Dodaj do ulubionych

Piwna mapa Warszawy

24.05.06, 08:46
Postuluje utworzenie spisu ulic i klubów oraz
rodzaju/gatunku Piwa dostępnego w danym miejscu.

Krótko mówiąc chciałbym pomóc piwoszom znaleźć ich Browar!

Na początek:

ul.Podwale (Kampania Piwna) Piwo Pilsner Urquell
oraz Piwo Tyskie - cena 6zł

Obserwuj wątek
    • Gość: joj Re: Piwna mapa Warszawy IP: *.ulc.gov.pl 24.05.06, 09:04
      Jak podajesz namiar to go podaj poprawnie. KOMPANIA Piwna przyjacielu...
      kampania to byla wrzesniowa. Pozdro :)
      • kubek Kompania Piwna przyjacielu... 24.05.06, 17:13
        głupio wyszło przepraszam

Polemizując czy nie możliwa jest potyczka, batalia piwna?

• Gość: Jess Re: Piwna mapa Warszawy IP: *.udc.es / *.udc.es 24.05.06, 10:28
      Pomoge Ci nieco, bo cel szczytny:

www.conamiescie.pl/index.php?kat=6
      Tu znajdziesz duzo informacji.
    • sebpl Re: Piwna mapa Warszawy 24.05.06, 12:08
      Moje ulubione: Staropramen
      - Lysy Pingwin (Zabkowska)
      - Czarny Lew (Dobra)
      • j_karolak Re: Piwna mapa Warszawy 24.05.06, 12:28
        Zapewne niedługo ci się zmieni, bo moda przemija, a nasz sebplek lubi być
        trendi.
        • sebpl Re: Piwna mapa Warszawy 24.05.06, 12:43
          Hmmm... Staropramena pilem juz 10 lat temu. Ale kto wie, moze za 20 rzeczywiscie
          moim ulubionym bedzie inne.
          • kubek Czy widział ktoś w Warszawie "Brackie" 24.05.06, 17:17
            lub "Radegast", bo utrzymuje, że są najlepsze!
            ;-)
            • Gość: roadkill Re: Czy widział ktoś w Warszawie "Brackie" IP: 194.9.67.* 25.05.06, 01:18
              Bierhalle - CH ARKADIA. Minibrowar - piwo wlasnej roboty. Polecam ciemne Dunkel
              17,50 za 1 l. Jest fajny ogrodek i mozna przyjechac rowerem. Bardzo dobre
              jedzenie. vip room i mozliwosc rezerwacji imprez. Ladne kelnereczki i zawsze
              rowno dolane piwo. Polecam
              • Gość: Rzeźnik Re: Czy widział ktoś w Warszawie "Brackie" IP: *.idg.com.pl 25.05.06, 14:42
                Jest jeszcze Browarmia Królewska na rogu Krakowskiego i Królewskiej. Piwo
                warzone na miejscu: pszeniczne i pils po 8 zł/0,5 l, imbirowe (pycha) i stout
                po 9 zł. Są też piwa sezonowe, np. ciemne pszeniczne i wiśniowe.

Bardzo duży lokal, dwupoziomowy, ze świetną wentylacją (w ogóle nie czuć
                petów). Teraz jest też ogródek.

A Bierhalle wkrótce otwiera swą filię na Nowym Świecie niedaleko Ordynackiej
                (przy knajpie Le Cantina).
            • jardo-g Re: Czy widział ktoś w Warszawie "Brackie" 25.05.06, 09:33
              No Radegast to i mi się marzy.... Niestety ostatni raz widziałem na Morawach..
            • Gość: Mewa Re: Czy widział ktoś w Warszawie "Brackie" IP: *.crowley.pl 25.05.06, 13:17
              "Brackie" ???? Kubek czy Ty jesteś mój krajan???? :-))
              • kubek Mewo pytasz czy ja je stela? 25.05.06, 19:46
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36341
                fotki są tu
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=766
                • Gość: Mewa Re: Mewo pytasz czy ja je stela? IP: *.crowley.pl 26.05.06, 16:01
                  No, to witaj Kubku :-))) Rozumiem, że Ty na emigracji ?? Bo ja już w Wawie na
                  stałe. Ale mam tam rodzinkę i często bywam.
                  Dzięki za linki. Chętnie pooglądam moje miasto rodzinne.
                  Pozdrawiam
                  • kubek Jakby tu odpowiedzieć o tej emigracji? 26.05.06, 17:03
                    Nie umiem Ci tego wytłumaczyć,
                    wielu też już chciało wiedzieć,
                    ale ja sam nie znajduje odpowiedzi?
                    Chyba jestem samozwańczym honorowym Ambasadorem ŚC
                    • Gość: Mewa Re: Jakby tu odpowiedzieć o tej emigracji? IP: *.crowley.pl 29.05.06, 10:01
                      Witam Waszą Ekscelencję zatem :-))) I pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: r2r Re: Piwna mapa Warszawy IP: 199.67.203.* 25.05.06, 11:03
      Pod Baryłką na Mariensztacie:
      z beczki: Bosman, Kasztelan, Harnaś, Okocim, Carsberg, Okocim Palone, Guinness
      z butelkowego też jest trochę....
      Ceny od 5pln....
    • Gość: vortex Re: Piwna mapa Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:09
      co z tego ze 6PLN - placisz tyle za niedolane 0,4l. Na samym poczatku to lali
      0,5 z gorka za 5PLN
    • introligator_snu Re: Piwna mapa Warszawy 25.05.06, 14:04
      'U Fishera' na placu Bankowym. Ten sam wlasciciel co na Podwalu, tylko ze za
      6zl leja 0.5l. Podejrzewam, ze Pilsnera z kufla moga jeszcze miec U Szwejka.
      • Gość: vortex Re: Piwna mapa Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 14:45
        Pilsner z kija to juz zadne aj waj. Na Podwalu za 6 PLN daja u Marcinka (0,5).
        Ale juz np w Pub River Cafe (to druga barka od mostu Kierbedzia na polnoc) daja
        weissbeer (chyba jakis Paulaner).
        • Gość: herman Re: Piwna mapa Warszawy IP: *.aster.pl 25.05.06, 22:05
          Marcinek to najwspanialsze knajpa w Warszawie bylem tam 16243 razy przez
          ostatnie lata
          • Gość: robcio Re: Piwna mapa Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:11
            Najlepsza knajpa piwna jest na Tarchominie pod moim blokiem na ławce. Średnio
            codziennie odwiedza ją 20 zimali. Joł!
            • kubek "pod moim blokiem na ławce" 26.05.06, 17:07
              To raczej nie knajpa, a forum osiedlowe ;-)

Zilości wpisów to wnioskuje,
              że w Wawie to się piwo żłopie a nie biesiaduje
              ;)
              • beer_forever Marcinek 29.05.06, 13:42

"Marcinek to najwspanialsze knajpa w Warszawie bylem tam 16243 razy przez
                ostatnie lata"

To "Marcinek" jeszcze istnieje?. Superos! :).Tez tam pilem chyba ze sto tysiecy
                razy. Pamietam jak fajki na pieterku sprzedawali na sztuki. Tysiac zeta(stare)
                za sluga. Tanie piwko, spokojnie i ladny widok . Choc mieszkalem po drugiej
                stronie rzeczki to "Marcinek" byl naszym ulubionym miejscem spotkan na
                Starowce. Albo u "Araba" na Marymoncie.
                Ale zestaw typu piwo+kiszka byl najtanszy "Pod Rura" przy Gdanskim.
                I dalo sie zjesc. Stare czasy.

• Gość: wasiak popieram Partię Demokratyczną IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 14:20
      najlepsze piwo robi się samemu
    • Gość: . Re: Piwna mapa Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:07
      A to ciekawe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka