Gość: PiS is the Best! IP: *.chello.pl 12.04.06, 06:57 Wielki sukces w walce z układem UW/PO/SLD w Warszawie. Brawa dla PiS! MPRD out z Miasta! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy 12.04.06, 08:17 <jeb> Ciekawe, kto wybierał MPRD do przetargów, otóż właśnie PiS! Powtórzę to co napisałem parę miesięcy temu: pani Awtoniuk, pora szukać nowej roboty. Tylko po co pani tyle kłamała w TV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 12.04.06, 09:42 Nie zamierzm bronić MPRD . Ale wybierzcie dowolną firmę (drogową), której zlecenodawcą jest w 90% misto i przestańcie płacić za złożone zgodnie z umową faktury, miescy urzędnicy ( tu naczelny inż. ruchu czy jakoś tak) niech przez 2- 3 miesiace wydaje decyzje pozwalajace na przeniesienie ruchu miedzy sąsiednimi jezdniami, spólka miejska MPWiK niech krótko bo w ciagu 14 miesiecy uzgadnia przebudowe wodociagu a dokumentacja niech wymaga bez przerwy zmian przez biuro projektów. Kazdy się wykończy. Tyle że sprawne władze miasta - nawet dla własnych czysto partyjnych celów np. pokazanie układu warszawskiego - agonię przeprowadziłyby w ciagu maksymalnie roku od przejęcia władzy. I dzisiaj parę inwestycji byłoby gotowych - że wykonmanych przez inny układ ( sponsorujacy inną partię) - to inna sprawa. ALE GOTOWYCH, SŁUŻĄCYCH MIESZKAŃCOM a nie mediom jako wieczny temat reportazy. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius ps. 12.04.06, 10:02 Ciekawe, czemu smutny niziołek nie walczył z tym "układem", kiedy był prezydentem miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerniakowianka Re: ps. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:31 "Smutny niziołek" - dobre. I bardziej sympatyczne niż na przykład "omlasły kurdupel" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sukces PiS rozwalił część układu warszawskiego - UW/PO - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:06 SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius chciałbyś... 12.04.06, 10:08 To akurat Kaczyński wybierał zawsze MPRD w przetargach, kierując się tylko i wyłącznie ceną oferowaną przez Miejskie Przedsiębiorstwo Roboli Drogowych. To Kaczyński mógł coś z tym zrobić, gdy był prezydentem Warszawy, ale nie - on wolał potraktować swoje stanowisko jak trampolinę, by zostać prezydentem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 MPRD straci - a kto zyska? 12.04.06, 11:03 OK ta firma zostala odsunięta - ale czy naprawdę jej obowiazki inni przejeli??? parę tygodni temu, czytałem, iż protokolarnie zinwentaryzowano roboty na Górczewskiej by przekazać je nowemu wykonawcy piekna wiosna - a na tej rozgrzebanej inwestycji tylko trawa rośnie - nie wiadukt i ulica. szlak mnie trafia, jak patrzę na to, stojąc 10-15 minut w korku ale wiosenne wróble ćwierkają, iż to element wyborczej kampanii samorzadowej - bo Miasto (PiS) chce wku...ić mieszkańców by nie glosowali na "czerwoną" ekipę rządzącą na Bemowie. więc zamiast ratusza na Bemowie jest karnie ratusz na BUDOWIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Sekwana ma 100% racji IP: *.compi.net.pl 12.04.06, 21:42 Dlaczego to samo MPRD wykonywało sprawnie inne prace w tym zlecane przez prywatnych a nie miejskich inwestorów? odpowiedź je prosta - ZDM całkowiecie olewa miejskie inwestycje a Kaczyński, Urbański, Kochalski gotowi sa poświęcić interes miasta, mieszkańców, pracodawców, inwestorów, przedsiębiorstw. Brak inwestycji w infrastrukturę miejską (drogi, komunikację) odbija sie na jakości życia i decyzje potencjalnych inwestorów w zakresie tworzenia biznesu. Ale piss generalnie nie rozumie i nie wie co to biznes. Oni by tylko biznes gonili, śledzili, sądzili - tylko skąd będa mieli za rok czy dwa pieniądze w budżecie? Ci ludzie generalnie są wrzodem, cały ich zarobek czerpią z budżetu czy to państwowego czy samorządowego. Kaczyńscy każdą prywatna firmę doprowadziliby w kilka miesięcy do upadku (wide Telegraf czy Express Wieczorny pod kierownictwem Urbańskiego). A bezrobocie przy takim nastawieniu będzie rosło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerniakowianka A na Górczewskiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:17 ...nadal nic. Ostatnim wydarzeniem, które miało miejsce na rozgrzebanym fragmencie ulicy było stopnienie śniegu :> Niedawno czytałam coś o wchodzącej tam z początkiem kwietnia firmie Skanska i zakończeniu remontu w sierpniu... Pewnie mi się przyśniło. Sen, nic ino pikny sen. Odpowiedz Link Zgłoś
redont Re: A na Górczewskiej... 12.04.06, 15:07 a nie zupełnie. wczoraj jechalem tamtędy około 14 i widziałem czterech panów w zielonooczojebnych kamizelkach. Dwóch chodziło i oglądało drogę (miejsce na drogę) a dwóch stało już na wzniesiniu przed wiaduktem (miejscem na wiadukt) i robiło zdjęcia albo jakieś pomiary - dokładnie nie widziałem. pzdr redont Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerniakowianka Re: A na Górczewskiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:28 Dzięki za dobre wieści redont, dodają otuchy! ;) Szkoda że o 14 byłam w pracy i przegapiłam takie widowisko... Jak mniemam prędko się nie powtórzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr Re: A na Górczewskiej... 21.04.06, 15:13 Przejezdzalem tamtedy wczoraj ok.13. Faktycznie, bylo czterech. Jeden siedzial na ciagniku-koparce, drugi z nim rozmawial, a dwoch pozostalych przechadzalo sie powolnym krokiem, drapiac sie po plecach. Ot, sielanka... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerniakowianka Sukces-srukces IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:19 "Wielki sukces w walce z układem UW/PO/SLD w Warszawie. Brawa dla PiS!" Coś się koledze pomieszało kompletnie. To za bożalsięboże rządów Kaczyńskiego wybierano MPRD na wykonawcę remontów ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulagula Re: Sukces-srukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:50 Teraz wejdzie taka sama gangrena - WPRD, która jest własnością niemiecko- eseldowskiej Hb6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ato przy Marynarskiej nie ma zadnego dwupoziomowego IP: *.chi.megapath.net 12.04.06, 16:40 skrzyzowania !!! Niechlujstwo czy niewiedza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Remonty w wykonaniu ZDM - KNOTY !!! IP: *.compi.net.pl 12.04.06, 21:27 ZDM goni MPRD ale remonty które wykonało (w tym Niemcewicza, Śródziemnomorska) to istny skandal. Dlaczego pracownicy ZDM nie odpowiadaja za knoty i marnotrawienie pieniędzy podatników? kaczyński zapewnił bezkarnośc miejskim pracownikom. Doskonałe pensje przy niemal zerowej odpowiedzialności za jakość pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy IP: *.broadband.pl 20.04.06, 14:24 Gość portalu: PiS is the Best! napisał(a): > Wielki sukces w walce z układem UW/PO/SLD w Warszawie. > Brawa dla PiS! Ja bym się nie cieszył. Dziwnym przypadkiem roboty dostaje Zakład Remontów i Konserwacji Dróg, który zupełnie przypadkowo kupił właśnie odpowiedni sprzęt, i którym zupełnie przypadkowo zarządza ten sam Pan Toboła, który wcześniej zagrzewał stołeczek w warszawskim ZDM. Czyli wszystko po staremu, a tylko Swojacy się zmienili. A nawet gorzej, bo teraz będzie bez przetargów i ile Tobołek zaśpiewa, tyle ZDM zapłaci... a SWOJAK już będzie wiedział co z tym zrobić. Z resztą remonty tzw własnymi środkami już kiedyś mieliśmy i ZDM parę lat temu ostro się chwaliło, że to wychodzi drogo i że lepiej jest robić przetargi... tylko, że ekipa PIS sobie z tym nie radzi i potem są odwołania a przetarg trwa po 2-3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 05.05.06, 00:40 wiem kto mógł by zastąpić mprd w wykonywaniu tych remontów i jeszcze innych remontów w stolicy firma " FAL BRUK " znakomicie i szybko wyremontowali marynarską w stronę lotniska od wilanowskiej do ulicy wynalazek wiem bo byłem przy tym jak to robili byłem tam przez cały czas od rana do wieczora to super firma remontowali wszystkie ulice w mojej okolicy ostatni remont był parę lat temu do tej pory nic się nie sypie jak oglądałem ich prace na marynarskiej to podszedł do mnie ktoś z nadzoru budowy z mostostalu i zapytał mnie jak mi się podoba praca tej firmy powiedziałem że bardzo mi się podoba powiedziałem nawet że polecam mostostalowi tę firmę w przyszłości a co do remontu puławskiej to ta firma świetnie się do tego nadaje nie tylko dlatego że świetnie zrobilui marynarską ale też dlatego że mają bazę w okolicy karczunkowskiej więc byli by szybko na miejscu ale i równie szubko by się zwinęli po robocie zazanaczam że NIE JESSTEM PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY NIE JESTEM TEŻ Z NIĄ ZWIĄZANY W JAKIKOLWIEK SPOSÓB Bastian Odpowiedz Link Zgłoś
maverick_11 Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy 05.05.06, 10:56 OK, wszystko super, po "remoncie" Marynarskiej i Górczewskiej MPRD nie powinno więcej pojawić się w Warszawie. Tyle, że wygrało jeszcze w zeszłym roku kilkanaście przetargów na frezowanie ulic - m.in. Mokotowskiej, Szczęśliwickiej, Dolnej i częściowo Puławskiej. Jestem bardzo ciekawy, ile czasu minie, zanim te kontrakty zostaną "przejęte" przez inne firmy. Myślicie, że jest szansa na frezowanie tych ulic jeszcze w tym roku? Można mieć wapliwości... Odpowiedz Link Zgłoś