grakow 30.10.05, 08:30 gdzie w Warszawie można wypić herbatke podawaną na sposób rosyjski z samowara? czy jest może restauracja z kuchnią rosyjską? szukałam w wyszukiwarce, ale nic nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: herbata z samowara 30.10.05, 14:45 Coś słabo szukałaś. Google po wpisaniu: restauracja rosyjska Warszawa , podaje 16 tysięcy zakładek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finka Re: herbata z samowara IP: *.acn.waw.pl 31.10.05, 13:06 to moze troszke inaczej ale tez ciekawie... na francuskiej w herbaciarni skusilam sie kiedys na hebrate po rosyjsku...dostalam w takiej szklance wysokiej z uchwytem w postaci metalowego koszyka (dawniej tak i u nas pijano)o bardzo ciekawym aromacie a do towarzystwa spodek konfitur wisniowych...w ofercie napisane bylo ze moge zamawiajac te herbate poprosic o puszcznie rosyjskich ballad..... podobalo mi sie i smakowalo Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: herbata z samowara 15.11.05, 20:37 wow - ale mnie zachecilas opisem - pedze tam:) pyszne herbaty daja tez w sante na kruczej - tylko uwaga - porcja za 8 zl jest zdecydowanie na 2 osoby. opilismy sie 2 jak bąki:) polecam roibois pomaranczowo-waniliowy. Odpowiedz Link Zgłoś