Gość: darek Sphinx oszpecił Nowy Świat?? IP: *.toya.net.pl 24.08.05, 20:53 tez mi nowy swiat, przeciez cala warszawa jest brzydka, a ludzie sa zbulwersowani takimi pie..mi, mieszkam w warszawie od dwoch lat wiec mam prawo zabrac glos: architektura warszawy, i ogolne wrazenie budek i mnogości kolorowych scian, reklam, afiszy jest okropne, dlatego nowemu swiatu i reszcie sfinks nie zaszkodzi.barbarzynstwo? nie macie sie do czego przyczepic? ja pierdykam, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania to spierda*laj do siebie... IP: *.aster.pl 12.09.05, 19:13 jak sie nie podoba, to spier*alaj, albo zamknij ten chu*owy ryj! Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: to spierda*laj do siebie... 14.09.05, 08:36 > jak sie nie podoba, to spier*alaj, albo zamknij ten chu*owy ryj! Wot balszaja kul'tura... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cimoszce Sphinx oszpecił Nowy Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:00 Przecież to mafijna pralnia. W Krakowie spalili się. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat 24.08.05, 22:10 Niektórzy twierdzą że symetria to estetyka głupców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat IP: *.acn.waw.pl 25.08.05, 01:14 Wszystko wszystkim w tym mieście nie odpowiada. Nic dziwnego, że tak naprawdę Warszawa jest turystycznym zadupiem. Ani co obejerzeć, ani co zjeść, ani gdzie się zabawić. Bo wszędzie "zabytki" albo mieszkańcy chcący mieć święty spokój. Właśnie wróciłem z Wilna - zabytków co niemiara, starówka żyje do 3 w nocy, gwar, knajpki - aż miło. Patrząc na Warszawę aż się robi niedobrze. Może odmalować wszystko, ogrodzić i puścic środkiem wycieczki - ale tak, aby niczego nie dotykali i nie deptali. Niech podziwiają te "dekoracje filmowe". Szkoda, że odpowiednie służby i konserwatorzy zabytków nie zajmą się tak ochoczą innymi budynkami, gdzie wszystko się sypie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat IP: *.aster.pl 25.08.05, 12:36 Sphinx to plastik, frytki i ociekająąąące tłuszczem sphinxburgery. Prowincjonalny pomysł na kopiowanie równie plastikowego Mc Donalda. Nic dziwnego, że przyjezdni w Warszawie nie mogą zobaczyć nic ciekawego: plastik, tandeta i nieudolne, prowincjonalne naśladownictwo - zresztą najgorszych wzorców ( Mc Donald to przecież garkuchnia dla amerkańskich roboli i plebejuszy a nie lokal z klasą...). Sphinx, zdaje się, to poznańska firma ? Bo trąci zaściankiem na odległość...Poznaniacy są jednak Sphinxem oczarowani, nigdy w życiu nie widzieli tak "wytwornej" restauracji... ( serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33271,94363.html ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desolee Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat IP: *.aster.pl 14.09.05, 02:08 I te knajpki w Wilnie to tez takie stodoly? Z tego co pamietam z Wilna to ichniejsze kafelki/knajpy sa raczej ladne. Problem nie w knajpie, tylko w strasznym projekcie ogrodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat IP: *.12e.piotrkow.pilicka.pl 25.08.05, 10:46 REDAKTOR NIE MA O CZYM PISAĆ, HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
komagane Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat 25.08.05, 13:25 Czytam te posty i czytam, i naprawde odnosze wrażenie, że to jakaś kampania negatywna przeciw Sphinxowi, a nie rozsądna dyskusja. Zaznaczam: W Sphinxie nigdy nie byłam, nie jadłam i nie wybieram się, nie mam równiez udziałów w spółce. Ale cóż widza moje piekne oczy, kiedy tylko zaczynam spacer po Nowym Świecie w niedzielne popołudnie? Po lewej i po prawej stronie najelegantszej niegdyś ulicy Warszawy knajpki z ogródkami, oddzielonymi od chodnika okropnymi "płotkami" z plastiku w kolorach pastelowych, osłoniętymi od góry równie ohydnymi "markizami" z ceraty. Całość sprawia wrażenie nostalgiczne, przypominając w stylu dominujące tu niegdyś bary mleczne. Na tym tle pozytywnie wyróżnia się ogródek Bliklego i właśnie Sphinx. Jeżeli chcemy, by Nowy Świat przypominał Vatzlavske Namesti czy Pola Elizejskie, chyba władze miasta powinny opracowac jakieś wytyczne w kwestii estetyki ogródków i zacząć egzekucję od najgorszych "plastików", a nie napuszczać opinię publiczną na Sphinxa. gdy nie ma wytycznych, co wolno, a czego nie, wtedy każda tandeta znajdzie sposób na zagnieżdżenie sie w najładniejszym miejscu w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
a.morro Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat 25.08.05, 14:14 Porównanie Bliklego do Sphinxa jest doprawdy zabawne. Oczywiście pewnie Cava jest dużo gorsza od platikowej markizy Sphinxa i jego ogródka rodem z Małkini? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat IP: *.aster.pl 13.09.05, 22:33 Są wytyczne konserwatora zabytków w sprawie NŚ, dotyczące ograniczenia wysokości płotków, zakazu otaczania ogródków wszelkimi konstrukcjami oraz w sprawie kolorystyki. Sfinks ich nie przestrzega, nie tylko on zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desolee Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat IP: *.aster.pl 14.09.05, 02:09 Ratunku. Te prymitywne malowane na ciemny braz dechy jak sciana obory porownujesz z Bliklem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carllos Re: Sphinx oszpecił Nowy Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:00 "Zbulwersowany jest również Witold Fizyta ze Stowarzyszenia Nowy Świat, który w tej sprawie wszczął nawet własne śledztwo w urzędach" pewnie nie dostał łapówy i dziadek się zdenerwował. ;) Tylko Platforma Obywatelska. W Warszawie tylko Kostrzewa-Zorbas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś