Dodaj do ulubionych

IUI na naturalnym cyklu

30.05.05, 10:22
zaproponowal mi lekarz wlasnie! czy to w ogole ma sens??? czytam forum i
widze, ze wiekszosc dziewczyn jest stymulowanych. moj lekarz twierdzi, ze mam
sliczny pecherzyk, idealne endo, progestereon w II fazie idealny i mozemy
sprobowac juz w tym cyklu! (jutro lub pojutrze). dziewczyny, co wy na to??
Obserwuj wątek
    • agiq Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 10:50
      próbować! ja bym dała się namówić...
      • thintalle_lalaith Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 11:09
        dzwonie po poludniu do laboratorium, aby dowiedziec sie o wyniki LH i...
        terminsmile)

maz powiedzial: "oczywiscie, ze probujemy!"

smile))
        • beatrice73 Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 11:17
          pewnie ze probowac!!!!!!!! trzymam kciukasy smile
          • ewa11a Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 13:11
            Jestem w podobnej sytuacji, lekarz zaproponował zrobienie pierwszego IUI na
            naturalnym cyklu a jak sie nie powiedzie to wtedy dojdą leki. IUI planowane
            jest na niedzielę
            Życzę powodzenia smile
            • katarina011 Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 14:10
              Ja tez pierwsza IUI mam na naturalnym cyklu. Pytalam sie o szanse powodzenia
              takiej IUI lekarzy z Bialegostoku (na forum Nasz Bocian) i oto odpowiedz:

Szanowna Pani
              Szansa na pewno jest a jeżeli sie nie uda to w przyszłych cyklach trzeba
              stymulować jajeczkowanie
              Jacek Szamatowicz
              • thintalle_lalaith Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 14:24
                katarina011 napisała:

> Ja tez pierwsza IUI mam na naturalnym cyklu. Pytalam sie o szanse powodzenia
                > takiej IUI lekarzy z Bialegostoku (na forum Nasz Bocian) i oto odpowiedz:
                >
                > Szanowna Pani
                > Szansa na pewno jest a jeżeli sie nie uda to w przyszłych cyklach trzeba
                > stymulować jajeczkowanie
                > Jacek Szamatowicz

dziekujesmile

inseminacja i tak by nas czekala. lekarz chcial jeszcze "na wszelki wypadek"
                zrobic test na wrogosc sluzu, ale stwierdzil, ze w sumie bez znaczenia w naszym
                przypadku i mozemy od razu sprobowac UIU. za 30 min. mam zadzwonic do
                laboratorium aby sie dowiedziec jak wyglada moje LH..
              • egoscicka Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 14:25
                mio nie udala sie na naturalnym cyklu, jak znalazlam na necie informacje , to
                zadko kiedy sie udaje , bo jajeczko np moze byc niedostatecznie rozwiniete i
                wogule. Ja bym ci poradziła tak jezeli macie pieniazki, jakby z biezacego zrodla
                i stac was na to ,byscie nei musieli pozyczac na ewentualna kolejna iui, to
                zrob. Też sie kiedys nad tym zastanawialam i zrobilam. Mi sie nie udala i
                kolezankom tez. W kazdym razie ja mialm do siebie ogromne wyrzuty ze dlaczego
                tak zrobilam, ze to niby bylo jasne, ale cuda sie zdarzaja.Tak wiec decyzja
                nalezy do ciebie, dla mnie 700zl to nie przelewki, ale sie zdecydowalam.
                • beatrice73 Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 14:33
                  mysle ze szanse na iui zawsze sa takie same, a przeciez jesli wszystko
                  naturalnie jest w porzadku to trzeba probowac na naturalnym cyklu. tyle sie tu
                  czyta o nieudanych badz udanych iui,i nie ma reguly, czy stumulowane czy nie,
                  grunt by jajeczko bylo gotowe, a czy samo osiagnie te dojrzalosc czy sie pomoze
                  farmakologicznie to juz chyba mniej istotne.z mojej strony zycze powodzenia smile
                  • bestiaaa Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 14:42
                    Zgadzam się zupełnie z Beatrice.Jeśli wszystko jest OK nie czekaj,tylko do
                    roboty! Życzę powodzenia!!!
                    • niunia90 Re: IUI na naturalnym cyklu 30.05.05, 14:50
                      Oczywiście, że powinniście spróbować. Potem możesz mieć do siebie żal, że
                      miałaś szansę i jej nie wykorzystałaś.
                      Życzę powodzenia!!!
                • cetka Re: IUI na naturalnym cyklu 05.06.05, 17:18
                  > jajeczko np moze byc niedostatecznie rozwiniete

czy chodzi o to, ze ma ono mniej niz wymagana wielkosc, czyli to jest chyba 18-
                  25 mm, czy o cos innego?
    • thintalle_lalaith no i nic z tego 30.05.05, 15:36
      moj progestreon jest wysoki. a to znaczy, ze jajeczkowanie mialam dwa dni temu.
      sad((

dobra wiadomosc: niewiadoma "plama" po lewej stronie to nie cysta a cialko
      zolte. po prawej zostal duzy pecherzyk, ale niestety na darmo. plakac mi sie
      chcesad(((
    • thintalle_lalaith ale dziekuje za wsparcie... od nastepnego cyklu 30.05.05, 15:37
      zaczynamy. tez na naturalnym. lekarz twierdzi, ze warto sprobowac, bo szkoda by
      bylo rozregulowac mi wszystko..
      • finni Re: ale dziekuje za wsparcie... od nastepnego cyk 05.06.05, 11:42
        thintalle lalaith,
        ja tez bede miala na naturalnym i tez w przyszlym cyklu. I widze, ze byc moze w
        tym samym czasie. Zatem do zobaczenia w nastepnym cyklu.
        • thintalle_lalaith finni!! 05.06.05, 11:57
          to fajnie, ze bede miala towarzyszkesmile))) ciesze sie bardzosmile)))
          • finni Re: finni!! 05.06.05, 12:05
            smile)))
        • hotcoffee Re: ale dziekuje za wsparcie... od nastepnego cyk 07.06.05, 12:26
          finni napisała:

> thintalle lalaith,
          > ja tez bede ..
          > Zatem do zobaczenia w nastepnym cyklu.

Jakie w następnym cyklu ? ja się pytam ?
          Do zobaczenia na ciążowym !!!!!!!!!!!
          • thintalle_lalaith Re: ale dziekuje za wsparcie... od nastepnego cyk 07.06.05, 12:50
            hotcoffee napisała:

> finni napisała:
            >
            > > thintalle lalaith,
            > > ja tez bede ..
            > > Zatem do zobaczenia w nastepnym cyklu.
            >
            > Jakie w następnym cyklu ? ja się pytam ?
            > Do zobaczenia na ciążowym !!!!!!!!!!!

hihismile))
      • hotcoffee Re: ale dziekuje za wsparcie... od nastepnego cyk 07.06.05, 09:06
        Twój lekarz jest dla mnie przkonujący - jeśli wszystko u Ciebie w cyklu jest
        o.k. i masz owulację, to rzeczywiście bez sensu byłoby ingerowanie w prawidłowy
        cykl hormonalny.
        Będę śledziła Twoje wątki i trzymała kciukasy. Sama ppodejdę do IUI chyba
        dopiero w lipcu, jak "podrasuję" męża na byka rozpłodowego wink
        • thintalle_lalaith Re: ale dziekuje za wsparcie... od nastepnego cyk 07.06.05, 10:06
          hotcoffee napisała:

> Będę śledziła Twoje wątki i trzymała kciukasy. Sama ppodejdę do IUI chyba
          > dopiero w lipcu, jak "podrasuję" męża na byka rozpłodowego wink

to bedziemy podchodzily razem, bo my w niedziele wyjezdzamy na urlop i musimy
          odpuscic cykl czerwcowy...chyba, ze @ przyjdzie pozniej (na co nie licze) i
          wrocimy akurat na czas..

a jak podrasowujesz twojego byczka??wink)))
          • hotcoffee Re: ale dziekuje za wsparcie... od nastepnego cyk 07.06.05, 12:31
            thintalle_lalaith napisała:

No, owszem będziemy podchodzić razem w lipcu do iui, ale O ILE nie zaliczymi
            wpadki w czerwcu wink

(Sama nie wiem skąd u mnie tyle siły i wiary w 3 dc.)

> a jak podrasowujesz twojego byczka??wink)))

Ano mój M. ma za mało plemników (12ml/ml). Okazało się że ma zaburzerzenia
            hormonalne. Dostał więc hormony w zastrzykach (nasz Pregnyl !!) a oprócz tego na
            recepcie były:
            Pentohexan
            Glucozamina
            Salfazin
            Vit E 400
            Wszystkie te leki ma brać 2 x dziennie po 1 tabletce.
            Oprócz tego bierze 1 raz dziennie Androvit (witaminki dla facetów), ale to już
            nie z polecenia lekarza.

• thintalle_lalaith Re: ale dziekuje za wsparcie... od nastepnego cyk 07.06.05, 12:52
              ja tez na ta wpadke liczewink)

@ powinna przyjsc w niedziele (akurat w dzien wyjazdu), ale owu powinnam miec
              wtedy na urlopie, wiec taki wakacyjny bejbus bylby bardzo a bardzosmile)))

jesli nie, to lipiec nasz!!
    • cetka Re: IUI na naturalnym cyklu 05.06.05, 17:49
      JESLI owu masz ok, jak piszesz, to moim zdaniem takie iui ma sens. stymulacja
      jest dla dziewczyn z problemami owu - a to pecherzyk nie rosnie, a to nie peka,
      a to endo za male...

RYZYko przy naturalnym cyklu jest takie, ze cos moze jednak np. nie urosnac.
      ryzyko przy stymulowanym cyklu jest podobne - leki daja dosc silne i zwykle
      zaczynaja od malych dawek, zeby nie przestymulowac. ja zawsze przy zmianie leku
      I cykl mialam zmarnowanysad poza tym stymulacji nie mozna ciagnac w
      nieskonczosc, bo organizm moze sie zbuntowac - mi sie zbuntowal po roku wielka
      torbiela, lekarz kazal odpoczac od tych lekow.
    • kasiksa Re: IUI na naturalnym cyklu 07.06.05, 09:44
      ja mialam pierwsza i jedyna w cyklu naturalnym, nie wyszlo wprawdzie, ale mysle
      ze to dlatego, ze mialam robione tylko badanie hormonow i wrogosc sluzu,
      teraz poszlam do innego lekarza i on polecil najpierw zrobic HSG, a potem IUI w
      cyklu stymulowanym.

nie wiem co Ci doradzic, ale mnie mozesz zaliczyc do tych, ktorym nie wyszlo

ale i tak trzymam za Ciebie kciuki! co natura to naturasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka