Dodaj do ulubionych

Przedświąteczne karpie męki

07.12.05, 07:39
Wiec niech pan, ktory tak wspolczuje plywajacemu jedzeniu kupi wszystkie
egzeplarze i nie placze po gazetach!
Obserwuj wątek
    • Gość: supermarkety-guant GW pewnie znowu będzie winna IP: *.ipt.aol.com 07.12.05, 07:56
      Są jeszcze ludzie wrażliwi, większość miałaby to daleko w d...
      • kurczeblade2 Trzeba zrobic szum w W Brytanii!! 07.12.05, 16:15
        Jezli ludzie w W Brytanii dowiedzieli by sie jak traktowane sa zwoierzeta przez
        'Tesco Poland' to by byla taka afera, ze Tesco by cos zrobilo. Sprawe trzeba
        naglosnic z mediach brytyjskich!
        --------
        www.jajka.org
        • andrzej.sawa Re: Trzeba zrobic szum w W Brytanii!! 07.12.05, 17:57
          Nie macie innych problemów.Dobrze,że nie mieszkam w Warszawie!
    • Gość: antybydlę Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:09
      Nie cierpię tępych bydlaków, myślących, że jak zwierze nie wydaje dźwięków, to
      nie cierpi. Owszem, to jest jedzenie, ale zanim trafi na stół, żyje, bije mu
      serce i czuje. Nie pozdrawiam.
    • kattarinna Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 09:35
      Nie jestem wierzaca, ale z tego co pamietam to w Bibli (chyba w Ksiedze Hioba -
      moge sie mylic) napisano ze "czlowiek nie ma miejsca przed zwierzetami", zatem
      jak sie ma to do katolikow? Ano nijak bo u nas katolik slucha tylko tego co
      ryczy jakis klecha na ambonie a nie tego co powinien.
      • andrzej.sawa Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 09:41
        O jakie mądrości,chyba tylko środa albo jacyś cykliści są mądrzejsi,no i
        oczywiście feministki
        • Gość: jaca 66 Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:48

POWINNO SIĘ ZABRONIĆ SPRZEDAŻY ŻYWYCH RYB !!!!!!!!
          • megasia Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 13:20
            Zgadzam się z przedmówcą, sprzedaż żywych ryb powinna zostać zabroniona.
            Zupełnie niezrozumiałe jest dla mnie celebrowanie zabijania ryby w domu po to,
            by czcić święto związane z radosnym oczekiwaniem narodzenia Boga.
        • Gość: RST [...] IP: *.devs.futuro.pl 07.12.05, 10:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: rydz Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.atman.pl / *.atman.pl 07.12.05, 09:47
        A gdzie ty widziałaś w Polsce katolików? Ja nie znam ani jednego.
      • Gość: bbc Re: Przedświąteczne karpie męki IP: 217.11.129.* 07.12.05, 09:56
        "ryczy klecha na ambonie"? To, że jesteś niewierząca, to mi nie przeszkadza.
        Ale to, że niekulturalna ...
        • andrzej.sawa Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 10:07
          Człowieku,chamstwo w stosunku do Kościoła,katolicyzmu,wiary....jest trendy.
          Kretynowi jakaś środa albo inny sobota włożą śmiecie do głowy i on nimi rzyga.
          Relatywizm,moralny też,jest teraz poprawną politycznie świętością.
          Ale miejmy nadzieję,będzie lepiej
          • Gość: mayen Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.stacje.agora.pl 07.12.05, 12:08
            > Człowieku,chamstwo w stosunku do Kościoła,katolicyzmu,wiary....jest trendy.
            Akurat, trendy jest snobowanie się na obrońce wiary i moralności.
            Chamstwo w każdym przypadku mnie mierzi. Obojętnie która strone je wygłasza

> Relatywizm,moralny też,jest teraz poprawną politycznie świętością.
            Relatywizm moralny nie dotyczy niewierzących, oni otwarcie i uczciwie deklaruja
            swoje poglądy i mają z reguły sztywniejszy kręgosłup moralny od innych, bo
            wynika on z wewnętrznych przekonan i przemyśleń a nie z narzuconych regułek.
            > Ale miejmy nadzieję,będzie lepiej
            Tez mam nadzieję, że będzie lepiej, tyle, że rozmijamy się w kierunkach.
      • esmeralda_pl Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 11:38
        hmmm... ciekawe, a gdzie to wyczytałaś? bo z tego co ja pamiętam, a jestem
        wierząca, to niczego takiego w Biblii nie ma
      • Gość: booroo Re: Przedświąteczne karpie męki IP: 193.109.212.* 07.12.05, 16:09
        Wierząca nie jesteś i mądra też nie jesteś.
    • Gość: bardu [...] IP: 83.238.100.* 07.12.05, 10:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: renata Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 10:21
      to skandal! gazeto - powiadom TOZ!!!
    • matilda1974 Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 11:21
      Cieszę się, że o okrucieństwie wobec zwierząt zaczyna się mówić coraz glośniej.
      Biorąc pod uwagę takie sceny jak ta zaobserwowana w Tesco, jest nam to
      ewidentnie potrzebne. Brawo dla wrażliwego nieobojetnego obywatela:)

A swoją drogą wszystkim zwierzętom życzę coraz więcej wegetarian wśród ludzi:)
      • Gość: mayen Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.stacje.agora.pl 07.12.05, 12:02
        Właściwie, to powinno podpadac pod paragraf o znecaniu sie nad zwierzetami. Nie
        ważne, że to "tylko ryba" jak to sie wyraził wielki pan sprzedawca. Ja nie jem
        karpia na Święta, przekonałam do tego rodzinę i przekonuję do tego innych. Nie
        wszystkie tradycje sa dobre, częśc trzeba zmienić - a przynajmniej mniej osób
        zarobi na męczeniu zwierzaków.
        A jak koniecznie chcesz miec karpia na Wigilie, przynajmniej to idz z wędka i
        złap sam. Można.
        • Gość: aaa Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.chello.pl 07.12.05, 12:10
          a gdzie mozna karpia złapać? Bo z tego co sie orientuję to kapr jes rybą
          hodowlaną a nie wolno żyjącą.
          Można natomiast kupic w gospodarstwach rybackich a nie w marketach.
          • Gość: megi Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.net.pl 07.12.05, 13:17
            Źle sie orientujesz. Karp żyje także poza stawami hodowlanymi. Się zorientuj
            najpierw - potem pisz.
    • Gość: Funky Jak tylko moge, UNIKAM Tesco. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:46
    • Gość: max Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.netcafe.waw.pl 07.12.05, 14:50
      zycze ci glabie, zeby kiedys ciebie zamkneli w malutkim pomieszczeniu z kropla
      powietrza i bez mozliwosci wyjscia na zewnatrz- jedynie okno z mozliwoscia
      wyskoczenia z 12 pietra. szerokich lotow.
    • trollbk Re: Przedświąteczne karpie męki 07.12.05, 15:33
      No ale wzmianka o tym jakoby karpie starały sie popełnić samobójstwo to nieco
      przesada... Mogliby tłuc je na zapleczu wtedy nikt by się specjalnie nie
      wzruszał...tak jak krowami, koniami, świniami, kurczakami...
    • Gość: Helena Protesty: www.tesco.com/customerservices IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.12.05, 16:10
      Protesty z pogrozkami ("zorganizujemy przedswiateczne pikiety", etc) nalezy
      kierowac do glownego biura obslugi klientow Tesco, najlepiej po angielsku i z
      powolaniem sie na dyrektywe UE w sprawoe traktowania zwiarzat.
      • Gość: kicia Skladajcie doniesienia do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 03:04

• Gość: MagicznaMoc Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 00:29
      Panie Jurku, jest Pan chyba dorosła osoba. Jak dorosła i inteligetna osoba, moze byc tak obojetna na cierpienie zwierzata, jak Pan? Zycze wesolych swiat i smacznej rybki, niech Pan pomysli po kolacji, że moze ta rybka, tez cierpiała, przed tym zanim Pan ją kupił. Ale to nie ważne, prawda? Pozdrawiam
    • Gość: Zwierzak Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 15:17
      Na tą stronę natrafiłam przypadkiem.szukałam wiadomości odnośnie dożywiania
      karpii...ale po tym co tu przeczytałem odechciało mi się wogóle myśleć o nich
      jako mojej ulubionej "potrawie" świątecznej.Supermarkety nie wymagaja
      komentarza. Poprostu tam ludzie nie kupujcie!!!!!!!!!!
    • Gość: eM Re: Przedświąteczne karpie męki IP: *.pronet.lublin.pl 23.12.05, 15:27
      Jurek_dzbanie tak lepiej by było
    • umfana Barbarzyństwo !!! 23.12.05, 20:33
      Szkoda mi karpi i choinek...
      Barbarzyńskie obyczaje z tym mordowaniem na Święta!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka