sloggi 27.03.06, 01:22 Poczytałem: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3238194.html Czy jesteście za eksmisjami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5aga5 Re: Wasza opinia o eksmisjach 27.03.06, 13:10 Trudno mi jednoznacznie określić czy jestem ZA czy PRZECIW bo : Są ludzie którym naprawdę tak się ułożyło w życiu, że nie stać ich nawet na czynsz a nie są pijakami czy leniami. Ale są też ludzie którzy żyją dostatnio ( znam taką osobę ) jeżdżą do pracy taxi, chociaż autobus miejski jest bliski a nie płacą czynszu, rachunków za energię itp. Co jakiś czas przychodzi komornik i nie zostaje wpuszczony. Co z taką osobą zrobić? Jeśli w całym bloku będą 4 rodziny płacące czynsz a reszta nie? To co? głaskać ich po główce i płacić za nich? Aż taką samarytanką nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Wasza opinia o eksmisjach 29.03.06, 00:52 Ani Ty jako sąsiadka lub członek spółdzielni,ani właściciel prywatny nie jesteście temu winni. Odpowiedz Link Zgłoś
dimanche Re: Wasza opinia o eksmisjach 29.03.06, 12:32 To zależy, czy ktoś z własnej winy nie płaci czynszu, bo np. woli te pieniądze przepić, czy też ma faktycznie ciężka sytuację. Każda sprawa jest indywidualna. Powinien być socjal w mieszkaniach - tzn. każdy powinien mieć dach nad głową, bo to podstawa bytu. Niech politycy sobie pensje obetną i nie tracą naszej kasy na swoje limuzyny, to na mieszkania dla wszystkich się znajdzie...i na opłacenie czynszu lub umorzenie go w jakimś stopniu dla potrzebujących... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Wasza opinia o eksmisjach 29.03.06, 12:37 A nie wiesz o licznych przypadkach,gdy zasiłek jest potrzebny na zagrychę do wódki.Niestety pomoc socjalna powinna być precyzyjna,bo więcej tracimy na wyłudzanej/i przepijanej/ pomocy niż na przysłowiowe limuzyny polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Wasza opinia o eksmisjach 29.03.06, 12:43 Z reguły niestety eksmitowani nie mają na nic pieniędzy. Oprócz wódy i papierochów oczywiście. Ja do nich nie mam ochoty dopłacać. Odpowiedz Link Zgłoś