Dodaj do ulubionych

Fajne miejsca w okolicy

07.05.06, 16:22
dzisiaj bylismy rowerami za choszczówką - tam jest takie pole biwakowe,
quady, konie, parasole, piwko itd... a dalej jest fajoski szlak rowerowy w
stronę zalewu zegrz. Praktycznie cały czas przez las.

Obok naszego osiedla na mehoffera jest fajna knajpka góralska...

... wpisujcie jak wam coś do głowy przyjdzie, trzeba rozeznać okolicę i
korzystać z jej rekreacyjnego charakteru
Obserwuj wątek
    • zabakskok Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 08:17
      Też tam byliśmy na rowerkach, rzeczywiście jest nieźle!

pozdrawiamy wszystkich sąsiadów

• bartex80 Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 20:19
        Ja również sobie pojeździłem ostatnio rowerkiem po okolicy. Muszę przyznać, że
        byłem zachwycony. Jakieś 300 metrów od osiedla mamy źródełko wody oligoceńskiej.
        Ścieżek rowerowych pełno, choć narazie mam za daleko, żeby bardziej zwiedzić te
        okolice. Gdzieś niedaleko jest też prom rowerowy przez wisłę do lasku
        młocińskiego, ale chyba tylko w wakacje czynny.
        P.s. czy zastanawialiście się gdzie będziecie trzymać rowery?
        • maruhnio Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 20:21
          Z rowerami to będzie kiszka.. :-( będzie trzeba coś pomyśleć , może coś
          postawimy
          • bartex80 Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 20:26
            maruhnio napisał:
            > Z rowerami to będzie kiszka.. :-( będzie trzeba coś pomyśleć , może coś
            > postawimy
            Coś była mowa o wygospodarowaniu pomieszczenia w garażu na boxy, ale jakoś tego
            nie widzę na tyle mieszkań... Na klatce trzymać strach, a w mieszkaniu też nie
            bardzo.
            • maruhnio Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 20:38
              W mieszkaniu i na klatce to lipa .. ;-(
              Będziemy musieli coś wygospodarować na terenie, chyba jak już będziemy się
              urządzać to coś pomyślimy, może się coś dobuduje.. sam nie wiem ale z pewnością
              będzie to problem bo parę mieszkań jest.
              • marx13 Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 20:41
                może jakąś nadbudówkę zrobimy na dachu:)?
                • maruhnio Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 20:48
                  Marx, to nie takie śmieszne :-) , z pomieszczeniem gospodarczym to naprawdę
                  lipa, może przyjdzie nam łańcuchem do drzewa przykuwać ..
                  • marx13 Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 20:51
                    wiem, że to nie jest śmieszne. Sam nie mam co zrobić z rowerami:) A mieszkanie
                    nie jest za duże żeby wygospodarować jakiś kącik:( Na zime to będe wywoził do
                    rodziców na strych. A w okresie letnim zawale nimi mieszkanie:)
                    • bartex80 Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 20:55
                      > A w okresie letnim zawale nimi mieszkanie:)

No ja tak mam obecnie, rower stoi na pianinie :D
                  • ikarus280 rowery 08.05.06, 20:55
                    my sobie zaprojaktowalismy w mieszkaniu kanciape na rowery, kosztowaly nas
                    troche te przerobki, ale wobec braku (totalna glupota) piwnic bylismy zmuszeni.

prawie codziennie po pracy jezdzimy sobie po okolicy, najbardziej podoba mi sie
                    ten lasek po drugiej stronie, fajne gorki, zjazdy i podjazdy.. kask se musze
                    kupic chyba:)

aha, i w tym lasku jest fajna polanka, mysle ze jakiegos grilla tam mozna
                    odpalic:)
                    • bartex80 Re: rowery 09.05.06, 22:01
                      > my sobie zaprojaktowalismy w mieszkaniu kanciape na rowery, kosztowaly nas
                      > troche te przerobki, ale wobec braku (totalna glupota) piwnic bylismy zmuszeni.

Można wiedzieć kosztem którego pomieszczenia i jak dużą zrobiliście tą kanciapę?
                      My myślimy żeby może zrezygnować z wc i tam zrobić takie pomieszczenie
                      gospodarcze, choć rowery to by się tam zmieściły co najwyżej w pionie...
                      • ikarus280 Re: rowery 09.05.06, 22:07
                        mieszkanie nr 9. udalo sie zrobic tak ze i wc osobne zostalo, polaczylismy
                        kuchnie i przedpokoj a korytarz bezposrednio prowadzacy do kuchni
                        wykorzystalismy na kanciape- ok. 1,5 m kw., rowery wejda pionowo i jakies inne
                        graty mam nadzieje tez.
                  • ikarus280 Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 20:59
                    ja mysle ze na miejscu nie sprzedanych miejsc postojowych w garazu krytym mozna
                    wygospodarrowac jakies boksy, ale tu potrzebna jest dobra wola inwestora
                    • bartex80 Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 21:00
                      A czy takowe miejsca w ogóle istnieją?
                      • ikarus280 Re: Fajne miejsca w okolicy 08.05.06, 21:02
                        nie wiem, jak juz sprzedadza wszystkie mieszkania to trzeba bedzie sie
                        dowiadywac.... no bo jeszcze wozek na dziecko itd... gdzies to trzeba wkitrac
                        • aga.i Re: Fajne miejsca w okolicy 09.05.06, 22:30
                          A może rowery bedziemy trzymac w windzie? :-)
                          • michgra Re: Fajne miejsca w okolicy 09.05.06, 22:53
                            A może w piwnicy?
                            • benedek Pożar w lesie 10.05.06, 10:30
                              wczoraj byłem na rowerze i przejeżdżałem przez nasz lasek, a tam łepki
                              rozpaliły ognisko na ściółce, zasypali jak do nich podjechałem. za pół godziny
                              pojechałem zobaczyć czy coś się dzieje, a tam się normalnie paliło... ku..
                              mac! zasypałem i pojechałem na policję żeby zaczęli w końcu robić patrole po
                              tym lesie, bo menele się złażą, rowerzyści też czasami są nieodpowiedzialni
                              (ostatnio widziałem goscia z papierosem w gębie).
                              tak wogóle to raczej spokojnie jest tam, ludzie biegają, spacerują, itd... ale
                              jak wszędzie - swołocz zawsze się znajdzie. musimy mieć czujne oko na takich
                              po*j*ebów bo nam las spalą i dopiero będzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka