Dodaj do ulubionych

Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej a...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:32
jaki piekny ten blok olaboga ... mieszkac tam bendo pewnie jakie
Karyngtony ... taka la dolce vita ze oh la la
Obserwuj wątek
    • elpooho Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 26.12.05, 23:08
      No panie, takie luksusa to nie na wyobraznie szaraczkow. Choc moim zdaniem za
      posazki, lustra i plaskorzezby powinni policzyc ciut wiecej :)
      • Gość: Pani Zofia Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 23:47
        a tak tak, chyba jim pozalowali trochie tych posonzkow ... wiecej i rzezbow i
        alabastrow i zlotch firanow mogloby tam byc
        • dorsai68 Kyształowe lustro, posążek, alabaster, granit 26.12.05, 23:50
          a gdzie pieprzną szlaczek?
          Bo bez szlaczka to będzie kijowo.
          • Gość: malkolm x CZY TO TAM ZAMIESZKA PIERWSZY ????? IP: *.outsourcing.atman.pl 27.12.05, 08:02
            no własnie
            • esmeralda_pl Re: CZY TO TAM ZAMIESZKA PIERWSZY ????? 12.01.06, 12:47
              a mozaika z tłuczonych talerzy i lusterek?
    • rura333 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 26.12.05, 23:51
      Jest bardzo podobny do budynku tanich biur Rubanji Tower przy Naja Rama South
      Str. w Bombaju, tylko brak pekow odkrytych kabli elektrycznych.

Nie moznaby wziac jakiegos architekta, zeby zrobil porzadny projekt, a nie
      zostawiac wszystkiego gustowi pana Rycha z Pultuska?
      • elpooho Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 27.12.05, 00:46
        No ale pan Rychu ma kase czyli ma gust. O nim sie zreszta podobno nie dyskutuje :)
        A swoja droga wiezowiec Tepsy przy twardej nie powinien chyba byc rekomendacja
        dla zadnego biura architektonicznego :)
    • Gość: Architekt Smieszny projekt, niezbyt powazny. IP: *.acn.waw.pl 27.12.05, 02:55
      ale jezeli ludzie chca w czyms takim mieszkac... no to niech mieszkaja.
    • Gość: durny narod dlaczego nie ma planu zagospodarowania IP: *.hsd1.wa.comcast.net 27.12.05, 03:28
      powiniscie spalic wasze urzedy miasta razem z urzednikami, brak planu
      zagospodarowania miasta to przestepstwo. dlaczego buraki pokomuny nie protestujecie?
    • xs550 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 27.12.05, 03:38
      Po prostu ochyda... Nie wiem jak cos takiego mozna budowac w tej okolicy.
    • Gość: Kopytko Przypomina hotele w Egipcie, albo Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 08:11
      Brakuje tylko, żeby na ostatnim piętrze sterczały niedokończone podpory
      kolejnego piętra z wystającymi prętami zbrojeniowymi, a byłoby jak w Egipcie,
      albo Tunezji.
      • Gość: Jasio Re: Przypomina hotele w Egipcie, albo Tunezji IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.12.05, 08:58
        Gość portalu: Kopytko napisał(a):

> Brakuje tylko, żeby na ostatnim piętrze sterczały niedokończone podpory
        > kolejnego piętra z wystającymi prętami zbrojeniowymi, a byłoby jak w Egipcie,
        > albo Tunezji.

Co sie dziwisz?? Palmy juz w Stolicy wyrosly (na rondach).
      • Gość: a. Re Łazienkiland IP: *.chello.pl 05.03.06, 19:57
        To naprawdę skandal. Kicz potworny, najpierw to paskudztwo na Kazimierzowskiej,
        potem Villa Marina (przy znanym porcie......na Mokotowie, he , he) a teraz to ,
        zdecydowanie najgorsze. Gdyby wybudowali to to na Kabatach, czy innym Ursynowie
        może byłoby niezauważalne. Architekt osobliwie pojmuje termin 'postmodernizm',
        a 'secesja' nie rozumie wcale.
        Podobne potwory budowane są w Dubaju, też mają wiele złoceń, gdyż budynek bez
        złoconych amrmurów i kolumn jest 'nieważny' i Arabowie nie chcieliby kupować w
        nich mieszkań. No, budowla obliczona na taki gust 'Lepperesque', że tak powiem.
        Chciałbym zobaczyć lokatorów ( niekoniecznie poznać, zobaczyc właśnie).
    • Gość: gość biedna ul. Sułkowicka! biedna Warszawa! IP: *.adsl-s.telecom.sk 27.12.05, 08:25
      Kiedyś mieszkałam na Sułkowickiej (wyjątkowo krótka ulica). Mogę sąsiadom tylko
      współczuć. Co za koszmar. A dlaczego nie ma planu urbanistycznego? Coś
      strasznego. Żyję obecnie w Bratysławie: myślałam, że tylko na Słowacji mogłoby
      wydarzyć coś takiego, że Polacy są bardziej sensowni. Teraz nie jestem taka
      pewna. Zróbcie coś!
    • Gość: 1235 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 27.12.05, 08:35
      to żenujące , slynny m borowski rozkłada lapy ,że nie ma planow zagospodarowania ? a zasada dobrego sąsiedztwa ? Spieprzaj dziadu razem z kaczorkiem.
      na temat debila projektanta , któremu takie gó.. przeszło przez komputer nie warto nawet mowić . No może tyle ,że generalna zasada jest taka : wartość projektu jest prostą pochodną wartości inwestycji , gdzieś ok. 5%.czyli 5% od wartoścoi 21000X ilość metrow . Przecież za znacznie mniejsze pieniądze wielu daje d... .
    • Gość: bobo Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.aster.pl 27.12.05, 09:12
      "Ten rejon nie ma planu zagospodarowania. Mamy bardzo ograniczone możliwości
      ingerowania w wygląd zewnętrzny budynków. A szkoda - mówi Michał Borowski,
      naczelny architekt miasta."

No jasne że szkoda. Tym bardziej szkoda że za sporządznie planów
      zagospodarowania przestrzennego odpowada niejaki misza borowski i jego zgraja z
      biura n.a.m. Ten sam misza-boro teraz użala się że tych planów nie ma.

Miałeś chamie złoty róg....
    • Gość: kubakik Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 09:24
      No nareszcie coś przebije apartamentowiec na Niecałej (nomen omen "Opera"). Czy
      ten architekt to nie synek niesławnej pamięci Tadeusza Szumielewicza, znanego
      VIPa z czasów komuny? Pogratulować rodzinnych gustów...
      • horpyna4 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 27.12.05, 09:46
        Łojezuuuu!
    • and192 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 27.12.05, 10:09
      Jako dziecko mieszkałem przy tej uliczce. Komunistyczne władze w latach 50.
      rozwalały tam kaplicę katolicką - też wbrew protestom okolicznych mieszkańców.
      Zaiteresować się tym powinna dyrekcja Łazienek, bo tego grzmota będzie widać
      spod pałacu Na Wodzie, tak jak Europlex na Puławskiej. Swoją drogą, ciekawe jak
      budowla o tych gabarytach ma się zmieścić przy Sułkowickiej? Chyba na kurzej
      łapce.
    • Gość: strom dobra reklamówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 10:24
    • kopcik DZIEłO WYBITNE- INSPIORWANE TFóRCZOśCIOM JASKUłKI 27.12.05, 10:38
      bRZEGóFKI
    • Gość: jz Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: 62.67.252.* 27.12.05, 11:49
      Nie miałabym nic przeciwko, żeby tam mieszkać, tak jak pewnie każdy z Was!!!
      Nie wierzę, że nie chcielibyście pomieszkać choć prze zchwilkę w takim
      luksusowym miejscu Ale zazdrość zżera....to trzeba powypisywać jaki on brzydki
      itp!!! Ładniejsze są nasze komunistyczne bloki z wielkiej płyty - gdzie
      wiekszość z was mieszka!!!
      • Gość: Pani Zofia Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 12:30
        no przecie pisze, ze to dla Karyngtonow i Aleksis a nie dla takych szaraczkow z
        interneta ...

jakebym mogla to dla wnosiow juz bym ponakupywala apartementow ze zlotymi
        fontannami, ze 5 bym kupila , a co !
      • and192 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 27.12.05, 13:39
        Szanowna Pani, mieszkać za takie pieniądze to my wszyscy byśmy chcieli ale w
        apartamentowcu przy Podchorążych z drugiej strony Łazienek, tak, tak, tym zaraz
        za ambasadą Austrii! Tylko że nie wszyscy nuworysze warszawscy się tam załapali
        bo budynek jest kameralny i elegancki. "Natomiast" my tu sobie w swoim gronie
        rozważamy ewidentną brzydotę Sułkowickiego projektu, który mógłby uświetnić
        ewentualnie jakiś odleglejszy fragment Bródna lub Siekierek, niczego tym
        dzielnicom nie ujmując. Serdecznie pozdrawiam.
      • norman.foster Arabopodobny SYF rozowy, Cygana rumunskiego 01.01.06, 11:39
        Wymioty mi sie zbieraja gdy patrze na okna tego rozowego syfu arabskiego.
        Okragla kopula zupelnie nie pasuje do tego projektu. Dobry architekt
        zaprojektowalby elegancka szklana konstrukcje dopasowujaca sie do formy budynku.
        Od razu widac ze ten syf rozowy, zaprojektowal jakis Cygan rumunski w garazu
        jakiegos slamsu na zapleczach Bukaresztu.

www.waagner-biro.at/CDA/main/DE/SG/index,method=main.html
        www.track0.com/japh/archive/images/brit_museum_enter-080504.jpg
        www.waagner-biro.at/CDA/main/images/SG/home_Startseite,method=render,prop=data.jpg
        www.cambridge2000.com/gallery/images/P21510331.jpg
    • qnegunda Ech... tanie te mieszkania! 27.12.05, 14:20
      Przeciez takie mozna kupic i dwa razy drozej!
    • Gość: gosciowa Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.acn.waw.pl 27.12.05, 14:23
      Pojadlo sie popilo i glowie sie przewalilo. Moze jak swieta mina i ostatnie
      resztki z lodowki razem z nimi, to moze sie niektorym poprawi. Z czego buduje
      sie m2 takiego czegos (pewnie gole sciany bez zadnego montazu i podlog, ze o
      futrynach i drzwiach - chocby na zamowienie w cenie metra) nie wspomne. Ciekawe
      ile terenu ogrodza razem z budynkiem. W Warszawie juz niedlugo bedziemy zamiast
      chodzic ulicami, skakac przez ogrodzenia apartamentowcow i strzezonych osiedli.
    • Gość: Kamel Leon Re: Podobny apartamentowiec przy Ogrodzie Saskim IP: *.itb.pl 27.12.05, 14:23
      Podobny, ale większy apartamentowiec ma powstać tuż przy Ogrodzie Saskim, przy
      ulicy Niecałej (Dom Dev.).
    • Gość: szczecinianka Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 14:38
      hahahah a pomyslec ,ze kilkadziesiat lat temu rozbieraliście moje miasto zeby
      sobie odbudowac stolice .pozdrawiam prowincjuszka .Pogratulowac pomysłow
      • kazuyoshi78 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 27.12.05, 16:39
        > hahahah a pomyslec ,ze kilkadziesiat lat temu rozbieraliście moje miasto

Wtedy to jeszcze nie było twoje miasto, lecz miasto ludzi o nieco innym języku.

No chyba, że jesteś działaczką Związku Wypędzonych - jeśli tak, to
        przepraszam :)
        • Gość: szczecinianka Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 08:30
          moje miasto bo tu sie urodzilam chyba ,że to potral dla geriatryków to
          przepraszam zapomniałam o Twoim wieku
          • kazuyoshi78 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 28.12.05, 09:36
            Nie zrozumiałaś. Miasto rozbierali, zanim się urodziłaś i zanim było twoje.

No chyba, że rozbierali je także wiele lat po wojnie. No to jak, rozbierali?
            • Gość: szczecinianka Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 13:20
              Wystarczy ,ze rozebrali zabytkowe budynki i zrabowali rzeżby zeby Twoje miasto
              przypominało stolice europejską aczy przypomina?
              • kazuyoshi78 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 28.12.05, 13:29
                > Wystarczy ,ze rozebrali zabytkowe budynki i zrabowali rzeżby zeby Twoje
                > miasto przypominało stolice europejską aczy przypomina?

Skoro już jesteśmy przy historycznych pretensjach, to równie dobrze mogę
                napisać, że wygnano ponad 300 tys. Niemców i zrabowano ich domy, żebyś kiedyś
                mogła nazywać Szczecin swoim miastem. Czyż nie?
                • Gość: szczecinianka Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 13:39
                  Moje miasto tak nazywam bo sie tu urodziłam a czy jest ono polskie niemieckie
                  duńskie czy szwedzkie bo takie koleje losu historia mu wyznaczyła to dla mnie
                  rzecz wzgledna. Pozdrawiam i informuje bo wielu Twoich rodaków pyta czy sie u
                  nas mówi po niemiecku ,ze mówimy czystą polszczyzną
                  • kazuyoshi78 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 28.12.05, 14:03
                    OK, ja wszystko rozumiem, ale skąd w takim razie te pretensje do warszawiaków
                    za rozbieranie Szczecina kilkadziesiąt lat temu?

Pretensje kieruj do komunistów, którzy podjęli takie a nie inne decyzje. O ile
                    jeszcze żyją, w co wątpię.
                    • Gość: szczecinianka Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 14:57
                      to nie pretensje tylko stwierdzenie. komunisci jak ich znam żyja i maja sie
                      swietnie vide p. Jaruzelski generał zreszta. Smutno mi tylko ,ze obok cegieł z
                      mojego miasta stanąc maja takie potworki jak ten domek Barbi z artykułu. mam
                      mdłosci na widok projektu ale ja z prowincji wiec chyba sie za bardzo nie
                      znam :) pozdrowienia z rozebranego miasta
                      • kazuyoshi78 Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 28.12.05, 15:12
                        > to nie pretensje tylko stwierdzenie.

"hahahah a pomyslec ,ze kilkadziesiat lat temu rozbieraliście moje miasto zeby
                        sobie odbudowac stolice."

Czyli co? Stwierdzasz, że to my warszawiacy jesteśmy odpowiedzialni za
                        rozebranie Szczecina? Nie wiem, czy wiesz, ale w Warszawie tak samo rozbebrano
                        tuż po wojnie całe kwartaly domów, aby zrobić miejsce pod budowę Pajaca
                        Kultury. Te domy przetrwały wojnę w stanie na tyle dobrym, że nadawały się do
                        odbudowy, niektóre nawet do zamieszkania.

Pretensji nie kieruj zatem do warszawiaków, bo to nie warszawiacy ponosza winę
                        za te rozbiórki, a i Warszawę potraktowano dokładnie tak samo (wbrew obiegowym
                        opiniom). A wszystko to zawdzięczamy komunistom.

> komunisci jak ich znam żyja i maja sie
                        > swietnie vide p. Jaruzelski generał zreszta.

Ci, co wydali decyzję o robieraniu budynków w Szczecinie (a także w Warszawie i
                        innych polskich maistach) już raczej nie zyją.

> Smutno mi tylko ,ze obok cegieł z
                        > mojego miasta stanąc maja takie potworki jak ten domek Barbi z artykułu. mam
                        > mdłosci na widok projektu ale ja z prowincji wiec chyba sie za bardzo nie
                        > znam :) pozdrowienia z rozebranego miasta

Pozdrowienia z tak samo rozebranej Warszawy. Skoro wasze cegły podobno są u
                        was, to nasze gdzie? Chyba w Kijowie. No to pozdrawiam Kijów! :)
                        • Gość: szczecinianka Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 15:35
                          nie wiem gdzie sa resztki cegieł , które ostały sie pozodze wojny i Powstania
                          (chylę przed nim czoła) ale na pewno nie w Szczecinie (rozebrano u mnie
                          wspaniały budenek klasycystyczny Teatru miejskiego zeby odbudowac stolice)co do
                          rozbierajacych to mam wrazenie ,ze sa to warszawiacy (moze nie Ci z dziada
                          pradziada bo chyba niewielu ich pozostało )czyli mieszkancy Twojego miasta. Co
                          do komunistów decydentów to jeszcze niedawno moj dziadek na jakiej oficjałce
                          rozpoznał pana który jemu wiezniowi UB kazał rozbierac lotnisko w Szczecinie
                          Dąbiu własnie na odbudowe stolicy. Nie mam pretensji do nikogo. podzieliłam sie
                          tylko opinia ze taki tort lukrowy to koszmar pijanego króliczka wielkanocnego
                          rodem z pomysłow o rozbiórce mojego miasta .No i zostałam wrogiem publicznym nr
                          1 stolicy . Wyrwało sie babie z prowincji .ukłony
    • Gość: Prefekt Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 16:58
      Beznadziejna lokalizacja. Sułkowicka jest w narozniku miedzy Belwederską i
      Gagarina. Od Lazienek ten super Tort bedzie oddzielony kilkupasmową Gagarina o
      stalym i duzym ruchu. Chyba nie chodzi o spokoj i komfort ale o szpanowanie
      kasą. Nie zapomnijcie o płocie 5 m wysokim i patrolach z psami.
    • Gość: buzon Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.acn.waw.pl 27.12.05, 19:13
      hahahaha, ale paw!!!!!!!!!!!!!!
      wieśniactwo!!!
      • Gość: hyhyhyhy Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: 195.150.89.* 29.12.05, 14:55
        jest taki jak cała Warszawa - esencja tego miasta huehuehuehue.
    • emarik Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej 27.12.05, 20:01
      Paskudztwo! czy to tort na urodziny Ben Ladena?
      • Gość: mietek Re: Kosmicznie drogi apartamentowiec o kiczowatej IP: *.chello.pl 28.12.05, 01:14
        bleeeee paskuda w stylu arabskiego lukru dla turystów, stoi parę takich syfów w
        Hurghadzie
    • emarik I piernikami jeszcze obłożyć 27.12.05, 20:11
      a na czubku truskaweczkę. łał!
    • Gość: Alexis A gdzie złote jelenie i krasnale ogrodowe????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:56
    • margala pierwsi lokatorzy: Violetta Villas i M. Wiśniewski 28.12.05, 15:48

jak patrzę na ten projekt to przypuszczam, że najchętniej zamieszkałaby tam
      Violetta Villas i Michał Wiśniewski z Mandaryną.
      • kazuyoshi78 Re: pierwsi lokatorzy: Violetta Villas i M. Wiśni 29.12.05, 23:37
        Jak Legia kupi podupadłego gwiazdora Davida Beckhama, to będzie miał gdzie
        mieszkać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka