Dodaj do ulubionych

Restauracja Sphinx???

IP: 80.48.187.* 03.01.03, 21:35
Czy ktos moze wie kiedy i gdzie w Warszawie ma byc uruchomina restauracja
Sphinx? Odwiedzilam ja kilka razy we Wroclawiu i moge zapewnic, ze jedzenie
bylo wysmienite a ceny bardzo przystepne (podobnie jak w Steakhous Piramida -
ale tego w Wawie nie otwieraja). Ciekawa tez jestem jak te ceny beda sie
mialy do realiow warszawskich. Jesli ktos cos juz wie to prosze o opowiedz.
Pozdrawiam

Ciekawa
Obserwuj wątek
    • damona Re: Restauracja Sphinx??? 03.01.03, 22:15
      A ma byc? jesli tak, to fajnie. Jadlam w Toruniu w Sfinksie i mi smakowalo.
      Bardzo podobne do Sfinksa sa 'restauracje' Hammurabi. Podobne ceny, jedzenie,
      sosy, porcje rowniez sa bardzo obfite.
      Tylko ze Sfinks jakos bardziej mi utkwil w pamieci.
      • Gość: Niech Re: Restauracja Sphinx??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 01:26
        Wszyscy bywalcy Sfinksa go sobie chwala. Jesli mialby byc w Wawie, to pewnie w
        jakiejs tzw. galerii. Ale nic o tym nie wiem. Czekamy.
      • Gość: ciekawa Re: Restauracja Sphinx??? IP: 80.48.187.* 05.01.03, 22:53
        A czy ta restauracja Hammurabi jest w Warszawie? Podobna jest tez Steakhouse
        Piramida we Wroclawiu. Jeszcze taniej i jeszcze smaczniej :) Dlaczego boja sie
        wejsc na warszawski rynek? Mafia?
        • damona Re: Restauracja Sphinx??? 05.01.03, 22:56
          Gość portalu: ciekawa napisał(a):

> A czy ta restauracja Hammurabi jest w Warszawie?

Wiem o dwoch: jedna jest w CH Wilenska przy Targowej, druga w CH Carrefour
          Targowek przy Glebockiej (chyba taka ulica).

• kwik Re: Restauracja Sphinx??? 06.01.03, 09:38
            bylam na targowku. zylasty gyros na talerzu. z naszej dwojki to ja mialam byc
            zywa.
            • Gość: Niech Re: Restauracja Sphinx??? IP: 217.197.165.* 06.01.03, 12:04
              Centrum Wilenska nastawiona jest na "praskich" klientow, wiec badz wdzieczna,
              ze ci talerz podali. Ale ma to swoje dobre strony - w sklepie z winami na 1.
              pietrze ceny nie przekraczaja 40 zl (srednia to 20), a wina sa dosc ciekawe
              (nie licz na porade sprzedawcy). A na drugim pietrze jest fajny sklep z tzw.
              pamiatkami, glownie z Iranu. Gdzie indziej nie widzialem - ceny tez ludzkie.
              • kwik Re: Restauracja Sphinx??? 06.01.03, 12:21
                bylam na glebockiej.
                skoro tak zachwalasz, to moze wybiore sie po te iranskie wina i pamiatki bez
                porady (dwie dychy, mowisz?).
    • roody102 Re: Restauracja Sphinx??? 07.01.03, 13:53
      Probowalem sie kiedys dowiedziec w samej firmie, ale nie powiedzieli czemu. powiedzieli tylk,
      ze nie szykuja sie na razie na Wwe. Prawdopodbnie dlatego, ze cny musielby miec 2 razy
      wyzsze... :((( A szkoda, bo zarcie dobre.
      • Gość: Niech Do kwika IP: 217.197.165.* 07.01.03, 16:15
        Nie pomyl - wina sa na 1. pietrze, maly sklepik po prawej od schodow ruchomych
        od strony Targowej. Nie wiem czy sa wina z Iranu (watpie), ale sa afrykanskie,
        sporo rozowych (te lubie). Mozna zaszalec - nawet jak nie znasz sie na winach,
        raczej nie spudlujesz. A sklep z pamiatkami (dziwna nazwa, ale sam nie wiem,
        jak to opisac) jest na drugim pietrze prawie przy samym zejsciu z tych schodow
        ruchomych. Nie mozna nie zauwazyc. Jest to jedyny tego rodzaju sklep, jaki
        znalazlem, w ktorym nie ma dalekowschodniego badziewia, ale sa fajne rzeczy z
        Bliskiego Wschodu. Ladna ceramika, fajne narzuty i dywaniki (te juz troche
        drogie, ale bez przesady), jakies chusty i inne pierduly. Warto zajrzec. jesli
        znacie taki sklep w innym miejscu - dajcie znac.
        • kwik Re: Do kwika 08.01.03, 10:17
          dzieki. pognam w poszukiwaniu rozowego kompotu. w iranskiej czarce pewnie
          wchodzi jak marzenie.

• Gość: Oundle Re: Restauracja Sphinx??? IP: 150.254.191.* 07.01.03, 16:39
      Jadłem obiad w Sphinxie w Poznaniu i bardzo mi smakował, poza tym cena ok 20 zł
      za bardzo dużą porcję też mi odpowiadała. W Poznaniu są jeszcze trzy podobne
      restauracje Ali Baba, Bee Jay's i Siux Steakhouse - również miło smacznie i
      tanio. Polecam jakby ktoś miał mozliwość. Niestety w Warszawie nie ma
      (przynajmniej nie słyszałem, niewidziałem :) ) tego typu lokali, u nas jest
      albo bardzo drogo albo bardzo tanio nie ma miejsc dla klasy średniej. O
      jedzeniu w Centrach Handlowych się nie wypowiadam.
      Pozdrawiam Oundle
      • Gość: Niech Re: Restauracja Sphinx??? IP: 217.197.165.* 08.01.03, 10:29
        A trzeba sie wypowiadac. W W-wie wszystkie sieciowe restauracje byly, sa lub
        beda w tzw. galeriach. Takie miasto, tacy ludzie. Moze ktos z was moze cos
        polecic - w galeriach wlasnie. A moze warto rozpoczac nowy watek?
        • kwik Re: Restauracja Sphinx??? 08.01.03, 10:47
          na targowku, vis a vis hammurabiego jest trattoria - jadlam tam calkiem
          przyzwoite pierozki w sosie smietanowym.
    • Gość: Dżordż Re: Restauracja Sphinx??? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 21:14
      Niedługo otwiera sie kolejna, tym razem w Lublinie przy Krak. Przedmieściu.
      • katmar Re: Restauracja Sphinx??? 15.01.03, 20:04
        O to milo wiedziec, ze w moim rodzinnym miescie bedzie taka fajna knajpa. Znam
        Sphinxa z Gdyni, gdzie bylo mi dane mieszkac 3 lata. Zawsze mozna bylo tam
        zjesc z nieduze pieniadze niezle jedzenie. Chociaz jak bylam tam w zeszlym roku
        to musze przyznac, ze niestety sie pogorszylo. Natomiast jesli chodzi o
        Warszawe to CH Wilenska jest Hammurabi, gdzie jedzenie, ceny i wystroj jest
        niemal identyczny jak w Sphinxie. I ten sam mankament - mozna palic, a nie ma
        nic gorszego niz dym w talerzu ;)
        • Gość: wiol Re: Restauracja Sphinx??? IP: *.lodz.gazeta.pl 23.01.03, 11:16
          Sphinx to w ogole lodzka siec. Zalozyl ja kiedys (pare lat temu) architekt z Lodzi. Najpierw byl 1 Sphinx przy
          Piotrkowskiej. Staly do niego gigantyczne kolejki, ale wlasciciel - mimo licznych prosb - nie palil sie do otwarcia
          kolejnych lokali. Wreszcie otworzyl dwie kolejne, a potem jeszcze kilka. W Lodzi jest teraz z 10 restauracji tej sieci.
          Zjesc tu mozna juz za ok. 10 zl od osoby, bardzo smacznie i w gustownie urzadzonym wnetrzu. Dziwie sie, ze
          jeszcze nie ma Sphinksa w Warszawie.
          • Gość: toms Re: Restauracja Sphinx??? IP: 217.153.60.* 31.01.03, 15:42
            najbardziej podobal mi sie widok na starowce w Gdansku jak sobie szlismy i
            wszystkie restauracje puste oprócz jednej :-) oczywscie Sfinksa

jest to dla mnie wielka zagadka dlaczego nie ma Sfinksa w Warszawie kurcze zeby
            mozna bylo gdzies zjesc normalny dobry obiad w milej atmosferze za 20zł

Niestety u nas zostaje jedynie fastfood w tej cenie albo restauracja 3-4 razy
            drozsza zupelny bezsens

z drugiej strony juz sobie wyobrazam co sie bedzie dzialo w takim Sfinksie w
            warszawie chyba na 1000 miejsc by musial byc ...
            ciekawe ze nikt nie chce tu zarabiac na tym pieniedzy
            a moze nikt niechce dzielic sie tymi piniedzmi z mafia ...
    • Gość: SAFIR Re: Restauracja Sphinx??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 08:58
      Jak to nie ma w Warszawie?
      Od kilku juz lat jestesmy wielkimi fanami restauracyjki SAFIR na Pulawskiej
      obok budynku Silver Screen (w duzym bloku, w ktorym na rogu miesci sie bank PKO
      BP). Wejscie do knajpy od strony Silver Screenu.
      Jedzenie rewelacyjne, chyba nawet lepse niz w Sphinxie, ktorego czesto
      odwiedzamy w Gdansku i Wroclawiu. Ceny ok. 20 zł za ogromne danie z trzema
      rodzajami sosów.
      POLECAMY!!!
      • Gość: gość Re: Restauracja Sphinx??? IP: 213.76.128.* 10.02.03, 15:13
        A co bys polecił tam do jedzenia? I do której czynne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka