jurek_dzbonie 07.12.05, 07:39 Wiec niech pan, ktory tak wspolczuje plywajacemu jedzeniu kupi wszystkie egzeplarze i nie placze po gazetach! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: supermarkety-guant GW pewnie znowu będzie winna IP: *.ipt.aol.com 07.12.05, 07:56 Są jeszcze ludzie wrażliwi, większość miałaby to daleko w d... Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade2 Trzeba zrobic szum w W Brytanii!! 07.12.05, 16:15 Jezli ludzie w W Brytanii dowiedzieli by sie jak traktowane sa zwoierzeta przez 'Tesco Poland' to by byla taka afera, ze Tesco by cos zrobilo. Sprawe trzeba naglosnic z mediach brytyjskich! -------- www.jajka.org Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Trzeba zrobic szum w W Brytanii!! 07.12.05, 17:57 Nie macie innych problemów.Dobrze,że nie mieszkam w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybydlę Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:09 Nie cierpię tępych bydlaków, myślących, że jak zwierze nie wydaje dźwięków, to nie cierpi. Owszem, to jest jedzenie, ale zanim trafi na stół, żyje, bije mu serce i czuje. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kattarinna Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 09:35 Nie jestem wierzaca, ale z tego co pamietam to w Bibli (chyba w Ksiedze Hioba - moge sie mylic) napisano ze "czlowiek nie ma miejsca przed zwierzetami", zatem jak sie ma to do katolikow? Ano nijak bo u nas katolik slucha tylko tego co ryczy jakis klecha na ambonie a nie tego co powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 09:41 O jakie mądrości,chyba tylko środa albo jacyś cykliści są mądrzejsi,no i oczywiście feministki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca 66 Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:48 POWINNO SIĘ ZABRONIĆ SPRZEDAŻY ŻYWYCH RYB !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megasia Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 13:20 Zgadzam się z przedmówcą, sprzedaż żywych ryb powinna zostać zabroniona. Zupełnie niezrozumiałe jest dla mnie celebrowanie zabijania ryby w domu po to, by czcić święto związane z radosnym oczekiwaniem narodzenia Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RST [...] IP: *.devs.futuro.pl 07.12.05, 10:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydz Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.atman.pl / *.atman.pl 07.12.05, 09:47 A gdzie ty widziałaś w Polsce katolików? Ja nie znam ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Przedświąteczne karpie męki IP: 217.11.129.* 07.12.05, 09:56 "ryczy klecha na ambonie"? To, że jesteś niewierząca, to mi nie przeszkadza. Ale to, że niekulturalna ... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 10:07 Człowieku,chamstwo w stosunku do Kościoła,katolicyzmu,wiary....jest trendy. Kretynowi jakaś środa albo inny sobota włożą śmiecie do głowy i on nimi rzyga. Relatywizm,moralny też,jest teraz poprawną politycznie świętością. Ale miejmy nadzieję,będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayen Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.stacje.agora.pl 07.12.05, 12:08 > Człowieku,chamstwo w stosunku do Kościoła,katolicyzmu,wiary....jest trendy. Akurat, trendy jest snobowanie się na obrońce wiary i moralności. Chamstwo w każdym przypadku mnie mierzi. Obojętnie która strone je wygłasza > Relatywizm,moralny też,jest teraz poprawną politycznie świętością. Relatywizm moralny nie dotyczy niewierzących, oni otwarcie i uczciwie deklaruja swoje poglądy i mają z reguły sztywniejszy kręgosłup moralny od innych, bo wynika on z wewnętrznych przekonan i przemyśleń a nie z narzuconych regułek. > Ale miejmy nadzieję,będzie lepiej Tez mam nadzieję, że będzie lepiej, tyle, że rozmijamy się w kierunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 11:38 hmmm... ciekawe, a gdzie to wyczytałaś? bo z tego co ja pamiętam, a jestem wierząca, to niczego takiego w Biblii nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booroo Re: Przedświąteczne karpie męki IP: 193.109.212.* 07.12.05, 16:09 Wierząca nie jesteś i mądra też nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu [...] IP: 83.238.100.* 07.12.05, 10:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 10:21 to skandal! gazeto - powiadom TOZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matilda1974 Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 11:21 Cieszę się, że o okrucieństwie wobec zwierząt zaczyna się mówić coraz glośniej. Biorąc pod uwagę takie sceny jak ta zaobserwowana w Tesco, jest nam to ewidentnie potrzebne. Brawo dla wrażliwego nieobojetnego obywatela:) A swoją drogą wszystkim zwierzętom życzę coraz więcej wegetarian wśród ludzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayen Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.stacje.agora.pl 07.12.05, 12:02 Właściwie, to powinno podpadac pod paragraf o znecaniu sie nad zwierzetami. Nie ważne, że to "tylko ryba" jak to sie wyraził wielki pan sprzedawca. Ja nie jem karpia na Święta, przekonałam do tego rodzinę i przekonuję do tego innych. Nie wszystkie tradycje sa dobre, częśc trzeba zmienić - a przynajmniej mniej osób zarobi na męczeniu zwierzaków. A jak koniecznie chcesz miec karpia na Wigilie, przynajmniej to idz z wędka i złap sam. Można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.chello.pl 07.12.05, 12:10 a gdzie mozna karpia złapać? Bo z tego co sie orientuję to kapr jes rybą hodowlaną a nie wolno żyjącą. Można natomiast kupic w gospodarstwach rybackich a nie w marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.net.pl 07.12.05, 13:17 Źle sie orientujesz. Karp żyje także poza stawami hodowlanymi. Się zorientuj najpierw - potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Jak tylko moge, UNIKAM Tesco. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.netcafe.waw.pl 07.12.05, 14:50 zycze ci glabie, zeby kiedys ciebie zamkneli w malutkim pomieszczeniu z kropla powietrza i bez mozliwosci wyjscia na zewnatrz- jedynie okno z mozliwoscia wyskoczenia z 12 pietra. szerokich lotow. Odpowiedz Link Zgłoś
trollbk Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 15:33 No ale wzmianka o tym jakoby karpie starały sie popełnić samobójstwo to nieco przesada... Mogliby tłuc je na zapleczu wtedy nikt by się specjalnie nie wzruszał...tak jak krowami, koniami, świniami, kurczakami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Protesty: www.tesco.com/customerservices IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.12.05, 16:10 Protesty z pogrozkami ("zorganizujemy przedswiateczne pikiety", etc) nalezy kierowac do glownego biura obslugi klientow Tesco, najlepiej po angielsku i z powolaniem sie na dyrektywe UE w sprawoe traktowania zwiarzat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Skladajcie doniesienia do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 03:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagicznaMoc Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 00:29 Panie Jurku, jest Pan chyba dorosła osoba. Jak dorosła i inteligetna osoba, moze byc tak obojetna na cierpienie zwierzata, jak Pan? Zycze wesolych swiat i smacznej rybki, niech Pan pomysli po kolacji, że moze ta rybka, tez cierpiała, przed tym zanim Pan ją kupił. Ale to nie ważne, prawda? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzak Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 15:17 Na tą stronę natrafiłam przypadkiem.szukałam wiadomości odnośnie dożywiania karpii...ale po tym co tu przeczytałem odechciało mi się wogóle myśleć o nich jako mojej ulubionej "potrawie" świątecznej.Supermarkety nie wymagaja komentarza. Poprostu tam ludzie nie kupujcie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.pronet.lublin.pl 23.12.05, 15:27 Jurek_dzbanie tak lepiej by było Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Barbarzyństwo !!! 23.12.05, 20:33 Szkoda mi karpi i choinek... Barbarzyńskie obyczaje z tym mordowaniem na Święta! Odpowiedz Link Zgłoś