Dodaj do ulubionych

DRZWI WEJŚCIOWE

16.09.05, 21:09
Czy ktoś jest zorientowany jaki kolor będą miały drzwi i czy od strony
wewnętrznej też będą je wykańczać? U mnie mają montować w środę i zastanawiam
się czy będziemy mieli jakiś wybór w przypadku wewnętrznych okładzin, a może
będzie można odrazu zlecić wyciszenie.
Obserwuj wątek
    • spid199 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 20.09.05, 15:07
      Witam,

Zewnetrzne obicia (od strony klatki schodowej) - orzech

pozdrawiam

Bartek
      • adams123 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 20.09.05, 15:16
        a wewnętrzna strona ?
        • littlekinia Re: DRZWI WEJŚCIOWE 20.09.05, 16:34
          Opowiem we czwartek, bo jutro będę miała wykończone, chyba, że Pan nie
          przyjdzie, co jest możliwe biorąc pod uwagę wszelkiej maści specjalistów od
          wykończeń. Wykańczają i owszem, ale bardziej "nerwowo", niż tak jak powinni,
          mieszkanie.
          • sinapsis Re: DRZWI WEJŚCIOWE 21.09.05, 20:54
            No i miałas racje, do mnie nie przyszli - bez sensu czekałam 4,5 godziny.
            Zresztą nie tylko do mnie, bo z nudów zwiedziłam całą klatkę na poszukiwaniu
            panów od drzwi i nie byłam jedyna. Dowiedziałam sie też od robotników Arche,
            ze "ci od drzwi byli rano". Ciekawe kiedy następny termin?
            • adams123 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 21.09.05, 21:36
              ja mam termin w sobotę i jak nie przyjdą to się wkurze !!!!

a dzwoniliście do Arche, że nie przyszli ?

bo do mnie dzisiaj z Arche dzwonili, że koniecznie muszę być , bo inaczej
              poźniej to termin nie do ustalenia, wiec nawet nie mogłem marudzić co do
              godziny ........

skoro takie obostrzenia sa to za nieprzyjście bym chyba kogoś .... ;)
              • paulab848 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 22.09.05, 08:34
                Ja miałam instalowane drzwi 17.09.2005 też w sobotę. Arche poinformowało, że
                muszę być koniecznie o 7 rano. Natomiast koło 8 dowiedziałam się, że Arche
                umówiło 5 mieszkań na 7, a załorzenie jednych drzwi zajmuje ok. 1,5 godziny.
                Fachowcy powiedzieli, że u mnie będą ok. 12.30. Następnie pojawili się ok.
                14.30 i siedzieli do 18.30, ponieważ okazało się, że z moimi drzwiami jest
                jakiś problem. Oczywiście sprawa nadal nie jest zakończona. Jestem umówiona na
                poprawki w przyszłym tygodniu jak będą zakładać progi. Poza tym nie wiem jak u
                was, ale ja w rozmowie z Arche zostałam poinformowana, że będzie wymieniana
                również wkładka i dadzą klucze docelowe. Oczywiście "fachowcy" nic o tym nie
                wiedzieli, i nie chcieli zmienić tej wkładki. Na szczęście jednak udało mi się
                ich przekonać, bo szef tej ekipy był znudzony "ciągłym jęczeniem na ten temat".
                • najka26 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 22.09.05, 08:44
                  Do mnie też jakoś nie udało się im dotrzeć !!!!!!!!!!! I też ich szukałam po
                  całym bloku - na prózno nikt nic nie wie !!!! zagineli w akcji ;-) ciekawe
                  kiedy się odnajdą :(:(:(:(:(
                  • littlekinia Re: DRZWI WEJŚCIOWE 22.09.05, 09:46
                    No a u mnie pojawili się wczoraj... oczywiście spóźnieni. Nie przynieśli zamka,
                    który zamawiałam, ale obiecali, że doniosą. I jak poszli tak zniknęli. Tak pod
                    wieczór zaczęłam już się martwić o tajemniczego Pana Witka (wg. jego sekretarki
                    w poczcie głosowej) wraz z jego świtą. Komórka nie odpowiada, w firmie nic nie
                    wiedzą...
                    Jednak po 18 stracilam cierpliwość i nawet już zaczęłam myśleć, że to nawet ok,
                    że Pan Witek się nie odnajdzie, bo należało mu się;-)) Zaczęłam dzwonić do
                    firmy i ochrzaniać kogo się dało. W końcu, około 19 zadzwonił do mnie Pan z
                    firmy LaPorte i powiedział, że ktoś do mnie w końcu przyjdzie około 21.
                    Przyszedł Pan, nie Witek, i powitał mnie słowami: "Dobry wieczór, to pani ta
                    awanturująca się..." Powiem tak. Nawet nie miałam już siły się wkurzyć.
                    Rozbawił mnie na koniec, a co najważniejsze zrobił swoje, zapłaciłam i poszedł.
                    Wkładki budowlane wymieniają (muszą to zrobić) tylko trzeba naciskać. Gdybym
                    nic nie powiedziała, to pewnie by nie zrobił. Oczywiście wkładkę budowlana
                    zabiera (jak już ktoś ma swoją inną, to musi przynieść tą którą miał) za
                    dodatkowy zamek niestety trzeba słono zapłacić.
                    Jeden wniosek mi się nasuwa. Trzeba koniecznie męczyć, jęczeć itp. Inaczej nic
                    z tego nie będzie.
                    Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i łączę się w zmaganiach:-)
                • adams123 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 27.09.05, 15:15
                  czy od razu zakładają progi itd ?
      • artur415 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 23.09.05, 08:25
        czy mamy wybor przy byborze obicia/koloru od wewnatrz lokalu?
        • adams123 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 23.09.05, 09:21
          chyba nie :(

ciemny orzech ma byc podobo wszędzie ....
          • littlekinia Re: DRZWI WEJŚCIOWE 23.09.05, 10:36
            Niestety nie mamy. Pytałam Pana, powiedział, że wydziwiam!!!
            • adams123 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 23.09.05, 11:10
              ha ha ha , a widzisz ! masz nauczkę, żeby nie wydziwiać ;)))

pozdrówka
              • adams123 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 23.09.05, 11:10
                a czy klamki od razu też montują ?
                • littlekinia Re: DRZWI WEJŚCIOWE 23.09.05, 11:27
                  Klamki też. I za darmo wymieniają wkładki budowlane na docelowe, ale trzeba
                  Pana przypilnować. Aha, i trzeba mieć wkładkę budowlaną z kluczem bo są do
                  zwrotu.
                  • adams123 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 23.09.05, 11:50
                    a jak ja nie chce jeszcze wkładki wymieniać ?
                    bo tak pomyślałem, że wymienie dopiero jak wszystkei remonty skończe, jak
                    wszystkie ekipy robotników już wyjdą , bo tak to przecież zostawiam im
                    klucze ....
                    można na wkładki umówić się w innym terminie ?
                    • marcinkiewicz Re: DRZWI WEJŚCIOWE 23.09.05, 13:34
                      Ja powiedziałem, że jeszcze nie chcę obić drzwi. Dopiero po wykończeniu.
                      Powiedziano, że nie ma problemu. Jeśli u Ciebie ciągle trwaja prace, może nie
                      zakładaj teraz obić - żeby się nie zniszczyły.
                      M
                      • adams123 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 23.09.05, 15:11
                        mhm, jest to myśl.... zaczną jeszcze mi nosić podłogi, kafle i inne "ustrojstwa" to po co ....

dobry pomysł , zaraz zadzwonie do nich.

hej
                        • kacha311 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 27.09.05, 14:12
                          A macie może numer telefonu do artystów od drzwi?
    • sinapsis Re: DRZWI WEJŚCIOWE 10.10.05, 21:28
      Historii z drzwiami ciag dalszy. To już zakrawa na kpinę, nie wiem czy
      przypadkiem ARCHE nie przerzuca na nas swoich zadań. W czwartek Pan Witek -
      odnaleziony po długotrwałych poszukiwaniach w dwóch klatkach - osobiście
      regulował w moich drzwiach zawiasy, ale nie starczyło mu czasu na zrobienie
      progu. Próg miał być wykonany w piatek. Niestety w piatek nikt sie nie pokazał.
      Dzisiaj natomiast okazało sie, ze firmy od drzwi juz nie ma i trzeba sie
      umawiać indywidualnie telefonicznie. Regulacja koncowa drzwi ma się odbywać w
      innym terminie również ustalonym telefonicznie, dopiero po założeniu uszczelek.
      I tak wkoło, przecież to absurd - ja mam biegać za robotnikiem i dochodzić tego
      co mi się należy.
      Nie wiem dlaczego , ale ten system przestaje mi się podobać. Dwa tygodnie temu
      zakładano w korytzrzu dzwonki, na jeden - na nieszczęsćie mój - zabrakło czasu,
      miał byc na drugi dzien - do tej pory nie ma. W czwartek i pól piatku trzech
      panów szpachlowało i szlifowało ściany w korytarzu - O 13.oo zeszli z
      postarunku i do tej pory nie wrócili. Nic nie dokończyli, a dzis poszli na inną
      klatkę. Żadnego nadzoru, żadnej organizacji pracy - panowie tylko kursuja do
      pobliskiego sklepu. Nie wiem co o tym myśleć - chyba naprawdę czas wybrać sie
      na Zięby większą grupą - przestałam wierzyć, że zamieszkam na Boże Narodzenie.

P.S. Dzisiaj bez żadnego uzgodnienia terminu załozono mi rano licznik energii
      elektrycznej (tylko jeden na piętrze). Nie mam pojęcia czy jest zaplombowany,
      czy juz lecą opłaty - na budowie nikt nic nie wie! Czy inni tez mają takie
      problrmy, czy ja mieszkając blisko za często bywam na budowie.
      Pozdrawiam
      • adams123 Re: DRZWI WEJŚCIOWE 11.10.05, 08:53
        faktycznie - sprawa z drzwiami też co raz mniej mi sie podoba. W zeszły
        czwartek wpadł do mnie do mieszkania jakiś Pan od drzwi, chyb jakiś
        Przedstawiciel handlowy (garniturek) i powiedział czemu sie nie umówiłem sie na
        montaż skoro to ostatnie dwa dni, kiedy jest obicie okleiną ZA
        DARMO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! potem już bedzie
        płatne - powiedział Pan.
        Odpowiedziałem, że pierwsze słyszę a drzwi są w cenie mieszkania, wiec co za
        brednie mi opowiada !
        Pan więc powiedział, że ktoś dzisiaj te drzwi zrobi - przypomnę, że to było w
        czwartek a do dzisiaj nikt nie przyszedł, wiec to naprawdę paranoja !!!!
        • najka26 DRZWI WEJŚCIOWE 11.10.05, 10:40
          Moi drodzy

Sprawa z drzwiami ma się następująco! Drzwi na Woronicza montuje firma Laporte.
          umówili się ze mną na montaz jakies 3 tygodnie temu. Zwolniłam się z pracy
          czekałam 4 godziny nic ani widu ani słychu. Postanowiłam działać.
          Przedstawiciel handlowy firmy Laporte odpowiedzialny za Woronicza to Pan
          Norbert Petarz nr tel. 601800701. W sprawie drzwi polecam aby kontaktować się z
          nim i tylko z nim. On nadzoruje wszystkich tych Panów którzy dbają o drzwi -
          albo udają że dbają. Zostałam ponownie umówiona na 5 października wtedy co i
          wszyscy w 1,2,3 klatce. Panowie mieli zjawić się o 8 rano. Ja do 12 tej miałam
          wrócić do pracy. O 10:30 przyszedł Pan i powiedział mi że drzwi obijają tasmowo
          i potrwa to minimum do 15 tej. Wkurzona maksymalnie trzasnęłam drzwiami i
          pojechałam do pracy. Dzwoniąc jednocześnie do Pana Petarza, który obiecał
          mi "indywidualne podejście do klienta" W piątek wieczorem pozwoliłam sobie
          jeszcze zadzwonić i o sobie przypomnieć. I wiecie co? w sobotę 7:55 stawiła się
          u mnie ekipa. Do 10:00 miałam drzwi zrobione w komplecie wraz z regulacją,
          zamkami i progiem. Wniosek ? Trzeba przysiskać i nie być łagodnym - inaczej nic
          się nie da niestety załatwić. Aha jeszcze szefem ekipy montującej jest Pan
          (którego imienia nie pamiętam) ale komórka do niego 504524745 on nadzoruje
          wszystkich innych i zakąłda te dodatkowe zamki. Pozdrawiam
          • marcinkiewicz Ile kosztuje dodatkowy zamek? 12.10.05, 12:07
            A ile kosztuje dodatkowy zamek?
            M
            • najka26 Re: Ile kosztuje dodatkowy zamek? 12.10.05, 15:21
              350 zł bez karty bezpieczeństwa - 400 zł z kartą
              • adams123 Re: Ile kosztuje dodatkowy zamek? 12.10.05, 15:52
                a co to za karta ?
                • najka26 Re: Ile kosztuje dodatkowy zamek? 12.10.05, 19:08
                  Karta bezpieczeństwa - taka z którą idziesz dorobić klucz bez tej karty
                  dorobienie klucza jest niemozliwe
    • gberezowski Re: DRZWI WEJŚCIOWE 19.10.05, 00:48
      ja w poniedziałek odebrałem swoje mieszkanie (3 kl., 1 p.) i drzwi są całkiem
      ładne. na windzie widziałem jakieś ogłoszenie o tym, że będą montowac panele na
      drzwi. wiecie może o jakie panele chodzi? moje drzwi wyglądały na kompletne i
      nie brakowało im chyba żadnego panelu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka