Dodaj do ulubionych

>>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu bahonowi...

01.11.02, 18:06
Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu bahonowi Jerzemu Waldohfowi i wspomogłem Jego
skahbonkę...

A komu Wy (poza rodziną) dziś zapalaliście?
    • chaladia Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba 01.11.02, 23:07
      A ja moim niemieckim sąsiadom.
      Bo trzeba Ci Panie_Pndzelku wiedzieć, że Nieporęt był królewszczyzną i kolejni
      królowie elekcyjni osadzali tu "swoich", Sasi też, więc była tu spora kolonia
      Sasów. Mieli też cmentarzyk. Pomimo, że byli silnie przez 200 lat z okładem
      spolszczeni, to gdy front się w 1944 roku zblizał, prawie wszystcy uciekli.
      Została tylko jedna rodzina. Nie musieli mieć zaraz po wojnie lekkiego życia,
      ale jakoś przetrwali i nawet w takim poważaniu są, że Pani Gera i sołtysem była
      i do Rady Gminy (poprzedniej) ją wybrali, a teraz kandydowała do Rady
      Powiatowej, ale nie wiem z jakim skutkiem.
      No więc, skoro cmentarzyk niemiecki, dziś po prostu zarośnięta olszynka
      przylega nam do osiedla, to im świeczkę zapaliłem...
    • zdzicha Mieciowi Foggowi 01.11.02, 23:25
      temu od "Jesiennych róż".
      • pan_pndzelek Re: Mieciowi Foggowi 01.11.02, 23:38
        Pierwszy siwy włos na mojej skroni...
        • Gość: Niech Re: Mieciowi Foggowi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 23:46
          To Mietek ciagle spiewa? O w noge, zasiedzialem sie.
          • zdzicha Re: Mieciowi Foggowi 01.11.02, 23:51
            Nie, już nie śpiewa, bo nie żyje.
            Teraz śpiewa Jerzy Połomski, bo żyje.
            • pan_pndzelek Re: Mieciowi Foggowi 02.11.02, 00:05
              Tylko włosy Połomskiego Jerzego już nie żyją od dawna.

Połomski Jerzy idolem młodzieży...
      • tassman GURU 04.11.02, 09:06
        zdzicha

A dlaczego nie postąpiłas zgodnie z instrukcją i nie odpaliłaś racy na grobie
        Walhdorffa jak twój nauczyciel i mistrz duchowy pan_pndzel? Myslę, że zagrałas
        nie fair. Za rok sie na pewno poprawisz i nie zawiedziesz swojego guru.....

tassman:)
    • Gość: jaacek Re: Tomaszowi Le Brun IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 23:52
      > A komu Wy (poza rodziną) dziś zapalaliście?

Grób Le Bruna na Powązkach świadczy o tym, jak bardzo zapomniano tego wielkiego
      chirurga sprzed 150 lat. To on pierwszy w Warszawie wykonał operację w narkozie
      zapoczątkowując rewolucję, która uwolniła rzesze chorych od niewypowiedzianych
      cierpień.
      • Gość: Niech Re: Tomaszowi Le Brun IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:14
        Jesli chodzi o narkoze, to mialem inne info. A jesli chodzi o narkoze w Polsce
        to nic nie zastapi spirytusu, ktory zostal wymyslony znacznie wczesniej.
        Informacja o smierci Fogga zmartwila mnie, tak jak zmartwi mnie informacja o
        smierci Gotta (czytaj Bogga). Wlosy Polomskiego to najwieksze dzielo
        wspolczesnej sztuki - mozna by to exportowac. Chociaz ostatnio dowiedzialem
        sie, ze Burt Reynolds jest lysy i ma paruge - a ja jesrem jego fanem! Chyba sie
        ostrzyge!
    • Gość: Pan Japa Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.pl 02.11.02, 00:12
      pan_pndzelek napisał:

> Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu bahonowi Jerzemu Waldohfowi

Buahahahhaha Szkoda że ten starozakonny król pedałów nie żyje bo mógłbyś go
      jeszcze poskrobać po jajach
      • Gość: Niech Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:16
        O leniwy krol antysemickich zoofili znow sie objawil! Wal stary, twoje posty
        tak mile usypiaja.
        • Gość: Pan Japa Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.pl 02.11.02, 00:19
          Gość portalu: Niech napisał(a):

> O leniwy krol antysemickich zoofili znow sie objawil! Wal stary, twoje posty
          > tak mile usypiaja.

Połóż się obok Waldorffa hehehehe
          • Gość: Niech Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:23
            Jak widac, plywajaca podrobka gowna, jestes troche monotematyczny. Wole leze
            przy prochach Laldorfa niz wiedzie o twoim istnieniu. Ale pewnie podbijesz ten
            watek przez nastepny miesiac, medrku. A nie lepiej tak zwalic konia tatusiowi?
            • Gość: Brat Japy Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.pl 02.11.02, 00:35
              I w paryżu nie zrobią z owsa ryżu
              I w wawie pedały nie dadzą umrzec sprawie
              Stary Firdek gnije w glebie
              Niech z Pendzelkiem sa w potrzebie
              Gay-serwis potrzebny od zaraz
              Tani i skuteczny DUPOWŁAZ
              • pan_pndzelek Nasuwa się tylko jedna odpowiedź... 02.11.02, 00:41
                Do Japy... ale już...
      • Gość: mama Japy Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: 209.234.157.* 02.11.02, 00:23
        synku a moze ty podniesiesz wieczko i wsadzisz mu swoja
        jape? zrob to, bo masz juz straszne odciski na dloniach
        • Gość: Niech Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:43
          No to mamy problem (Chjuston, li hew a problem). Na to forum nieczesto wedruja
          smiecie. Ale zaawendrowali. Moczarowcy zawedrowali i tu. Ja ich ignoruje. Pojde
          sie zrzygam i ignoruje. Czego i wam zycze.
          • Gość: Pan Japa Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.pl 02.11.02, 00:48
            Gość portalu: Niech napisał(a):

> Pojde sie zrzygam i ignoruje. Czego i wam zycze.

Litooości
            • Gość: okęciak Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 11:41
              Na tym forum nawet swiateczny post mozna spieprzyc.
              Zreszta malo ktory ma wpisy dotyczace tylko swojego tematu.
              Ja zapalilem na grobie jakiegos dziecka ktorego nikt nie odwiedza
              • eela Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba 03.11.02, 19:05
                A ja na grobie Krystyny Krahelskiej na starym cmentarzu służewieckim na Fosie.
                Specjalnie tam pojechałam. Jej grobu poza jeszcze żyjącymi akowcami poleskimi i
                harcerzami ze szkoły, której Krahelska patronuje, nikt nie odwiedza. Rodzina
                wymarła.
                • Gość: Jack Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 04.11.02, 07:35
                  A ja na grogie jakiegoś żołnierza - nie było tabliczki - nie paliła się żadna
                  lampka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka