nikolettajasnowlosa 13.10.05, 18:43 kto sie orientuje ile powinna kosztowac taksowka z Okecia na Dworzec Zachodni w dzien powszedni? i czy lepiej zadzwonic czy szukac pod dworcem? polecacie jakies firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wanda MPT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:10 Polecam wyłącznie MPT: mimo że ceny nie są tu najniższe. MPT jest w Wawie najbardziej uczciwym Przedsiębiorstwem Taksówkowym. Nigdy nie korzystaj z Taksówek stojących pod dworcami, lotniskami itp.: większość z nich należy do tzw. "Mafii Taksówkowych". www.taximpt.com.pl Nr tel.: 91-91 Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr Re: MPT 14.10.05, 12:58 > Nigdy nie korzystaj z Taksówek stojących pod dworcami, lotniskami itp.: ALe przeciez MPT stoi i pod centralnym i pod lotniskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda MPT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 09:31 Chodziło mi o Taxi nie należące do żadnej z legalnych i uczciwych korporacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient TAXI Usmiałem się do łez... MPT to chamy i tyle. IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 16.10.05, 16:41 ...tym tekstem o tym, że MPT jest nauczciwszym przedsiębiorstwem taksówkowym w Warszawie. Dziecino, od 8 lat jeżdżę codziennie taksówkami, jeździłem także MPT. I napiszę wprost: drogo i nieprzyjemnie. Klient korporacyjny poprzewracał Wam w głowach. Jeśli miałbym uczciwie wskazać, jaki jest najlepszy stosunek ceny do jakości, to bez wahania wskazuję na Super Taxi (9622 9661). A MPT? Dwa razy przyjechał po mnie taksówkarz, który nie wiedział gdzie jest ul. Motorowa (jakby to było gdzieś w Dąbrówce Szlacheckiej albo w Falenicy - a to jest środek miasta). Raz jak przyjechał spóźniony o 15 minut i powiedziałem mu, że dziękuję ale zamówiłem już inną taksówkę z innej korporacji, bo na tę czekałem ponad 0,5 godziny (a mieszkam w samiutkim Centrum!!! - i z dworca postojowego przy Centralnym jest do mnie 3 minutki jazdy samochodem), to powiedział żebym go (przepraszam) pocałował w dupę i ruszył specjalnie tak by obsypać mnie kurzem. Chamstwo i jeszcze raz chamstwo jest w MPT. We łbach poprzewracało Wam się od obsługiwania firm i Dworca Centralnego. klient taksówek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja0306 Re: taxi z Okecia na Zachodni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.05, 21:34 A nie lepiej wydac na dwa bilety jednorazowe jak zapłacisz tylko 5zł/6zł a nie 3x tyle za taxi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja0306 Re: taxi z Okecia na Zachodni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.05, 21:36 Połączenie Okęcie-Zachodni Tramwaj do Hal Banacha/skrzyzowanie i busem jadącym na Ochotę lub Wolę 3 przystanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Taxi z Okecia na Zachodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:57 Niektórzy wolą jeździć jednak Taxi (ja się do nich nie zaliczam)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient TAXI Jako jedyny odpowiem rzeczowo IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 16.10.05, 16:48 Kurs z Okęcia na Dworzec Zachodni to dystans ok. 8 km. Należność więc za taki dystans nie powinna przekroczyć ok. 22 PLN. W Super Taxi (9622) którym jeżdżę, kurs taki powinien kosztować: 6,00PLN/pierwszy kilometr + 7x1,40/następne kilometry ~ 15,80PLN (jeśli nie będzie korków). 22 PLN to maksymalna wg mnie stawka, którą powinnaś zapłacić, nawet jeśli skorzystasz z innego TAXI. klient TAXI Odpowiedz Link Zgłoś