Dodaj do ulubionych

MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy

IP: *.chello.pl 12.04.06, 06:57
Wielki sukces w walce z układem UW/PO/SLD w Warszawie.
Brawa dla PiS!
MPRD out z Miasta!
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy 12.04.06, 08:17
      <jeb>

Ciekawe, kto wybierał MPRD do przetargów, otóż właśnie PiS!

Powtórzę to co napisałem parę miesięcy temu: pani Awtoniuk, pora szukać nowej
      roboty. Tylko po co pani tyle kłamała w TV...
      • Gość: kk Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 12.04.06, 09:42
        Nie zamierzm bronić MPRD . Ale wybierzcie dowolną firmę (drogową), której
        zlecenodawcą jest w 90% misto i przestańcie płacić za złożone zgodnie z umową
        faktury, miescy urzędnicy ( tu naczelny inż. ruchu czy jakoś tak) niech przez 2-
        3 miesiace wydaje decyzje pozwalajace na przeniesienie ruchu miedzy sąsiednimi
        jezdniami, spólka miejska MPWiK niech krótko bo w ciagu 14 miesiecy uzgadnia
        przebudowe wodociagu a dokumentacja niech wymaga bez przerwy zmian przez biuro
        projektów. Kazdy się wykończy. Tyle że sprawne władze miasta - nawet dla
        własnych czysto partyjnych celów np. pokazanie układu warszawskiego - agonię
        przeprowadziłyby w ciagu maksymalnie roku od przejęcia władzy. I dzisiaj parę
        inwestycji byłoby gotowych - że wykonmanych przez inny układ ( sponsorujacy
        inną partię) - to inna sprawa. ALE GOTOWYCH, SŁUŻĄCYCH MIESZKAŃCOM a nie mediom
        jako wieczny temat reportazy.
    • yavorius ps. 12.04.06, 10:02
      Ciekawe, czemu smutny niziołek nie walczył z tym "układem", kiedy był
      prezydentem miasta...
      • Gość: czerniakowianka Re: ps. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:31
        "Smutny niziołek" - dobre. I bardziej sympatyczne niż na przykład "omlasły
        kurdupel" ;)
    • Gość: sukces PiS rozwalił część układu warszawskiego - UW/PO - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:06
      SLD.
      • yavorius chciałbyś... 12.04.06, 10:08
        To akurat Kaczyński wybierał zawsze MPRD w przetargach, kierując się tylko i
        wyłącznie ceną oferowaną przez Miejskie Przedsiębiorstwo Roboli Drogowych.

To Kaczyński mógł coś z tym zrobić, gdy był prezydentem Warszawy, ale nie - on
        wolał potraktować swoje stanowisko jak trampolinę, by zostać prezydentem Polski.
    • sekwana2005 MPRD straci - a kto zyska? 12.04.06, 11:03
      OK
      ta firma zostala odsunięta - ale czy naprawdę jej obowiazki inni przejeli???
      parę tygodni temu, czytałem, iż protokolarnie zinwentaryzowano roboty na
      Górczewskiej by przekazać je nowemu wykonawcy
      piekna wiosna - a na tej rozgrzebanej inwestycji tylko trawa rośnie - nie
      wiadukt i ulica.
      szlak mnie trafia, jak patrzę na to, stojąc 10-15 minut w korku
      ale wiosenne wróble ćwierkają, iż to element wyborczej kampanii samorzadowej -
      bo Miasto (PiS) chce wku...ić mieszkańców by nie glosowali na "czerwoną" ekipę
      rządzącą na Bemowie.
      więc zamiast ratusza na Bemowie jest karnie ratusz na BUDOWIE...
      • Gość: Zenon Sekwana ma 100% racji IP: *.compi.net.pl 12.04.06, 21:42
        Dlaczego to samo MPRD wykonywało sprawnie inne prace w tym zlecane przez
        prywatnych a nie miejskich inwestorów?
        odpowiedź je prosta - ZDM całkowiecie olewa miejskie inwestycje a Kaczyński,
        Urbański, Kochalski gotowi sa poświęcić interes miasta, mieszkańców,
        pracodawców, inwestorów, przedsiębiorstw. Brak inwestycji w infrastrukturę
        miejską (drogi, komunikację) odbija sie na jakości życia i decyzje
        potencjalnych inwestorów w zakresie tworzenia biznesu. Ale piss generalnie nie
        rozumie i nie wie co to biznes. Oni by tylko biznes gonili, śledzili, sądzili -
        tylko skąd będa mieli za rok czy dwa pieniądze w budżecie? Ci ludzie generalnie
        są wrzodem, cały ich zarobek czerpią z budżetu czy to państwowego czy
        samorządowego. Kaczyńscy każdą prywatna firmę doprowadziliby w kilka miesięcy
        do upadku (wide Telegraf czy Express Wieczorny pod kierownictwem Urbańskiego).
        A bezrobocie przy takim nastawieniu będzie rosło.
    • Gość: czerniakowianka A na Górczewskiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:17
      ...nadal nic. Ostatnim wydarzeniem, które miało miejsce na rozgrzebanym
      fragmencie ulicy było stopnienie śniegu :>
      Niedawno czytałam coś o wchodzącej tam z początkiem kwietnia firmie Skanska i
      zakończeniu remontu w sierpniu... Pewnie mi się przyśniło. Sen, nic ino pikny
      sen.
      • redont Re: A na Górczewskiej... 12.04.06, 15:07
        a nie zupełnie. wczoraj jechalem tamtędy około 14 i widziałem czterech panów w
        zielonooczojebnych kamizelkach. Dwóch chodziło i oglądało drogę (miejsce na
        drogę) a dwóch stało już na wzniesiniu przed wiaduktem (miejscem na wiadukt) i
        robiło zdjęcia albo jakieś pomiary - dokładnie nie widziałem.
        pzdr
        redont
        • Gość: czerniakowianka Re: A na Górczewskiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:28
          Dzięki za dobre wieści redont, dodają otuchy! ;)
          Szkoda że o 14 byłam w pracy i przegapiłam takie widowisko... Jak mniemam
          prędko się nie powtórzy ;)
        • p-iotr Re: A na Górczewskiej... 21.04.06, 15:13
          Przejezdzalem tamtedy wczoraj ok.13. Faktycznie, bylo czterech. Jeden siedzial
          na ciagniku-koparce, drugi z nim rozmawial, a dwoch pozostalych przechadzalo
          sie powolnym krokiem, drapiac sie po plecach. Ot, sielanka...

pzdr
    • Gość: czerniakowianka Sukces-srukces IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:19
      "Wielki sukces w walce z układem UW/PO/SLD w Warszawie.
      Brawa dla PiS!"

Coś się koledze pomieszało kompletnie. To za bożalsięboże rządów Kaczyńskiego
      wybierano MPRD na wykonawcę remontów ulic.
      • Gość: hulagula Re: Sukces-srukces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:50
        Teraz wejdzie taka sama gangrena - WPRD, która jest własnością niemiecko-
        eseldowskiej Hb6.
    • Gość: ato przy Marynarskiej nie ma zadnego dwupoziomowego IP: *.chi.megapath.net 12.04.06, 16:40
      skrzyzowania !!!
      Niechlujstwo czy niewiedza ?
    • Gość: Zenon Remonty w wykonaniu ZDM - KNOTY !!! IP: *.compi.net.pl 12.04.06, 21:27
      ZDM goni MPRD ale remonty które wykonało (w tym Niemcewicza, Śródziemnomorska)
      to istny skandal. Dlaczego pracownicy ZDM nie odpowiadaja za knoty i
      marnotrawienie pieniędzy podatników? kaczyński zapewnił bezkarnośc miejskim
      pracownikom. Doskonałe pensje przy niemal zerowej odpowiedzialności za jakość
      pracy..
    • Gość: Raffi Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy IP: *.broadband.pl 20.04.06, 14:24
      Gość portalu: PiS is the Best! napisał(a):

> Wielki sukces w walce z układem UW/PO/SLD w Warszawie.
      > Brawa dla PiS!

Ja bym się nie cieszył. Dziwnym przypadkiem roboty dostaje Zakład Remontów i
      Konserwacji Dróg, który zupełnie przypadkowo kupił właśnie odpowiedni sprzęt, i
      którym zupełnie przypadkowo zarządza ten sam Pan Toboła, który wcześniej
      zagrzewał stołeczek w warszawskim ZDM. Czyli wszystko po staremu, a tylko
      Swojacy się zmienili. A nawet gorzej, bo teraz będzie bez przetargów i ile
      Tobołek zaśpiewa, tyle ZDM zapłaci... a SWOJAK już będzie wiedział co z tym zrobić.

Z resztą remonty tzw własnymi środkami już kiedyś mieliśmy i ZDM parę lat temu
      ostro się chwaliło, że to wychodzi drogo i że lepiej jest robić przetargi...
      tylko, że ekipa PIS sobie z tym nie radzi i potem są odwołania a przetarg trwa
      po 2-3 lata.
    • Gość: Bastian Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 05.05.06, 00:40
      wiem kto mógł by zastąpić mprd w wykonywaniu tych remontów i jeszcze innych
      remontów w stolicy firma " FAL BRUK " znakomicie i szybko wyremontowali
      marynarską w stronę lotniska od wilanowskiej do ulicy wynalazek wiem bo byłem
      przy tym jak to robili byłem tam przez cały czas od rana do wieczora to super
      firma remontowali wszystkie ulice w mojej okolicy ostatni remont był parę lat
      temu do tej pory nic się nie sypie jak oglądałem ich prace na marynarskiej to
      podszedł do mnie ktoś z nadzoru budowy z mostostalu i zapytał mnie jak mi się
      podoba praca tej firmy powiedziałem że bardzo mi się podoba powiedziałem nawet
      że polecam mostostalowi tę firmę w przyszłości a co do remontu puławskiej to ta
      firma świetnie się do tego nadaje nie tylko dlatego że świetnie zrobilui
      marynarską ale też dlatego że mają bazę w okolicy karczunkowskiej więc byli by
      szybko na miejscu ale i równie szubko by się zwinęli po robocie zazanaczam że
      NIE JESSTEM PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY NIE JESTEM TEŻ Z NIĄ ZWIĄZANY W JAKIKOLWIEK
      SPOSÓB Bastian
    • maverick_11 Re: MPRD straci ostatni kontrakt w stolicy 05.05.06, 10:56
      OK, wszystko super, po "remoncie" Marynarskiej i Górczewskiej MPRD nie powinno
      więcej pojawić się w Warszawie. Tyle, że wygrało jeszcze w zeszłym roku
      kilkanaście przetargów na frezowanie ulic - m.in. Mokotowskiej,
      Szczęśliwickiej, Dolnej i częściowo Puławskiej. Jestem bardzo ciekawy, ile
      czasu minie, zanim te kontrakty zostaną "przejęte" przez inne firmy. Myślicie,
      że jest szansa na frezowanie tych ulic jeszcze w tym roku? Można mieć
      wapliwości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka