd liczy prawdopodobnie na dodatkowe pieniadze, bo w budżecie spora dziura.
      Pytanie, czy ci, którzy do tej pory ukrywali swe dochody, zechcą się ujawnić.
      Pogróżki, że ukrywający dalej swe dochody zapłaca karny podatek w wysokości 75%
      sa mało realne, bo najpierw trzeba ich wytropić. We Włoszech, jak podaje GW,
      akt abolicji przyniósł budzetowi spore zyski.
      • tassman pierwsza setka 28.08.02, 11:18
        No to czas i szansa dla "biznesmenów" z pierwszej 100 najbogatszych Polaków
        (wielopaszportowych).....

tassman:)
    • draconessa Re: Darowanie podatnikom. 28.08.02, 15:23
      Taaaa, juz widze te tlumy, gnajace do fiskusa z deklaracjami. primo: jak zwykle
      okazuje sie, ze lepiej w Polsce byc nieuczciwym. Jak byles glupi i placiles
      podatki, to teraz wychodzisz na debila i frajera. nauczka - nie placic. rzad, w
      poszukiwaniu mozliwosci zalatania dziury, oglosi raz na jakis czas abolicje.
      wtedy nalezy udac skruche i zaplacic 7,5%. Z drugiej strony, najlepiej sie
      wcale nie ujawniac - bo pomysly rzadu i jego naiwne oczekiwanai, ze sie
      towarzystwo z lewymi dochodami ujawni sa tylko dowodem na niewydolnosc Urzedow
      Skarbowych. A juz zapis o mafiosach...hehehe, wyobrazam sobie, jak kolesie z
      rozmaitych gangow ida do urzedow skarbowych i sie przyznaja, ze byli w grupie,
      np Wolominskiej, oszukiwali Skarb Panstwa, ale juz tego nie robia i chca byc
      grzeczni. Ludzie!!! Przeciez jakby jakis satyryk cos takiego wymyslal, to by
      nie wpadl na taki pomysl. Zycie przeroslo Mrozka!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka