Gość: cookies IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.05, 08:16 Piękna oprawa da początek - miejmy nadzieję- IV RP i udanej prezydenturze p. Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janma46 Re: Inauguracja jak koronacja 13.12.05, 08:22 Po co nam jeszcze jeden teatr,czy kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Leczenie kompleksów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.05, 08:26 A mówić do małego będziemy: Wasza Wysokość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga KURDUPEL U WŁADZY IP: *.arcor-ip.de 13.12.05, 08:56 teraz dopiero się zacznie. bracia K zamienią Polske w Watykan i na każdym spotkaniu państwowym będzie: tak mi dopomóż Bóg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadu Ja czekam na V RP bo IV-ta z kaczka na czele to IP: 217.77.224.* 13.12.05, 09:05 NIEWYPAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_junak Re: Ja czekam na V RP bo IV-ta z kaczka na czele IP: *.crowley.pl 13.12.05, 09:45 a w ten dzień na trasie przejazdu nowego prezydenta ustawia się Warszawiacy - wszyscy ubrani na czarno na znak żałoby.. i będa machac czarnymi wstążkami.., i będą grali marsza żałobnego.., i od tego roku 23 grudnia będzie - przynajmniej na 5 lat - ustanowiony dniem grabarza! Trójmiasto też będzie czarne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Jak tak czytam o tej koronacji... IP: *.atman.pl / *.atman.pl 13.12.05, 09:48 ...to myślę, że elekt ma taki maaały, mały mały mały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Ceremonia godna Polskiego Prezydenta! 13.12.05, 09:57 Ale i Prezydent tym razem godny takiej ceremonii! Brawo Lech Kaczyński! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyd od Rydzyka Ojoj to musi boleć IP: 213.17.149.* 13.12.05, 10:13 ziejących nienawiścią forumowiczów i redaktorów GW :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Ojoj to musi boleć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:35 Żyd od Rydzyka napisał(a): Re: Ojoj to musi boleć > ziejących nienawiścią forumowiczów i redaktorów GW :)))) Jeśli coś boli, to jedynie fakt, że nasze pieniądze urządza się religijne imprezy. Tylko tyle płaskogłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Ladne opakowanie, a w srodku male nic.... 13.12.05, 11:41 Ziejacy nienawiscia forumowicze to bija brawo, jak zauwazylem... Szkoda ze nowy prezydent bardziej dba o pozory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pospieszalski A kto dokona koronacji? Bł. Rydzyk? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.05, 12:12 Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu PRZEMARSZ TO MOGA ROBIC TYLKO GEJE I LESBIJKI 13.12.05, 13:46 Gazeta slusznie krytykuje. To jest denerwujace, szczegolnie dla tych, ktorzy nie wchodza do kosciola bo nie lubia, a na krzyzu wieszaja fotografie genitaliow. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Czy monarchiści mogą już być przy nadziei???? 13.12.05, 14:47 Ewidentne niedopatrzenie sztabu przygotowujący uroczystości, że zapomnieli o koronie, berle i namaszczeniu! Msza ma nawiązywać do starych tradycji i króla koronował prymas i go namaszczał!!!!! Wspaniała okazja do restauracji monarchii!!!!!! I to dziedzicznej!!!!!!!! Przecież jest córeczka i trzeba jej to załatwić. Jakie to może być medialne i jaki wspaniały ukłon w stronę monarchistów (zwiększy poparcie o nową grupę!)! Oj! Jarek ma czego żałować, że jest niewydolny!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: Czy monarchiści mogą już być przy nadziei???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:04 Ale król był koronowany na Wawelu, a nie w Wawce, geniuszu :)))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Czy monarchiści mogą już być przy nadziei???? 13.12.05, 15:05 Najtrudniejszy jest pierwszy raz!!!:)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: Czy monarchiści mogą już być przy nadziei???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:09 "Pierwszy raz" już był - Stanisław August Poniatowski koronował sie w Warszawie :))))))))))) A jak sie to skończyło, to nie będę komentować :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Re: Czy monarchiści mogą już być przy nadziei???? 13.12.05, 15:11 Podzielam Twoje zdanie!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu A TUSKOWI ZAL 13.12.05, 15:34 zkyc napisał: > Podzielam Twoje zdanie!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: A TUSKOWI ZAL IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 13.12.05, 16:19 wladca kaczynski powinien miec jakas relikwie moze ta duza czapke po jp2, nie pamietam jak sie to nazywa... powienien ja zakladac na wyjatkowo wazne uroczystosci np oredzie: kaczor w tiarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jac Re: A TUSKOWI ZAL IP: 83.9.57.* 13.12.05, 17:22 Te misio coś ci RAM w mózgownicy siada, przetestuj się antywirusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRÓL MACIUŚ I K. Re: A TUSKOWI ZAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielny PRZY OKAZJI MOZNA BY ROZPOCZAC IP: *.man.polbox.pl 13.12.05, 23:10 zawczasu proces beatyfikacji, tak by od razu na zakonczenie kadencji albo zaraz po innej istotnej dacie wyniesc na oltarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamad20 Re: PRZY OKAZJI MOZNA BY ROZPOCZAC 13.12.05, 23:36 To wprawdzie nie to co przy inauguracji naszego ukochanego , lukrowanego cwaniaczka ale za to wszystko jest upublicznione. A kwasek to co najlepsze to ukrywał prze szarymi masami. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 ODWRÓCIĆ UWAGĘ OD "DWORU" P. KWAŚNIEWSKIEGO 13.12.05, 23:19 i jego wystawności - oto prawdopodobnie zadanie GW. Na razie jednak wydatki na p. Kwaśniewskiego były o wiele większe niż na p. Kaczyńskiego. Co nie znaczy jednak, że nie należy oceniać i tego ostatniego, ale "czepiać się" uroczystości objęcia prezydentury - to raczej słaby pomysł. Tym bardziej, że jakoś sprawy szczególnie wielkich wydatków p. J. Różalski nie podnosił. Snuł za to jakieś domysły: "Ludziom z nowej ekipy zależy szczególnie, aby w każdej następnej inauguracji zawsze występował element religijny. I to niezależnie od tego, czy prezydent będzie wierzący, czy nie. Jeśli będzie to np. ateista, będzie mógł odwiedzić groby poprzedników, ale w katedrze być musi." Zapytajmy: czy p. Różalski jest w stanie wykazać, że następca p. Kaczyńskiego będzie z mocy prawa zobowiązany, żeby pójść do katedry? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a1 Re: A TUSKOWI ZAL IP: 145.116.2.* 13.12.05, 18:21 hehe, brawo! czapka po JP2 dala by rade:) Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: A TUSKOWI ZAL 13.12.05, 18:29 Chyba czopek po Tusku by ci dal rade. Gość portalu: a1 napisał(a): > hehe, brawo! czapka po JP2 dala by rade:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: A TUSKOWI ZAL IP: *.nat.p-s-inter.net 13.12.05, 20:55 A może kaczynski szpilki niech załozy? wyższy bedzie. A bardziej i tak się nie zblaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamad20 Re: A TUSKOWI ZAL 13.12.05, 23:39 Błaznem to ty jesteś. Ale ze względu na ilość takich jak ty (około 10%) to już jest nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witomir [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witomir [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaremaW Re: Czy monarchiści mogą już być przy nadziei???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:43 ale to nawiązanie do tradycji sejmowania jest kiedy król otwierał obrady sejmu więc w sumie dość blisko... niedługo będziemy taki sam bałagan jak w XVIIIw sejm już dobrze zaczął nic nie robiąć... oby tylko sie tak samo nie skończyło jak wówczas........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Czy monarchiści mogą już być przy nadziei???? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.05, 21:32 monarchę dziedziczną to próbowali nam zainstalować państwo Kwaśniewscy - to przecież jeszcze nie tak dawno Jola miała być głównym kantydatem na nowego prezia Odpowiedz Link Zgłoś
bujda1 Re: PRZEMARSZ TO MOGA ROBIC TYLKO GEJE I LESBIJKI 13.12.05, 16:15 pozlotemu napisał: > Gazeta slusznie krytykuje. > To jest denerwujace, szczegolnie dla tych, > ktorzy nie wchodza do kosciola bo nie lubia, > a na krzyzu wieszaja fotografie genitaliow. Ale Oni robia to za swoje pieniadze, a nie za podatnika. Rozrzutny to poczatek panowania kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: PRZEMARSZ TO MOGA ROBIC TYLKO GEJE I LESBIJKI 13.12.05, 18:57 bujda1 napisała: > pozlotemu napisał: > > > Gazeta slusznie krytykuje. > > To jest denerwujace, szczegolnie dla tych, > > ktorzy nie wchodza do kosciola bo nie lubia, > > a na krzyzu wieszaja fotografie genitaliow. > Ale Oni robia to za swoje pieniadze, a nie za podatnika. Rozrzutny to poczatek panowania kaczki. Niestety pdederasci i lesbijki nie robia tego za swoje pieniadze. Oni sa finansowani przez organizacje spoza Polski. Mieli placone za udzial w marszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: PRZEMARSZ TO MOGA ROBIC TYLKO GEJE I LESBIJKI IP: *.ztpnet.pl 13.12.05, 23:35 pozlotemu napisał: > Niestety pdederasci i lesbijki nie robia tego za swoje pieniadze. > Oni sa finansowani przez organizacje spoza Polski. > Mieli placone za udzial w marszu. Jeżeli mieli płacone "po-zlotemu" to niewiele, nie opłaca się byc gejem. Chyba zostanę posłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vide Re: Ladne opakowanie, a w srodku male nic.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:32 To klucz do sukcesu! Wyborczego również, a może zwłaszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyd od Rydzyka Re: Ojoj to musi boleć IP: 213.17.149.* 13.12.05, 12:28 hm nasze pieniądze? a nie z fundacji Jolanty K? Odpowiedz Link Zgłoś
pavowolf Re: Ojoj to musi boleć 13.12.05, 14:22 zwlaszcza tych co na 8 osobowa rodzine dostali z opieki spolecznej przed swietami cale 270 zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Ojoj to musi boleć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:04 Tak , boli.I to bardzo. Zwłaszcza te frazesy o tanim państwie i głodnych dzieciach w zestawienie z szykowanymi na 23 igrzyskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzak Re: Ojoj to musi boleć IP: *.chello.pl 13.12.05, 15:07 nie zieję nienawiścia ale to ju.ż lekka przesadaodwoływanie się do tradycji, która padła wraz z ostatnim królem polski. Drogi forumowiczu jeżeli tak ci się nie podoba GW to poprostu znajdź sobie inne forum np RADIO MARYJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikal Re: Ojoj to musi boleć IP: *.retsat1.com.pl 13.12.05, 21:25 Boli wyrzucanie pieniędzy, oburza robienie z Polski państwa wyznaniowego. Ale poza tym cała impreza zapowiada się na zabawną groteskę. Czy naprawdę nasz mały prezydencik musi leczyć swoje monstrualne kompleksy naszym kosztem? Przecież miało być oszczędne i solidarne państwo. Czy monarchowie byli demokratami? Jakiś przykład proszę. W każdym razie czytanie o takich bzdetach utwierdza mnie tylko w jednym - to nigdy nie bedzie mój prezydent. Ale chyba jemu też nie zależy, bym go za takiego uznała. W myśl zasady - kto nie z nami, przeciwko nam. Jakoś te 5 lat przetrzymam. Mam ciekawsze rzeczy do roboty niż bicie pokłonów półtorametrowym królom, którzy jeszcze w dodatku mają pożal sie Boże Napoleona za plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie wypelniono Maly czlowiek... IP: *.9494.pl 13.12.05, 10:57 duza ceremonia... powinien sobie jeszcze kupic najdluzszy samochod ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indyczynski Maly czlowiek chwyta sie religii, bo nie ma IP: *.sympatico.ca 13.12.05, 21:30 Maly czlowiek chwyta sie religii, bo nie ma wlasnych motywacji, aby byc moralnym, dobrym, szlachetnym i madrze rzadzic. Powtarzaja, jak mantre "tak mi dopomoz Bog", "z boza pomoca" itp. itd., a w glowkach pustka, brak wiedzy i doswiadczenia. Ciekawe ile Kosciol zarobi z pieniedzy podatnika na tym calym ceremoniale religijnym. Religia powinna byc sprawa prywatna, a prezydent jak chce to niech sie modli i inne szamanstwa odprawia za wlasne pieniadze jako pan katolik Kaczynski. Niech nie miesza do tego panstwa polskiego, ktore podobno ma sluzyc wierzacym roznych wyznan i niewierzacym w tym samym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JeremaW Re: Ceremonia godna Polskiego Prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:39 Prezydent na miarę króla!!!!!!!!! z dynastii Walezjuszów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almagus Re: Ma super półbuty, w dodatku Lewy i Prawy Anty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:00 Ma super półbuty, w dodatku Lewy i Prawy Anty. Lewy i Prawy Akurat taki jak papieski. Samoobrona krawaty, a tu skok w półbuty. Ciekawe w co wskoczy Platforma skoro do gnojowicy otoczonej taśmą ostrzegawczą Samoobrony już wskoczyli inni wcześniej, a Ci wskoczyli w półbuty rydzykowe w nadziei, że przypominają papieskie, ale papieża już mamy! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33400858&a=33403551 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Szkoda, że nie koronacja na Wawelu :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:16 No ale cóż, "profesor" z Warszawy i od Moherowego Prymasa musiałby wtedy uklęknąć przed "chłopkiem" w biskupiej sukience :P Mogło by biedakowi wykrzywić łapki [i to nie tylko od zimnej posadzki] :P Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp ale bedzie pieknie! jak w bajce! cudnie! 13.12.05, 10:53 prawy prezydent wschodzi, a lewy zachodzi... i rzadzic bedzie madrze i sprawiedliwie. w koncu co dwie blizniacze glowy to nie jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: koronacja cesarza Ngulu-Bulu IP: 216.223.64.* 13.12.05, 16:03 Niby XXI wiek , niby Europa a imprezy jak z dawnego afrykanskiego bushu, przepraszam, buszu.Jak w dzikiej Afryce/byla taka kiedys/ cesarz, swita, szaman /Glemp/, starszy rodu co faktycanie rzadzi/Rydzyk/, obietnice uczciwego zycia/ale torturowanie wiezniow na zamowienie towarzyszy z CIA, zlodziejstwo, pedofilia,okupacja Iraku../. Powinni Kaczora jeszcze nosic w lektyce/ ma to zalete bo nie widac wzrostu/,mianowac dozywotnim prezydentem / Lukaszenko poradzi jak sie robi takie referendum/i zrobic Pomazancem Bozym. Boze , dlaczego wszystkie plagi , lacznie z ptasia choroba spadaja na Polske? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: koronacja cesarza Ngulu-Bulu IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.05, 21:40 więzienia CIA (jeśli były), wojnę w Iraku, pedofilię to Kaczyński wprowadził? to pewnie i stan wojenny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Ja czekam na V RP bo IV-ta z kaczka na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:28 Śląsk też w żałobie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liniowy w Rumuni Re: Ja czekam na V RP bo IV-ta z kaczka na czele IP: 217.96.36.* 13.12.05, 11:51 A tak w ogole slyszeliscie jaki jest efekt wprowadzenia znienawidzonego przez was podatku liniowego w Rumuni (przy okazji obnizenie podatkow)? Streszcze: - wiecej dochodow budzetowych przeznaczonych na socjalne wydatki, nauke itp. - wyzsza srednia placa - wzrost PKB - spadek bezrobocia Ale glupi Polacy wola demagogie i solidarne dzielenie biedy w falszywym pojetym swoim interesem. Przyklad Rumuni pokazuje, ze na podatku liniowym kazdy sie wzbogacil, a i wiecej na pomoc spoleczno jest... Wiec macie odpowiedz czemu PL jest zacofana. Polacy boja sie zainwestowac w przyszlosc, mysla prostymi schematami, zabrac innym, dowalic innym i wyciaganiem reki po jalmuzne, zamiast rozwijac sie i gonic Europe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evald (Geralt) POdatek liniowy w Rumuni - efekty IP: 217.96.36.* 13.12.05, 11:54 A tak w ogole slyszeliscie jaki jest efekt wprowadzenia znienawidzonego przez was podatku liniowego w Rumuni (przy okazji obnizenie podatkow)? Streszcze: - wiecej dochodow budzetowych przeznaczonych na socjalne wydatki, nauke itp. - wyzsza srednia placa - wzrost PKB - spadek bezrobocia Ale glupi Polacy wola demagogie i solidarne dzielenie biedy w falszywym pojetym swoim interesem. Przyklad Rumuni pokazuje, ze na podatku liniowym kazdy sie wzbogacil, a i wiecej na pomoc spoleczno jest... Wiec macie odpowiedz czemu PL jest zacofana. Polacy boja sie zainwestowac w przyszlosc, mysla prostymi schematami, zabrac innym, dowalic innym i wyciaganiem reki po jalmuzne, zamiast rozwijac sie i gonic Europe. Wyslalem to jeszcze raz bo nie podpisalem sie w poprzednim :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1254236 Re: Ja czekam na V RP bo IV-ta z kaczka na czele IP: *.chello.pl 13.12.05, 12:55 Raczej tłumy na tę okazję przywiezie Urząd Antykorupcyjny z łapanki! Nie pujdziesz - zostaniesz spałowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Ja czekam na V RP bo IV-ta z kaczka na czele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.05, 15:30 Gość portalu: 1254236 napisał(a): > Raczej tłumy na tę okazję przywiezie Urząd Antykorupcyjny z łapanki! Coś Ty, z jakiej łapanki?! Sama bym specjalnie pojechała do Warszawy, zobaczyć ten cyrk, tylko data fatalna. Ludzie, toż to będzie widok niezapomniany: tycia Kaczuszka, pod rękę(?) z "damą", toczyć się będzie z Katedry do Zamku...Może pod baldachimem? A czy dziewczynki będą przed nim sypały kwiatki? I czy będą coś grali i śpiewali? Proponuję "Boże, coś Polskę..." I czy zostaniemy poinformowani ile ten kaczy kaberet kosztował i ile z tego dostali czarni? Mnie by to bardzo interesowało, w końcu jakąś część tych kosztów pokryję z moich podatków. Niech żyje "tanie państwo"! I jeszcze jedno: w jaki sposób Kaczyński chce zmusić każdego następnego prezydenta, żeby się tak samo wygłupiał? Wpisze ten "rytuał" do ustawy o obowiązkach prezydenta? A może do konstytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipek Re: Ja czekam na V RP bo IV-ta z kaczka na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:21 Często zastanawiam się dlaczego na forach GW gości tylu gnojów? Przecież jesteśmy podobno sympatycznymi dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:42 A to za naszą "KASKĘ".Miało być oszczędne państwo. Gdzie ja mieszkam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shedows Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:43 no i co z tego. Gdyby każdy przestrzegał 10 przykazań toby nie było tyle zła na świecie, a jak ci się nie podoba to wolna droga do emigracji lub na wybory. O ile wiem PREZYDENT RP KACZYŃSKI wygrał wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:42 Shedows napisał(a): > no i co z tego. Gdyby każdy przestrzegał 10 przykazań toby nie było tyle zła na > > świecie, a jak ci się nie podoba to wolna droga do emigracji lub na wybory. O > ile wiem PREZYDENT RP KACZYŃSKI wygrał wybory Najśmieszniejsze jest to nawet sami katolicy nie znają tych przykazań.Znają jednie dziewięć przykazań, ponieważ drugie zostało usunięte a dziesiąte podzielone na dwa aby liczba się zgadzała. Jak wiadowmo przykazania pochodzić mają od Boga, skąd zatem zniany wprowadzone przez człowieka? A ty panie katoliku znasz o usunięte przykazanie? Założę się, że nie. A skoro nie znasz to pewnie też się nie stosujesz. Zatem wychodzi , że grzeszysz.Wstydź się. --------------------- Czego ksiądz nie powie tego katolik wiedzieć niepowinien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:44 No co Ty? Poważnie? A jakie było to drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:53 Poczekaj chwilę to znajdę jak brzmiało ono w oryginale. To trochę potrwa. Cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:03 rafvonthorn napisał(a): > No co Ty? Poważnie? A jakie było to drugie? Już ci mówię złociutki: II. Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:10 Hehe, znam ten styl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasia Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.brutele.be 13.12.05, 16:58 buahaha!!! ale przykazanie ... cytat z głupiego filmu "Stygmaty". Poczytaj Ewangelię jak chrystus ustanawiał swój Kosciól, którego "bramy piekielne nie przemogą." A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: 193.111.144.* 15.12.05, 15:50 Aż trudno uwierzyć, że można być tak ograniczonym, a jednak ... Śmiejesz się z własnej ignorancji, ale jak widać potrafisz jedynie oglądać obrazki, a z czytaniem gorzej. Może w filmie to też był cytat? A przykazania nie pochodzą od "chrystusa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.05, 15:09 Gość portalu: Shedows napisał(a): > no i co z tego. Gdyby każdy przestrzegał 10 przykazań toby nie było tyle zła na > > świecie, a jak ci się nie podoba to wolna droga do emigracji lub na wybory. O > ile wiem PREZYDENT RP KACZYŃSKI wygrał wybory Prawda, ale czy się musi tak wygłupiać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaremaW Kaczor królem czyli IV Rzplita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:47 Tak!!!!!!! obiecując IV RP to może niech sobie do tej IV RP jedzie bo jak na razie to jej tu nie wprowadza czego dowodem jest ta szopka Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: KURDUPEL U WŁADZY 13.12.05, 10:12 "KURDUPEL U WŁADZY" - kiedy słyszę takie stwierdzenia, przypominają mi się pierwsze klasy szkoły podstawowej. Wytykanie komuś niskiego wzrostu jest żenujące. Nie za bardzo jest się do czego przyczepić, to Aga przyczepia się do wzrostu. Odwołania do religii można znaleźć w wielu krajach np. w USA prezydent składa przysięgę trzymając rękę na Bibli. Rozdział kościoła od państwa nie oznacza zakazu udziału przedstawicieli państwa w uroczystościach religijnych. Gość portalu: aga napisał(a): > teraz dopiero się zacznie. bracia K zamienią Polske w Watykan i na każdym > spotkaniu państwowym będzie: tak mi dopomóż Bóg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buba KURDUPEL U WŁADZY - w tym wypadku KURDUPEL IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.12.05, 10:57 ma wymiar nie tyle wzrostu w centymentrarch, tylko w ogolnym kalibrze czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: KURDUPEL U WŁADZY - w tym wypadku KURDUPEL IP: *.kazimierz.m4.pl 13.12.05, 14:04 > ma wymiar nie tyle wzrostu w centymentrarch, tylko w ogolnym kalibrze czlowieka a Jego Ekscelencja Kaczyńki potrfi wypalić z solidnego kalibru np: "Spieprzaj dziadu!" a każda takowa ceremonia słuzy jednemu - uwydatnieniu różnicy pomiędzy zwykłym obywatelem a władzą w tym nawiązuje się nie tylko do obyczjów królewskich bo także pierwsi sekretarze w PRL otaczali się rozmaitą formą celebry w wydaniu socrealistycznym. Chodzi o to by w przeciętnym obywatelu wzbudzić przekonanie że władza egzystuje na innym poziomie, że jej decyzje mogą się wydawać mu niezrozumiałe a nawet głupie, ale przecierz władza to inny wyzszy byt, jak w najbardziej przerażającej przypowieści starotestamentowej gdzie efektem zakładu boga z szatanem stało się cierpienie Hioba, który został skarcony za swoją dociekliwość w kwestii tego za co cierpi. Tak właśnie religia zostaje wprzęgnięta w mechanizmy budowania państwa we "współczesnym" społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Re: KURDUPEL U WŁADZY - w tym wypadku KURDUPEL 13.12.05, 20:38 Trafiles sedno sprawy. Cala ta imperialna pompa bylaby moze w miare "na miejscu" 100 lat temu. Po doswiadczeniach z okresu III Rzeszy i komuny z ich rytualami jest to juz definitywnie nie "na miejscu". Gość portalu: Igor napisał(a): > > ma wymiar nie tyle wzrostu w centymentrarch, tylko w ogolnym kalibrze czl > owieka > a Jego Ekscelencja Kaczyńki potrfi wypalić z solidnego kalibru np: "Spieprzaj > dziadu!" a każda takowa ceremonia słuzy jednemu - uwydatnieniu różnicy pomiędzy > zwykłym obywatelem a władzą w tym nawiązuje się nie tylko do obyczjów > królewskich bo także pierwsi sekretarze w PRL otaczali się rozmaitą formą > celebry w wydaniu socrealistycznym. Chodzi o to by w przeciętnym obywatelu > wzbudzić przekonanie że władza egzystuje na innym poziomie, że jej decyzje mogą > się wydawać mu niezrozumiałe a nawet głupie, ale przecierz władza to inny wyzsz > y > byt, jak w najbardziej przerażającej przypowieści starotestamentowej gdzie > efektem zakładu boga z szatanem stało się cierpienie Hioba, który został > skarcony za swoją dociekliwość w kwestii tego za co cierpi. Tak właśnie religia > zostaje wprzęgnięta w mechanizmy budowania państwa we "współczesnym" > społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaremaW Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:50 A może pisząc kurdupel autor miał na myśli coś innego niż wzrost a Ty jeszcze pamiętając dobrze podstawówkę tak tylko potrafisz to rozumieć co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.phoenix-trading.co.uk 13.12.05, 11:37 zwrot "tak mi dopomoz Bog" bedzie jak najbardziej na miejscu - realizacja klamstw przedwyborczych wymaga niestety boskiej ingerencji w postaci cudu. A jak kaczor zacznie czynic cuda to jeszcze zostanie swietym kaczorem; myslalem swoja droga ze zwierzaki nie maja duszy - widac sie mylilem skoro ksieza wpuszcza kaczke do swiatyni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k.traper Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:50 Im nie dopomoze, wyczerpali limit na cuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abwprl1 Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.dyn.iinet.net.au 13.12.05, 13:31 A komu to przeszkadza. Prezecież jest demokracja i wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 I Napoleon był kurduplem 13.12.05, 14:44 > teraz dopiero się zacznie. bracia K zamienią Polske w Watykan i na każdym > spotkaniu państwowym będzie: tak mi dopomóż Bóg? I może Bóg dopomoże. Do modlącego się o główną wygraną Bóg się zwrócił tymi słowamu. Ty, Josek, ty daj mi szansę, kup chociaż los na loterii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: *.crowley.pl 13.12.05, 20:50 Jestes zenujaca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: KURDUPEL U WŁADZY IP: 83.8.105.* 13.12.05, 22:08 Tak mi dopomóż Bóg-czy to chodzi o ZEUSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Leczenie kompleksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:27 a koronowac będzie Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach Re: Leczenie kompleksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:42 Right. Ktoś tu pisal,ze Kaczyński mam mełego fiutka...heheheh moze to wlasnie o to chodzi.. Ja tu niczego nie sugeruje, ja sie tylko zastanawiam jak mawiał Leppiej:PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luby Re: Leczenie kompleksów IP: *.devs.futuro.pl 13.12.05, 18:51 Michnik ma malego fiutka. Ktos sprawdzal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demometr Putin - fizycznie nie wiekszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:44 Bedziemy mówić "Panie Prezydencie". Tak jak mówilismy dotad. Polacy - czy państwo polskie jest waszym wrogiem ? Popatrzecie na Rosjan - gnebili ich carowie, sekretarze, a oni utrzymali swoją państwowości. My nie. Ja tez nie głosowałem na Kwasniewskiego, bo jestem prawicowiec, ale nie szanujac swojego prezydenta nie szanujecie Polski, a na to czekaja inni,jak wiadac ostatnio, czwarty rozbiór wcale nie jest niemozliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Putin - fizycznie nie wiekszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:13 To co, mam udawać, że kurdupel wielkim polakiem jest, bo inaczej rozbiory będą? A ja to pie.., uważam, że kurdupel jest nikczemny prostak i nikt mi nie udowodni, że wielkim polakiem jest, chyba, że on sam, ale się nie zanosi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Putin - fizycznie nie wiekszy 13.12.05, 11:06 Ale z jednego już możesz być dumny - na pewno nie będzie wpadek "z golenią". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Leczenie kompleksów IP: *.phoenix-trading.co.uk 13.12.05, 11:35 raczej bedziemy sie do Kaczora zwracac per wasza niskosc - ten karypel wzrostem wszak nie grzeszy. Rozumem wyraznie takze. Zawsze tak bylo, jest i bedzie - im ktos ma nos blizej podlogi tym bardziej stara sie wywyzszac wykorzystujac wszelkie dostepne metody. Kabaretowe rowniez... Co to za pomysl by ciagac wszystkich (niezaleznie od wyznania) do katedry???? to ma byc IV Rzeczpospolita??? to bardziej jak Polska za Chrobrego gdzie wybijano zeby za lamanie postow... czyste sredniowiecze... mam nadzieje ze kurdupel zejdzie do krypty i juz z niej nie wylezie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: Leczenie kompleksów 13.12.05, 12:10 > A mówić do małego będziemy: Wasza Wysokość. Moja stara już tak mówi na mojego małego:) Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Kompleks magistra już wyleczony 13.12.05, 14:57 > A mówić do małego będziemy: Wasza Wysokość. Możesz mówić ekscelencjo, jak do ambasadora. Wystarczy. Natomiast Kwaśniewski powinen zakończyc swoją kadencję przemarszem z pałacu na Starówkę (może do jakieś knajpy?) owiniety flagą, oczywiście po paru głębszych, w towarzystwie eseldowskich baronów (pozostałych jeszcze na wolności) no i księżniczki Jolanty (tej od ubogich). Będzie pięknie, dostojnie, zamożnie i nie religiancko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupek Re: Leczenie kompleksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:07 a po smierci kaczka bedzie wyniesiona na oltarze Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Do pana Głupka z forum GW list otwarty 13.12.05, 23:41 1. Zakładam optymistycznie (choć nie o wszystkie pieniądze), że wiesz co to jest kompleks, w sensie psychologicznym. 2. Słyszałes coś o prezydancie Mościckim i Narutowiczu? 2. Myslałem, że z twoim nickiem (głupek)to żart, a ty najwyraźniej nie masz poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metrowy Re: Leczenie kompleksów IP: *.asta-net.com.pl 13.12.05, 17:44 Chyba: Wasza Niewysokość? Niższość? Maleńkość Żeby nie powiedzieć Wasza Kurduplowatość Odpowiedz Link Zgłoś
romantyk_czy_pozytywista nawiązania do II RP 13.12.05, 17:49 w ramach nawiązań wszyscy pamiętamy co sie stało z pierwszym prezydentem II Rzeczpospolitej. Teraz wiadomo po co kaczyńskiemu sojusz z lpr-em, ach te endeckie odwołania i korzenie:D Odpowiedz Link Zgłoś
100bartek Re: Inauguracja jak koronacja 13.12.05, 09:57 Facet idzie na msze,co w tym zlego??kwasniewski nie poszedl tez nie bylo nic zlego kazdy postepuje zgodnie zw swoim sumieniem.Ohydne i nietolarancyjne pismaki od michnika pokazuja swoje prawdziwe oblicze czysta socjotechnika porownanie do koronacji ma w was robic wrazenie przepychu prezydentury i ten bebenek bedzie ciagle podbijany w wyborczej.michniku goebbels bylby dumny z subtelnych sztuczek propagandy stosowanych w twojej gazecie.gobbels wzbudza we mnie mniejsza odraze niz ty.jestes pan zwykla falsztwa swinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Inauguracja jak koronacja IP: 213.17.170.* 13.12.05, 12:18 Jak to po co? Im mniejszy wodzuś, tym większych ramek potrzebuje, żeby go było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.zagiel.com.pl / 212.182.117.* 13.12.05, 13:22 <rzygi> Odpowiedz Link Zgłoś
enak Re: Inauguracja jak koronacja 13.12.05, 22:37 Niektórym żółć się do tej pory przelewa że wygrał Kaczyński a nie Tusk.Wpadli w taką zawiść,że im mózg i racjonalne myślenie przesłoniła.Czepiają się byle czego aby dokopać Kaczyńskiemu.Gdyby to Tusk robił taką inaugurację to wszystko byłoby w porządku.Uważam ,że skoro zaprzysiężenie na prezydenta jest raz na 4 lata to powinna być godna oprawa a nie coś byle co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podczytująca Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.pl / *.smsnet.pl 13.12.05, 08:22 kaczyński nadaje się na księdza a nie na prezydenta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.internet.radom.pl 13.12.05, 10:47 Gość portalu: podczytująca napisał(a): > kaczyński nadaje się na księdza a nie na prezydenta!! Widziałaś księdza kurdupl? bo ja nie. W dodatku ta piękna inaczej pierwsza baba jaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gda po co ta religijność w świeckim urzędzie? IP: 80.50.41.* 13.12.05, 08:25 Polska państwem wyznaniowym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakrzy jestem przeciwnikiem PiSu ale nie mam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:36 ...nic przeciwko mszy o ile nie bedzie ona w sposob zbyt symboliczy sugerowac ze prezydent poddaje sie kosciolowi no i najwaziejsze mam nadzieje ze ta uroczystosc jesli bedzie finansowana z kasy panstwa bedzie skromna i tania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: jestem przeciwnikiem PiSu ale nie mam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:24 Hehehe, tylko koronacji brakuje w całej tej imprezie :P Jak dla mnie - zdeczko przesadzone :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornel Prezydent poddaje sie kosciolowi? Toż to zdrada! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.05, 12:15 Nikt mu nie dał takiego prawa. Prezydent ma służyć Polsce a nie być lennikiem Watykanu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: jestem przeciwnikiem PiSu ale nie mam... IP: *.kazimierz.m4.pl 13.12.05, 14:13 .nic przeciwko mszy o ile nie bedzie ona w sposob zbyt symboliczy sugerowac > ze prezydent poddaje sie kosciolowi a ja mam wiele przeciwko choćby na przykład dlatego że nie jestem katolikiem jako obywatel tego państwa podlegam prezydentowi i nie chcę za jego pośrednictwem podlegać kościołowi katolickiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakrzy Re: jestem przeciwnikiem PiSu ale nie mam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 14:52 ale prezydent to tez czlowiek i ma prawo do wiary natomiast tak jak wczesniej napisalem chodzi o to aby na mszy nie dawano odczuc ze kosciol jest elementem systemu czy rytualu obejmowania tego urzedu Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: po co ta religijność w świeckim urzędzie? 13.12.05, 09:24 Gość portalu: Gda napisał(a): > Polska państwem wyznaniowym! to co? urzędnik państwowy na msze nie może pójść?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gda Re: po co ta religijność w świeckim urzędzie? IP: 80.50.41.* 13.12.05, 10:56 prywatnie niech sobie idzie, a nawet niech się pokłada krzyżem w kościele. Ale jako głowa państwa - nie wypada! Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: po co ta religijność w świeckim urzędzie? 13.12.05, 12:01 Gość portalu: Gda napisał(a): > prywatnie niech sobie idzie, a nawet niech się pokłada krzyżem w kościele. Ale > jako głowa państwa - nie wypada! a co to za nowe zasady? dlaczego Prezydentowi nie wypada pójść do kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: po co ta religijność w świeckim urzędzie? IP: 217.96.36.* 13.12.05, 12:07 Czy Ty nie rozumiesz? Co innego jest prywatnie. Niech chodzi. A co innego jako glowa panstwa. Wladza swiecka i koscielna powinna byc rozdzielona. A juz na pewno duchowni nie powinni miec wplywu na wladze swiecka. Chyba, ze ktos chce wracac do daaaawnych czasow i tradycji... Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: po co ta religijność w świeckim urzędzie? 13.12.05, 12:23 > to co? urzędnik państwowy na msze nie może pójść?!? Może, ale dopiero po pracy, bo ja nie będę płacił mu pensji swoimi podatkami za klepanie zdrowasiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykaczor Re: po co ta religijność w świeckim urzędzie? IP: 195.116.182.* 13.12.05, 12:39 no właśnie, tylko że nie ty o tym decydujesz - podobnie jak połowa Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus A moze ... IP: *.adsl.alicedsl.de 13.12.05, 08:26 jakis maly zamach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg A moze ... to warcholstwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:30 tak będziemy czekać na takie fety...szczególnie na przyszłą kadencję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Król Kaczor 1 !!! IP: *.acn.waw.pl 13.12.05, 08:32 Ja nie mogę !!! Nie ma nic gorszego niż zakompleksiony kurdupel, słowo daję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop no własnie stań na palcach bedzie lepiej IP: *.chello.pl 13.12.05, 09:54 Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.zegarek2 nierowno... 13.12.05, 08:32 Wali sie we lbach wladzy... zle sie to skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 08:34 Tym większa im jej podmiot mniejszy !- Odpowiedz Link Zgłoś
ala984 Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 08:40 żeby tylko nie pękł od nadmiaru pychy, bo narobił by smrodu Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 08:49 Z jednej strony pycha, z drugiej strony kompleksy...czy tylko wobec brata? Tylko, że Lech zapomniał, że to nie strój zdobi człowieka (w tym przypadku całą ta szopka przygotowywana z taką ą pompą i prezycją). Jakby nie było po królewsku i z przepychem, nie pomoże to ani jemu ani jego żonie. Na tle tych koafiur dopiero wylezie ich przecietność, żeby nie powiedzieć mierność. Mam nadzieję, że przynajmniej pogodę będą mieli paskudną;) Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 09:01 "Na tle tych koafiur dopiero wylezie ich przecietność, żeby nie powiedzieć mierność." ---------------------------------------------------- Prawem kontrastu.- I może nawet o tym wiedzą. Jednakowoż pożądanie, najczęściej, silniejsze od wiedzy...- Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 09:06 Aż korci, żeby im to jakoś zakłócić...np. zaplanować na 23 grudnia Warszawski Międzynarodowy Dzień Ekshibicjonizmu;)) Oczywiście imprezy okolicznościowe powinny odbywać się na Starym Mieście oraz w okolicy Sejmu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 09:16 Nie wykluczam, że "Aż korci" nie jednego. Możemy jeszcze zobaczyć "dwa strumienie" Parady... Koronacyjnej.- bio.mum napisała: > Aż korci, żeby im to jakoś zakłócić...np. zaplanować na 23 grudnia Warszawski > Międzynarodowy Dzień Ekshibicjonizmu;)) Oczywiście imprezy okolicznościowe > powinny odbywać się na Starym Mieście oraz w okolicy Sejmu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 09:21 Wątpię. Ja myślę, że na taką ewentualność Warszawa jest przygotowana doskonale. Specjalna jednostka antyterrorystyczna - pełna mobilizacja, armatki wodne już zajmuja pozycje i niech no jakiś się 23 grudnia żartowniś obnaży na oczach Jaśnie Wielmożnych Państwa Kaczyńskich z Dynastii Rodowej...mokra plama z niego zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 09:30 Sure.- Ale oczami wyobraźni...?- Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 09:34 carlitos35 napisał: > Sure.- > > Ale oczami wyobraźni...?- Oczami wyobraźni bedę widzieć jak zahacza płaszczem o świętą figurę prując, łamie obcach na sejmowych schodach...nie wytrzymuje presji i krzyczy do Kwasniewskiego - spieprzaj dziadu. A może, może?...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:51 bio.mum napisała: > Wątpię. Ja myślę, że na taką ewentualność Warszawa jest przygotowana doskonale. > > Specjalna jednostka antyterrorystyczna - pełna mobilizacja, armatki wodne już > zajmuja pozycje i niech no jakiś się 23 grudnia żartowniś obnaży na oczach > Jaśnie Wielmożnych Państwa Kaczyńskich z Dynastii Rodowej...mokra plama z niego > > zostanie. No ale jak wszyscy ubiorą się na czarno i będa mieli pogrzebowe miny to i terroryści niewiele będą mogli na to poradzić. Kiedy i gdzie zbiórka? Czy przynieść należy czarną chorągiewkę? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA... 13.12.05, 10:59 Gość portalu: pobre diablo napisał(a): > No ale jak wszyscy ubiorą się na czarno i będa mieli pogrzebowe miny to i > terroryści niewiele będą mogli na to poradzić. Wsszyscy w czarnych płaszczach zapiętych pod szyję. W momencie pojawienia się Paczej Kary( oupss..Kaczej Pary) i Świty następuje zrzucenie wierzchniego okrycia a pod spodem tylko tęczowa bielizna:) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PYCHA, PYCHA, PYCHA.: paczki od Bliklego 13.12.05, 11:05 bio.mum napisała: > Gość portalu: pobre diablo napisał(a): > > > No ale jak wszyscy ubiorą się na czarno i będa mieli pogrzebowe miny to i > > > terroryści niewiele będą mogli na to poradzić. > > Wsszyscy w czarnych płaszczach zapiętych pod szyję. W momencie pojawienia się > Paczej Kary( oupss..Kaczej Pary) i Świty następuje zrzucenie wierzchniego > okrycia a pod spodem tylko tęczowa bielizna:) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Co do pogody :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:45 > Mam nadzieję, że przynajmniej pogodę będą mieli paskudną ;) Zobaczymy :D Ale skoro jako naczelnego sukienkowego zamówił Glempa, to gwarancja, że będzie mega-kicha :P Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Co do pogody :D 13.12.05, 11:19 Gość portalu: hłe hłe napisał(a): > Ale skoro jako naczelnego sukienkowego zamówił Glempa, to gwarancja, że będzie > mega-kicha :P Czy przejazd dorożką z małżonką, Glempem i Rydzykiem po stołecznych ulicach też jest w programie?? I kto z nich będzie błogosławił tłumy wiwatujące na ich cześć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Co do pogody :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:22 > Czy przejazd dorożką z małżonką, Glempem i Rydzykiem po stołecznych ulicach też > jest w programie?? I kto z nich będzie błogosławił tłumy wiwatujące na ich > cześć? Hłe, hłe, hłe :) Najwyraźniej Prezydent pozazdrościł ingresu w Krakowie [bo był] i tez liczy, że przyjdzie 80 tys. ludzi, żeby go obejrzeć :D Przyjdą - tyle żeby pogwizdać :D Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Co do pogody :D 13.12.05, 11:39 Gość portalu: hłe hłe napisał(a): > Najwyraźniej Prezydent pozazdrościł ingresu w Krakowie [bo był] i tez liczy, że > przyjdzie 80 tys. ludzi, żeby go obejrzeć :D > Przyjdą - tyle żeby pogwizdać :D Ciekawe przez które okno bedzie co niedziela na Anioł Pański błogosławił...W końcu Naród osierocony czeka, aż ktoś znowu do nich przemówi nie łamaną ale poprawną polszczyzną;) Propobuję, żeby tłum zebramy podczas jego inauguracji zaintonował - Santo Subito!!!! Po co czekać, skoro to tylko kwestia czasu. Kwaśniewskiego zrzucił ze stołka przecież...to nie lada wyczyn. Prawie cud. Co z tego, że Kwaśniewski nie mógł kandydować na trzecią kadencję. Nie bądźmy drobiazgowi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Co do pogody :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:45 > Ciekawe przez które okno bedzie co niedziela na Anioł Pański błogosławił...W > końcu Naród osierocony czeka, aż ktoś znowu do nich przemówi nie łamaną ale > poprawną polszczyzną ;) Papieskie okno jest w Polsce tylko jedno - Franciszkańska 3 w Krakowie :D Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Co do pogody :D 13.12.05, 11:50 Gość portalu: hłe hłe napisał(a): > Papieskie okno jest w Polsce tylko jedno - Franciszkańska 3 w Krakowie :D Świetny pomysł:)) Zabierajcie go do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Co do pogody :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:54 Ale Franciszkańska 3 ma już gospodarza :D Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Co do pogody :D 13.12.05, 11:58 Stolica na powrot Krakow? Od razu sie pod tym podpisuje! rekami, nogami i czymkolwiek badz; bio.mum napisała: > Gość portalu: hłe hłe napisał(a): > > > Papieskie okno jest w Polsce tylko jedno - Franciszkańska 3 w Krakowie :D > > > Świetny pomysł:)) Zabierajcie go do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Co do pogody :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:01 > Stolica na powrot Krakow? Od razu sie pod tym podpisuje! rekami, nogami i > czymkolwiek badz Biskupa Stanisława już mamy :P Ale na reszte "dodatków" do tego, nie mamy ochoty... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Co do pogody :D 13.12.05, 12:04 > Biskupa Stanisława już mamy :P > Ale na reszte "dodatków" do tego, nie mamy ochoty... Bierzcie, bierzcie. Może wam autostradę z Krakowa do Torunia wybudują:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Co do pogody :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:06 A po co do Torunia? Ojciec Grzybek nie jest pod Wawelem mile widziany :)))))) Macharski to Żyd, Dziwisz - chłopek - za takie obelgi pod adres naszych metropolitów to nie mamy powodu aby kochac "guru" z Torunia :D Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Co do pogody :D 13.12.05, 12:12 Gość portalu: hłe hłe napisał(a): > A po co do Torunia? > Ojciec Grzybek nie jest pod Wawelem mile widziany :)))))) > Macharski to Żyd, Dziwisz - chłopek - za takie obelgi pod adres naszych > metropolitów to nie mamy powodu aby kochac "guru" z Torunia :D Ciii...autostrada sie na pewno przyda...Kaczyński będzie chciał pogodzić zwaśnione strony...a żeby godzić trzeba móc się przemieszczać. Najpierw niby okażecie zainteresowanie pomysłem połączenia krakowskiej i toruńskiej metropolii, a jak już autostrada powstanie, pokażecie im wała:) W końcu nie będą zwijać asfaltu, a w Toruniu nie tylko Rydzyk jest atrakcją turystyczną:) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Co do pogody :D 13.12.05, 12:02 silesius.monachijski napisał: > Stolica na powrot Krakow? Od razu sie pod tym podpisuje! rekami, nogami i > czymkolwiek badz; Szkoda Krakowa. Wystarczy ze w Warszawie napsuł. Trudno, trzeba poświęcić jakieś miasto. Az strach pomyśleć co by się działo, gdyby pozwolił górnikom tak jak Warszawę niedawno, demolowac Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Co do pogody :D 13.12.05, 12:20 a w Warszawie jest wogole cos ciekawego do demolowania? chyba tylko stadion Legii; ale to juz kibole zagospodarowali; Krakow i Galicja to co innego; inny swiat bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Stolica na powrot Krakow? Od razu sie pod tym podpisuje! rekami, nogami i > > > czymkolwiek badz; > > Szkoda Krakowa. Wystarczy ze w Warszawie napsuł. Trudno, trzeba poświęcić > jakieś miasto. Az strach pomyśleć co by się działo, gdyby pozwolił górnikom tak > > jak Warszawę niedawno, demolowac Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj-a Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:36 Już na wstępie ma przechlapane, bo Polacy nie lubią pychy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daen Re: Inauguracja jak koronacja IP: 213.17.149.* 13.12.05, 10:19 widzisz pyche tam gdzie ci ją michnik wskazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: Inauguracja jak koronacja 13.12.05, 08:38 Czy poznamy koszty tej fety!? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Inauguracja jak koronacja 13.12.05, 08:56 Jakie koszty, człowieku? Toż to jest "tanie państwo" - same oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas A GDZIE MICHNIK ???????????????????????????????? IP: 212.182.126.* 13.12.05, 08:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daen Re: A GDZIE MICHNIK ????????????????????????????? IP: 213.17.149.* 13.12.05, 10:21 poszedł pokazywać swoim naiwnym wyznawcom co jest pychą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo piszemy po "polskiemu" IP: 62.233.251.* 13.12.05, 08:44 "Później Traktem, również Królewskim, państwo Kaczyńscy pojadą się do Pałacu Prezydenckiego", tez bym chcial "sie pojechac" do Palacu Prezydenckiego cockolwiek to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack beretowanie IP: *.bchsia.telus.net 13.12.05, 08:47 Zamiast koronowania bedziemy mieli teraz beretowanie Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Panie Profesorze Paczkowski: 13.12.05, 08:45 Za drugim i za trzecim razem też wyda się sztuczne ! Z grupy ewentualnych entuzjastów proszę mnie wyłączyć. ----------------------------------------------------------- "uważa historyk prof. Andrzej Paczkowski. - Za pierwszym razem wyda się to wszystkim sztuczne, ale przy kolejnych inauguracjach wszyscy będziemy na takie fety czekali - dodaje. " Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm po prostu nie jest chlopkiem, ktory podnieca sie.. 13.12.05, 10:30 zabawami dworskimi, stajac lewa noga w krowim lajnie a prawa w kaluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop zarówno Pan Prezydent i ja urodzilismy się w Warsz IP: *.chello.pl 13.12.05, 11:03 awie nasi rodzice też więc wyobraż sobie że krowiego gówna nie widziałem w życiu ba nawet krowy nie widziałem.Wies do mnie przyszła w takich typach jak ty i to mnie tak zniesmacza i jeszcze ten język i metafory fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: zarówno Pan Prezydent i ja urodzilismy się w 13.12.05, 11:46 Kel wyrażans... Gość portalu: jankop napisał(a): > awie nasi rodzice też więc wyobraż sobie że krowiego gówna nie widziałem w > życiu ba nawet krowy nie widziałem.Wies do mnie przyszła w takich typach jak ty > > i to mnie tak zniesmacza i jeszcze ten język i metafory fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delfina Re: zarówno Pan Prezydent i ja urodzilismy się w IP: 217.197.76.* 13.12.05, 16:17 Wspólczuję ci, że cały czas musiałeś siedziec w mieście, nie było stac rodziców żeby cię wysłac czasem poza Warszawkę? Nic dziwnego, że taki ograniczony jesteś i na kaczkę głosowałeś, podróże kształcą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: zarówno Pan Prezydent i ja urodzilismy się w IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 13.12.05, 16:16 no pieknie krowy w zyciu nie widziales... no to musi jestes nie byle kto, taki miastowy jam krowe nawet dotykal wiec pewniem nie godzien butow twych pastowac, o wielki warszawiaku (buraku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Panie Profesorze Paczkowski: Jaka tradycja???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:52 CYTACIK: Już jako urzędujący prezydent RP Lech Kaczyński pojedzie do warszawskiej katedry św. Jana na uroczystą mszę. W intencji nowego prezydenta odprawi ją prymas Józef Glemp. Msza ma nawiązywać do starych tradycji - gdy przed wiekami koronowano polskich królów, uroczystość miała zawsze wymiar religijny i króla koronował prymas. Tjaa, jasne, megalomania Warszawiaków - jaka to tradycja? Ilez to razy koronowano króla w katedrze w Warszawie? Hę? Panie Prófesórze "CHistoryku" od siedmiu boleści???? Tylko raz!!! Tylko, że ten "raz" nam wyszedł bokiem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martika Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.05, 08:46 kacza koronacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: De Taniego państwa ciąg dalszy... IP: *.softlab.com.pl 13.12.05, 08:47 Taniego państwa ciąg dalszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.chello.pl 13.12.05, 08:49 Ludziom z nowej ekipy zależy szczególnie, aby w każdej następnej inauguracji zawsze występował element religijny. I to niezależnie od tego, czy prezydent będzie wierzący, czy nie. Jeśli będzie to np. ateista, będzie mógł odwiedzić groby poprzedników, ale w katedrze być musi. ====================== I co to ma wspolnego z demokracja, rozdzialem kosciola od panstwa i wieloma innymi wolnosciami o istnienie ktorych nadstawialem glowe? Okazuje sie ,ze bylem naiwnym idealista ktorego trud i poswiecenie jest deptane przez nowy autorytaryzm. Niewiele sie roznicie pisuary od swych komunistycznych poprzednikow. Malo tego, jestescie ich najzdolniejszymi uczniami i kontynuatorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxrayski Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.icpnet.pl 13.12.05, 08:53 ale was to boli w wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halfliner Będą intronizowac Kurdupla? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.12.05, 08:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donald Re: Będą intronizowac Kurdupla? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:55 To początek szybkiego zejścia ze sceny politycznej. Ciekawe czy też będzie taka pompa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop 10 lat to szybko baranie sfrustrowany?? IP: *.chello.pl 13.12.05, 09:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: 10 lat to szybko baranie sfrustrowany?? IP: 217.96.36.* 13.12.05, 12:13 Jasnowidz;)? Ja nie sadze, ze 10 lat. Ale z obecnnym spoleczenstwem, ktoremu latwo sie pierze mozgi to jest calkiem mozliwe. Mozliwe tez, ze bedzie dozywotnio ;)... Tym wyzej nikogo nie chcialem obrazic. ALe POlakie spoleczenstwo bardzo dobrze daje sie manewrowac klamstwami i nie majacymi pokrycia haslami. Ostatnia kampania wyborcza to dobitnie pokazala. A do zagorzalych przeciwnikow liniowego prosze spojrzec na Rumunie. Wprowadzili liniowy. Efekty: - spadek bezrobocia - wzrost dochodow budzetowych (mimo sparku podatkow = wyjscie z szarej strefy i wzrost gospodarczy), ktore przeznaczono na socjal i nauke/zdrowie - wzrost sredniej placy (czyli nie tylko spadek bezrobocia, ale i wyzsze place) - wzrost gospodarczy Kazdemu do przemyslenia. ALe Polacy wola dostac obietnice bez pokrycia i dzielic solidarnie biede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynamoon Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.crowley.pl 13.12.05, 08:53 Powodzenia. Nie będzie łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop chyba spieprzajcie dziady bo będzie i Wałęsa IP: *.chello.pl 13.12.05, 10:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.udn.pl 13.12.05, 08:54 nie wazne jak sie zaczyna,wazne jak sie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx korony mu trzeba? dać mu z drutu kolczastego!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.12.05, 08:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jader Re: korony mu trzeba? dać mu z drutu kolczastego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:06 ....albo z beretu moherowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ks.krzysztof A KORONACJI DOKONA SAM PRYMAS RYDZYK?! 13.12.05, 08:56 W moherowym berecie oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfs hmmm.... na zdjęciu wygląda jak wróżka IP: 217.111.48.* 13.12.05, 08:58 Odpowiedz Link Zgłoś