19.12.05, 16:28
Czy ktos moze wie kiedy ta kwestia bedzie zalatwiona. Teraz to nasz budynek
wyglada tragicznie a zeby sie tam dostac na nogach to juz jes wyczyn!!!
Obserwuj wątek
    • andrzejddd1 Re: DROGA 20.12.05, 11:18
      Obecnie jako ze podobno wykreslono droge BW (polozenie asfaltu)z planu
      inwestycyjnego miasta na przyszly rok, powinny byc wg mnie wykonane jakies
      prace poprawiajace jej obecny stan. Wg mnie sprawa drogi, tzn doprowadzenia jej
      do takiego stanu, aby mozna bylo dojsc do klatek schodowych z obydwu stron
      budynku bez upaprania sie po kostki w blocie, jest sprawa priorytetowa dla nas
      mieszkancow, a tym samym powinna byc priorytetowa dla Zarzadu Spoldzielni.
      Andrzej
      • kajduk Re: DROGA 20.12.05, 13:21
        Sprawa drogi podnoszona jest praktycznie na kazdym spotkaniu z Zarzadem
        spółdzielni. Fakt nie uwzglednienia drogi przez "miasto" w planach na rok 2006
        zdecydowanie utrudniło sprawę. Problem jest z tym ,że finansowo spoldzielnia
        przygotowana jest na wybudowanie tylko jednego kawałka drogi: albo od Drawskiej
        do wjazdu do naszego garażu, albo od Boh.Wrz. do wjazdu. W trakcie róznych
        spotkań ustalono, że z punktu widzenia mieszkańców lepiej będzie wybudować
        drogę od Boh.Wrz. Czynione sa obecnie starania aby budowę drogi oraz
        zagospodarowanie całego obok terenu "ubrać" w jeden projekt i zdobyc na to
        odpowiednie środki. Szansa jest, więc może się uda :)
        Pzdr,
        • andrzejddd1 Re: DROGA 28.12.05, 12:50
          Krzysku,
          Dzieki za info, zasiales we mnie iskre nadziei ws drogi. Wg mnie to bedzie
          sprawa trudna, ale z tych "duzego kalibru" czekajacych na rozwiazanie
          najwazniejsza. Koncepcja aby zrobic odcinek do wjazdu od BW sluszna,
          pozwoliloby to rowniez na urzadzenie pasa zieleni wzdluz naszego bloku. Odcinek
          BW od Drawskiej zaczeka pewnie na realizacje drugiej inwestycji u zbiegu BW i
          Drawskiej.
          Serdecznie pozdrawiam,
          Andrzej
        • rsasin Re: DROGA 29.12.05, 13:59
          Jestem za tym, by na razie przynajmniej położyć te płyty, które były na czas
          budowy. Czy to prawda, że to rada mieszkańców kazała je zdemonotować po
          zakończeniu budowy by wymóc na władzach dzielnicy szybszą realizację drogi
          gminnej? Jeśli tak, to nie był to dobry pomysł. W tych warunkach ciężko będzie
          normalnie się poruszać.
          Proponuję, by nasi Przedstawiciele jak najszybciej zajęli się tą sprawą.

Pozdrawiam
          • kajduk Re: DROGA 29.12.05, 14:45
            Według mojej wiedzy, zawsze jest tak, że wykonawca po zakończeniu robót
            porządkuje po sobie teren budowy, w tym likwiduje dojazd do budowy, który sam
            utworzył. W naszym przypadku były to betonowe płyty, które teraz zostały
            usuniete. Teren po usunięciu płyt miał byc wyrównany i utwardzony. Będziemy
            prosili spółdzielnię aby się tym zajęła. Niestety jak to bywa przy
            prowizorkach, to co miało byc na czas określony zostało przyjęte jako coś
            stałego. W efekcie mamy "objazdówkę" pod oknami. Docelowo droga ma iść dalej od
            budynku. Trzeba sie teraz zastanowić i właściwie jest to pytanie do wszystkich
            mieszkańców, czy spółdzielnia ma podjąć kroki w celu "odzwyczajania" kierowców
            od korzystania z tego objazdu czy tolerować to co się teraz tam dzieje.
            Pzdr,
            • nikowinka Re: DROGA 30.12.05, 07:17
              Może na początek wymusic na spółdzielni, aby wczesną wiosną w ramach
              zagospodarowywania terenu, posadzila drzewa, najlepiej od razu większe, wzdłuz
              budynku i połozyla chodnik. To odsunie drogę od budynku, samochody nie bedą
              jeżdziły pod oknami.Resztę terenu, do czasu docelowej drogi, koniecznie trzeba
              wyrównac i przynajmniej wysypać jakimś zwirem. Myslę, że to program minimum.
              szampańskie pozdro
              • kajduk Re: DROGA 30.12.05, 08:08
                Witam,
                Chodnik wzdłóż budynku jest ale na razie jest odgrodzony od drogi parkanem,
                wyłącnie po to aby kierwcy go nam nie rozjeździli. Pozostaje kwestia
                udroznienia go dla pieszych, stanie sie to z pewnością jak juz zaczniemy w
                budynku mieszkać.
                Pzdr,
            • elzbieta.ziolek Re: DROGA 01.01.06, 18:06
              Krzysiu,

ja oczywiscie chcialabym miec droge. I najchetniej od ul. Drawskiej, bo po
              sprowadzeniu sie do mojego mieszkanka bylby to najlepszy dojazd do mojej firmy
              i w pare innych miejsc, do ktorych musze sie dostac.
              Natomiast jesli wiekszosc mieszkancow zdecyduje inaczej, bede musiala to
              zaakceptowac. Wiem, ze wybrane zostanie najkozystniejsze rozwiazanie (mysle, ze
              najkorzystniejsze dla mieszkancow :-)))

Co do Twojego pytania: "czy spółdzielnia ma podjąć kroki w celu "odzwyczajania"
              kierowców od korzystania z tego objazdu czy tolerować to co się teraz tam
              dzieje" jestem za podjeciem krokow w celu odzwyczajania ludzi od tego objazdu.

Drzewa przy bloku - rozwiazanie to nie jest korzystne dla wszystkich. Od tej
              strony nie bedzie ogrodzenia, choc byc moze beda kamery. Jednakze po drzewach
              bardzo latwo sie wspiac (nie tylko dzieciom). Nie tylko do mieszkan bedacych na
              parterze. Jesli beda drzewa, potrzebowalibysmy dodatkowego straznika, ktory
              pilnowalby tej czesci.

Pamietam zreszta, ze na samym budowy poczatku roslo jakies drzewko. Nie
              utrzymalo sie ono - nie widze po nim sladu. Byc moze uschlo?

Pozdrawiam
              Ela

kajduk napisał:

> Według mojej wiedzy, zawsze jest tak, że wykonawca po zakończeniu robót
              > porządkuje po sobie teren budowy, w tym likwiduje dojazd do budowy, który sam
              > utworzył. W naszym przypadku były to betonowe płyty, które teraz zostały
              > usuniete. Teren po usunięciu płyt miał byc wyrównany i utwardzony. Będziemy
              > prosili spółdzielnię aby się tym zajęła. Niestety jak to bywa przy
              > prowizorkach, to co miało byc na czas określony zostało przyjęte jako coś
              > stałego. W efekcie mamy "objazdówkę" pod oknami. Docelowo droga ma iść dalej
              od
              >
              > budynku. Trzeba sie teraz zastanowić i właściwie jest to pytanie do
              wszystkich
              > mieszkańców, czy spółdzielnia ma podjąć kroki w celu "odzwyczajania"
              kierowców
              > od korzystania z tego objazdu czy tolerować to co się teraz tam dzieje.
              > Pzdr,
              • kajduk Re: DROGA 02.01.06, 10:44
                Budowa dojazdu od Drawskiej obecnie wydaje sie nie najlepszym pomysłem, tym
                bardziej że prędzej czy później na terenie tzw. "górki" cos bedą budować i
                wybudowana droga za nasze pieniądze zostanie po prostu zniszczona.
                Pzdr,
                • elzbieta.ziolek Re: DROGA 02.01.06, 21:17
                  o.k. A Twoje zdanie w kswestii drzew?

Pozdr. Ela
                  • kajduk Re: DROGA 05.01.06, 15:49
                    Drzewa obok naszego budynku muszą być. Między budynkiem a drogą takie które
                    zasłonią drogę i nie będą umożliwiały wykorzystania ich np. do dostania się na
                    nasze balkony a jednocześnie wystarczająco gęste aby w pełni spełniać swoje
                    zadanie izolujące od ulicy. Myślę tutaj o drzewach iglastych. Na pozostałym
                    obszarze takie, które nie będą zasłaniały drogi dla prowadzących samochody.
                    Zresztą w tym zakresie istnieją odrębne przepisy i zalecenia dla tych co będą
                    projektować cały teren.
                    Pzdr,
                    • nikowinka Re: DROGA 06.01.06, 08:01
                      Nareszcie temat dla mnie!
                      Sama, z racji moich zainteresowań, bardzo bym chciała aby na naszym osiedlu
                      oraz wokół niego była bogata i pięknie urządzona zieleń. Drzewa mogłyby rosnąc
                      po obu stronach ogrodzenia, o ile pozwalają na to podziemne instalacje.
                      Co do Twojego pomysłu na drzewa iglaste: Takie drzewa rosna bardzo powoli i sa
                      bardziej od lisciastych narazone na zniszczenie, łatwo zamieraja pod wpływem
                      psiego moczu. Sensownie byłoby posadzic wieksze egzemplarze, które szybciej
                      dałyby efekt, np. juz dorosłe, kilkumetrowe świerki ale takie sa drogie a w
                      zalezności od wielkości bryły korzeniowej wymagają specjalnego sprzętu do
                      sadzenia co podwyzszy koszt. Nie sądzę, żeby spółdzielnia sie na to zgodziła.
                      Zastępczo możemy posadzic drzewa lisciaste o niskich wymaganiach, sprawdzone w
                      warunkach miejskich a dostatecznie dekoracyjne: klony, lipy, dęby czerwone,
                      jarząby na zewnatrz osiedla oraz mniejsze ale bardziej dekoracyjne od środka;
                      katalpa, głóg, jabłoń ozdobna, sumak. Drzewa mozemy łaczyc z krzewami zarówno
                      iglastymi ,np. żywotnikami jak i całą gamą pięknie przebarwiajacych sie krzewów
                      lisciastych, które beda cieszyły nasze oczy przez cały rok: ogniki, berberysy,
                      oliwniki, irgi, pigwowce,forsycje, zylistki, złotokapy, porzeczka krwista,
                      tawuły o białych kwiatach kwitnace wczesna wiosna oraz o czerwonych kwitnace w
                      drugiej połowie lata, pęcherznice, pięciorniki, tamaryszki, krzewuszki a z
                      mniejszych iglaków jałowce,zywotniki, świerczki,sosny. Starczy! bo o roslinach
                      to ja bym mogła w nieskończoność. Chodziło mi o to, że przez odpowiedni dobór
                      barw, kształtów i wiellkości drzew i krzewów możemy uzyskac efekty przez cały
                      rok oraz odsłonić się od ulicy.
                      Pozdrawiam wszystkich miłosników roślin
                      • kabaemba Re: DROGA 06.01.06, 13:23
                        nikowinko!
                        gratuluję wiedzy o drzewach i krzewach. chylę czoła! ja co prawda mam mizerną
                        wiedzę o roslinach, ale oczywiscie bardzo bym chciala, zebysmy mieli zieleń
                        wkoło budynku i na dziedzincu. popieram
                        k.
                      • andrzejddd1 Re: DROGA 06.01.06, 17:50
                        Ciesze sie ze sa wsrod nas pasjonaci zieleni, nie watpie ze wspolnie zadbamy o
                        to aby spoldzielnia z nasza pomoca zadbala o kolorowa ladnie rozplanowana
                        zielen. Wiedza Nikowinki bylaby tu bardzo cenna. Zwroc jednak uwage Nikowinko
                        ze gleba w naszej okolicy to glina, glina pylasta wiec dobor roslin powinien to
                        uwzglednic, wydaje mi sie ze np. tamaryszek lubi gleby bardziej przepuszczalne.
                        Odnosnie tego czy w 1-ej kolejnosci odcinek drogi BW od Opaczewskiej czy od
                        Drawskiej - uwazam ze bezwzglednie od Opaczewskiej z powodu ktory wskazal
                        Krzysztof, a ponadto wowczas predzej inwestycja od Drawskiej "dolozy sie" do
                        sfinansowania drugiego odcinka BW. "Droga" jak wazny to temat dla nas
                        wszystkich zobrazuje to tym, ze kilka dni temu widzialem samochod osobowy ktory
                        ugrzazl w sniegowym blocie na naszej BW.... i bez liny i mechanicznego wsparcia
                        nie udalo mu sie wyjechac. Pozdrawiam, Andrzej
                        • nikowinka Re: DROGA 08.01.06, 17:16
                          To były rozważania czysto teoretyczne a nie konkretna propozycja nasadzeń. A co
                          do tego uschnietego drzewka. Najprawdopodobniej stało sie tak za sprawą
                          głebokiego wykopu w poblizu, który odciagnął wodę. I tak nie było jej w tym roku
                          zbyt wiele, jak pamietacie.
                      • elzbieta.ziolek Re: DROGA 06.01.06, 22:21
                        Ja oczywiscie takze bym chciala, aby nasze osiedle wygladalo pieknie kolorowo.
                        I dodatkowo ......... bylo bezpieczne. Chcialabym zapytac - od ktorej strony
                        masz okna? I na ktorym pietrze? Pytam dlatego, ze piekne, wysokie drzewa moga
                        zaslaniac widok (na to co za oknem). I jak wtedy ocenic to piekno? :-))

Poza tym martwi mnie sprawa drzewka (lisciastego), ktore tak szybko uschlo.
                        Mozna je zobaczyc na poczatkowo robionych zdjeciach naszego bloku. Po pewnym
                        czasie drzewka tego juz nie bylo. Moze rzeczywiscie ziemia nie jest odpowiednia?

Pozdrawiam
                        Ela
                        • kura_maruda Re: DROGA 07.01.06, 00:53
                          nie, zebym zaraz marudzila
                          ale pomyslcie o tych milionach lisci jesienio co je trzeba bedzie sprzatac i
                          zaplacic za wywoz bo palenie surowo wzbronione!
                          ale zrobita jak chceta.
                          mi tam wystarczy kawalek placyku zebym sobie mogla spokojnie pogrzebac nozko;-)
                          pozdrawiam wszystkie ptaszki osiedlowe takie jak golembie, wrobelki, sikorki a
                          szpaki to na wiosne...
                          kokokoko
                          • kkoziol Re: DROGA 10.01.06, 21:25
                            Czyzby nasza kurka obawiala sie konkurencji
                            innych ptaszkow? :)
                            • kura_maruda Re: DROGA 10.01.06, 21:33
                              yhm!
                              a najbardziej to nie znosze kaczków ;-)
                              kokokokoko!
    • nowakaga5 Re: DROGA 17.01.06, 20:37
      A ja chciałabym zwrócić uwagę na 2 sprawy:
      - wysokie, liściaste, mimo, że piękne drzewa mogą zabierać również dużo
      światła. Nie wiem jak inni, ale ja wolałabym mieć już ten widok na pocztę, ale
      z większą ilością słońca wpadającego do mieszkania. Może więc nie przesadzajmy
      z tą wysokością drzew.
      - chciałabym również zwrócić uwagę na fakt, że w dzisiejszych czasach coraz
      więcej ludzi jest alergikami. Może się okazać, że posadzimy lipę pod oknem
      kogoś, kto jest na nią uczulony. Jest wiele drzew, które są mniej alergizujące.

Może moje uwagi nie są bardzo istotne, ale jeśli weźmiecie ja pod uwagę, będzie
      super.
      Pozdrawiam.
      • nikowinka Re: DROGA 18.01.06, 08:09
        Czyżby znany byl dobór gatunkowy roślin na naszym osiedlu? Przeciez to, o czym
        pisalam wczesniej to jedynie rozwiąania teoretyczne i pobożne życzenia co do
        bogactwa roslinności. Nie sądzę aby ktokolwiek ze Spółdzielni pytał nas o
        zdanie. Posadzą co i gdzie bedą chcieli. A na to żeby drzewa zaczęły zabierac
        nam światło i tak musielibysmy poczekac kilkanascie lat.
        • kajduk Re: DROGA 18.01.06, 12:22
          Witam,
          Wyadaje mi się że mimo wszystko będziemy mieli wpływ na to co będzie rosło pod
          naszymi oknami, chociażby z tej przyczyny że będziemy za to płacić. Wg. mojej
          wiedzy nie ma jeszcze konkretnych planów w tym zakresie. Jak będą to pewnie
          przeprowadzimy jakieś krótkie konsultacje w ramach Rady Mieszkańców.
          Pzdr,
      • kajduk Re: DROGA 18.01.06, 12:29
        Dlatego też będzie mozna uwzględnić moja propozycje dot. drzew iglastych. Sa
        one zaliczane do drzew, które mają najmniej własciwosci alergicznych. Natomiast
        oczywiście trzeba będzie dobrać właściwy gatunek, aby były jak najmniej
        uciązliwe w pielęgnacji.
        Pzdr,
        • elzbieta.ziolek Re: DROGA 18.01.06, 12:40
          Na moim obecnym osiedlu rosna glownie "iglaki" i o ile wiem kupilismy je po
          rozsadnej cenie (tez liczylismy koszty). Sadzili je uczniowie jakiejs szkoly
          ogrodniczej w ramach praktyk - wyszlo duzo taniej.
          Jesli ustalimy wstepne kroki, chetnie przepytam kolegow z naszej wspolnoty.
          Pozdr. Ela
          • andrzejddd1 Re: DROGA 24.01.06, 09:35
            w sprawie nasadzen - jesli bedzie juz wiadomo "KIEDY" i z naszym mam nadzieje
            udzialem bedzie wiadomo "CO" i "W KTORYM MIEJSCU", to w ramach czynu
            spolecznego chetnie wezme udzial w sadzeniu drzewek i krzewow.

Andrzej
            • nikowinka Re: DROGA 25.01.06, 10:38
              Myślę, że to bardzo dobra inicjatywa, zwłaszcza jakby znalazlo sie wiecej
              chetnych. Ja tez deklaruje pomoc. Projekt zieleni jest gotowy i czeka na
              realizacje. Istnieje mozliwość "dołozenia" na nasz koszt roślin lub zamiana na
              inne. W tym celu trzeba 'wyciagnąć' projekt ze spółdzielni wraz z podkładem
              geologicznym bo na nim zaznaczone powinny byc wszelkie instalacje i obejrzec co
              przygotował nam inwestor.Byc może uznamy, że wersja podstawowa realizowana przez
              spółdzielnie w ramach inwestycji nam odpowiada i wystarczy.
              • kajduk Re: DROGA 25.01.06, 12:15
                Ogólny zarys zieleni wokół budynku został chyba okreslony jeszcze przez
                projektanta, a wykonać go miał Tynkbud. Obecnie prowadzone są prace nad
                wpleceniem naszego bezpośredniego otoczenia w wiekszy projekt zagospodarowania
                terenu w naszej okolicy. Jak beda jakieś konkrety umieszcze tą informacje na
                forum.
                Pzdr,
    • kadd Re: DROGA 21.03.06, 23:08
      Temat dawno nie poruszany...
      Moze ktos z przedstawicieli wie jakie sa decyzje spoldzielni w sprawie drogi.
      Czy odcinek od Opaczewskiej bedzie w koncu budowany i jezeli tak to kiedy?
      Snieg stopnial i teraz w calej krasie mozemy podziwiac stan techniczny
      naszej 'ulicy'. Wyglada dramatycznie!
      Dzieki za info.
    • kajduk Re: DROGA 06.04.06, 11:48
      Witam,
      Sprawa drogi ma sie obecnie następująco:
      Na początku tego tygodnia odbyło sie spotkanie w Dzielnicy z przedstawicielami
      SBM. Ustalono iż dzielnica dokona napraw drogi wykonanej z płyt betonowych na
      odcinku od Drawskiej do naszego wjazdu - termin bezzwłocznie po świętach. W
      najbliższych dniach mają zostać wyrównane (zasypane) dziury na odcinku od nas
      do Opaczewska/Boh.Września. Budowa naszego kawałka drogi powinna rozpocząć się
      na przełomie maja i czerwca. Przyczyny mające wpływ na taki termin są
      następujące:
      1.Projekt i zgoda obejmował budowę odcinka naszego odcinka oraz przedłużenie
      Opaczewskiej. Teraz musi ulec lekkiej modyfikacji, ponieważ my dysponujemy
      pieniędzmi tylko na budowę odcinka od nas do Boh. Września i tylko to będzie
      budowane.
      2.Po tej zmianie i stworzeniu właściwego projektu wykonawczego zostaną
      rozesłane oferty i wybór wykonawcy.

Myślę, że w mogę w imieniu pozostałych Państwa przedstawicieli zadeklarować, że
      dołożymy starań aby decyzje oraz kroki na które mamy wpływ w procesie budowy
      drogi były podejmowane bezzwłocznie.
      Pzdr,
      • kajduk Re: DROGA 28.06.06, 12:12
        Witam
        Według ostatnio otrzymanych informacji ze spółdzielni, budowa drogi ma sie
        rozpocząc 12.07 i zakończyc w połowie września.
        Pzdr,
        • paul_x Re: DROGA 28.06.06, 13:00
          Witam,

Jaką decyzja została podjęta, czy budowania będzie droga na odcinku do
          Drawskiej, czy do Boh.Września ?
          O ile pierwsza w miarę jest przejezdna, o tyle połączenie z Bohaterów i
          Opaczewską to koszmar, zwłaszcza po deszczu.
          • kajduk Re: DROGA 28.06.06, 13:15
            Bedzie budowana droga od naszego wyjazdu do Boh.Wrz..
            Na odcinku do Drawskiej droga powstanie pewnie dopiero za dwa lata, jak
            wybudują nowy budynek międzu nami a Drawską.
            • paul_x Re: DROGA 29.06.06, 11:41

Dziękuję za informację. Jest bardzo dobra, bo ta część drogi znacznie bardziej
              potrzebuje remontu.
              Jeszcze jedno pytanie, czy droga obejmie połączenie Opaczewskiej biegnącej od
              Szczęśliwickiej z Bohaterów Września i dołączy naszą drogę na wprost do nich?
              Czy też nowa uliczka będzie biegła zaraz pod oknami na odcinku gdzie budynek
              jest zaokrąglony tak jak to jest teraz ?
              • kajduk Re: DROGA 30.06.06, 11:09
                Witam,
                Na planie jest połączenie Opaczewskiej z Bohaterów Września, natomiast my nie
                bedziemy go budować. Droga budowana jest na nasze pieniądze w związku z
                powyzszym nie jest raczej zasadne budowanie drogi komuś. Aby jednak usprawnić i
                tak dziko istniejacy przejazd, w miejscu tamtego połaczenia maja być połozone
                zdjęte od nas płyt betonowe.
                Natomiast nasz fragment Boh.Wrz. ma biec lekkim łukiem przy naszym budynku ale
                będzie bardziej odalony niż teraz funkcjonujące dzikie połaczenie bezposrednio
                pod naszymi oknami.
                Pzdr,
    • jaro363 Re: DROGA 08.08.06, 11:53
      budowa drogi toczy sie jak dotychczas sprawnie, wypada podziekowac tym
      wszystkim szczegolnie z naszych przedstawicieli ktorzy zawalczyli aby prace
      ruszyly w tym roku, wreszcie nie bede mial obaw czy samochod wytrzyma jazde po
      bezdrozach mysle ze wyrazam opinie zdecydowanej wiekszosci mieszkancow bloku
      jaro
      • macieksam Re: DROGA 18.09.06, 16:23
        Droga już jest ale tak jakby jej nie było. Zamknięta.
        • paul_x Re: DROGA 29.09.06, 16:33

Co się dzieje z Drogą ?????
          Jest gotowa od dłuższego czasu, raport odbioru wisi na klatce, a wciąż nie
          można z niej skorzystać.
          • macieksam Re: DROGA 02.10.06, 09:52
            Chyba drogowcy zapomnieli zabrać płotki. Może powinniśmy sami je na bok
            odrzucić i zacząć z drogi korzystać?
          • kkoziol Re: DROGA 02.10.06, 10:37
            Na tym samym dokumencie jest tez podkreslone....,
            ze droga zostanie otwarta po xx dniach, ze wzgledu na jakies
            tam procedury prawne. W tej chwili nie pamietam ile to dni.
            • tom.bog Re: DROGA 03.10.06, 20:58
              Ta liczba, to 21 od dnia 15.09,
              co oznacza że jeżeli nie będzie sprzeciwu,
              to droga powinna być otwarta w ten weekend.
              • paul_x Re: DROGA 04.10.06, 16:57

Trzeba będzie to uczcić !!
                Może jakieś wspólne odgradzanie zasieków z szampanem ? :)
              • mtothaj Re: DROGA 08.10.06, 18:03
                Weekend dobiega konca, a droga caly czas zamknieta :(
                ZObaczymy co pryzniesie nowy tydzien ;)

Pozdrawiam, MtothaJ
                • ela1_1 Re: DROGA 08.10.06, 23:35
                  czytajac pomyslalam o watku "single". Moze spotkanie, o ktorym tam mowa
                  zorganizowac wlasnie na nowym odcinku drogi. I w zaleznosci od ilosci osob
                  mozna wybrac miejsce, do ktorego sie wybierzemy. ?
                  • jaro363 Re: DROGA 09.10.06, 12:41
                    droga ladna i owszem ale jezdzic po niej nadal nie mozna czy ktos z drogowcow
                    nie zapomnial zdjac tych blokad ktore sa od miesiaca nie wiadomo po co?
                    spotkanie na drodze ma wiec sens nie tylko w celach poznawczych ale tez aby te
                    rozne watki nas frapujace jak oddanie drogi do uzytku przedyskutowac.
                    P.S. Niestety w srode mam wyjazd sluzbowy i nie dotre na 19.00 w piatek do
                    Warszawy
                    jaro
    • bramborek11 Re: DROGA 09.10.06, 15:23
      czytajcie ogłoszenia /pisma na tablicy-na klatkach ( jedno z nich wyjaśnia
      sprawę drogi)
      • ela1_1 Re: DROGA 10.10.06, 21:52
        dziekuje,
        tak naprawde nie chodzilo mi o spotkanie i dyskusje wylacznie w sprawie drogi -
        to ew. przy okazji. Uznalam, ze pomysl Paula (watek Single) jest dobry i mozna
        by sie przy jakiejs okazji spotkac i poznac. Kazdy sposob jest dobry.
        Z doswiadczenia wiem, ze jesli jedna osoba nie ustali terminu, to mozna
        dyskutowac w nieskonczonosc i .....
        Pozdrawiam
        Ela
      • paul_x Re: DROGA 13.10.06, 13:01

Coś mi z tymi ogłoszeniami na klatkach nie pasuje.
        Napisane jest 21 dni. Data złożenia 15.09.
        Jak by nie liczyć to:
        - Jeśli to dni kalendarzowe to droga powinna być otwarta 6.10 !
        - Jeśli robocze to dzisiaj.
        Ale kto by podawał w piśmie termin w dniach roboczych ?
        • mtothaj Re: DROGA 14.10.06, 17:04
          No i droga otwarta - mialem dzisiaj okazje sie ze nia przejechac :)
          WYglada wiec na to ze chodzilo o dni robocze.

Pozdrawiam, MtothaJ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka