Gość: bzzz Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: *.biznespolska.pl 24.03.06, 14:31 1.5 mln x 30 lat = 45 mln. Grunt wart 50 mln. teraz. Misto nie straci gruntu i będzie miało kasę. A tak swoją drogą to ciekawe czy kupcy mieliby jakiekolwiek szanse przy przetargu z zagranicznymi inwestorami? Marszałkowska i tak stanie się główną ulicą handlową w mieście. Takie są przynajmniej plany ratusza. Może jeden dom handlowy w rękach warszawskich kupców to nie jest aż tak dużo? W domu towarowym planowanym przez kupców ma też powstać obiekt rozrywkowy Marcpolu. W ciągu miesiąca będą plany budynku, można więc poczekać z wygłaszaniem kategorycznych sądów na temat kolejnego blaszaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympek marcpol rzadzi! IP: 130.225.246.* 24.03.06, 15:52 o tak! niech powstanie jak najwiecej obiektow rozrywkowych marcpolu! marcpol to przeciez rzetalna firma, ktora tak bardzo dba o asortyment towarow oraz komfort i zadowolenie klientow. koles, zycze ci zebys za te wszystkie glupoty ktore wypisujesz na forum trafil do piekla w ktorym zakupy bedziesz mogl robic tylko w marcpolu, bawic sie tylko w obiektach rozrywkowych marcpolu a ubierac w galerii KDT. mnie osobiscie rzygac mi sie chce za kazdym razem jak jestem w poblizu tej blaszanej budy. cala polska przedsiebiorczosc wstydzi sie za pseudowarszawskich kupcow rodem ze stadionu i kdt. stary przykro te twoje glupoty czytac. mam wrazenie, ze to ludzie twojego pokroju nazywaja z sejmowej mownicy balcerowicza ekonomicznym nieukiem. radze od czasu do czasu zdjac moher z glowy, zamiast naszego dziennika siegnac czasem po rzeczpospolita i generalnie powoli zaczac uzywac mozgu. powinno pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: marcpol rzadzi! 24.03.06, 16:19 To jest sprawa dla CBA. Kamiński się zajmie tą sprawą, przecież obiecuje, że jak już powstanie dla niego urząd, to nię będzie patrzył na przynależność paryjną tylko ścigał skorupowanych urzędników. Jednak ja myśle, że radni w tej sprawie kierowali się czystą dobrocią, która emanuje od ich przywódcy i tak zostali nią objęci, że rozdają teraz za darmo działki w centrum Warszawy. Zamist demonstracji proponuję zabrać ze sobą łóżko polowe zająć sobie jakieś miejsce koło Pałacu Kultury albo na Pl. Zamkowym i ubiegać się o dzierżawę gruntu. Wchodzi ktoś w interes? Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: marcpol rzadzi! 24.03.06, 18:09 > Wchodzi ktoś w interes? Mocno się nad tym zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz Marszałkowska ul. handlową IP: *.biznespolska.pl 24.03.06, 14:34 1.5 mln x 30 lat = 45 mln. Grunt wart 50 mln. teraz. Misto nie straci gruntu i będzie miało kasę. A tak swoją drogą to ciekawe czy kupcy mieliby jakiekolwiek szanse przy przetargu z zagranicznymi inwestorami? Marszałkowska i tak stanie się główną ulicą handlową w mieście. Takie są przynajmniej plany ratusza. Może jeden dom handlowy w rękach warszawskich kupców to nie jest aż tak dużo? W domu towarowym planowanym przez kupców ma też powstać obiekt rozrywkowy Marcpolu. W ciągu miesiąca będą plany budynku, można więc poczekać z wygłaszaniem kategorycznych sądów na temat kolejnego blaszaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLIMI Re: Marszałkowska ul. handlową IP: 195.205.38.* 24.03.06, 15:00 Zastanów się co piszesz! Przecież MARCPOL to firma śmieć która już dawno powinna zbankrutować! Jest to jedno wielkie dziadostwo! To że kupcy mają mniej kasy niż zagraniczne sieci to nie znaczy że mają mieć działkę za darmo w centrum stolicy! Niech zbudują sobie dom towarowy gdzieś na obrzeżach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz Re: Marszałkowska ul. handlową IP: *.biznespolska.pl 24.03.06, 15:07 nie za darmo tylko za 45 milionów, bo tyle co najmniej się uzbiera przez 30 lat. No i grunt pozostanie w rękach miasta. A co do marcpolu to jest to tylko wątek poboczny, a ty tylko na tym się skupiłeś. czy to moja wina, że dogadali się z KDT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Marszałkowska ul. handlową IP: *.hochtief.de 24.03.06, 17:55 Czlowieku, ty musisz byc z PiS, bo sie w ogole nie znasz na ekonomii. Nie bede ci pisal o NPV i IRR bo i tak nie zrozumiesz. Pozwol, ze wytlumacze ci to obrazowo, tak bys mogl pojac. Wolisz miec sto zlotych teraz czy za 10 lat? A moze inaczej: Miasto ma kredyty, placi od nich odsetki, srednio 6% rocznie. Gdyby sprzedalo grunt za 50 mln splaciloby czesc kredytow, rocznie zaoszczedziloby 3 mln zlotych. Od kupcow bedzie dostawac 1.5 mln, czyli de facto bedzie tracic 1.5 mln rocznie. No tak, ale bedzie mialo grunt, ktorym moze rozporzadzac za 30 lat. Powiedzmy, ze za 30 lat tez bedzie on wart 50 mln. Teraz pytanie, ile warte jest dzis 50 mln za 30 lat? Musisz te wartosc zdyskontowac (jesli rozumiesz, co to znaczy). Przy stopie 6% warte jest to 9 mln. Oznacza to, ze gdybys chcial ode mnie pozyczyc kase i powiedzial, ze oddasz wszystko za 30 lat, to moglbym ci dac dzisiaj maksymalnie 9 mln. A teraz jesli umiesz poslugiwac sie Excelem, to zdradze ci, ze jest tam funkcja pozwalajaca obliczyc nawet terazniejsza wartosc platnosci czynszow przez kupcow wraz z wartoscia placu za 50 lat. Jak ja wlaczasz, to przy stopie 6% wychodzi, ze obecna wartosc wplywow dla miasta z tytulu transakcji wynosi 25mln. PLN. Ale grunt warty jest 50 mln. PLN. PiS narazil wiec miasto na utrate 25 mln PLN!!! mam nadzieje ze dla zbadania tego szwindlu jeszcze zostanie powolana komisja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz Re: Marszałkowska ul. handlową IP: *.chello.pl 24.03.06, 18:19 niekoniecznie. 1- wartość gruntu nie jest stała i za jakieś 30 lat będzie to ok. 150 mln. zobacz jak wzrastają ceny nieruchomości w mieście. 2 - co z tym mają wspólnego inne kredyty? Ta działka nie jest jedynym dochodem miasta w ciągu najbliższych 30 lat. Miasto może spłacać te kredyty z innych środków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz Re: Marszałkowska ul. handlową IP: *.chello.pl 24.03.06, 18:22 a swoja droga to hochtief miał smaki na ta działkę? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Marszałkowska ul. handlową 24.03.06, 15:29 Od kiedy to handlarze badziewiem są kupcami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympek marcpol rzadzi kolo! IP: 130.225.246.* 24.03.06, 15:59 o tak! niech powstanie jak najwiecej obiektow rozrywkowych marcpolu! marcpol to przeciez rzetalna firma, ktora tak bardzo dba o asortyment towarow oraz komfort i zadowolenie klientow. koles, zycze ci zebys za te wszystkie glupoty ktore wypisujesz na forum trafil do piekla w ktorym zakupy bedziesz mogl robic tylko w marcpolu, bawic sie tylko w obiektach rozrywkowych marcpolu a ubierac w galerii KDT. mnie osobiscie rzygac mi sie chce za kazdym razem jak jestem w poblizu tej blaszanej budy. cala polska przedsiebiorczosc wstydzi sie za pseudowarszawskich kupcow rodem ze stadionu i kdt. stary przykro te twoje glupoty czytac. mam wrazenie, ze to ludzie twojego pokroju nazywaja z sejmowej mownicy balcerowicza ekonomicznym nieukiem. radze od czasu do czasu zdjac moher z glowy, zamiast naszego dziennika siegnac czasem po rzeczpospolita i generalnie powoli zaczac uzywac mozgu. powinno pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz spox IP: *.chello.pl 24.03.06, 17:13 Moher to nawet mam na pulpicie. Polecam bardzo, ciekawe widoki. Morze i 200 metrowe skały - prawdziwa walka żywiołów. A wracając do KDT. Idzie mi tylko to to, by nie potepiać w czambół kupców za to tylko, że dogadali się z miastem i będa, wbrwe temu co się pisze na tym fomum, płacić miastu niezłą kasę. Biorac pod uwagę, że miasto podnosi co jakiś czas czynsz za dzierżawę to wyjść z tego może grubo ponad 50 mln. Nie rozumiem, powiem szczerze tego argumentu. Jeżeli KDT zapłaci co najmniej 45 mln i załatwiło sobie kredyt na budowę, to jakim dokładaniu tutaj mowa? Robią to za swoją kasę. Radze zajżeć do dokumentów miasta dotyczących koncepcji zabudowy ul. Marszałokowskiej. Będzie to stricte ul. Handlowa. projekt KDT wpisuje się w te plany. Nie ma co liczyć na wieżowce po tej stronie PKIN. Zabudowa nie przekroczy 36 metrów. Wiżowce są i będzie ich więcej raczej po zach. stronie PKiN. KDT musi się też spieszyć bo na miejscu ich obecnej sali ma powstać muzeum.Konkurs jest juz rozpisany. Inną sprawą są poczynania developerów i samego Boro. Za kamienicę na Foksalu powinien już dawno polecieć. Ale z drugiej strony taki AIG-Lincoln, Ghelamco, Skanska czy Immoeast łyknęły by tą działkę na przystawkę, zapłacili by 50 baniek ale grunt by przepadł. Na koniec, pijąc do postu o Libeskindzie, mam jedno pytanie. Czy jest ktoś w stanie podać mi choć jeden jego zrealizowany projekt wieżowca? Orco Tower bedzie piewszy a NY wypiął się na jego koncepcję zabudowy G0. Woleli sobie jakiś pomnik postawić. Dla niewtajemniczonych, wielki Daniel odwiedzi naszą WAWKę w poniedziałek i zostanie do wtorku. Dla wszystkich martwiących się o moje lektury, gorąco polecam: Wash. Post, NY Times, The Guardian, Financial Times, Niezawisimają Gazetę i nne takie mało poczytne u nas tytuliki. Rzepa niezła była kiedyś ale od jakiegoś czasu sama nie wie czego chce. Może jak wykupia ją Islandczycy, coś się zmieni. pozdrawiam wszystkich wiernych GW (jakims dziwnym zbiegiem okoliczności pisze dobrze tylko o niektórych inwestycjach w W-wie) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Powrót PIS-u do tradycji 24.03.06, 14:35 drewniane baraki stawiać, bo zdrowsze i polskie Odpowiedz Link Zgłoś
kent_7 List Otwarty do dziennikarzy programu Uwaga 24.03.06, 14:38 Witam, jestem mieszkańcem Warszawy i z niepokojem obserwuję dziejące się tam przekręty. Wczoraj tj. 24 marca 2006 Rada Warszawy zadecydowała o przekazaniu kupcom zrzeszonym w spółce Kupieckie Domy Towarownawe terenu pod inwestycję. Mają oni dostać bez przetargu grunt wart nawet 50 milionów złotych. Będą go mogli dzierżawić przez 30 lat, oraz są zobowiązani do wybudowania tam domu towarowego, następnie do rozebrania stojącej obok hali, w której handlują. Decycja ta wg. mnie nosi oznaki bądź korupcji, bądź wielkiej niegospodarności. Faktem jest że jeszcze rok temu ówczesny prezydent Warszawy Lech Kaczyński walczył z KDT. Mieli się usunąć z placu, by miasto rozpoczęło jego zabudowę. Jednak prezydent zmienił zdanie z dnia na dzień. Było to w czasie ostrej burzy w warszawskiej Platformie Obywatelskiej, partia ta jest głównym przeciwnikiem PiSu. Burzę tę wywołał radny Rady Warszawy z ramienia PO Mirosław Sztyber głosując za budżetem PiS (wbrew PO), za co został z tej partii dyscyplinarnie usunięty. M. Sztyber ma udziały w Kupieckich Domach Towarowych, przypuszczalnie Lech Kaczyński obiecał mu pozytywne załatwienie sprawy w zamian za głos. Do dziś klub Sztybera wspiera aktywnie PiS. Mamy więc znamiona korupcji, której osobą pierwszoplanową jest obecny prezydent Polski. Sytuacja ta wymaga więc wyjaśnienia, dlatego zwracam się do Was, dziennikarzy. O niejasnościach wokół Kupieckich Domów Towarowych wielokrotnie pisała prasa: -Gazeta Wyborcza, Następne 30 lat z kupcami... miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3233008.html -Tygodnik Przegląd, Waltz zamiast Gilowskiej www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=8481 sprawa ta jest ponadto przedmiotem bardzo ostrej debaty na forum GW pod wspomnianym tytułem. Warszawiacy bardzo licznie wyrażają swoje negatywne opinie. Bardzo proszę o zajęcie się tą sprawą, a także o potwierdzenie otrzymania miniejszego zawiadomienia i decyzji odnośnie śledztwa dziennikarskiego. Załączam pozdrowienia Grzegorz Kryniewski Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bienkowski Re: List Otwarty do dziennikarzy programu Uwaga 24.03.06, 21:40 Swietna robota - Informuj nas czy Uwaga przygotuje reportaz na ten temat! tak NIE MOZE byc - po prostu nie moze- NIE MOZEMY DO TEGO DOPUSCIC!!!! Jak Pisuary beda reprezentowac interesy stolicy wszyscy pojdziemy z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowany antymoh Hańba IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 24.03.06, 14:59 Nawet nie wiem co napisać - taki jestem zszokowany. Ja też chcę coś za darmo!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peggy Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.06, 15:05 skandal!Jak mozna lekka reka oddac kupcom tak prestizowa lokalizacje.To jest serce miasta,a nie rynek malego miasteczka.decyzje nalezy bezzwlocznie zaskarzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:28 A mnie to wali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dF Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:34 To po co sie wypowiadasz??? Przekręt roku... specyficzne prawo i mylna sprawiedliwosc... Moze tak by tych radnych tak na 30 lat odsunac od wladzy??? Jakis przewrot majowy by sie przydal, a oszolomow to do berezy kartuskiej wyslac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympek krakus nie badz taki madry IP: 130.225.246.* 24.03.06, 16:34 zdaje sie ze i u was cos uroczego buduja w centrum, zaraz przy dworcu kolejowym... z harcerskim pozdrowieniem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz kto robi zakupy w KDT? IP: *.biznespolska.pl 24.03.06, 15:32 Wszyscy tacy zbulwersowani a jak wpadam do KDT to zawsze pełnoludzi. Kupić taniej to fajnie a kiedy "handlarze badziewiem" chcą się rozwijać to już się psy na nich wiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympek ty robisz zakupy w KDT! IP: 130.225.246.* 24.03.06, 16:06 powiem ci kto tam robi zakupy koles - wlasnie tacy ludzie jak ty. nie wystarczy jeden stadion x-lecia dla tego calego badziewia? moja propozycja - ubieraj sie w kdt, zakupy rob w marcpolu, ogladaj muzyczna jedynke, czytaj nasz dziennik. tylko zrob tak, zeby inni nie musieli tego ogladac. i zabierz sobie kaczory z powrotem. ja juz mam ich serdecznie dosc. z harcerskim pozdrowieniem, czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio drogi bzzzzyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:06 a która budka jest twoja? Byłeś kiedys w jakiejś stolicy, chociażby europejskiej? Widziałeś tam w równie poważnym miejscu jakieś budy i blaszaki? Nie uświadczysz ich tam. To nic innego jak zrobienie prezentu z własności publicznej. Dom towarowy który powstanie będzie robiony jak najniżyszym kosztem, bo handlarzy tego badziewia na nic innego nie stać. Czemu to prezent? Bo na tym nie będą mogli stracić. Wezmą kredyty, jakoś uzbieraja potrzebna kwotę, a spłacą je z wynajmu biur... Co to k@#!@ developerzy, czy handlarze majtkami? Nikt nikomu nie broni sie rozwijać, ale powtarzam, nie w ten sposó, nie w ten sposób. Zreszta znając zaradność naszych handlarzy, jak i firme marcpol (zwłaszcza własciciela) to opylą tę budę piewrszemu lepszemu inwestorowi z zagranicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowany antymoh Re: kto robi zakupy w KDT? IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 24.03.06, 16:58 Człowieku, przecież taki KDT mozna urządzić w wielu innych miejscach. Po co zaraz z centrum stolicy robić pchli targ? Wszyscy w tej Polsce chcą wszystko za darmo: górnicy, stoczniowcy, kupcy, kolejarze, itd., itp. To po co ja zaiwaniam po 13 godzin dziennie? I nigdy nie dostałem nic od Państwa, nawet to co mi się należy: za lekarzy muszę płacić, bo w mojej przychodni nie ma okulisty, dentysty i kilku innych specjalistów (a przecież połowa moich podatków idzie na ubezpieczenie zdrowotne!). Turcy wybudowali centrum handlowe w nadarzynie, 20 km od centrum - idź i zobacz ile tam ludzi codziennie przychodzi. A do KDT ludzie przychodzą, bo jest. Jak go nie będzie, to wszyscy szybko zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student IL Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: *.il.pw.edu.pl / *.il.pw.edu.pl 24.03.06, 15:36 Zgroza! Jak można dawać za friko jedną z najdroższych działek w Warszawie?! i do tego "kupcom" podrabianych butów, staników i kradzionych telefonów!!! Skanadal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: *.nyc1.dsl.speakeasy.net 24.03.06, 15:46 LUDZIE DLACZEGO WY NIE WYJDZIECIE NA ULICE. ALE SKANDAL. TO TYLKO MOZE BYC W POLSCE. MACIE SZANSE MIEC NOWOCZESNA METROPOLIE Z FAJNYM CLUSTER. ALE BOROWSKI ROBI Z WAS WIOCHE. CIEKAW JESTEM CZY "PRZYTNIE" PROJEKT LIBENSKIDA.POZDRAWIAM Z NY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympek morda w kubel polonusie IP: 130.225.246.* 24.03.06, 16:10 koles wracaj do mycia szyb w zydowskich biurowcach. rzygac sie chce od czytania komentarzy polonusow. stary, mowisz o Polsce "u was", o Polakach "wy" - to po co do k**wy nedzy wchodzisz na to forum?! stary zajmij sie pisaniem postow na forum greenpointu a nie warszawy. aha i wylacz w swoim zajebistym amerykanskim komputerze caps lock, zrobisz wszystkim przysluge. troche pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: morda w kubel polonusie 24.03.06, 16:37 Jakas prezna komorka narodowcow w Lyngby? A jak admin waszej sieci jest Zydem to co wtedy - zmienisz siec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympek Re: morda w kubel polonusie IP: 130.225.246.* 24.03.06, 16:54 nie wiem dlaczego utozsamiasz moje przekonania z przekonaniami narodowcow. w moim krotkim zyciu zdarzylo mi sie pracowac dla zydow i z zydami oraz mieszkac u zydow i tak sie nawet sklada ze paru moich znajomych to zydzi. jakos nie mam z tym problemu. takze sieci na razie tez nie zmieniam, no chyba ze adminem zostanie czarny, inwalida albo muzlumanin. wtedy sie zastanowie. a do Lyngby jest stad ladny kawalek. pozdro600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojs Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 17:06 no chyb aich pogieło po cholere je jebaki leśne mają tam sprzedawać ten szajs?!?!?! precz z nimi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Może ktos dal lapowe? Lepiej patrzmy im na ręce IP: *.acn.waw.pl 24.03.06, 17:20 nie wiem dlaczego sie utarlo ze PiS jest taki swiety? Bo sie nazywają Prawo i Sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie.głosuj.na.idio Ostatni moment, zeby ich sprawdzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:50 Kto wie, czy już w przyszłym roku, za sam taki pomysł policja cię 'wzorcowo' (jak mawia Dorn z Warszawy i jego koledzy z Mińska) przeciągnie głową po bruku i zawlecze na tryb przyśpieszony "za śmiecenie w internecie". Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad 24.03.06, 17:41 Ciekaw jestem ile wynosiła łapówka za taki prezent,może następna komisja w sejmie powstanie?,będzie badać przekręty PIS-u po dorwaniu się do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klef Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:30 a ja sie ciesze bo widac jak na dloni ze Warszawa z kaczorami czy bez to jeden wielki przekret za olbrzymie lapowki i takie putasy maja ceelnossc powolywac instytucje do walki z lapowkarstwem brak mi slow jak to nazwac Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Pl. Defilad dziś to istna paranoja 24.03.06, 18:07 A PiS chce, aby tak było przez następne 30 lat, a może i dłużej, bo przecież za 30 lat nikt nie rozbierze domu towarowego. Więc co z tego, ze grunt pod domem towarowym będzie należeć nadal do miasta? Dla mnie to skandal, za który PiS powinien zapłacić sromotną porażką w wyborach samorządowych. Rzeczywiście mamy IV RP. Ten kraj już teraz mocno różni się od III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie.głosuj.na.idio Opozycjo! Licz ile nas kosztuje "kaczy układ". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 18:55 A przynajmniej - jakie straty już poniosła (i nadal ponosi) Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Tak, Kaczory musza odejsc !!! IP: *.server.ntli.net 24.03.06, 19:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton PiS = Przestępcy i Samowola IP: *.fbx.proxad.net 24.03.06, 21:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Jak to bez przetargu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:34 A PO się kur..a wstrzymało zamiast być przeciw bo pewnie samo kiedyś robiło podobnie! Niech ich wszystkich szlag trafi i ziemia pochłonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOROWSKI MUSI ODEJ <a href="http://skyscrapercity.com/showthread.php?p=7748757" targe IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.06, 21:36 skyscrapercity.com/showthread.php?p=7748757#post7748757 skyscrapercity.com/showthread.php?p=7748757#post7748757 skyscrapercity.com/showthread.php?p=7748757#post7748757 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Łodzi Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: *.lodz.mm.pl 24.03.06, 21:43 Na łóżku polowym można było zarobić na początku lat 90 tych. Teraz żeby zarobić trzeba mieć błysk geniuszu w biznesie albo jak większość czerpać korzyści materialne z wyzysku. Można też ściągać towary z Chin lub Turcji, ale ci ostatni nie potrzebują wymagającego polskiego pośrednika. Dom towarowy będzie zapewne ochydny podobnie zresztą jak prawie cała nasza stalinowska stolica. Targowisko Ptaka ze Rzgowa w centrum stolicy Polski - w Łodzi splajtowały dwa nowe domy towarowe i jeden stary komunistyczny ( Universal ). Handlarze z dwóch rynków zamykających historyczne granice Łodzi ugrzęźli w swoich budach, męczą się na zimnie, zasuwając klopsiki ze słoika. Piotrkowska jakoś sobie radzi. Za to dobrze się prezentują Galeria Łódzka i liczyć się będzie zapewne Manufaktura. Łódź handlowo wygra z Warszawą bo jest tańsza, wygodniejsza w zakupach: ciąg handlowy : Manufaktura - Piotrkowska - Galeria Łódzka, a dla mniej wrażliwych i wymagających tani Rynek Bałucki. Wszystko to obok siebie. Do stolicy zaś jeździe się po coś lepszego. Warszawa ma byc piękna i reprezentacyjna, Łódź brzydka i pporęczna - taka jest przyszłośc duometropolii. Po co więc to paskudztwo w centrum Warszawa, skansen z zamierzchłych lat 90-tych rodzącego się kapitalizmu w Polsce. Niech żyją klopsiki w słoiku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadekwarszawiak Re: Następne 30 lat z kupcami na pl. Defilad IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 24.03.06, 22:43 a potem sie wszyscy dziwia dlaczego turysci przyjezdzaja tylko do Wroclawia i Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burek_Polny PiSda je i odbiera... Skandal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 22:49 To sie juz w pale nie miesci... Niez zycze sobie, aby ktos gospodarowal majatkiem mojego miasta w TAKI SPOSOB !!!!!!!!! PiSie ty bura suqo, czas do budy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika juz jutro kupie sobie w KDT nowe, śliczne buciki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:37 Drodzy głodni tanich sensacji,z wyboru lokali patrioci! Czytam z wielkim zainteresowniem wasze posty i uświadomie was w jednym,cytując pewnego mądrego człowieka "za darmo można tylko w morde dostać" to było a propo glosów sugerujących iż działka w samym centrum byla oddana za bezcen.Nie byla,ponieważ przez lata- grubo spłacana niemalże należała się handlowcom z Kupieckich Domów Towarowych. Dalej juz mi się nie chce,was, drodzy czytający uświadamiać. Za to wróce do sprawy braku kas fiskalnych oraz paraganów.I tu juz na wstępie zaproponuje kupno czegokolwiek w tym przybytku a napewno dostaniecie paragony. Słowa moich poprzedników moge uznać za mało wiarygodne,nawet całkowicie zmyślone kłamstewka.Sama bardzo często robie tam zakupy i jestem niesamowicie zadowolna i z ciuchów,które tam moge dostać i z telefonów a tym bardziej z butów.Chyba niektóre osoby pomyliły stadion z KDT?byc może to wina nieznajomości miasta?bo napewno nie podobieństwa. nie spotkałam do tej pory akurat tam kradzionych komórek itp. Co tu jeszcze napisac.... Acha!wspamne również o niesamowicie pomysłowej propozycji strajku?protestu? wiecu? przeciw czemu?wydaje mi się,że nie wystarczy najgłośniej krzyczeć (nawiązuje do pomysłu zbojkotowania handlu i wybudowy KDT).Tak dokładnie kto tu będzie wrogiem publicznym #1?bo widze że na pierwszej pozycji znaleźli się bracia ksero?kaczuchy?gnomy?i znów głosy ludzi całkowicie niesprecyzowanych,pi****ących bez nawet odrobiny znajomości polityki na tematy bardzo politycznie dowolne. A tak dla przypomnienia to wy,czyli narod Rzeczpospolitej Polskiej, wybraliście Kaczyńskiego. tak,tak w KDT świetnie idzie.Ludzie sprzedając tam,dzięki swojej pracy budują sobie SUpER wille pod miastem, w lutym jeżdżą na bajeranckie urlopy samolotami lub nowymi zajefajnymi brykami.Klienci są zadowoleni(to oni nabijają tą bajeczną kabze) i sprzedawcy są zadowoleni.Więc w czym może tu być problem? Byc może to jedynie rozdmuchana sprawa?bardzo chodliwa afera?coś jak królowa mediów ptasia grypa?dziennikarska KACZKA??(a miało być nie politycznie) Serdecznie pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm niezla porazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 09:34 Jakbyć nie wiedziała to Kaczyński w Warszawie przegrał w wyborach prezydenckich bo tu mieszka najwięcej wykształconych ludzi, którzy odróżniają bzdury od tego co naprawdę da się zrealizować...a najwyraźniej nie rozumiesz mechanizmów gospodarki rynkowej skoro nie widzisz nic dziwnego w tym co Ci idioci z PIsu wyrabiają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika od bucików juz zakupionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:12 do mm zastanwiające jest iż twoja wypowiedź całkowicie nie koresponduje z tym co tam wyżej wystukałam.Wspomnaiałam o wielu sprawach lecz nie widze związku. Nawet nie jesteś zaintersowany/a butami? Pozatym zastanawiająca jest twoja rozległa wiedza o gospodarce rynkowej? czy jako specjalista/tka (zakładam równiez niesamowicie wykształcony ) możesz na ten temat powiedzieć coś konkretniejszego?narazie widze pusty frazes,którym tak "umijętnie" zlepiłeś gospodarkę rynkowa i dziwnośc wyrabiania PISu(ciasta?) Przypominam,że ok 90% warszawiaków ktorzy przezyli wojne zostało wywiezionych w bardzo odległe rejony.Więc wniosek prosty i z punktu widzenia historyka i warszawiaka:w tym mieście mieszkają w dużej części ludzie z prowincji. A czy wykształceni? czy tylko w warszawie mieszkają wyksztalceni ludzie?myślałam że gdzieś indziej w Polsce również pali się kaganek oświaty? czy zwolennicy PiSu są prostym,niewykształconym motłochem?czy zapatrywania polityczne są wyznacznikiem wyksztalcenia? ojej to w PISie są sami idioci? myślałam że ktoś tam ma choć licencjta,a nie IQ poniżej 70..lepiej nikomu tego nie powtarzaj bo lud wpadnie w panikę!! Wszystko można skorelować.Ale jak wiadomo statystyka nie ujawni nic konkretnego (np. badana grupa ludzi) Arrivederci specjalisto od mchanizmów gospodarki rynkowej! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaroooo Zasrywanie centrum miasta - za łapówy giganty IP: *.spray.net.pl 24.03.06, 23:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika jeszcze raz ta od bucikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:45 Znowu nie mogłam się powstrzymać.Musze to napisać bo aż spadłam z fotela ze śmiechu na wieść gminną o łapówkach. Skąd ktokolwiek może wedzieć o jakichkolwiek łapówkach w którejkolwiek sprawie? Chyba że sam/a często daje................ups!(a miało nie być ordynarnie). Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: jeszcze raz ta od bucikow 25.03.06, 08:33 Handluj badziewiem dalej. Ale za swoje!!! Ręce precz od cudzego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monka Re: jeszcze raz ta od bucikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:22 ok intrnetowy onanisto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 09:19 wszystko zrobią dla cholernych głosów w wyborach samorządowych!a my Warszawiacy będziemy musieli się z tym użerać przez najbiższe 30 lat... w żadnym normalnym kraju na świecie banda kupców nie dostaje za nic najbardziej atrakcyjnego gruntu w centrum stolicy- to jest właśnie gospodarka rynkowa w wykonaniu kretynów z PISu...dobrze ża w Warszawie jest największy odestek wykształconych ludzi i PIS wyborów tu i tak nie wygra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika od bucików Re: skandal! te buty sa za ciasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:19 tak,tak to bardzo fajnie że tak jesteśmy mądrzy i tak inteligentni!tak tak same inteligentne odsetki! bandy nie będą nam sprzedawać!niech bandy sprzedają niedoroziwniętym upośledzonym z PIS. tak tak tak! Odpowiedz Link Zgłoś