IP: *.bydg.pdi.net 16.11.02, 21:25
Wielu bezmózgowców nie widzi w naszym wejściu do uni z tą zgrają
sprzedawczyków i łapówkarzy jako negocjatorów żadnego zagrożenia .

Im się wydaje , że wpółcześnie myslą , i że nie ma
dla nas innej alternatywy .

Proponuję stowrzyć silny front tych , którzy myślą
inaczej . Bo pojedyńczo to nie stanowimy zadnej siły .

Zebrano ponad 500000 podpisów za referendum "Czy jesteś
przeciwko zakupowi ziem polskich przez cudzoziemców " .

Ja również podpisuję się pod tym jako 500 001 .

Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Jestem stanowczo przeciw IP: *.pl 17.11.02, 10:48
      Uwazam Ci za madrego czlowieka wiec lepiej jeszcze raz zastanow sie co mowisz.
      Wejscie do UE jest dla nas historyczna szanas a drugiej takiej nie dostaniemy
      przez bardzo dlugi czas. Zostanimy odizolowanym i biednym zasciankiem w
      nowoczesnej Europie jesli do niej nie wstapimy a z Polakow beda sie smiac
      jeszcze przez stulecia! Jestem ze wejscie do UE i przecikow takim glupim
      wybrykom radykalow (i nie tylko) jak ten oto cytowany przez Ciebie wniosek.
      Zreszta tak naprawde Kaczynskiemu i tej calej bandzie eurosceptykow nie chodzi
      o dobro Polski tylko o utrzymanie wlasnych stolkow. Bo faktycznie ja wejdziemy
      do Europy to oni straca.
      • szczupy Re: Jestem stanowczo przeciw 17.11.02, 12:06
        Jak można wchodzić do organizacji, która odbiera Polsce suwerenność. Bruksela
        ma decydować ile możemy produkować(jak można wogóle zgadzać się na coś takiego
        jak limity, nie wspominając o ich wysokości, a raczej niskości???), jak
        produkować(wszelkie normy, idiotyczne i wygórowane, przyczynią się do upadku
        wielu przedsiębiorstw, nie dlatego, że nie są konkurencyjne, tylko z powodu
        niezdrowo wysokiej poprzeczki, efektem tego będzie też drożyzna i to taka, że
        aż się zdziwisz), co produkować(batalia o oscypka, śliwowice, czeski rum, itd.).
        Co dalej? Składka jest pewna, dotacje już nie tak bardzo. Dochody z ceł się
        zmniejszą(mniejsze stawki(to plus, ale to inna historia), rozliczanie może
        odbywać się w kraju docelowym, do kasy państwa wpływa tylko 25%, reszta do
        Brukseli). Wszelkie programy docelowe wymagają finansowania z obu stron, tych
        pieniędzy nie ma, budżet nie wytrzyma już odpływu dochodów z ceł i
        comiesięcznej składki, więc pewnie wykorzystamy kilka procent tych pieniędzy.
        To są argumenty, przeczytaj to co napisałeś i powiedz, kto ma naprane w mózgu i
        rzuca sloganami propagandowymi, a kto nie?
        • Gość: wimbrus Re: Jestem stanowczo przeciw IP: *.pl 17.11.02, 12:56
          Nasrane w głowie to masz raczej Ty. Aż się nie chce dyskutować. Podaj mi może
          tylko państwo, które straciło na wejściu do UE. Hiszpania i Grecja wchodziły na
          podobnych warunkach, a jak się u nich polepszyło przez te kilkanaście lat chyba
          widać gołym okiem (no chyba, że Ty nie widzisz, bo nie byłeś, a informacje o
          świecie uzyskujesz z radia ojca dyrektora). A wcześniej były zadupiem bogatej
          Europy, z beznadziejną infrastrukturą, rolnictwem, itp. itd.
          Pozdrawiam głupku
          Viva LPR!
          • szczupy Re: Jestem stanowczo przeciw 18.11.02, 00:15
            > Nasrane w głowie to masz raczej Ty. Aż się nie chce dyskutować. Podaj mi może
            > tylko państwo, które straciło na wejściu do UE. Hiszpania i Grecja wchodziły
            na
            >
            > podobnych warunkach, a jak się u nich polepszyło przez te kilkanaście lat
            chyba
            >
            > widać gołym okiem (no chyba, że Ty nie widzisz, bo nie byłeś, a informacje o
            > świecie uzyskujesz z radia ojca dyrektora). A wcześniej były zadupiem bogatej
            > Europy, z beznadziejną infrastrukturą, rolnictwem, itp. itd.
            > Pozdrawiam głupku
            > Viva LPR!

Na czym polega podobieństwo warunków? Różnią się one diametralnie, wystarczy
            spojrzeć na dopłaty dla rolników(skoro nie ma pieniędzy, to likwidować,
            sytuacja zdrowsza, uczciwsza, a dzięki zaoszczędzonym pieniądzom obniżyć
            podatki, ale w UE nikt na to nie pójdzie, mniej pieniędzy = mniejsza władza, a
            to że gospodarka ledwo zipie to nic).
            UE teraz i te kilkanaście lat temu to zupełnie inny świat. Nie była tak
            przeregulowana, eurobiórokratów było kilka, czy nawet kilkanaście razy mniej,
            więc UE mogła sobie pozwolić na gest wobec nowych członków. Teraz nie ma czego
            dać(prognozę rozwoju strefy euro zmniejszono z 0,9% do 0,7%,niedługo chyba
            będzie podawany w promilach), i co najważniejsze nie musi dać, bo taka Polska i
            tak "nie ma żadnej alternatywy dla UE". Nie będzie dotacji, inwestycji w
            infrastrukturę, bo pieniądze z UE mają stanowić góra 2/3 ogólnej kwoty
            (pieniędzy tych w budżecie nie ma, bo samo zapłacenie składki będzie wymagało
            gigantycznego powiększenia deficytu). Co do rolnictwa, to w programie "kampanii
            informacyjnej" Bogusia W. obejrzałem krótki filmik o hodowli bydła w Hiszpanii,
            na pustyni, w miejscu gdzie nigdy się to nie opłacało(to wszystko dzięki
            dotacjom). Nie tędy droga, produkowanie czegoś, coś co się po prostu nie
            opłaca, dzięki pieniądzom zabranym innym, nigdy nie przyczyni się do rozwoju,
            może to zaowocować tylko stagnacją, lub regresją. To właśnie można zaobserwować
            w UE.
            Co do stanu Hiszpanii, czy Grecji przed UE i obecnego to rozumiem, że pan był
            tam i 20 lat temu i obecnie, a nie czerpie informacje od red. Michnika i
            towarzyszy Wiatra i Truszczyńskiego? Ja nie mogłem być tam kiedyś, za młody
            jestem, poza tym czasy były inne. Ale jak sądze panu jednak się udało, inaczej
            kompromitowałby się pan strasznie, pisząc coś takiego.
            Kończe i przypominam, że znowu nie było argumentów za UE, sama propaganda +
            wyzywanie od głupków.
            P.S. Vive la UPR (nie LPR)
          • Gość: unsatisfied Re: Jestem stanowczo przeciw IP: *.bydg.pdi.net 20.11.02, 22:40
            W Hiszpani się faktycznie bardzo polepszyło . Nie koniecznie
            było to wynikiem wejścia Hiszpani do uni . W latach 80
            była duza ekspansja turystów zarówno europejskich jak
            i ze stanów w Hiszpani . To zapewne przyczyniło się tak
            jak i ich wejście do uni , albo bardziej .

Jezeli chodzi o Grację , to większych zmian tam nie widzę .
    • pan_pndzelek Re: Jestem za 17.11.02, 12:36
      Jakikolwiek by nie był mój stosunek do UE to z jednego musisz zdać sobie sprawę.

Te 500 000 podpisów złożyły STARE TORBY, CIEMNE PRYMITYWNE STARE BABY na chwile
      oderwania od Radia Zryjem

W żadnym wypadku nie jest to grupa opiniotwórcza, no chyba że w barach
      mlecznych w sensie wyrażenia opinii o leniwych i ruskich...
      • Gość: :))))) Re: Jestem za IP: *.waw-kor.leased.ids.pl 18.11.02, 00:17
        :)))))))))
      • tomek825 Re: Jestem za 18.11.02, 00:23
        pan_pndzelek napisał:

> Jakikolwiek by nie był mój stosunek do UE to z jednego musisz zdać sobie
        sprawę
        > .
        >
        > Te 500 000 podpisów złożyły STARE TORBY, CIEMNE PRYMITYWNE STARE BABY na
        chwile
        >
        > oderwania od Radia Zryjem
        >
        > W żadnym wypadku nie jest to grupa opiniotwórcza, no chyba że w barach
        > mlecznych w sensie wyrażenia opinii o leniwych i ruskich...
        > _______________________________________
        > ...i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu...
        > >>>---

Zgadzam się w 100%!
      • Gość: unsatisfied Re: Jestem za IP: *.bydg.pdi.net 20.11.02, 22:43
        pan_pndzelek napisał:

> Te 500 000 podpisów złożyły STARE TORBY, CIEMNE PRYMITYWNE STARE BABY na
        chwile
        >
        > oderwania od Radia Zryjem

Radia maryi nie słucham , nie jestem starą torbą anie ciemną ani
        prymitywną , dodam , że do LPR nie należę , a tez pod tym się
        podpisuję .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka