pan_pndzelek 01.11.02, 18:06 Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu bahonowi Jerzemu Waldohfowi i wspomogłem Jego skahbonkę... A komu Wy (poza rodziną) dziś zapalaliście? _______________________________________ ...i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu... >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaladia Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba 01.11.02, 23:07 A ja moim niemieckim sąsiadom. Bo trzeba Ci Panie_Pndzelku wiedzieć, że Nieporęt był królewszczyzną i kolejni królowie elekcyjni osadzali tu "swoich", Sasi też, więc była tu spora kolonia Sasów. Mieli też cmentarzyk. Pomimo, że byli silnie przez 200 lat z okładem spolszczeni, to gdy front się w 1944 roku zblizał, prawie wszystcy uciekli. Została tylko jedna rodzina. Nie musieli mieć zaraz po wojnie lekkiego życia, ale jakoś przetrwali i nawet w takim poważaniu są, że Pani Gera i sołtysem była i do Rady Gminy (poprzedniej) ją wybrali, a teraz kandydowała do Rady Powiatowej, ale nie wiem z jakim skutkiem. No więc, skoro cmentarzyk niemiecki, dziś po prostu zarośnięta olszynka przylega nam do osiedla, to im świeczkę zapaliłem... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Mieciowi Foggowi 01.11.02, 23:38 Pierwszy siwy włos na mojej skroni... _______________________________________ ...i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu... >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Mieciowi Foggowi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 23:46 To Mietek ciagle spiewa? O w noge, zasiedzialem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Mieciowi Foggowi 01.11.02, 23:51 Nie, już nie śpiewa, bo nie żyje. Teraz śpiewa Jerzy Połomski, bo żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Mieciowi Foggowi 02.11.02, 00:05 Tylko włosy Połomskiego Jerzego już nie żyją od dawna. Połomski Jerzy idolem młodzieży... _______________________________________ ...i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu... >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
tassman GURU 04.11.02, 09:06 zdzicha A dlaczego nie postąpiłas zgodnie z instrukcją i nie odpaliłaś racy na grobie Walhdorffa jak twój nauczyciel i mistrz duchowy pan_pndzel? Myslę, że zagrałas nie fair. Za rok sie na pewno poprawisz i nie zawiedziesz swojego guru..... tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaacek Re: Tomaszowi Le Brun IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 23:52 > A komu Wy (poza rodziną) dziś zapalaliście? Grób Le Bruna na Powązkach świadczy o tym, jak bardzo zapomniano tego wielkiego chirurga sprzed 150 lat. To on pierwszy w Warszawie wykonał operację w narkozie zapoczątkowując rewolucję, która uwolniła rzesze chorych od niewypowiedzianych cierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Tomaszowi Le Brun IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:14 Jesli chodzi o narkoze, to mialem inne info. A jesli chodzi o narkoze w Polsce to nic nie zastapi spirytusu, ktory zostal wymyslony znacznie wczesniej. Informacja o smierci Fogga zmartwila mnie, tak jak zmartwi mnie informacja o smierci Gotta (czytaj Bogga). Wlosy Polomskiego to najwieksze dzielo wspolczesnej sztuki - mozna by to exportowac. Chociaz ostatnio dowiedzialem sie, ze Burt Reynolds jest lysy i ma paruge - a ja jesrem jego fanem! Chyba sie ostrzyge! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Japa Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.pl 02.11.02, 00:12 pan_pndzelek napisał: > Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu bahonowi Jerzemu Waldohfowi Buahahahhaha Szkoda że ten starozakonny król pedałów nie żyje bo mógłbyś go jeszcze poskrobać po jajach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:16 O leniwy krol antysemickich zoofili znow sie objawil! Wal stary, twoje posty tak mile usypiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Japa Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.pl 02.11.02, 00:19 Gość portalu: Niech napisał(a): > O leniwy krol antysemickich zoofili znow sie objawil! Wal stary, twoje posty > tak mile usypiaja. Połóż się obok Waldorffa hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:23 Jak widac, plywajaca podrobka gowna, jestes troche monotematyczny. Wole leze przy prochach Laldorfa niz wiedzie o twoim istnieniu. Ale pewnie podbijesz ten watek przez nastepny miesiac, medrku. A nie lepiej tak zwalic konia tatusiowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Japy Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.pl 02.11.02, 00:35 I w paryżu nie zrobią z owsa ryżu I w wawie pedały nie dadzą umrzec sprawie Stary Firdek gnije w glebie Niech z Pendzelkiem sa w potrzebie Gay-serwis potrzebny od zaraz Tani i skuteczny DUPOWŁAZ Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Nasuwa się tylko jedna odpowiedź... 02.11.02, 00:41 Do Japy... ale już... _______________________________________ ...i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu... >>>--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Japy Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: 209.234.157.* 02.11.02, 00:23 synku a moze ty podniesiesz wieczko i wsadzisz mu swoja jape? zrob to, bo masz juz straszne odciski na dloniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:43 No to mamy problem (Chjuston, li hew a problem). Na to forum nieczesto wedruja smiecie. Ale zaawendrowali. Moczarowcy zawedrowali i tu. Ja ich ignoruje. Pojde sie zrzygam i ignoruje. Czego i wam zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Japa Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.pl 02.11.02, 00:48 Gość portalu: Niech napisał(a): > Pojde sie zrzygam i ignoruje. Czego i wam zycze. Litooości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okęciak Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 11:41 Na tym forum nawet swiateczny post mozna spieprzyc. Zreszta malo ktory ma wpisy dotyczace tylko swojego tematu. Ja zapalilem na grobie jakiegos dziecka ktorego nikt nie odwiedza Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba 03.11.02, 19:05 A ja na grobie Krystyny Krahelskiej na starym cmentarzu służewieckim na Fosie. Specjalnie tam pojechałam. Jej grobu poza jeszcze żyjącymi akowcami poleskimi i harcerzami ze szkoły, której Krahelska patronuje, nikt nie odwiedza. Rodzina wymarła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: >>>Zapaliłem lampkę kuhlandzkiemu ba IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 04.11.02, 07:35 A ja na grogie jakiegoś żołnierza - nie było tabliczki - nie paliła się żadna lampka... Odpowiedz Link Zgłoś