Gość: kixx IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 23:28 jakbym czytal gazetke reklamowa ale moze sie myle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: achu Re: Szatan tez czlowiek:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 09:35 szatan to anioł. upadły. Pozdrawiam, Achu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogowp Re: Szatan tez czlowiek:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:04 dobrze żeś nas stary oświecił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Sataniści to mniejszosć, Bruksela tego nie widzi? IP: 217.17.47.* 06.01.06, 10:17 Powinni dostać dofinansowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciekzmiasta [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puba chyba.. ŁOBUZY!!!!!!! IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 06.01.06, 11:41 ;) i nagrali. i co z tego? no co? ciekawe czy rydzykopolitycy bedą wznosić święty krzyk przeciw bezczeszczeniu pamięci..itd? przeciez to w sam raz temat by znów zabłysnąć publiczną wypowiedzią, gdy na temat ekonomii ma się blade pojęcie. zobaczymy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adonis niedawno metalowiec z PiS był dla GW be IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 06.01.06, 12:39 a teraz satanista jest cacy i... do tego interesuje sie historia... wzruszajace... a gazeta schodzi na dno... Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: niedawno metalowiec z PiS był dla GW be 06.01.06, 13:47 Gość portalu: Adonis napisał(a): > a teraz satanista jest cacy i... do tego interesuje sie historia... > wzruszajace... a gazeta schodzi na dno... Przez pomylke, bo oni robia tez bledy, dostarczyl wiadomosci o Powstaniu Warszawskim. A juz byli tacy co mowili, ze to bylo powstanie w getcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Po homo kolej na satanistów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:14 Rozumiem, że to przemyślana strategia GW - wspieramy mniejszości, po homo przysła pora na gloryfikację satanizmu. Zatem satanistom - TAK, Radiu Maryja - NIE. Super, wreszcie poczujemy się Europejczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Po homo kolej na satanistów... 06.01.06, 14:25 Taki styl zycia promowany przez GW! Np. kler zle mowi o "Harrym Potterze" - dawaj wysylamy dzieci do kina klerowi na zlosc; kler dobrze mowi o "Opowiesciach z Narnii" - nie poscimy dzieci do kina klerowi na zlosc! Zalosne! Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek A jezeli mowimy o... 06.01.06, 14:26 Powstaniu Waszawskim w muzyce polecam plyte zespolu Lao Che p.t. "Powstanie Warszawskie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kli Re: A jezeli mowimy o... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.06, 13:10 lao che - owszem, płytka genialna, ale ten Marduk też jest ok. I proszę mnie tu nie wyzywać od mniejszości, gdybyście wiedzieli, ilu nas jest, zdziwilibyście się, kochani, oj, zdziwilibyście... A tak na marginesie - bez sensu są komentarze najeżdżające na satanizm w kontekście tego, cokolwiek neutralnego światopoglądowo, artukułu. To, że gościu jest satanistą (wow, jakże to okrutnie brzmi, prawie jak rzymski chrześcijanin po ekskomunice) nie znaczy, że nie ma prawa się wypowiadać poprzez swą muzykę na różne tematy, w tym nie dotyczące go bezpośrednio. A już posty "co na to Bruksela" powodują u mnie konwulsje ze śmiechu. Ach, chrześcijańska wola poznania, tudzież wszechpolsko - rydzykowa tolerancja... Jakież to bezgranicznie piękne i boskie cuda czyni... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donkowalski NIE degeneracji! IP: *.manc.cable.ntl.com 20.01.06, 22:19 NIE tolerancji! miales ciezkie dziecinstwo, zle wzory w rodzinie, twoi rodzice pewnie byli za aborcja (ale cos nie wyszlo), pewnie poswiecali sie w Sluzbie(narodu) a na pewno w PZPR. ja ci moge tylko wspolczuc, bo satanizm jak homoseksualizm jest nieuleczalny... (czlowiek rodzi sie ze sklonnosciami, otoczenie przyklada reke, albo i przeciwnie-za malo sie przyklada). wiem co mowie, bo spedzilem wsrod satanistow cale lata. satanisci tak jak inni okaleczeni emocjonalnie to ofiary systemu. to ofiary braku troski i milosci... wybacz mi (tak tylko mowie "wybacz", bo wiem, ze w satanizmie nie ma zmiluj, jest tylko zimna kalkulacja) ale w jednym przyznam ci racje: zeczywiscie jest was (za) duzo. p.s. a jednak zycze nieudanej aborcji! moje wspolczucie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafny Re: Po homo kolej na satanistów... IP: *.net.autocom.pl 06.01.06, 14:39 Widać, że wtórny analfabetyzm się ciebie czepia...rozumiesz pojedyncze słowa, ale już połączyć w sensowne zdanie, albo, o zgrozo, akapit - to już przerasta twój wszechpolski móżdżek...Ale zrobię dobry uczynek i cię oświecę - w artykule satanizm tego muzyka był sprawą drugorzędną, mającą dać tylko smaczek historii. A newsem jest: powstanie zyskuje szacunek w różnych kręgach młodzieżowych, nawet metalowych i to za granicą. Mam nadzieję, że nie za trudne...Pozdrawiam i zachęcam do czytania nie tylko "waszego dziennika"... Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Po homo kolej na satanistów... 06.01.06, 14:52 Belkoczesz zupelnie ja "Ich Dziennik". A tak w skrocie o co ci chodzilo (oprocz oplucia monitora)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tragos Re: Po homo kolej na satanistów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 15:33 pfff... czy ty człowieku o czym mówisz?? Satanizm to nurt filozoficzny,i jak można przyrównać ich do homoseksualistów to zypełnie inna sprawa. Jak widze w tym ciemnogrodzie ludzie myślą ,że sataniści to ludzie jedzący koty itp. jest taki mały margines ale to psychole to tak jak by powiedzieć że każdy klecha to pedofil i sodomita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan P Katolicy też powinni dostać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.06, 12:39 Bo też mniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varg Szatan to Triumfujący Anioł IP: *.acn.waw.pl 07.01.06, 14:19 > szatan to anioł. > upadły. Triumfujący Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: Szatan tez czlowiek:) 06.01.06, 11:51 To są tylko teksty piosenek. Zupełnie nie rozumiem reakcji dziennikarzy. Anihilacja to była tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Show No Mercy! Ja tam wolę Slayerka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:15 Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi [...] 06.01.06, 00:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Kawa na lawe 06.01.06, 00:23 > piosenki poświęcone (...) walce ze zinstytucjonalizowaną religią ... to główne tematy piosenek No, i juz wiemy dlaczego tak ten zespol podoba sie Gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neolit Kawa pod lawe IP: 5.6.2R1D* / *.alcatel.fr 06.01.06, 09:14 No i juz wiemy ze nie masz nic madrego do powiedzenia. Slyszales kiedykolwiek ich jakas piosenke? Bo ja nie i nie krytykuje czegos o czym nie mam zadnego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Kawa pod lawe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.01.06, 10:24 Sceptyk jest nastawiony sceptycznie do myslenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kawa pod lawe IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:59 nie używajcie słowa "piosenka", bo to brzmi śmiesznie w zestawieniu z tym charczeniem i jazgotem jakim jest death metal. Piosenka kojarzy mi się z melodią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany jest różnica między deth a black metalem IP: 195.20.110.* 06.01.06, 12:12 to tak dla wiadomości pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: jest różnica między deth a black metalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:21 To tak jak z krokodylem. -Czy krokodyl jest bardziej długi, czy bardziej zielony? -Bardziej zielony. Cały, jak długi jest zielony i jeszcze po bokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: jest różnica między deth a black metalem IP: 195.20.110.* 06.01.06, 12:29 różnica jest taka jak między krokodylem a aligatorem niektórzy nie widzą ale ona jest;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzegota1 Re: Kawa pod lawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:45 > nie używajcie słowa "piosenka", bo to brzmi śmiesznie w zestawieniu z tym > charczeniem i jazgotem jakim jest death metal. > Piosenka kojarzy mi się z melodią... zgadza się. akurat w tym gatunku muzycznym nazwać jakis utwór "poisenką" to wielka obraza dla jej autora. bo "piosenki" to nagrywaja jakies natalcie kukulskie. utwór metalowy ma miec sile, moc i patos a nie ładną melodie a ze nie wszyscy moga pojąć o co chodzi w tym "charczeniu i jazgocie". no coz - to nie jest muzyka dla mas. a tak na marginesie marduk gra black metal a nie death Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis Re: Kawa pod lawe IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 07.01.06, 18:36 po pierwsze to nie death metal, nie wiesz to się publicznie nie kompromituj człowieku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzegota1 Re: Kawa pod lawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:40 Gość portalu: Neolit napisał(a): > No i juz wiemy ze nie masz nic madrego do powiedzenia. Slyszales kiedykolwiek > ich jakas piosenke? Bo ja nie i nie krytykuje czegos o czym nie mam zadnego > pojecia. bardzo sluszne podejscie. bo jak tylko ukazuje sie jakas informacja bezposrednio czy posrednio zwiazana z muzyka metalowa to zaraz wikeszosc ignorantow wypowiada sie na forach nie majac zielonego pojecia o ten muzyce. im oczywiscie bardziej odpowiadaja wykonawcy w stylu jakichs k..rew co z bambuskimi ziomalami z brooklynu machają się przed kamerą jak małpy zaś zespoły, nawet grające niekomercuyjną muze - takie jak marduk - jesli mają nawet ciekawy głęboki przekaz sa wyzywane od jakichs pojebow. głupota i zdziczała komercha rządzi swiatem. niestety. a swoją drogą akurat marduk to jeden z ciekawszych zespołów black metalowych. ja akurat ich slyszalem nie raz i mozge mowic w samych superlatywach Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 A jak to pochwala Powstania, ale w GETTCIE? :-))) 06.01.06, 12:44 {na zdjeciu na okladce sa ruiny Getta po Zagladzie!] I zespol jest koszerny? I definitywnie nie "PC"? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świnia Re: Kawa pod lawe IP: *.skynet.net.pl 06.01.06, 23:12 dość tego pier... Metalowcy to już w 90% geje więc nie ma o czymś mówić. A taki jeden Elokwenty METAL z drugim to jeszcze 5 lat temu też kukulskiej słuchali więc się znają na rzeczy. stado baranów i jedni i drudzy. A szwedzi to banda socjaluchów i se mogą nic nie robić tylko grać i czytać książki bo państwo za nich zapłaci. a tak poza tym to Gazeta obsysa i jedyne co się liczy to prawdziwa miłość do rodziny. a nie jakieś tam internety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogowp Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:02 A co kościół ma do tego!!! Czy musi się odnosić do każdej deth, black czy traschmetalowej płyty wydanej na naszym rynku, czy może tylko do tych, które tyczą Naszej historii. Kościół ma własny ogródek i powinien sobie go uprawiać puki może bo nażucanie ludzieą czego mają słuchać i jak mają myśleć jeszcze żadnej religji ani ustrojowi na zdrowie nie wyszło. Moim zdaniem to bardzo pozytywny symptom, że wzresta zainteresowanie naszą historią a szczególnie historią dwudziestego wieku. Ale znając muzykę Marduka muszę stwierdzić że niewiele osób poza najzagorzalszymi fanami którzy mają wprawiony słuch będzie w stanie cokolwiek zrozumieć. pozdro: rogowp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etylkapl Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: 213.77.42.* 06.01.06, 10:50 co kościół ma do tego!!! > Czy musi się odnosić do każdej deth, black czy traschmetalowej płyty wydanej > na naszym rynku, czy może tylko do tych, które tyczą Naszej historii. Kościół > ma własny ogródek i powinien sobie go uprawiać puki może bo nażucanie ludzieą > czego mają słuchać i jak mają myśleć jeszcze żadnej religji ani ustrojowi na > zdrowie nie wyszło. Moim zdaniem to bardzo pozytywny symptom, że wzresta > zainteresowanie naszą historią a szczególnie historią dwudziestego wieku. Ale > znając muzykę Marduka muszę stwierdzić że niewiele osób poza najzagorzalszymi > fanami którzy mają wprawiony słuch będzie w stanie cokolwiek zrozumieć. > pozdro: rogowp ----------------------------------------------------------- Póki co, nie narzucaj nam swojej ortografii, albo naucz się, albo nie pisz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.01.06, 10:25 faqu napisał: > No ale co na to kościół? Kosciol nie ma prawa mieszac sie do muzyki, sztuki i innych galezi kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma? Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.netcom.poczta.pl / *.crowley.pl 06.01.06, 11:45 Gość portalu: eurofanatik napisał(a): > faqu napisał: > > > No ale co na to kościół? > > Kosciol nie ma prawa mieszac sie do muzyki, sztuki i innych galezi kultury. kościół nie, mamy od tego wiadomych polityków. zawsze cos mozna publicznie powiedziec.. w innych kwestiach ich stan wiedzy zmusza do milczenia. jak grób:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee? Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:04 A kto mu odebrał to prawo? Tzn do moralnej oceny i wypowiedzi na dowolny temat? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Hołd satanistów dla Powstania 06.01.06, 14:38 Kosciol nie jest od tego. Niech sie lepiej zajmie sprawami wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyżyk na drogę [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 07:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grindcore Marduk rulezzz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 09:11 Extra! Hail to Marduk! Nie dość, że szataniści :) to jeszcze się na historii znają! A V E! ps. ciekawe co na to ojciec od Meybacha i Imperium Piernikowego i Władca Moherowych Muzgów!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satan Claus Re: Marduk rulezzz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 09:39 A ja na miejscu Babilończyków bym się obraził, że ktoś identyfikuje mojego naczelnego boga - Marduka z chrześcijańskim shwartzcharakterem, dobrze że prawdziwych Babilończyków już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion_kr Re: "Te ruiny to w rzeczywistosci getto..." :-))) IP: *.autocom.pl 06.01.06, 12:22 te ruiny to mimo wszystko czesc warszawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario o Marduki i jemu podobnych IP: *.gdansk.gda.pl 06.01.06, 11:23 oddawanie czci bogom innym niż jedyny Stwórca Wszechrzeczy, ojciec Jezusa Chrystusa - to oddawanie czci demonom. Tak więc, Marduk wbrew pozorom ma bardzo dużo wspólnego z Szatanem. Podobnie inni liczni bogowie starożytności i czczeni w dniach dzisiajszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: o Marduki i jemu podobnych IP: 213.158.197.* 06.01.06, 11:39 Twoja wypowiedz jest zajeb... szczegolnie w kontekscie faktow (bogow nie ma - zadnych). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bamako Re: o Marduki i jemu podobnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:48 Bo Ty tak twierdzisz? Cóż za argument :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion_kr Re: o Marduki i jemu podobnych IP: *.autocom.pl 06.01.06, 12:25 a jaki masz ty argument ze sa?slowa jakis facetow w sukienkach? rownie przekonywujace :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: o Marduki i jemu podobnych IP: *.gdansk.gda.pl 06.01.06, 13:01 Nie ludzie tak mówią, ale Pismo Święte. Jeśli jest ono dla Ciebie autorytetem, polecam zwrócić uwagę na słowa z 1 Listu do Koryntian 10 rozdział a wersety 19 i 20: "Cóż więc mam powiedzieć? Że jest czymś to, co jest składane w ofierze bożkowi, albo że jest czymś bożek? 20 Nie; ale mówię, że to, co narody składają w ofierze, składają w ofierze demonom, a nie Bogu: nie chcę zaś, żebyście się stali współuczestnikami demonów." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slayne Re: o Marduki i jemu podobnych IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.01.06, 13:43 Nie jest zadnym kolego bo czym mam byc? Teologia czy ona ma wogole jakis zwiazek z logiką tak sie zastanawiam heh milego opierania wszystkiego o jedną nic nie wartą ksiązke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: o Marduki i jemu podobnych IP: *.gdansk.gda.pl 06.01.06, 14:08 Chciałbym zauważyć, że nie pisałem nic o teologii, więc nie widzę sensu Twojego powoływania się na nią. Odnośnie Pisma Świętego - na jakiej podstawie wyrobiłeś sobie zdanie na jego temat? Czy je chociaż raz przeczytałeś? A jeśli tak, czy czytałeś je tak jak każdą inną książkę, czy też starałeś się głębiej je zrozumieć? Gdybyś zwrócił uwagę na to, że: - spełniły się liczne przepowiedziane w Biblii proroctwa i że dzisiaj również się one wypełniają, - zawiera ona dużo rad, dzięki którym można nabyć (niestety coraz rzadszej) praktycznej mądrości życiowej, która (gdy się ją bierze pod uwagę) pomaga w życiu codziennym, rodzinnym i zawodowym - ludzie nieraz wierzą lub biorą w swoim życiu pod uwagę różne rzeczy typu obce cywilizacje i UFO, przeznaczenie, zabobony, magia. Dzięki Bibii natomiast możesz poznać prawdę na temat tych rzeczy. I gdyby właśnie LOGICZNIE myślący ludzie chcieli wziąść pod uwagę te rzeczy, NA PEWNO stwierdziliby że Biblia nie jest zwykłą książką. Ale oprócz logicznego myślenia potrzebne jest coś więcej - serce o właściwym nastawieniu. O to już w dzisiejszych czasach nestety trudno. Z pokolenia na pokolenie coraz trudniej... Odpowiedz Link Zgłoś
svarthwar Re: o Marduki i jemu podobnych 06.01.06, 21:43 "Ale oprócz logicznego myślenia potrzebne jest coś więcej - serce o właściwym nastawieniu. O to już w dzisiejszych czasach nestety trudno. Z pokolenia na pokolenie coraz trudniej..." Olaaa bogaaaa! I co też z nami teraz bedzie? Musi co chyba, że jaki armagiedon! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kli Re: o Marduki i jemu podobnych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.06, 13:12 Niechaj i chwalę Demony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varg Boga nie ma i nigdy nie było!!! IP: *.acn.waw.pl 07.01.06, 14:36 Cytat: "God is the creation of humans, not vice versa. Christianity was made for slaves, not individuals. The archetype of Satan rules this world, not Jesus Christ." Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 06.01.06, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leviathan Re: Marduk rulezzz! IP: 80.48.4.* 06.01.06, 16:17 ty no ale ja z nim nie pale ;] zreszta w/e, i tak nie zlapiecie o co chodzi xD Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 reklamowy spamek, 06.01.06, 09:09 albo jak kto woli: -artykuł sponsorowany -informacja handlowa -płatne ogłoszenie Powinni podać cenę płyty, kanały dystrybucji, kontakty i telefony oraz inne potrzebne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka22 Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 06.01.06, 09:12 oni na pewno nie są normalni tak jak ich słuchacze Odpowiedz Link Zgłoś
parsnip Re: Hołd satanistów dla Powstania 06.01.06, 09:16 pytanie: co jest normalne? czy Ty jestes normalna? Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 Re: Hołd satanistów dla Powstania 06.01.06, 09:22 ktoś normalny może pisać takie bzdury? Trzeba być zdrowo(?) j****m. Hell on fire, lust, desire The devil wants to stick you, yeah, the devil wants to lick you Wants your body, he wants your spirit He comes to you at night, he wants to take a bite! Naked, twisting, bodies sweating You can't escape his hunger, screams like thunder Prince of Darkness, Prince of Evil Spread your legs and scream, no this is not a dream! Sex with satan, excommunication Degredation, humiliation, thrusting, shoving, animals humping Lusting loudly, snorting, panting He's like a dog in heat, you're just another piece of meat Cursed hellhound, craving demon He fills you with pain,& now you're bloody and stained Hurt and beaten, ohhh, shamed and weakened He will possess you, he will molest you metallyrics.pl/pokaz/3834-Marduk-Sex%20With%20Satan.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenixproductions Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.01.06, 13:44 A ktoś "normalny" takie coś napisze: "Nie bronił mi go żaden duch ni mara, Ani w gałązkach jęknęło widziadło; Tylko się słońcu stała większa szpara, I wbiegło złote, i do nóg mi padło. Zrazu myślałem, że ten co się wdziera Blask, była struna to z harfy Homera; I wyciągnąłem rękę na ciemności, By ją ułowić i napiąć i drżącą Przymusić do łez i śpiewu i złości Nad wielkiem niczém grobów i milczącą Garstką popiołów: - ale w mojém ręku Ta struna drgnęła i pękła bez jęku." Hehe, śmiechu warte. Autor tego kawałka to dopiero był wlanięty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezjęku struna z harfy Homera :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:49 :))))))))))))))))))) toś dopiero zarządził(a) siostro - bracie. Serio, gratuluję poczucia humou a także refleksu i erudycji :)) pozostając pod ogromnym wrażeniem pozdrawiam >bj< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pindel Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.01.06, 13:45 Ze niby jak? kwestia gustu i rozumienia swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek23 Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:56 Anka22 ma pełną racje! Slucham Marduka, jestem nienormalny, chodze zima w sandalach i wcinam firanki na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umo Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:01 do anka22 a ty to moze jestes normalna sluchajac tych swoich mandaryn czy ich troje k...a mac ? daj spokoj metal jest lepszy od tego pseudopopu gdzie osoby nie potrafia spiewac i jaki wogole przekaz ma j....ny pop? Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza Joł! Tolerujmy satanistów! 06.01.06, 09:20 ... niech żyje odmiennośc religijna! To przecież tacy sami ludzie jak my, tylko wierzący inaczej. Doprawy wybiórcza sama zagnała się w najgłębszy kąt politycznej poprawności, skoro już bez żadnej krępacji doszukuje się pozytywów w sataniźmie. Ręce i cycki opadają po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Świetny artykuł 06.01.06, 09:29 W sam raz na pierwszą stronę. Słyszałem, że jakiś nauczyciel z Maroka czytał książkę Davisa o Powstaniu i czasami wtrąci coś na temat PW na lekcjach historii w podstawówce w Marrakeszu. Może by tam wysłać tego Kamińskiego - niech zbada sprawę. Przy okazji zająłby się tamtejszymi kapelami deathmetalowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion_kr Re: Świetny artykuł IP: *.autocom.pl 06.01.06, 12:30 Maroko jest krajem autorytartnym, wyznaniowym, rownie dobrze mozesz szukac death lub black metalu w watykanie albo Iranie. Wkrutce pewnie i w polsce jedyna sluszna muzyka beda psalmy i barka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Świetny artykuł sponsorowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:58 Wyglada na to, że komentując każdy wątek zastanawiasz się jak tu nawiązać do "tych okropnych czarnych". Tak prywatna obsesja, prawda? :) Może tak rozszerzyłbyś pole swych zainteresowań o słownik ortograficzny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dod Re: Świetny artykuł IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 06.01.06, 14:40 Ale z ciebie ciemniak, jak sie nie znasz, to po co wypisujesz bzdury popisując się swoją głupotą. Kapele metalowe z Maroka: www.metal-archives.com/browseC.php?c=145 Kapele metalowe z Iranu: www.metal-archives.com/browseC.php?c=101 Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 To reklama satanistów? 06.01.06, 09:50 To reklama, czy potępienie satanistów? Bo mam poważne wątpliwości. Szkoda, że nie ma informacji gdzie kupić płytę... Ale cudze chwalicie swego nie znacie, wystarczy uruchomić Media Player 10, przeszukać na hasło "Radio Maryja" i dostaniemy ok. 10 genialnych rodzimych utworów. Warto posłuchać! Niech mnie jakiś fan oświeci i poda nazwę tego zespołu. Może tym tropem Pan pójdzie szanowny Redaktorze i załatwi im co najmniej rok w zawiasach za obrazę moralności! Tylko co na to szef A. Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatanista Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.fsi.pl 06.01.06, 09:54 panzer division marduk. Sieg zak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart "postanowiłem uniknąć moralizatorstwa" ?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 09:55 "nie mówię, co jest dobre, a co złe." Ale dlaczego, do cholery? Skoro nie "moralizuje" to dla mnie znaczy że traktuje to jako fajny horror czy film katastroficzny.... Zabawa... 200 tys. ludzi wyrżniętych, ale on "nie mówi co jest dobre a co złe".... To znaczy - pochwala? b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastard Re: "postanowiłem uniknąć moralizatorstwa" ?!?!?! IP: *.netia.pl 06.01.06, 10:02 a od kiedy "nie mówię co jest dobre a co złe" oznacza "pochwalam" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: "postanowiłem uniknąć moralizatorstwa" ?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:15 Milczenie w takim kontekście to jak zgoda... Mógł sobie wybrać inny temat... b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: "postanowiłem uniknąć moralizatorstwa" ?!?!?! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.01.06, 10:27 To chyba jego sprawa jaki temat sobie wybierze i jak go potraktuje? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: "postanowiłem uniknąć moralizatorstwa" ?!?!?! 06.01.06, 10:33 Gość portalu: eurofanatik napisał(a): > To chyba jego sprawa jaki temat sobie wybierze i jak go potraktuje? masz 100% racje, ale nie ktorzy tego nie rozumieja oni uslyszeli ze to satanista, i dlatego juz dla nich sprawa jest jasna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzegota1 Re: "postanowiłem uniknąć moralizatorstwa" ?!?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:01 byc moze sie myle ale osoby piszace powyzej chyba nigdy nie mialy do czynienia z tekstami utworów death- i blackmetalowych. istota tych tekstow jest prezentowanie jak najciemniejszej, mrocznej strony zycia. czeste jest tez odwolywanie sie do historii i historycznych przykladow masowych mordów, zniszczenia, eksterminacji itd. taki jest cel tych tekstow by przedstaiwc okrutną nature czlowieka bez jej oceniania tylko stwierdza sie fakt ze czlowiek jest opkrutny i wrecz "zwierzecy" - kieruja nim te same instynkty. i nmikt tu sie nie zabawia w ocene moralna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: "postanowiłem uniknąć moralizatorstwa" ?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:24 No bo po co w ogóle, prawda? b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: "postanowiłem uniknąć moralizatorstwa" ?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:30 Taaak... Świat niech płonie, pooglądajmy, co za piękna katastrofa! Yeah! Po cóż opowiadać o źle, skoro nic się nie ma zamiaru z nim zrobić/nijak pokierować ludzi na przyszłóść? Dla samego napawania się? Co mnie obchodzi formuła jaką sobie przyjęli blackmetalowcy, skoro jest do bani? b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gamoń Żeby taki młot jak ty na niego potem nie pluł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:13 Jakby wychylił kawałek nosa ze swoim zdaniem, to byś go durniu zaraz zglanował. Jest obiektywny, opisując fakty i tyle. Czy to takie trudne do pojęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Żeby taki młot jak ty na niego potem nie pluł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:26 > Jakby wychylił kawałek nosa ze swoim zdaniem, to byś go durniu zaraz zglanował. > Jeżeli zacznie jawnie chwalić nazizm albo wysadzanie w powietrze jakichś ludzi, nie jestem w stanie tego wykluczyć... :) b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Żeby taki młot jak ty na niego potem nie pluł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:45 > Jest obiektywny, opisując fakty i tyle. Czy to takie trudne do pojęcia? Wybacz, na reportaż to to mi nie wygląda.... b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYZYK Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.chello.pl 06.01.06, 10:40 a więc są też dowcipni i rozgarnięci szataniści, a nie tylko ten beton z GW !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apteka Jezus Chrystus nie jest w modzie IP: 195.116.62.* 06.01.06, 10:04 Jezus Chrystus nie jest w modzie chyba Rogacz tu panuje my pijemy se browary Kriszna, Kriszna, Hary, Hary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Jezus Chrystus nie jest w modzie IP: *.cs.put.poznan.pl 06.01.06, 10:29 a ktototo ten Chrystus? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion_kr Re: Jezus Chrystus nie jest w modzie IP: *.autocom.pl 06.01.06, 12:32 to jakis nawiedzony obdartus z galilei :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziarka Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:05 jeżeli wziąźć pod uwagę ze satanizm to logo artystyczne(i tylko artystyczne) tego zespołu niech bedzie że ta piosenka to "jakiś" hołd :| Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu Re: Hołd satanistów dla Powstania 06.01.06, 10:06 zaraz ktoś z lpr powinien złożyć donos do prokuratory, że gazeta szerzy satanizm Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Hołd satanistów dla Powstania 06.01.06, 10:07 news to będzie wtedy jak Marduk nagra przebój o ojcu Rydzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grindcore Marduk dla o.Grzybika! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:14 Fakt! teraz czekamy na hit o Ojczulku-Władcy Moherowych Beretów Zamiast Mózgów! Ojczulek na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SynekRydz Re: Hołd satanistów dla Powstania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:00 nie nagra o rydzyku, bo ani nie satanista, ani postacia historyczna (jeszcze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski A co na to prokurator? IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 06.01.06, 10:12 Widać że traktuja to co robilo SS jako "fascynujaca zabawe". Mysle ze tym sie polsce powinien zajac prokurator (propagowanie nienawisci rasowej, klamstwo oswiecimskie). ja w kazdym razie czuje sie jako polak dotkniety ze jakies wypierdki ze szwecji dotykaja rzeczy swietych dla polakow z komentarzem typu "jaki fajny rozlew krwi". Czekam jeszcze na podobna "piosenke" o auschwitz, to beda miec na glowie jeszcze prokurature z izraela, czego im szczerze zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek [...] 06.01.06, 10:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: A czy ty... IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 06.01.06, 10:33 W przeciwienstwie do ciebie uzylem rzeczowych i zgodnych z rzeczywistoscia argumentow. ty ograniczyles sie do wyzwisk i insynuacji (pomimo faktów). a czytanie ze zrozumieniem - to chyba tobie najbardziej tego brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: A czy ty... 06.01.06, 10:35 > W przeciwienstwie do ciebie uzylem rzeczowych i zgodnych z rzeczywistoscia szczerze, bzdury napisales, gosc niczego tam nie lamie procz moze dorego smaku, ale to nie jest karalen wiesz za hitlera, tez byla sztuka zdegenerowana, i sie ja palilo, a artystow przesladowalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martingun Moje miasto IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 04.06.06, 17:19 WARSZAWA ŻYJE I MA SIĘ DOBRZE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Re: A czy ty... 06.01.06, 11:00 Gość portalu: kowalski napisał(a): > W przeciwienstwie do ciebie uzylem rzeczowych i zgodnych z rzeczywistoscia > argumentow. ty ograniczyles sie do wyzwisk i insynuacji (pomimo faktów). a > czytanie ze zrozumieniem - to chyba tobie najbardziej tego brakuje. Z tobą nie ma co dyskutować bo i tak nie zrozumiesz o czym sie do ciebie pisze. Występuje tylko odruch Paełowa. Pojawi sie gdzieś słowo satanizm, komunizm, Tusk i w powiązaniu z Powstaniem Warszawskim, Rydzykiem czy Kaczorami od razu wywalisz na forum stek bzdur oczerniając te pierwsze bez związku ze sprawą. Szkoda gadać. Acha. Pozdrowienia dla moderatora. Gratuluję wycięcia mojego postu naprawdę trzeba było to zrobić bo był okrtnie niecenzurlany. Szkoda mi cie człowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varg Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie IP: *.acn.waw.pl 07.01.06, 14:41 "Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu." Hehe, tak w ogóle to od kiedy prywatna spółka może decydować o tym czy ktoś złamał prawo w Polsce? Zawsze mi się wydawało że od tego są w Polsce sądy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatanuch Re: Wiadomość została usunięta ze względu na złam IP: *.elk.mm.pl 25.01.06, 15:49 wyglupiles sie varg. jesli masz swoja witryne, masz prawo tworzyc swoj regulamin, i egzekwowac go zgodnie z prawem polskim (np usuniecie postu czy uzytkownika czy cokolwiek). czy barman nie moze wyrzucic z baru nachlanego goscia, ktory robi demolke? czy potrzebuje do tego wyroku sadowego? w swoim domu tez tworzysz prawa i goscie musza ich przestrzegac, ale kary za zlamanie tych praw nie moga lamac prawa powszechnego (mozesz go wyrzucic, ale nie zabic [chyba ze cie okrada] ) zreszta, glupi nie jestes, i mysle ze juz rozumiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: A co na to prokurator? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.01.06, 10:28 O matko, nastepny "inteligentny inaczej" co udaje wielkiego patriote... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: A co na to prokurator? IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 06.01.06, 10:38 Inaczej niz ty? - z pewnoscia :). Odpowiedz Link Zgłoś
no_comments Re: A co na to prokurator? 06.01.06, 14:54 kodeks karny: Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, [...] podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Gość portalu: kowalski: > ja w kazdym razie czuje sie jako polak dotkniety ze jakies > wypierdki ze szwecji Mysle ze tym sie w polsce powinien zajac prokurator (naruszenie art.257 kk). :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: A co na to prokurator? IP: 193.17.14.* 06.01.06, 22:38 Jakie naruszenie?!? Czego? Tekst tego utworu po prostu nie zajmuje stanowiska w kwestii, tego po czyjej stronie opowiada się autor. Może po prostu nie opowiada się po żadnej! Czy to już zbrodnia? Naślijcie na nich IPN! Dzięki temu utworowi tylko więcej osób poza Polską dowie się o Powstaniu, ale najwyraźniej dla Was hołd mogą oddawać tylko Fasolki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzech Re: A co na to prokurator? IP: *.aster.pl 07.01.06, 13:04 a najśmieszniejsze jest to,że gdyby nie napisano o tym w gazecie, tylko maleńki promil społeczeństwa dowiedziałby się o istnieniu takiego kawałka. bo marduk ma dość wąskie grono fanów ( jak każda ekstremalna muzyka, ba ! ogólnie pojęta działalność artystyczna ), a reszta ludzi może nie mieć nawet świadomości ich istnienia. gdyby nie napisano o tym w GW najprawdopodobniej nie byłoby problemu, bo praktycznie,poza zwolennikami metalu, nikt by tej pieśni nie usłyszał, a jakby nawet usłyszał to nie robiłby żadnych fochów, scen i pieprzenia, że mu jacyś szwedzi włażą na historię i honor i bóg wie co jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśu Re: A co na to prokurator? IP: *.aster.pl 07.01.06, 19:46 a tak w ogóle poza Polską temat powstania nie koniecznie jest traktowany z takim szacunkiem jak u nas. Za granicą to poprostu epizod w historii współczesnej, epizod jakich we współczesnej historii śiwata wiele ( ludobójstwa, zrywy niepodległościowe, okupacja... ). I należy zozmieć, że ktoś spoza Polski nie podchodzi do tematu na kolanach ( szczególnie "groźny szatanista " :) ). A tekst ani nie obraża powstańców ( mówi nawet coś o walecznym oddaniu), ani nie mówi, że hitlerowcy mieli rację. Więc w czym problem? że Szwedzi że grają ciężko i nie na każde ucho? a jakby ten sm tekst, tylko z rymami, zaśpiewał ( a nie wywrzeszczał ) np Mietek Szcześniak to byłoby dobrze i w hołdzie? Wściekać możnaby sie gdyby w tekście było np że powstancy to walczące podtępem tchórze czy coś w tym stylu. A tak, nie ma co się podniacać. Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Stolek lyknie wszystkoko 06.01.06, 10:22 Oto dlaczego notka ta ukazala sie w Stolecznej: - Brak wypowiedzi powstancow - dyskwalifikuje ten material do glownego grzbietu Gazety, - Brak wypowiedzi recenzenta muzycznego - i material wypada z rubryki Kultura, - Brak kasy na promocje - i dzial ogloszen nie jest zainteresowany materialem Co zostaje? Stolek, ktory pewnie jak dobrze przycisnac wydawce na kolegium tez nie bedzie umial wytlumaczyc skad to sie u niego wzielo. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Nie rozumiem negowania inspiracji piosenki. 06.01.06, 10:29 Poza tym, ze w zasadzie to nie jest nic wielkiego, to nie widze w tym zadnych gloryfikacji zla lub pomniejszania naszych strat. To dobrze, ze Szwedzi zaczerpneli inspiracje z Warszawy. To co sie wydarzylo bylo zle, zespoly "satanistyczne" - jak Iron Maiden, Metallica czy insze pomniejsze spiewaja o rzeczach "zlych". Gdyby te same slowa opatrzyc informacja, ze szwedzki chor katolicki to nagral, nikt by sie nie obruszal. W tych slowach nie ma nic negatywnego. To samo widzimy na filmach o powstaniu czy na lekcjach historii. Tylko tu nie ma happy endu i ciagu dalszego. Ciag dalszy musi sobie doczytac sluchacz. Ocene tego czy to bylo zle tez nalezy zostawic sluchaczowi, a chyba wiekszosc z was czytajac tekst mialo w myslach, ze to bylo zle. Czyzby brakowalo niektorym jednego wersu, tlumaczacego, ze to jest zle? To przyjmijcie do wiadomosci, ze zespoly heavy metalowe spiewaja o rzeczach zlych. Tak abyscie wiedzieli, ze zlo jest, a nie przypudrowana rzeczywistosc pastelowych kolorow. Do was nalezy ocena, chyba, ze nosicie w sercach zwatpienie - wtedy polecam jednak natychmiastowego zaprzestania czytania, sluchania i nucenia tekstow "metalowych". Dla was moze kiedys Arka Noego nagra piosenke "Taki duzy, taki maly mogl Powstancem byc". Tylko czy byl? Odpowiedz Link Zgłoś
makryba Re: Nie rozumiem negowania inspiracji piosenki. 06.01.06, 10:47 Toć już Slayer pisał o Auschwitzu metallyrics.pl/pokaz/3227-Slayer-Angel%20Of%20Death.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Nie rozumiem negowania inspiracji piosenki. IP: *.acn.waw.pl 06.01.06, 11:02 to nie jest heavy to jest black,albo death nawet-mniejsza o to ale ogolnie masz racje dla mnie jest tylko dziwny sam fakt wzmianki o tym utworku w gazecie-naprawde nie jest godzien tego,nawet jesli w tytule ma nazwe naszego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Nie rozumiem negowania inspiracji piosenki. 06.01.06, 11:20 Ale Gazecie chyba chodzi o "taka" sensacje. Jest tania, samonapedzajaca sie przez zbulwersowanych pieniaczy, moze licza na to, ze powiedza w slusznym radiu o promocji satanizmu w Wyborczej. Kto z nas slyszal o takim zespole? Oczywiscie poza wybitnymi ulubienicami tego ciezkiego metalu. Masowa publika przeszlaby kolo tego obojetnie, a teraz moze beda palic na stosach wykupione kompakty? "Gazeta" jako niezwykle nowoczesne pismo, koniecznie musialo uzyc w tytule "Hold satanistow" zamiast "Zespol costam-metalowy". Ten problem powinien zajac dodatek "co jest grane", "metro" albo cus. Samo Powstanie Warszawskie jest inspiracja tylu dziel, ze to jedno jest ziarnkiem piasku, ale jak widac niezwykle kontrowersyjnym. Teraz czekam, az jakis holenderski rowerzysta zaspiewa piosenke o budowie ronda przy Galerii Mokotow. Sukces gwarantowany, sam bede zbulwersowany, ze to rowerzysta spiewa, a nie kierowca TIR-a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzegota1 Re: Nie rozumiem negowania inspiracji piosenki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:08 > zaczerpneli inspiracje z Warszawy. To co sie wydarzylo bylo zle, zespoly > "satanistyczne" - jak Iron Maiden, Metallica czy insze pomniejsze spiewaja o > rzeczach "zlych". sorry ale tacy z nich satanisci jak ze mnie, nie przymierzajac, fizyk kwantowy albo kosmonauta. ktos kiedys oskarzyl o satanizm morrisona, led zeppelin i beatlesow - to tak samo "trafne" oskarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavlikmedvid Co na to nacjonalistyczny "Nasz Dziennik"? IP: *.fbx.proxad.net 06.01.06, 10:34 Czy odnotuje tak wazna dla promocji polskiej martyrologii w Europie wiadomosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrx Panzer Division Marduk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.06, 11:13 ja tam polecam ich wczesniejszy album "Panzer Division Marduk" - jedna z najlepszych plyt blackmetalowych jakie slyszalem :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we Re: Panzer Division Marduk IP: *.devs.futuro.pl 06.01.06, 15:52 pytam bez zlosliwosci: rozróżniasz utwory? Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 Hołd satanistów dla Powstania: napewno 06.01.06, 11:19 zaprosza ich do polski... bo przeciez spiewaja o powstaniu warszawskim a to maniakalna obsesja blizniakow i kota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrx Panzer Division Marduk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.06, 11:20 aaa btw: to chyba dobrze, ze wreszcie jakis obcokrajowiec, procz Normana Daviesa, zainteresowal sie historia Polski, nie? Odpowiedz Link Zgłoś