kixx 13.11.05, 23:05 taka moda teraz kto nie ma malego psa o dziwnej nazwie i ochrony ten wypada z salonow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chinique Haraczyk na fakturkę VAT 14.11.05, 01:23 To jasne, że działanie takich firm momentami przypomina legalizację haraczy. Trzej przyjaciele z podwórka, jeden został bandytą, drugi psem, a trzeci ochroniarzem. A skuteczność ochrony można ocenić po ostatnich napadach na oddziały banków, których pilnowali aktywni zawodowo emeryci wypozażeni w broń gazową. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 14.11.05, 01:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Oto co ochroniarze robią w pracy ... IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 15:27 ... zamiast podejrzliwie się rozglądać, monitorować, albo patrolować, na kompie recepcjonistki brołsują internet i wyżywają agresję na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 08:16 Czyli republika BANANOWA a nie kolejna Rzeczpospolita! Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Też kiedyś robiłem za ciecia, ale nie w W-wie 14.11.05, 14:12 Strzegłem na czarno państwowego zakładu, za 2,50 PLN na godzinę, sam w nocy bez broni i psa, a nawet później już bez tonfy, bo szef przylał za mocno jakiemuś złodziejowi na innym obiekcie i ten zeznał na skowyrni, że się na nim aż pałka złamała, więc szef tonfy zabrał i stróżowaliśmy z gołymi łapami. A zakład był w szczerym polu. Do najbliższej miejscowości kilka kilometrów. Obiekt 36 hektarów. Płot podziurawiony przez złodziejstwo z rozwiązanego PGR-u jak sito. Psa nie było bo go zabili. A już najlepsze było to, że jak wpisałem w raporcie, że wg moich obserwacji, złom skradziony ze złomowiska, jest codziennie za obiektem w krzakach ważony i sprzedawany prywatnemu handlarzowi, który rano przyjeżdża z tym samym złomem sprzedać go znowu państwowemu przedsiębiorstwu, to musiałem poprawić stylistykę raportów.... :) Przewał na przewale... Nic się nie chroniło, chyba że jeszcze większe złodziejstwo... Zwolniłem się, bo po pierwsze się nie opłacało dymać za takie grosze, a po drugie... nie mogłem na to patrzeć. Części tego mizernego szmalu nie zobaczyłem do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwoli ścisłości Każdy może ująć przestepcę i przekazać go policji IP: mieszko.pl.u* / 162.61.79.* 14.11.05, 08:48 ... korzystając przy tym ze specjalnej ochrony prawnej takiej, jaka przysługuje urzędnikowi państwowemu. Chyba że fraza "nie może" oznacza, że przełożony mu zakazuje ze względu na bezpieczeństwo ochroniarza - co wcale nie jest bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
paul_78 Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy 14.11.05, 10:28 Co by nie mówić, na osiedlach chronionych nie ma graffiti, bydła w dresach, obszczanych klatek schodowych i połamanych ławek. Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: Ochroniarze a Kaczyński 14.11.05, 11:44 Kaczyński tak się chwalił, że poprawił bezpieczeństwo w Warszawie, a tymczasem wynikiem poprawy są wszechobecni ochroniarze, alarmy i kamery, a nie jego straż miejska, którą nazwał "miejską policją". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Już niedługo IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 15:25 Zamknięte osiedla to nowe, kilkuletnie kolonie, gdzie głównie przechadzają się mamusie z dziećmi. Nie ma dresu, bo póki co mieszkania zakupili ludzie, którzy mają pracę i są zajęci swoimi sprawami. Poczekaj chwilkę, niech tylko ich pociechy podrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unFeuFroid Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: 193.28.232.* 14.11.05, 13:45 "Cały czas szukają nowych pracowników. A do pracy zgłaszają się przede wszystkim osoby _z poza_ Warszawy, nawet z miejscowości oddalonych o 100 km." spoza «przyimek składający się z ubezdźwięcznionego przyimka z i przyimka poza, łączący się z rzeczownikami w dopełniaczu» Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachod Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: 213.18.121.* 14.11.05, 13:51 Na Zachodzie ochroną zajmuje sie policja. Jakoś nie widziałem naklejek na budynkach i gdy zapytałem o to znajomych byli zdziwieni (przecież mamy Policję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: 217.153.187.* 14.11.05, 14:18 Ha! Przestraszony emeryt w ochronie to jeszcze pikuś. W moim bloku firma ochroniarska zdjęła jedną z mointorujących kamer, bo... ktoś próbował ją ukraść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.246.jawnet.pl 14.11.05, 14:29 To jeszcze nic, gdzieś czytałem ze ukradli z samochodu autoalarm :) Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy 14.11.05, 14:41 przebijam u mnie ukradli ochroniarza Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Nowa moda w handlu 14.11.05, 14:40 > Bardzo, ale to bardzo chciałabym mieć na sklepie naklejkę firmy ochroniarskiej. Kobito, co za problem, weź sobie i machnij w Photoshopie czy innym Corelu jakieś eleganckie logo "Pierdowski Patrol" i naklej. Koszt: chwila czasu i 0.10 PLN za tusz i naklejkę :) Mój kumpel zamiast kupować autoalarm też nakleił sobie "alarm" na szybie i wstawił w tablicę migającą diodkę. Działało jak złoto. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exsolid Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.aster.pl 14.11.05, 14:49 ciekawe kto pracuje w ochronie 12/24 godz i zarabia 1000zł?Stawki w stolicy są od 3,0 do góra 4,0zł(dla pracowników bez licencji)!Powszechnie pracuja 24godz/48 plus tzw.dodatki czyli nieraz 36-nonstop/24wolne.Do tego właściciele firm zaniżają zarobki ewidentnie w "papierach" aby płacic minimalne podatki,składki na opieke itd!Praca na "umowa chmurka" przez pierwszy miesiąc,potem "umowa- zlecenie",bez praw emerytalnych.Dlatego w stolicy pracują ludzie z prowincji-im się to opłaca! Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Kazdemu dac aparat cyfrowy, jak maja kierowcy w .. 14.11.05, 14:59 autobusach Londynskich, objac tez obowiazkiem wspolpracy z wszystkimi firmami ochrony i policja, zalozyc baze zdjec zlomiarzy, zlodzieji i meneli. Wiem ze bedzie larum, ale czy wczesniej czy pozniej i tak to bedzie wprowadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Kazdemu dac aparat cyfrowy, jak maja kierowcy IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 15:04 zapomniales jeszcze o jednym zeby pisac na forum powinno sie wczesniej zglosic na Czerska,napisac podanie,dolaczyc poswaidczone przez notariusza skany co najmniej dwoch dokumentow tozsamosci,oplacic roczny abonament i po czynnosciach sprawdzajacych i przeslaniu mailem loginu moc w koncu pisac takie madrosci jakie Ty piszesz ps.Wiem ze bedzie larum, ale czy wczesniej czy pozniej i tak to bedzie wprowadzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal21 Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.aster.pl 14.11.05, 15:01 gdybym miał na serio zatrudnić do ochrony expolicjanta(z uprawnieniami wydanymi przez kolesi) lub ochroniarza ze starej gwardii ochroniarskiej pracujacej po cieciówkach na parkingach,osiedlach,budowach itp to wolę już normalnego emeryta- niepijącego, który nie śpi mi na bramie jak kot który wali po 24godz non-stop bez snu za 3,5/godz(tyle płacą średnio)!Jedynie co może taki ochroniarz z agencji ochrony to w razie czego udawac że nic nie widzi(bo i tak nie ma żadnej broni,pałki itp ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.05, 15:13 Ochrona - to jest najlepszy sposob na spokojny sen. Mam mieszkanie w Krakowie w ktorym jestem raz na miesiac. Budynek z ochrona i monotowany. Cisza ,spokoj,i zadnych nie chcianych odwiedzin. Moje poprzednie mieszkanie bylo okradzione 2 razy chociaz znajdowalo sie na 3 pietrze. Teraz nie tylko ,ze pilnuja mieszkania to jeszcze auto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod czasami sobie mysle, ze pieniadze nie sa IP: *.pools.arcor-ip.net 14.11.05, 15:18 najwazniejsze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 15:52 Tymczasem tylko licencjonowani ochroniarze mogą używać kajdanek, pałki czy broni palnej i tylko oni mają prawo ująć przestępcę i oddać go w ręce policji.- chyba tylko zlapanego "na gorącym uczynku" ale każdy moze osobe złapaną na przestepstwie ujac i zatrzymać do przybycia policji.Redaktorzy odwalili chałture czy ja jestem niedouczony :>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ochroniarz Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.asko / 82.177.183.* 14.11.05, 16:14 Trochę prawdy o firmach ochroniarskich. W 80 procentach firmy te są prowadzone przez byłych esbeków lub byłych wysoko postawionych mundurowych.W skali kraju zatrudniają około 240 tysięcy w większości niewolników bez żadnych praw za 3 zł/godz.Opróczo ochrony ciecie gonieni są do zamiatania,palenia w piecach co,odśnieżania itp.Kanty w firmach tych idą na wszystkim.Począwszy od rżnięcia fiskusa do fałszowania dokumentacji osobowej pracowników a skończywszy na fałszowaniu dokumentacji finansowej.W ciągu ostatnich 15 lat nie słyszałem aby jakiś NIK czy PIP zainteresował się skalą przewałów w firmach ochroniarskich, a skala przewałów jest ogromna.Tam funkcjonuja stare pokomuchowate układy oraz powiązania z organami ścigania,tak że na zwnątrz trudno z czymkolwiek wyść.Czy pan panie Ziobro wie jak robi się badania lekarskie na licencje cieciowską,czy pan wie ile osób z rentami od psychiatry posiada zezwolenia i broń oraz pracuje w tychj firmach,czy pan wiek jak zdobyć "czyste" zapytanie o karalność będąc karanym.Nie?Powiem panu tylko,że przewałki w "Biedronce"są małym pikulkiem do przewał w firmach ochroniarskich.Czy pan panbie Ziobro wie co to są firmu słupy tworzone w firmach ochroniarskich?Nie? To powinien pan się zainteresować.Mam sporo dokumentów i wiadomości w tym temacie,próbowałerm zainteresować prasę,wszyscy mieli mnie w dupie.Może teraz,po zmianie opcji???? Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy 14.11.05, 16:20 Ciekawe, że jak przychodzi co do czego np napad na bank to ochroniarze zawsze zawodzą Odpowiedz Link Zgłoś
lesku1 Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy 14.11.05, 18:26 wszystko co piszesz to normalnie tak jak bys pracowal zemna w jednej firmie kapa gnuj Odpowiedz Link Zgłoś
lesku1 Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy 14.11.05, 18:29 Proponuje wymienic nazwy tych zlodziejskich firm a numerem jeden to KONSALMET i jej dziwne spolki rozsiane po calej polsce poadrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lesku1 Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy 14.11.05, 18:30 sory za pomylke chodzi o KONSALNET Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:39 jestem zainteresowany, daj mi kontakt na jara18 @ tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: 217.153.160.* 14.11.05, 17:02 Nie wiem jak w Warszawie, ale w trójmieście firmy ochroniarskie (nie wszystkie - raczej te obstawiające knajpy) to są firmy do legalizacji haraczy. Zakładasz knajpę, dowiadujesz się, komu trzeba płacić, sam się zgłaszasz, żeby nie było zadymy, podają ci firmę ochroniarską, którą masz wynająć. W zależności od układu albo dostajesz ochroniarza naprawdę, albo jest 'dochodzący'. I żeby było śmieszniej - taka ochrona naprawdę działa. Bo tutaj dbają o swoich podopiecznych (nie wszyscy, tylko ci 'poważni'). Jak jest rozróba to działają przekraczając prawo, przez co lokal jest bezpieczniejszy. A koszty są podobne, jak w 'normalnej' firmie. Niektórzy wynajmują takie firmy nawet nie wiedząc, komu płacą ;) Fajnie tu widać jak powstawała państwowość - neandertalczyk z większa maczuga wziął innych z plemienia za mordę, i kazał płacić za bezpieczeństwo. Jak 'opiekun' lokalu jest myślący, to nie narzuca za dużych opłat - cieszy się, że ma 'legalny' biznes i pieniądze, których nie trzeba prać. Inna strona medalu - są też tacy 'opiekunowie', którzy myślą głupio i zaczynają sprzedawać dragi w twoim lokalu. Częściej jest tak, że mówią ci - kupujesz wódę / spirytus tylko od nas. bez akcyzy of kurs. stajesz się ich wspólnikiem w przestępstwie i wtedy cię mają. nie podskoczysz, bo cię umoczą na policji. ale ochrona jest zapewniona. a niektórzy zatrudnieni ochroniarze nawet nie wiedzą, dla kogo pracują ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Ochrona w zagranicznych firmach - standard? IP: *.studentenheim.uni-tuebingen.de 14.11.05, 17:24 Ochrona w zagranicznych firmach - standard? Chyba Pan nigdy za granica nie byl (zachodnia oczywiscie). Tam ochroniarzy widac bardzo rzadko, a do kazdego biurowca czy firmy dostanie sie Pan bez wiekszych problemow - tam funkcje ochrony pelni pan/pani na recepcji, a nie uzbrojony twardziel czy umundurowany dziadek.. Na wschodzie, owszem, Moskwa jest wspanialym przykladem, gdzie nawet w kawiarniach jest ochrona :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal pod buwem IP: *.chello.pl 14.11.05, 20:19 "na rogu Wybrzeża Kościuszkowskiego i Lipowej zawsze strażnik pilnuje, by nikt nie zabrał głowy satyra z brązu zdobiącej gmach Biblioteki Uniwersyteckiej." ee.. raczej studentom prawa samochodów pilnuje :-) dzieki tym panom mozna tam w miare bezpiecznie postawic samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
kattarinna Re: jest to pozornie absurdalne ale... 15.11.05, 11:48 moze takie chca stworzyc pozory... a w rzeczywistosci.. kto wie... ciezkie sa dzisiejsze czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marwek z Krakowa Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.netcontrol.pl 14.11.05, 20:58 U mnie w bloku mieszka człowiek alkoholik, który pije z kolesiami już 2 tygodnie. Cyklicznie. Później odpoczywa 2 dni. I znowu. Poza tym jet czlowiekiem porządnym, wie co dobre i złe. Dzisiaj powiedział mi, jak częściowo wytrzeźwiał, że jutro idzie do pracy, bo już dwa razy dzwonili za nim. Ma koszulę Securitates. Ale się porobiło. Jest zapotrzebowanie na pracę, a tyle bezrobotnych w kraju. O co chodzi? PS. Przed chwilą,jak go spotkałem, rozpłakał się, że go zwolnią, bo nie przyszedł do pracy, bo pił. Samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek z Krakowa Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.netcontrol.pl 14.11.05, 21:05 Przy każdej nierucumości trzeba zawiązać straż.Osoby wracające do domów się boją, szczególnie wiczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niechcemalemuszem Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.aster.pl 14.11.05, 23:40 III albo i czwarty świat bezpieczeństwa nie da się kupić... a zwłaszca od ludzi nieodpowiedzialnych, co pilnując jednych obserwują jak obrobić drugich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ochroniarze - legalni "dresiarze" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 19:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: 212.75.100.* 24.11.05, 21:30 są słabo opłacani, to taka nowa rzeczpospolita niewolnicza, lecz każdy rodzaj poszerzenia strefy bezpieczeństwa publicznego np. w sklepie lub osiedlu itp. jest bardzo słuszny i pożyteczny. policja nie może stać przy każdym domowym ogródku lub parkingu. ochroniarze tak, płace ochrony do .upy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.chello.pl 26.11.05, 14:13 "i tylko oni mają prawo ująć przestępcę i oddać go w ręce policji. " każdy obywatel ma prawo schwytać przestępce na gorącym uczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziumak Re: W Warszawie pracuje już 25 tys. ochroniarzy IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.12.05, 15:06 są potrzebni tak jak policja sa widoczni ale nikt na to nie zqwraca uwagi ale gdy potrzeba pomocy wtedy dostrzega się ich wartość.. Odpowiedz Link Zgłoś