Dodaj do ulubionych

Giertych - stop!

20.05.06, 03:40
To Giertych zaatakowal "antyfaszyste" nozem? Potworne!
Rzeczywiscie trzeba przeciw niemu zdecydowanie protestowac.
Obserwuj wątek
    • Gość: hgw Re: Giertych - stop! IP: *.acn.waw.pl 20.05.06, 10:30
      Giertych zupełnie nie jest bohaterem mojej bajki, ale nazwanie go neonazistą (nie wprost, ale
      konfrontując tytuł z podtytułem doskonale wiadomo, o co chodziło redaktorowi GW) to już gruba i
      skandaliczna przesada. Sam już nie wiem, czy śmiać się z satysfakcji, że Michnik zdurniał do reszty, czy
      płakać, że najlepiej niegdyś redagowana gazeta w Polsce stoczyła się do poziomu rynsztoka.
      • Gość: mzb Wesoło jest w tej Warszawie, nie ma co :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:29
        • frant3 Re: Wesoło jest w tej Warszawie, nie ma co :))) 22.05.06, 10:35
          Jest wesoło, swiat się kręci wkoło...
          Karuzela, karuzela, we Warszawie co niedziela...

--
          Frant - humor, satyra, krytka
          • Gość: melan legalize! IP: *.os1.kn.pl 22.05.06, 14:09
      • Gość: whd Re: Giertych - stop! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:49
        niestety mam podobne uczucia, przerzuciłem się więc na "Dziennik" Springera i
        różnica jest kolosalna, wreszcie istnieje gazeta, która nie ideologizuje czy
        katechizuje społeczeństwa na siłę jak np. GW czy ND. lecz przedstawia różne
        stanowiska, poglądy, punkty widzenia. Bardzo interesująco wyglądają obok siebie
        artykuły Żakowskiego i Semki, Środy, Staniszkis etc. Sądząc po maniakalno-
        nachalnym, agitatorskim charakterze GW. zbliżonym do zakładowej gazetki ZSMP
        można sądzić, iż Michnik rzeczywiście zdurniał albo nie ma już wpływu na
        charakter pisma. Tylko z sympatii dla Michnika mam nadzieję że chodzi o to
        drugie.....
        Pozdr
        • dziedzicznacytadelafinansjery No to wylazło szydło z worka... 22.05.06, 15:42
          Widać od razu cóż to za "spontaniczni studenci", którym ten "milion blantów"
          musiał najwyraźniej mocno zaszkodzić.

Jeszcze parę takich akcji, a stanę się zwolennikiem Giertycha, ku memu zdziwieniu.
          • Gość: ben Re: No to wylazło szydło z worka... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.06, 15:58
            Wybacz stary, ale trudno cie zrozumieć. Jak przypuszczam blantów nie palisz a i
            tak mozg ci przeorało. Może to "importowany" spirytus. Z tym radze uważać.
            Pozdrawiam.

P.S. cała rzecz w tym byś swobodnie mógł lubic to co lubisz, a kierowanie
            publiczna oswiatą nie powinno należec do Wszechpolaków bo:
            - są głupi
            - są agresywni
            - uosabiają ohydne postawy naszych przodków, do których nie powinniśmy się dziś
            odwoływać - każda historia zasługuje na pamięć, co nie znaczy że trzeba
            kultywować jej błędy

No i oczywiście: LEGALIZE IT!!!!
    • Gość: Jacek Benedykt XVI - stop! Religia do kościoła IP: 213.17.181.* 20.05.06, 10:48
      A przeciwko wizycie Benedykta XVI nie będzie protestu??? Przecież "wolna
      szkoła, religia do kościoła" ???
      • xtrin Re: Benedykt XVI - stop! Religia do kościoła 22.05.06, 13:06
        A to on turne po szkołach urządza? Ciekawe...
    • Gość: ARTUR Maciej D. to bandzior i morderca IP: *.stegny.2a.pl 20.05.06, 16:57
      Czytałem gdzieś że ten ranny to niejaki Maciej Dowhyluk, łobuz anarchista,
      który w 2001 r na Starówce wraz z grupą innych bandziorów z organizacji
      antyfaszystowskiej skatował 18-sto latka, który nie odzyskawszy przytomnosci
      zmarł 3 dni póżniej. Czyli to morderca !!! Dlaczego taka osoba nie siedzi w
      więzieniu??? W dodatku organizowane są marsze poparcia dla działalności takich
      jak on ??? A co wspólnego ma z tym Giertych jako minister to juz zupełnie nie
      rozumiem ?
      • Gość: Bay Re: Maciej D. to bandzior i morderca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:10
        Wyjeżdżamy z polski, ponieważ nie chcemy i nie będziemy pchać tej zardzewiałej
        karety z zatartymi osiami, na której siedzą sami przestępcy.
        • Gość: Romana brat Re: Maciej D. to bandzior i morderca IP: *.chello.pl 20.05.06, 17:32
          > Wyjeżdżamy z polski, ponieważ nie chcemy i nie będziemy pchać tej zardzewiałej
          > karety z zatartymi osiami, na której siedzą sami przestępcy.

daliście się tu poznać to i tam na was się poznają
          świat jest duży to i szanse wasze są duże
          umiecie wmawiać , że to co na was pada to deszcz
          spróbujcie tam gdzie o deszcz się modlą

P.S i co się dziwić , ze kareta zardzewiała
      • Gość: Bob_Arctor Re: Maciej D. to bandzior i morderca IP: *.net.autocom.pl 22.05.06, 20:07
        Czytałeś gdzieś, a tak konkretnie, to gdzie? Bo ja czytałem gdzieś, że niejaki
        ARTUR ma niemiły zwyczaj grzebania podczas obiadów widelcem w zębach. Czyli to
        cham! Dlaczego taka osoba może siadać przy stole?
    • dziedzicznacytadelafinansjery Gazeta Wyborcza przekracza kolejne szczyty 20.05.06, 23:31
      ... głupoty, kłamstwa i braku resztek przyzwoitości. Ani mi Giertych brat, ani
      swat, przeciwnie, typa nie znoszę, ale wrzucanie go do jednego wora z
      neonazistami atakującymi nozem ludzi jest zwyczajnym dziennikarskim nadużyciem i
      na miejscu Giertycha z miejsca wytoczyłbym sprawę o zniesławienie.
    • Gość: kixx a ciekawe ,gdzie nasza kochana mlodziez byla IP: *.acn.waw.pl 21.05.06, 22:34
      kiedy stanowisko ministra edukacji piastowaly takie swiry jak Wiatr i Łybacka?
      Gazeta wtedy nie pisala,ze trzeba protestowac to i protestow nie bylo

ps.to prawda ,ze teraz w szkolach nie ucza samodzielnego myslenia
      • p_iki wiatr w jajach 22.05.06, 10:40
        a ja pamietam tytul 'wiatr w jajach' i zdjecie na piewszej stronie jak go
        chlopaki na UJ obrzucili jajkami
        no chyba ze mlody jeszcze jestes to mozesz nie kojarzyc tego
        • Gość: kixx Re: wiatr w jajach IP: *.acn.waw.pl 22.05.06, 10:46
          cos jeszcze?
          bo pojedynczy incydentalny protest nie jest w stanie mnie przekonac
          pomimo tego,ze ma duzo wieksza wartosc,poniewaz nie byl sterowny i propagowany
          przed momentem zdarzenia przez gazete o kilkusttysiecznym nakladzie

• Gość: rat Re: a ciekawe ,gdzie nasza kochana mlodziez byla IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 22.05.06, 11:22
        Różnica była jednak zasadnicza wiatr nie oceniał poglądów swoich uczniów. Inna
        sprawa to kwestia tego że w konstytucji istnieją zapisy o głoszeniu treści
        faszystowskich i sankcje jakie za to grożą wśród tych "sankcji" nie ma takiej
        jak objęcie teki ministra edukacji!!! Roman-edukator jest kompletnie
        merytorycznie niekompetentny do pełnienia tej funkcji. Zdawałem mature kiedy
        pan wiatr był edukatorem i nie perzypominam sobie jakiejś ideologizacji szkoły,
        nie przypominam sobie aby komuś przeszkadzały moje prawicowe poglądy...
        • Gość: kixx Re: a ciekawe ,gdzie nasza kochana mlodziez byla IP: *.acn.waw.pl 22.05.06, 11:35
          :))))
          zwracam uwage,ze Wiatr nie urodzil sie wtedy ,kiedy Ty zdawales mature,ani tez
          wtedy nie zaczal kariery politycznej
          zadaj sobie troche trudu ,wrzuc to nazwisko w wyszukiwarke i jak dokopiesz sie
          choc do czastki jego bogatej tworczosci politycznej i ideologiczej porozmawiamy
          o wyzszosci Wiatra nad Giertychem
    • Gość: czerniakowianka :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:49
      Trochę to niepoważne, ale niezmiennie wzbudza moją sympatię i poparcie :-)
      • Gość: obserwator Re: :-) IP: *.e-wro.net.pl 22.05.06, 10:40
        kiedyś Giertych był mi obojętny.
        Dzisiaj, po nagonce lewaków i GW coraz bardziej jestem mu przychylny i kto wie
        może nawet zagłosuję na LPR.
    • Gość: white widow Giertych - nie! Trawa-tak! IP: *.icpnet.pl 22.05.06, 10:38
      Giertych, What about going to a coffeeshop? U know, just smoke a few joints,
      relax... :)
    • Gość: Witek Kanaba IP: 62.233.231.* 22.05.06, 10:58
      Kanaba jest obecnie formalnym stowarzyszeniem. Zainteresowanych zapraszam na
      www.kanaba.info.
    • Gość: burzyński Czasem zapalę, ale NIE dla legalizacji. IP: *.acn.waw.pl 22.05.06, 11:08
      Trawa zamula, zabija ambicję i dziurawi pamięć. Jeśli ktoś potrafi się
      ograniczyć, to chwała mu, ale ja przez trawę miałem poważne problemy z
      magisterką. Dlatego wiem, że tysiące gimnazjalistów, licealistów i
      gimnazjalistów będzie miało o wiele gorszy start życiowy. Nic mnie nie przekona.
      Może za 100 lat, kedy będziemy mieli bardziej dojrzałe społeczeństwo.
      • beegee Re: Czasem zapalę, ale NIE dla legalizacji. 22.05.06, 11:54
        zgadzam sie, jak się wprowadzi gandzię, to przyjdzie cała reszta, przykład
        holandia, diler na kazdym rogu - marihuana zmienia percepcję (i co z tego że na
        po blancie jest pięknie, jak po nim ma się ochotę znowu) i to wystarcza by
        zaklasyfikowac ją do substancji szkodliwych
        poza tym jeśli rząd chce zakazać palenia fajek w miejscach publicznych, to
        walka kanaby jest obecnie bezcelowa
        • Gość: Komandor Gruzeł Re: Czasem zapalę, ale NIE dla legalizacji. IP: *.beta / *.bnet.pl 22.05.06, 13:10
          > zgadzam sie, jak się wprowadzi gandzię, to przyjdzie cała reszta, przykład
          > holandia, diler na kazdym rogu

Byłeś i widziałeś czy tylko tak fantazujesz? Sprzedaż marihuany w ten sposób
          jest w Holandii surowo karana.

> po blancie jest pięknie, jak po nim ma się ochotę znowu)

Wiesz, do wszystkiego potrzeba trochę dojrzałości. Nawet do polityki.

> i to wystarcza by
          > zaklasyfikowac ją do substancji szkodliwych

No popatrz, to tak jak papierosy, alkohol, ba, nawet cholesterol, kofeinę,
          teinę. A czemu by nie np. adrenalinę?
          • beegee Re: Czasem zapalę, ale NIE dla legalizacji. 22.05.06, 14:14
            byłem 3 lata, transakcje załatwiona przez domofon,koleś dzwoni, ty go
            wpuszczasz i po spraiwe, wiele rzeczy jest surowo zakazanych i co to zmienia; i
            przykre jest tez patrzenie na porobione dzieciaki
            wynik ankiety przeprowadzonej w holandii: czy gdyby mozna było cofnąć
            legalizcję poparłbyś decyzję? 80% na tak
            • Gość: blokers Re: Czasem zapalę, ale NIE dla legalizacji. IP: *.master.pl 22.05.06, 14:54
              Dzwoni domofonem? Ty go wpuszczasz i po sprawie?! To tak samo jak u mnie na
              osiedlu:] W Polsce trawe jest latwiej kupic niz mleko, to że palonko jest
              nielegalne nie zmieni tego, ze jezeli bedziesz chcial zapalic to praktycznie nie
              bedziesz mial problemu by dopiac celu, a Panstwo zamiast czerpac z tego zyski
              woli z tym walczyc, haha, walka z wiatrakami. Ale z drugiej strony jak patrze na
              demonstracje majace na celu zalegalizowanie marihuany to ogarnia mnie śmiech, w
              tym kraju nie bedzie legalizacji i to jeszcze baaaaardzo dlugo, PiS? <rotfl>,
              PO? <lol>, Samoobrona? nawet za cedne legalizacji nie chce ich widziec przy
              władzy (upppps, oni juz tam są :D ), co zostaje? SLD kiedys, przed wyborami, cos
              tam bredzili ze sa za legalizacja, ale zostawie to bez komentarza. W tym kraju
              potrzebna jest przemiana mentalna by to zalegalizowac, alkohol jest oczywiscie
              cool, a to po lakoholu wlacza sie agresor, a nie po paleniu, po paleniu nie ma
              tez kaca:D Moim zdaniem przepisy powinny byc zmienione w ten sposob by za
              posiadanie trawy na wlasny uzytek nie bylo kary, chca walczyc z dealerami- ok,
              ale dlaczego nie moge sobie czasem zapalic-tego juz nie rozumiem. Think for
              yourself. Question authority. Pozdro. PS Grzesiu Rasiak krolem strzelcow MŚ PS2
              material prawie tak dobry jak holenderski:D
      • chilum Re: Czasem zapalę, ale NIE dla legalizacji. 22.05.06, 15:16
        > ja przez trawę miałem poważne problemy z magisterką.

Ja nie.
        Moze nie dla Ciebie takie przygody :).
      • Gość: evil Re: Czasem zapalę, ale NIE dla legalizacji. IP: *.11.radom.pilicka.pl 22.05.06, 16:24
        Takie jest twoje zdanie. Jednak mimo to kto chce sobie zapalić zrobi to bez
        problemu. Alkohol i papierosy to też narkotyki, panie bardzo wykształcony. W
        aktualnym stanie rzeczy na narkotykach zarabiają przestępcy, z taką różnicą, że
        przestępcy zarabiający na papierosach i alkoholu to rząd.
        A co do zamulania, zabijania ambicji i dziurawienia pamięci - alkohol w
        porównywalnych proporcjacj nie zamula, tylko zamrocza, nie zabija ambicji, tylko
        zabija i nie dziurawi pamięci, tylko wątrobę. Jestem mimo to przeciwny
        prohibicji alkoholowej oraz innym formom czynienia z ludzi niewolników.
        A tak na koniec;
        Dawka śmiertelna nikotyny znajduje się w połowie paczki papierosów.
        Dawka śmiertelna 'trawki' wynosi... nie ma dawki śmiertelnej, chyba, że zatrucie
        tlenkiem węgla ;)
    • Gość: Danusia Re: Giertych - stop! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:59
      Byłam na tej demonstracji.
      Opis jest tendencyjny! W połowie drogi zaczęło lać okropnie. Byliśmy
      przemoczeni. W okolicach Chmielnej zdecydowalam wracać do domu. Wtedy z
      przeciwnej strony pojawiła się demonstaracja marichuanowa. Faktycznie obie
      strony zaczęły krzyczeć: Chodźcie z nami. Ale ja nie mialam najmniejszego
      zamiaru i wiele osób też nie. Część zaintersowanych podążyła z drugą
      demontracją, ale wiele osób w tym też ja, rozeszliśmy się.
      Bardzo proszę nie łączyć tych dwóch spraw. Byłam tam i jestem przeciw
      Giertychowi na stanowisku ministra, ale nie jestem za legalizacja marichuany.
      Danuta Sterna
      • Gość: Sranusia trawa tak giertych tak IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.06, 12:42
        ja tez szedlem sobie z manifestacja kanaby i przemoklismy,ale jak spotkalismy
        glupich antygiertychowcow poszedlem sobie do domu.
      • Gość: mama Re: Giertych - stop! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:54
        Może jednak Giertych zatrudni wreszcie w twojej szkole polonistę,który także i
        ciebie nauczy pisać bezbłędnie.
        • Gość: sranusia do mama IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.06, 14:49
          a jakie znalazlas u mnie bledy??mam nadzieje ze nie jestes prawdziwa mama bo
          wychowasz upierdliwe szuje hehehehe
    • Gość: FreakyMisfit Re: Giertych - stop! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.05.06, 12:57
      Wiecie co? Mam wrażenie że najeżdżanie na tego Giertycha jest już najeżdżaniem tylko dla zasad. Przecież on jeszcze nic nie zdążył zrobić? Nie lubię ani Gierycha ani Leppieja, nie głosowałem na PiS, ale bez przesady...
    • Gość: Nauczycielka Re: Giertych - stop! IP: *.punkt.pl 22.05.06, 13:15
      Dobra, to ja sie wypowiem odnośnie Romana G.
      Dla tych, którzy zapmnieli -
      Roman G był i jest ideologiem, edukatorem, wspierającym, liderem, idt. MW,
      która zdecydowanie JEST organizacją faszyzującą, działającą na rzecz
      ograniczenia demokracji i praw mnieszości, nwołującą do nienawisci, przemocy,
      czyli tego, co jest konstytucyjnie zakazane.
      Dla mnie pan G, jest antytezą EDUKACJI.
      Kłamie w żywe oczy nawet w telewizji - raz mówi, ze popiera WSZYSTKO , CO MÓWI
      POSEŁ WIERZEJSKI, a na następnej konferencji z głupawym usmieszkiem na pytania
      dziennikarzy odpowiada, ze nie moze kontrolować działalności posłów (chodziło o
      wniosek Wierzejskiego wyjaśnienie powiązań środowisk homoseksualnych z
      pedofilskim i narkotykowym biznesem) oraz, ze MUSI SIE ZAPOZNAĆ Z CAŁYM LISTEM
      I CAŁĄ WYPOWIEDZIĄ POSŁA.
      Kłamie, że to ON wywalczył 5% podwyzki dla nauczycieli. Po pierwsze kwota jest
      irytujaco smieszna - 75 zł brutto!!! Inflacja jest poinad 3% w tej chwili!! Po
      drugie było to zapisane w projekcie budzetu na ten rok.
      Poza tym katolicyzuje szkołe robiąc 26 maja wolnym od zajęć dydaktycznych, przy
      czyn nauczycielom nie robi wolnego, bo oni i tak MUSZA PRZEPOPROWADZIC ZAJECIA
      OPIEKUŃCZE ORAZ MATURY USTNE!!!
      Jeszcze jakieś pytnia??
      TRAWA TAK GIERTYCH NIE!!!
      • Gość: krzyś Re: Giertych - stop! IP: 212.75.114.* 22.05.06, 13:26
        taki sam z Ciebie populista jak i z Giertycha. Czkawki nie dostań :)))
        • m15 stop komuchom i zboczeńcom 22.05.06, 13:29
          należy powstrzymać biedroniów za wszelką cenę,nawet cieniasy z PO im już nie
          pomogą
          • Gość: evil Re: stop komuchom i zboczeńcom IP: *.11.radom.pilicka.pl 22.05.06, 16:40
            Od 16 lat nie ma w polsce komunistów. Teraz nazywają się socjal-demokraci.
    • Gość: Apasz czyli nie o Romka chodziło tylko o trafke .... IP: *.visp.energis.pl 22.05.06, 14:31
      czyli nie o Romka chodziło tylko o trafke .... i tak trzeba było odrazu ze wam o
      to chodzi , a ten diler co został dzgnięty nozem to wasza ofiara ( chirurg )
      szarpiecie sie wpływy na miescie ;)

eghhh nie wiecie czego chcecie
    • lekarzzewsi No, pięknie !!!!! 22.05.06, 15:26
      To teraz Giertych powie, że wszyscy, którzy są przeciw niemu to narkomani, są
      przeciw niemu dlatego, że chcą wprowadzenia trawy do szkół...
      Co za idioci z tych demonstrantów. Tak się dać podejść... :(
      • zojka21 Re: No, pięknie !!!!! 22.05.06, 15:56
        święta racja, teraz będzie można powiedzieć, że przeciw Giertychowi demonstrują
        ludzie z mózgami przeżartymi marihuaną i nie ma się czym przejmować. bardzo mi
        żal, że demonstranci połączyli się ze zwolennikami legalizacji marihuany (której
        nie jestem generalnie przeciwna) i teraz można będzie wrzucić "propagandę
        narkotykową" (z pewnością minister G. tak to nazwie) do jednego wora z tymi, co
        protestują w słusznej sprawie. oj, niedobrze.
    • Gość: kozik Re: Giertych - stop! IP: *.reachu867.adsl.metronet.co.uk 22.05.06, 16:02
      To Romana trzeba zalegalizowac!!!!!!!!!!!!
    • kosiem Amsterdam 23.05.06, 09:22
      W Amsterdamie potrafią: i burdele, i CoffeShopy i bezpieczniej na ulicach, niż w Warszawie.
    • Gość: Terence Re: Giertych - stop! IP: *.elb.vectranet.pl 07.06.06, 19:19
      Trzeba stawić czoło neokonserwatystom z ciasnym czarno-białym schematem myślenia!
      Niech każdy robi to co chce i mysli tak jak chce, dopóki nie łamie praw i nie
      krzywdzi innego! Rządom nic do tego czy pale czy nie i co pale, w co wierze, z
      kim się kocham i jak się kocham. Wara pańśtwu od jednostki!

www.libertarianizm.pl/index.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka