kayakto 12.12.05, 07:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OldBruno Re: Kto zbuduje autostradę z Łodzi do Warszawy? IP: *.aster.pl 12.12.05, 09:21 Jest jeden oczywisty wniosek wynikający z tej informacji, że ten odcinek autostrady jest spóźniony o 2 - 3 lata. Miał być skończony w 2007 roku, a odcinek Konin - Stryków w listopadzie 2005 roku. Zakończenie tego ostatniego już przesunięto już na maj 2006 roku, a zobaczymy jaka będzie rzeczywistość. A dalej na wschód i północny - wschód? Będą dalej ginąć ludzie i tiry zderzać sie z autobusami na źle wyprofilowanych drogach, a debaty będą trwały i trwały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Panie Krzysztofie, "do Opaczy" a nie "Opacza" :) IP: *.crowley.pl 12.12.05, 11:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek autostradę z Łodzi do Warszawy zbuduje KULCZYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 17:46 Przecie się zobowiązał z piętnascie lat temu!!! Jeszcze nie zbudował ? To do pudła znim! Odpowiedz Link Zgłoś
h108 Kto zbuduje autostradowe obejscie miasta? 12.12.05, 09:32 bi.gazeta.pl/im/2/3060/m3060642.jpg Co to jest? To jest plan "zjazdow" w Warszawie? A gdzie plan PRZEJAZDOW omijajacych miasto? Bo dziurawa 50-tka, co sie na tym planie nie miesci bo jest tak daleko to chyba tylko kiepski zart. Autostarda - swietnie. A gdzie pozamiejska obwodnica? Na Zoliborzu i Ursynowie? Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Kto zbuduje autostradowe obejscie miasta? 12.12.05, 09:42 No wlasnie :) H108 była szybsza w tej opinii - nie można kanalizować ruchu tranzytowego prez miasto!! To jest zabojstwo dla lokalnych dzielnic! MUSI powstać obwodnica miasta, przykłademinnym miasta - choćby Berlina, czy dalego nie szukając ... Radzymina. Ten rysunek w ogóle nie uwzględnia probelmu ruchu w miescie i jest wyssany z palca. przeciez A2 będzie częścią trasy traseuropejskiej na zachód - wschód (północny wschód) nie wyobrażam sobie wpuszczenia tego ruchu do miasta a zwąłszca na już zakorkowaną trase AK. myśleć, myśleć, myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
mozdzins Re: Kto zbuduje autostradowe obejscie miasta? 12.12.05, 10:00 Słodki Jezu, jak ja się cieszę że "już" za pięć lat przestanę czytać te wszystkie marudzenia na temat "wszędzie tylko nie u mnie" i wreszcie będę mógł dojechać do Poznania w 3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Warszawa - Poznań - 2:54h już dziś IP: 217.8.161.* 12.12.05, 10:18 Bez wydawania złotówki na budowę autostrad i uszczęśliwiania mieszkańców największych osiedli w Warszawie już dziś możesz dotrzeć do Poznania w 2 godziny 45 minut - pociągiem. Z centrum do centrum, czytając sobie gazetkę, bez 300 km walki o życie. Warszawa - Poznań to jest 300 km. Osiągnięcie średniej prędkości 100 km/h nie jest łatwe - wyjechanie z Warszawy, bramki do płacenia (będzie płatna), tankowanie, siusiu. I potem dojechanie do centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mozdzins Re: Warszawa - Poznań - 2:54h już dziś 12.12.05, 10:23 Chciałbym samemu zdecydować który środek transportu jest dla mnie najbardziej w danym przypadku korzystny , dobrze ? I żeby nie było nieporozumień na ostatnie 5 wyjazdów 4 razy jeździłem IC - ale są sytuacje w których samochód jest niezbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Warszawa - Poznań - 2:54h już dziś 12.12.05, 11:24 Jak chcesz dowolnie wybierac srodek transportu, to wystap jeszcze do rzadu o rozpoczecie produkcji teleporterow. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Warszawa - Poznań - 2:54h już dziś 12.12.05, 11:29 > Chciałbym samemu zdecydować który środek transportu jest dla mnie najbardziej > w danym przypadku korzystny , dobrze ? Nie. Ty chciałbyś zadecydować, że najkorzytstniejszy jest dla ciebie samochód. Bo narazie najkorzystniejszy jest dla ciebie pociąg i to cię ewidentnie boli, prawda? > I żeby nie było nieporozumień na ostatnie 5 wyjazdów 4 razy jeździłem IC - ale > są sytuacje w których samochód jest niezbędny. Niezbędny, to nie znaczy najszybszy. Do przewożenia mebli najszybsza jest cieżarówka - czy to oznacza, że ma być szybsza od samochodu sportowego? Tak samo jeśli do czegoś niezbędny ci jest samochód, to nie oznacza to automatycznie, że ma być szybszy od pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Warszawa - Poznań - 2:54h już dziś 12.12.05, 11:30 Miało być: "Do przewożenia mebli niezbędna jest ciężarówka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Warszawa - Poznań - 2:54h już dziś IP: 217.8.161.* 12.12.05, 12:30 A inni chcą sami decydować czy chcą mieć autostradę pod oknem, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Kto zbuduje autostradowe obejscie miasta? 12.12.05, 11:56 Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem :) NIe marudzę, ze NIE dla autostrda, ale NIE dla austostrad w mieście , bądż ich expressowych dojazdów wewnątrz osiedli. czy napisałem w sposób zrozumiały??? a w 3 godz. polecam bądź co bądź PKP.... albo ew. w 1 h samolot! many happy returns :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Kto zbuduje autostradowe obejscie miasta? IP: 207.13.167.* 12.12.05, 16:41 No i jeszcze z godzinka, poltorej w korku w Al. Jerozolimskich, chociaz gdy na te ulice nalozy sie GIGANTYCZNY juz obecnie ruch lokalny, z GIGANTYCZNYM juz obecnie tranazytem to moze drugie tyle w korku? I zadne SISKOMy czy inne organizacje chyba nie beda przekonywac, ze to ma sens - tzn. nalozenie tranzytu miedzynarodowego na ulice o kluczowym dla aglomeracji i miasta znaczeniu lokalnym. A z tej informacji wynika, ze poki co wpusci sie ruch autostradowy na istniejace ulice, a pozniej sie pomysli. Ciekawe tylko jak ten ruch bedzie sie odbywal przez namiastke wezla Al. Jerozolimskie - znowu setki samochodow blokujace nawroty w Al. Jerozolimskiech... Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Ekolodzy ? 12.12.05, 17:15 Dlaczego przemilczają fakt, że ruch do Warszawy jest wielokrotnie większy od tego tranzytu ? Nikt nie twierdzi, że tranzytu nie ma. Ale to kwestia liczb. Dlaczego "ekolodzy" omijają prawdę i straszą tranzytem ? Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: Ekolodzy ? 12.12.05, 17:42 uderzyć w stół, a nożyce się odezwą.... hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx [...] IP: *.atman.pl / *.atman.pl 13.12.05, 08:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytaj lepiej sie spytaj szefowstwa IP: *.acn.waw.pl 13.12.05, 19:31 jak to nikt nie twierdzi. Twoi kumple z siskomu udawadniają to bez przerwy. popytaj sie vampira,albo szefowej się spytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M jak to wszystko pięknie brzmi - nie wierzę jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 11:55 w skuteczność - nie W Polsce. Zaraz obudzi sie protestującey JAsiu z ekologami i jakimś kiędzem i sprawa spłynie w potoku słów do kibla. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco obrażasz ludzi 12.12.05, 11:59 F.Y.M.ie! czy wszyscy protestujący to od razu poziom kloaczny??? IGNOR dla tego osobnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzal Rząd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:02 "Czy rząd znajdzie jednak pieniądze na te wszystkie trasy rozprowadzające ruch po Warszawie?" A dlaczego to rząd (czyli cała Polska) ma płacić za drogi w Warszawie? Dlaczego w innych miastach drogi finansuje się z budżetów lokalnych, a w Wawie ma być inaczej? PS. Uprzedzę teksty o małomiasteczkowych zazdrośnikach - też jestem z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Rząd? IP: *.crowley.pl 12.12.05, 22:11 zapewne dlatego, ze drogi dziela sie na: osiedlowe, gminne, powiatowe, wojewodzkie i krajowe i to do ktorej kategorii droga nalezy warunkuje, kto za nia placi. Odpowiedz Link Zgłoś