Dodaj do ulubionych

STOŁEK DAŁ PLAMĘ....!

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.09.02, 11:47
Jak wiemy, wczoraj rowerzyści forsowali nowy most. Akcja informacyjno-
zachęcająca prowadzona była (w wielu wątkach) na forum warszawskim i na
podforach: rowerzyści, Praga Pn., Mokotów, Praga Pd. Mimo tego nasz kochany
Stołek akcję całą zlekceważył, chociaż w wątkach padały sugestie objęcia jej
patronatem. Swoje stanowisko konsekwentnie utrzymuje do dziś - nie ma w
Stołecznej najmniejszej wzmianki na temat udziału forumowiczów-rowerzystów w
otwieraniu mostu! Stołek olał nas totalnie!!!
Za to "konkurencja" nie zasypia(ła) gruszek w popiele - dzięki temu możemy
dziś oglądać na rozkładówce Super Expresu gwiazdy portalu gazeta.pl w żółtych
koszulkach SE, rowerowo inaugurujące nową trasę.

Ps
Wielokrotnie Stołek apelował do internautów o poparcie różnych swoich akcji.
Wydaje mi się, że współpraca taka powinna działać w obie strony...

Ps2
Przejazdem rowerowym internauci uratowali honor Warszawy - w ten skromny, acz
wymowny, sposób uczestnicząc w obchodach światowego Dnia Bez Samochodu.

Obserwuj wątek
    • eela Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 12:14
      Masz rację! Reakcja Stołecznej, jak na gazetę miejską, żyjąca aktualnymi
      warszawskimi wydarzeniami, zupełnie niezrozumiała. Bardzo byłam wczoraj
      rozczarowana brakiem przedstawiciela Redacji, która w dodatku sama stworzyła
      Forum Rowerowe. Może dlatego, że nie było oficjeli? Był jednak prez. Kozak -
      mogła go sobie Stołeczna obfotografować i zamieścic na pierwszej stronie w
      dużym formacie.
      Konkurencja, czyli SE stawiła się w silnej grupie :-\
      • sloggi Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 12:22
        Aż tak identyfikujesz się z GW, że Cię to martwi.
        Czasami nie warto EElizabeth patrzeć na to co było kiedyś - w pewnych
        przypadkach dawne ideały już nieobowiązują.
        Czasami myślę, że duża częśc Twojej sympatii do GW bierze się z tego, że GW
        miała solidarnościowe korzenie. Teraz to jest Agora S.A. - czyli maszynka do
        robienia kasy za wszelką cenę.
        • eela Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 12:42
          Nie martwi mnie to - tylko dziwi, bo jakby nie patrzec, dodatek lokalny
          największego polskiego dziennika powinien byc odbiciem życia miasta. A co do
          sympatii i korzeni to masz 100% rację. Trudno się całkowicie pozbawic wiary w
          ideały, bo co by to było za życie?.
        • ann.k Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 13:02
          GW to juz daaaaaaawno odeszla od bycia 'gazeta wyborcza' stworzona na porzeby
          pierwszych powojennych wyborow demokratycznych, chociaz jak wiemy, to ta
          demokracja byla tylko polowiczna; teraz to w niej nie ma nawet cienia sympatii
          dla prawicy; a jesli z kims naprawde sympatyzuje to chyba tylko ze soba sama...
          zreszta teraz zeby byc prawicowcem trzeba miec stricte lewicowe poglady
      • pan_pndzelek Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 17:02
        eela napisała:
        > Masz rację! Reakcja Stołecznej, jak na gazetę miejską, żyjąca aktualnymi
        > warszawskimi wydarzeniami, zupełnie niezrozumiała. Bardzo byłam wczoraj
        > rozczarowana brakiem przedstawiciela Redacji, która w dodatku sama stworzyła
        > Forum Rowerowe.

W istocie NIC się takiego nie stało, masz troszeczkę wykrzywioną opcję widząc
        wszystko z poziomu roweru. Wybacz, że tak piszę, ale przejazd rowerów to akurat
        ŻADNA atrakcja...

> Może dlatego, że nie było oficjeli? Był jednak prez. Kozak -
        > mogła go sobie Stołeczna obfotografować i zamieścic na pierwszej stronie w
        > dużym formacie.

A tu już wykazujesz duuuuuuży brak instynktu politycznego. GWyb. ma w
        przeddzień wyborów reklamować Kozaka z Platformy, kiedy sama walczy o Unię?
        Myślę, że parę główek by w redakcji poleciało.

> Konkurencja, czyli SE stawiła się w silnej grupie :-\

Konkurencja jak konkurencja, "grupy docelowe" "SEx." i "GWyb." wogóle się nie
        pokrywają.

Do tego jeszcze raz powtarzam, przejazd rowerowy był ważny może dla tej
        garstki, która jechała, dla nikogo innego. Sam jeżdżę, żeby było jasne, ale
        bezideologicznie jeżdżę.
        • eela Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 18:27
          pan_pndzelek napisał:

> W istocie NIC się takiego nie stało, masz troszeczkę wykrzywioną opcję widząc
          > wszystko z poziomu roweru. Wybacz, że tak piszę, ale przejazd rowerów to
          akurat
          >
          > ŻADNA atrakcja...

Przejazd roweru jako taki to oczywiście nie atrakcja, ale to miał byc pierwszy
          przejazd rowerów tak jak i samochodów, więc największa lokalna gazeta mogłaby o
          tym wspomnieć

> A tu już wykazujesz duuuuuuży brak instynktu politycznego. GWyb. ma w
          > przeddzień wyborów reklamować Kozaka z Platformy, kiedy sama walczy o Unię?
          > Myślę, że parę główek by w redakcji poleciało.

Eee, bez przesady, żadna głowa by nie poleciała, z imprezy sobotniej fotka jest.

> Konkurencja jak konkurencja, "grupy docelowe" "SEx." i "GWyb." wogóle się nie
          > pokrywają.

Ogólnie tak, ale sa osoby, które czytają jedno i drugie

> Do tego jeszcze raz powtarzam, przejazd rowerowy był ważny może dla tej
          > garstki, która jechała, dla nikogo innego. Sam jeżdżę, żeby było jasne, ale
          > bezideologicznie jeżdżę.

Niby tak, ale... jak na samym poczatku...lokalna gazeta itd.
          • pan_pndzelek Re: do eeli 23.09.02, 18:55
            Poszedłem kupiłem sobie ten "SEx", czy masz też to zdjęcie w żółtych
            koszulkach? To opisz mi kto tam jest kto? Proszę
            • eela Re: do eeli 23.09.02, 19:40
              Nie wiem, znam tylko dwie osoby. Pozostałe jednak tu bywaja, wiec może się
              ujawnią, jak przeczytają Twój apel (nie kojarzę nicków z osobami, bo z
              rowerzystami nie jeździłam).
            • zdzicha Re: do eeli 24.09.02, 13:17
              Odpowiem ci w imieniu pani eeli, chociaż nie jestem jej rzeczniczką. Otóż panią
              eelę widać na tym zdjęciu bardzo wyraźnie, ale która to, to nie powiem dopóki
              nie zobaczę Hiacynty w gustownych ramkach.
        • Gość: lupus Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.09.02, 01:48
          Panie pndzelek, Pan jesteś jakiś bardzo przyjemny człowiek :) Pozdrawiam. Pani
          eelu również baaaardzo miła, jako i pozostali z niniejszego wątku, których w
          innych watakach czytuję. Na moście byłem własnonożnie całkiem
          niecyklistycznie, jednak bez żadnej ideologii. Po prostu nie chciało mi sie
          stac w korku, który wyrósł jak przewidywałem . Dzięki temu mogłem dokładnie
          obejrzeć ME w motorówkach i ślizgaczach. Ta impreza też jakoś mizernie opisana
          w gazecie. Do zobaczenia.
    • sloggi Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 12:18
      Droga Beciu.
      Nickiem Stołek posługuje się kilka osób.
      Po obejrzeniu wypowiedzi w wyszukiwarce jestem na 100 % pewien, że osoby te nie
      konsultują swoich wypowiedzi. Efektem tego są często totalne brednie i
      sprzeczne opinie na jeden temat.
      Poza tym już ktoś kiedyś zauważył, że to GW ma być pomysłodawcą.
      Jeśli podsuniesz GW jakiś pomysł, a on GW nie interesuje to nawet Ci nie
      napiszą, że "temat nas nie interesuje - dziękujemy".
      A co do akcji cyklistów pod auspicjami SE, to brawo za w sumie tanią, a
      chwytliwą akcję reklamową - no cóż, może SE jest brukowcem - ale z pewnością
      pisze to co ludzie chcą przeczytać, nawet jeśli jest to tania sensacja;
    • ann.k Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 12:46
      zgadzam sie w calej rozciaglosci; to wstyd dla GW, zwlaszcza, ze jak sie
      dowiedzialam od autora notatki w SE, w sobotnim wydaniu swojej gazety napisali
      oni o wielkiej akcji rowerzystow i w zasadzie wszystko przypisali sobie; z
      notatki w SE wynika, ze to oni zabiegali o szanse przejazdu rowerzystow i
      zalatwiali cos tam z ZDM-em; szczerze mowiac watpie w to, ale coz... przejazd
      sie byl odbyl...

a swoja droga, to ja mysle, ze czy to by byl "dzien bez samochodu" czy bez
      czegos innego, wiekszosc z nas i tak by pojechala na ten most; z mojej strony
      to bardziej chodzilo o pokazanie, ze rowerzysci sa sila w tym miescie i nalezy
      sie z nami liczyc, a nie traktowac jako marginalne zjawisko;
      • sloggi Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 12:59
        ann.k napisała:

> zgadzam sie w calej rozciaglosci; to wstyd dla GW, zwlaszcza, ze jak sie
        > dowiedzialam od autora notatki w SE, w sobotnim wydaniu swojej gazety
        napisali
        > oni o wielkiej akcji rowerzystow i w zasadzie wszystko przypisali sobie; z
        > notatki w SE wynika, ze to oni zabiegali o szanse przejazdu rowerzystow i
        > zalatwiali cos tam z ZDM-em; szczerze mowiac watpie w to,

Dlaczego w to wątpisz ? Uważasz, że tylko w GW pracują dziennikarscy wirtuozi ?

"Klasą jest przestrzegać etykiety, ale lekceważyć konwenanse" J.Waldorff
        • ann.k Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 13:58
          wiesz, pomoge Ci podbijac watek, o ktorym nie masz zielonego pojecia;

i przy okazji wyjasnie; pomysl przejazdu przez most Siekierkowski, zanim wjada
          na niego samochody wyszedl od forumowiczow portalu Gazety; padl on duzo
          wczesniej zanim w sobote albo piatek napisal o tym Super Expres; nawet jesli
          mieli taki sam pomysl, wyszli z nim dopiero wtedy kiedy forumowicze juz dawno
          byli umowieni na przejazd; co zreszta bylo doskonale widac na moscie -
          praktycznie cala grupa znala sie z forum portalu, a nie byla przypadkowa
          zbieranina lebkow podjaranych pomyslem rzuconym przez pismo, ktorego w
          wiekszosci nie czytaja;
          otoz watpie, aby w ogole SE wpadl na pomysl takiej akcji - podejrzewam, ze
          pomysl zostal sciagniety wlasnie z tego forum (poniewaz jest tu kilka osob
          zawziecie dyskutujacych na rozne tematy, ktore wcale nie wstydza sie tego, ze
          pracuja dla konkurencji i glosno to wielokrotnie przypominaja); skoro wiec
          watpie, aby faktycznie _sami_ wpadli na pomysl rowerowego otwarcia mostu,
          watpie rowniez aby zabiegali u szefa ZDM-u o zezwolenie na przejazd grupy
          rowerowej; jesli rzeczywiscie tak bylo, to chyba na piec minut przed
          przejazdem, bo rzeczywiscie poczatkowo nie chciano nas wpuscic; poza tym z
          osoba odpowiedzialna ze strony ZDM rozmawiala jedna z forumowiczek (moze czyta
          to i sie zaraz ujawni) i wyraznie pan odpowiedzialny powiedzial, ze nie
          przejedziemy bo zaraz wpuszczaja samochody; byl szczerze zdziwiony kiedy mu
          powiedziala, ze nas interesuje przejazd juz teraz natychmiast ZANIM na most
          wjada auta; zwyczajnie o niczym nie mial zielonego pojecia;

a poza tym niech nie wypisuje SE bzdetow jakoby musial zabiegac o przejazd
          grupy sciezka rowerowa; ROTFL po stokroc!!!! sciezka rowerowa moze sobie jechac
          tyle osob ile chce, zwlaszcza, ze od jakiegos czasu juz mozna nia bylo
          przejechac (mniej lub bardziej legalnie ;)) moim zdaniem wydarli nam
          nasz,forumowiczow, pomysl, byc moze rowniez ten z utworzeniem gazetowej grupy
          rowerowej i ubraniem jej w gazetowe koszulki i sobie przypisali wszelkie
          zaslugi; ciekawa jestem gdzie niby slyszeli "wycie z zachwytu" skoro jechali
          przed nami samochodem... chyba w tych zoltych koszulkach podsluch umiescili...

zas Stoleczna jeszcze wieksza ignorantke z siebie zrobila piszac za SE, ze
          okolo stu rowerzystow przejechalo przez most; na moje oko, bylo tego moze 50
          osob...
          • sloggi Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 14:11
            ann.k napisała:

> wiesz, pomoge Ci podbijac watek, o ktorym nie masz zielonego pojecia;
            >
            To nie jest MÓJ wątek.
            A chodzi mi o to, że SE upiekł dwie pieczenie na jednym ( cudzym ) ogniu.

Poniedziałek, a Ty taka złośliwa. Ciekawe czemu ?
            • ann.k Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 23.09.02, 15:07
              sloggi napisał:

> To nie jest MÓJ wątek.

Nie zrozumiales.

> Poniedziałek, a Ty taka złośliwa. Ciekawe czemu ?

Watpie, zebys naprawde byl zainteresowany, ale Ci powiem. Bo od rana szoruje
              biuro z pylu jaki je w calosci pokrywa. Wczoraj byl tutaj ciety siporeks. I
              bardzo mnie wkurza ten syf jaki teraz zostal.

• sloggi Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 24.09.02, 08:55
                Dzieweczko, a zatem masz bardzo sterane nerwy, że nawet taką głupotę musisz
                odreagować na obcych ludziach.
                • ann.k śmieszny jesteś /n.txt 24.09.02, 09:23
          • Gość: olek Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! IP: *.mimuw.edu.pl 24.09.02, 10:01
            ann.k napisała:

> okolo stu rowerzystow przejechalo przez most; na moje
            oko, bylo tego moze 50
            > osob...

e, wiecej bylo, mysle ze moze nawet 150, tylko strasznie
            rozciagnietych, w nieduzych grupkach po 2-5 osob, i
            dlatego wrazenie wizualne bylo raczej nijakie.

pozdr,

olek
            • Gość: reptile Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! IP: *.ocdi.or.jp 24.09.02, 13:04
              Rowerzyści tak ja pedały to na szczęście żadna tam siła. Obydwie grupy
              zboczeńców tj. rowerzyści i pedały stanowią po ok 5% społeczeństwa, z tym że
              JEDEN Z NICH WYSTĘPUJE W OBYDWU zbiorach, a my wiemy który.
              • ann.k Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 24.09.02, 13:57
                kretyn żeś jest, ale tak na marginesie ci powiem, ze gdyby ten o ktorym mowisz
                nalezal do jednej z tych grup, byloby fajnie
              • draconessa Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 24.09.02, 15:08
                idiotow w spoleczenstwie tez zatrzesienie, a jeden z nich wypowiedzial sie
                powyzej...na szczescie to tez zadna sila.
              • Gość: Ben Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! IP: *.chello.pl 24.09.02, 15:19
                Gość portalu: reptile napisał(a):

> Obydwie grupy
                > zboczeńców tj. rowerzyści i pedały stanowią po ok 5%
                społeczeństwa

Jeśli Ty miałbyś być reprezentatywnym przedstawicielem
                większości, to ja się bardzo cieszę że należe do
                mniejszości :)

• ann.k Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 24.09.02, 13:59
              no dobra, ja jechalam z przodu, a grupe widzialam juz przy zjezdzie... czesc
              ekipy chyba po prostu nie zjechala juz na mokotowska strone
              • draconessa Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 24.09.02, 15:07
                czesc ekipy faktycznie na druga strone nie poszla, w istocie. Ale i tak bylo
                fajnie, rowerzystow zebralo sie sporo, nastroje byly dobre i to sie liczy.
                Stoleczna wydarzenie zlekcewazyla, ale to juz ich problem. Nie bedziemy sie za
                stoleczna martwic. Super express zas sie podczepil pod pomysl we wlasciwym
                momencie. No- ale co, nie bedziemy sie chyba przejmowac co prasa o nas
                wypisuje??? Nawet, jesli sie okaze, ze komus z nas wyrosly dwie glowy, a inni
                pojechali na Marsa:)))
                • Gość: Ben Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! IP: *.chello.pl 24.09.02, 15:18
                  draconessa napisała:

> Nawet, jesli sie okaze, ze komus z nas wyrosly dwie
                  glowy, a inni
                  > pojechali na Marsa:)))

Cśśśś, to miała być tajemnica :)
                  • draconessa Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 24.09.02, 15:34
                    o. przepraszam....na Wenus, oczywiscie pojechali, na Wenus:)))
                • ann.k Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 24.09.02, 15:32
                  mnie cos wyroslo, ale chyba nie jest to druga glowa... bo mam, rzecz jasna,
                  nadzieje, ze glowy nie rosna w okolicy kolana....
                  • draconessa Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 24.09.02, 15:35
                    Nigdy nie wiadomo...obserwuj pilnie:)))
                    • ann.k Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! 24.09.02, 16:37
                      jak to cos wyszczerzy do mnie durnowato zolte i pokrzywione zebiska, to juz
                      bede wiedziala, ze mi jednak glowa wyrosla
                      • Gość: Draco... Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! IP: *.riz.pl 24.09.02, 16:54
                        A wtedy trzeba bedzie glowe uciac, byleby tylko druga nie wyrosla...
                  • Gość: Ben Re: STOŁEK DAŁ PLAMĘ....! IP: *.chello.pl 24.09.02, 15:45
                    ann.k napisała:

> mnie cos wyroslo, ale chyba nie jest to druga glowa...
                    bo mam, rzecz jasna,
                    > nadzieje, ze glowy nie rosna w okolicy kolana....

Jeśli w okolicy kolana prawego, to zapewne łapka do
                    regulacji przedniej przerzutki :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka